ronja -> RE: Domače, domače... iz tržaškega skladišča :D (10.7.2013 9:49:17)
|
Na tržnici kupujem pri enem zelenjadarju, ki prodaja svoje in kupljeno - samo da vedno označi, kaj je kaj. Tako sem lahko ziher, ker pač že od nekdaj označi tuje z državo porekla in se ne dela, da je njegovo. Pri njem kupujejo tudi presnojedci, ki verjetno najbolj preverijo svojo hrano, pa tudi po okusu in kvaliteti se včasih pozna, če je nekaj zraslo tu in prišlo na trg čez 2 uri. Pa včasih kupiva še kaj od primorcev, ki pripeljejo svoje češnje ali kaj drugega - kjer tudi veš, da ni kupljeno na tržnici, ker imajo samo en izdelek. To je bil od vedno moj sistem in se mi zdi, da se kar obnese. Vem pa, da to, da napišeš, od kod ti zadeva, ni običajna praksa in recimo moja mami ni hotela kupovat nekje, kjer pošteno napišejo, da nekaj ni od tu, ker je imela rajši tiste, ki "vse sami pridelajo". Sama nisem verjela in sem si našla svoj sistem. Ker pač iz biologije vem, kaj lahko pri nas v katerem letnem času raste in so se včasih zadeve hudo teple;). Tako da me strašno ne preseneča... Imamo pa srečo, da imata tašča in tast zdaj vrt in nas pridno zalagata, tako da zdaj zelo malo zelenjave kupimo:). Samo še kak sadovnjak bi rabili... Pa eno kravo[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|