hrchy -> RE: kako najceneje.. (26.7.2013 12:03:27)
|
Jaz sem zadnjic naredila fenomenalen Cassoulet, za deset prijateljev, ki so pomagali pri selitvi ni tisti dan ni bilo veliko casa za kuhanje. Moj je bil z raco, lahko pa porabis tudi piscanca. To je rustikalna jed, ki se v pecici pece v globokem pekacu. Najprej na vrocem olivnem olju popeces 10 piscancjih beder s kozo vred in na koscke narezane klobasice. Ko lepo porjavi, prelozis na kroznik, na istem olju pa popeces se 1 rdeco cebulo, narezano na krhlje in 1 glavico cesna, prerezano pocez (nic ne lupis). Potem dodas nekaj vejic timijana, rdec cili, prerezan ob strani (da ne spusti prevec ognja :) ), stiri konzerve nakockanega paradiznika in tri konzerve belega fizola. Premesas, lahko dodas se kaksen pljusk brandyja ali kozarec vina, zlozis piscanca nazaj noter. Prekrijes s srebrno folijo in das pect za eno uro v pecico na 180. Po tem casu vzames vse skupaj ven, odkrijes, in po vrhu natrgas bagueto ali kaksen podoben kruh. potem das v pecico se za pol ure. V tem casu se kruh napije mascobe in se hrustljavo zapece. Stvar je poceni, ni veliko dela (razen zacetnega pecenja piscanca, ki pa je gotov v 10 min). Okusno je pa tako, da te bojo prosili za se. Mi smo jedli kar na tleh na travi, vsak si je vzel en kos, pa je bilo! Na koncu je bil pekac pomazan do cistega. Zraven smo jedli kruh.
|
|
|
|