Katy78 -> RE: otroška kozmetika in drogerija (30.7.2013 9:55:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi jaz podpišem Nealo!! kakšna kozmetika neki?? za dojenčka?? točno se ve, kaj otrok potrebuje,mazila za ritko in olje. pika! vsa ostala šara je nepotrebna in škodljiva. če bi pa res kaj še dodatno potrebovala,sploh ko otrok ni več novorojenček, se pa sproti kupuje. Tega ne rabiš, jaz ga nisem uporabljala niti pri prvem niti pri drugem. Uporabljala sem le hladilno mazilo ter Bepanthen/praško pasto po potrebi, če je bila rdeča ritka. Od začetka sem ju med kopanjem občasno namilila (pač ritko in pod vratom, ker sta polivala) s trdim milom - ne vem katere znamke, pač neko otroško trdo milo, kasneje, tam po 6. mesecu pa sem ju začela kopati s tekočim milom (mislim, da sem imela Penaten) pa še to sem namilila vsakič samo rito, pod vratom, dlani, po celem telesu pa samo nekje 1-2x tedensko, sicer pa samo z vodo. Mažem ju pa še danes ne z ničemer, če ni potrebe, pa sta stara skoraj 5 in 1 leto - namažem ju pozimi po obrazu preden gremo ven ter poleti z zaščitnim faktorjem in to je to. No, starejši ima občasno suho kožo na obrazu in ga namažem s kremo za otroke, ki jo delajo Gorenjske lekarne - ni nič parfumirana in je super, se še sama včasih z njo namažem. Plenice smo imeli oz. še imamo Pampers, nam se najbolj obnesejo, nikoli ne premočijo.
|
|
|
|