Piškotki (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


sončnica24 -> Piškotki (5.7.2013 13:26:35)

Ta obvestila na spletnih straneh o piškotkih to bo zdaj za veke vekov ostalo? Meni gre to tako na živce da lahko znorim.




mateyka -> RE: Piškotki (5.7.2013 14:07:00)

ja, težil ti bodo dokler ne potrdiš da vzameš piškot (in jih poješ). to se pa verjetno lahko američanom zahvališ, ker tam moraš za vsak drek podpisat (al se strinjat) za vse možno, da te ja kdo ne toži za vsako trivijalno stvar, ki bi mu lahko potencialno padla na pamet. sej veš, kot une vrečke s kikirikijem na avionih, na kateri mora pisat, da se ne sme vrečke pojest.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.7.2013 14:07:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Ploha -> RE: Piškotki (5.7.2013 15:09:58)

a mi lahko ena razloži za kaj se sploh gre pri teh piškotkih?




LuLu -> RE: Piškotki (5.7.2013 15:36:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

a mi lahko ena razloži za kaj se sploh gre pri teh piškotkih?


http://www.dsavic.net/2013/06/16/piskotki/

http://www.monitor.si/clanek/vroci-piskotki/143266/




liliana -> RE: Piškotki (5.7.2013 18:33:51)

Samo kot sem opazazila v teh nekaj dneh....samo po slovenskih straneh "skačejo" ti piškotki......a ostale EU države in ZDA pa nimajo take zakonodaje....?




Vijoličarka -> RE: Piškotki (5.7.2013 18:50:11)

Ja, ampak meni se zdi anoično, da nekatere strani sploh ne ponudijo možnosti, da piškotke zavrneš. Ali pa jih enkrat zavrneš in potem ti jo ponudijo vsakič, ko listaš po strani. Brrrrrrrrrr Vse skupaj se mi zdi brez veze.

Sama ne potrebujem nobenih piškotkov, imam tako že park kilc preveč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Resno. Prav je, da se javnost osvesti, kaj lahko spletne strani počnejo. Prav nič mi ni do tega, da beležijo, kolikorat gledam tehnični kamen (iz čistega firbca), pa štedilnike (spet iz čistega firbca). Še pred uvedbo tega zakona sem sem namreč gledala, kaj se kaj dogaja na trgu in zdaj mi vsepovsod ponujajo štedilnike. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mateyka -> RE: Piškotki (5.7.2013 19:52:15)


IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Še pred uvedbo tega zakona sem sem namreč gledala, kaj se kaj dogaja na trgu in zdaj mi vsepovsod ponujajo štedilnike. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


no, meni se pa to ni nikoli zgodilo, ker imam naštiman da me mora za vsak piškot vprašat in ga zavrnem , če se na to stran nikoli ne vrnem. recimo Firefox ma možnost nastavitve piškotov zelo podrobno izdelano in si lahko naštimaš res fajn "končni efekt" [sm=smiley4.gif]




Vijoličarka -> RE: Piškotki (5.7.2013 23:49:16)

Aha, sveža mlada in poučena kri! Mogoče veš, kako bi se kaj podobnega nastavilo v IE? (sentimentalni razlogi, družinski člani zaljubljeni v IE, ni variante, da bi imeli karkoli drugega in pika). Ali pa če me lahko kam usmeriš, bom zelo hvaležna.

S temi piškotki se dolsej sploh nisem kaj dosti ukvarjala, sem mislila, da stran, kot npr. ringaraja, to potrebuje, da se ti ni treba vedno znova prijavljati, ko prideš na stran. Kje je meni, naivnici, prišlo na misel, kaj vse počnejo. Sem mislila, da bo dovolj, če se FB in porno strani izogibam (kar mi sploh ni težko).

V bistvu, če prav razumem, človek lahko mirne duše zavrne vse piškotke in ostane lepo šlank, pa še malo zasebnosti ohrani?




mateyka -> RE: Piškotki (6.7.2013 13:27:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Aha, sveža mlada in poučena kri!


haha, ja res - not [sm=jezicek.gif]

Mogoče veš, kako bi se kaj podobnega nastavilo v IE? (sentimentalni razlogi, družinski člani zaljubljeni v IE, ni variante, da bi imeli karkoli drugega in pika).


na žalost ne, ker ga ne uporabljam pogosto (in posledično ne poznam podrobnih nastavitvenih možnosti).

Ali pa če me lahko kam usmeriš, bom zelo hvaležna.


imam sicer predlog - saj imaš lahko 2 brskalnika na računalniku. oni lahko še vedno uporabljajo IE, ti si pa snemi dol slovenski firefox in si ga inštaliraj, pa ga uporabljajo samo ti - in ne bo nobene travme za družino [sm=smiley36.gif]
al pa če uporabljaš chrome (tega mam jaz - je od Googla), tukaj je link: http://www.google.com/intl/sl/chrome/education/browser/

tukaj imaš pa link za blokado piškotov - spodaj so navodila kako izklopit sprejemanje piškotov (malo poskrolaj dol, do blokiranja v Firefoxu ali chromu, pa tudi za IE je nekaj)

http://www.aop090.si/piskotki.php

S temi piškotki se dolsej sploh nisem kaj dosti ukvarjala, sem mislila, da stran, kot npr. ringaraja, to potrebuje, da se ti ni treba vedno znova prijavljati, ko prideš na stran.


maš različne piškote, ki delajo različne stvari - in to zelo raznolike. niso vsi piškoti za eno stvar. ene strani jih majo cel kup in to je včasih zelo zoprno, ker se ti potem šara nabira na računalniku.

zdej recimo, če si v kaki spletni trgovini in zavrneš piškote, je zelo verjetno da ne boš mogle opravit nakupa. če pa sprejmeš in potem ne kupiš nič, maš pa piškote na računalniku brezveze.
in recimo, da si zavrnil piškote, bi pa rada neki kupila na tej spletni - v Firefoxu greš lahko v nastavitve in najdeš to trgovino (link) in zbrišeš ukaz za piškote. ko spletno stran še enkrat naložiš, te bo Firefox še enkrat vprašal za kekse in potrdiš da jih hočeš in to je to.[sm=smiley1.gif]

je pa res, da če maš to vključeno (na ne sprjema in ne zavrača avtomatsko, te bo velikokrat vprašal kaj sme in kaj ne; če te to ful moti, pol pa pač mej brdo kukijev in te bodo gnjavli za štedilnik [sm=smiley36.gif]
lahko tudi naštimaš da avtomatsko zavrne vse kekse in potem vpišeš izjeme, za katere naj sprejme - mogoče bi ti to bolj sedlo.. je pa vpis izjem ročni. tukaj vidiš, samo izbrišeš kljukico pri "Dovoli stranem, da ustvarijo piškote":
[img]http://www.kreativne-ideje.si/shared_images/cookies/firefox-piskotki.jpg[/img]

V bistvu, če prav razumem, človek lahko mirne duše zavrne vse piškotke in ostane lepo šlank, pa še malo zasebnosti ohrani?


ja, samo maš pa malo več dela med brskanjem po spletu. sicer sem mnenja da se da vsega navadit in če je cena za to, da nimam naslage na računalniku, da večkrat kliknem med surfanjem, then so be it.




Vijoličarka -> RE: Piškotki (6.7.2013 17:21:58)

Hvala ti za tole. Dala si mi idejo, da sem si šla malo pobliže pogledati internetne opcije. Vidim da imam nastavitev na 'medium', kar mi blokira najbolj nesramne vrste cookijev. Menda.

Nekako sem se odločila, da se bom raje kar sproti odločala kako in kaj.  Se bom pač navadila. Saj bo, tole je samo prvi šok.

Če realno pogledam, v moram sprejeti piškotke internetnih tgovin, drugače ne morem nakupovati.  Amazona ne morem kar v rit brcniti, ebaya tudi ne...   S štedilniki mi pa sledi samo Otto katalog na youtube. Pa ne bi imela nič proti, ampak ponuja mi napačne stvari.

Bom še delala na tem.




Stran: [1]