liliana -> RE: Škrlatinka (16.7.2013 10:52:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: alda ojej! voda ja !! znižuje temperatiro, ampak mora biti le za največ 3st.manj topla kot je temp. telesa, in temperatura zraka je zelo pomembna. Glej, jaz sem povedala, kar mi je dejala zdravnica.....je imelo dete temperaturo 38 stopinj....in dvomim, da je morje kdaj imelo 35 stopinj......in smo šli na morje......zrak, voda.....pač to lahko tudi koristi...... IZVIRNO SPOROČILO: alda jaz sem sicer imela škarlatinko pri 23.letih/nalezla sem se od otrok v službi) in sem po 2dneh dokaj "normalne" vročine in počutja,prešla v stanje takojšnje nujne hospitalizacije,zaradi otečenosti mandeljnov,tako da jaz na tvojem mestu ne bi raskirala! Pa še za nujne primere ali pa samo posvet, lažje pokličeš od doma, kot pa otroka vlačiš po zd drugje! To si bila ti, ki si dobila otroško bolezen kot odrasla...... Drugače pa....otrok je star 5 let (ne gre več za dojenčka)......včeraj je bil ponedeljek.....dobil je antibiotik.......na morje pa gredo šele v soboto......če bi otrok hodil v vrtec, bi verjetno že naslednji ponedeljek lahko šel v vrtec, kjer tudi ne bi ravno počival......in petletnemu otroku se tudi že da razložiti, da se pač tri dni še ne bo cele dneve kopal....... Sicer pa, posvet s pediatrinjo, je vedno boljši pri teh zadevah kot posvet na forumu......
|
|
|
|