kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Kolikor je meni znano, lahko že zdaj oče vzame nego otroka namesto mame , če se je v zadnjih štirih letih kaj spremenilo me pa prosim popravi, tako da ne vem, kaj in kje je sedaj in v sedanji zakonodaji takega, da lahko nekomu zagreni življenje. Po novem bo pa lahko. Si morda pomislila tudi na to, da jo lahko oče podurha in v tem primeru bosta mama in otrok poleg vseh težav še za en mesec porodniške prikrajšana...aja, pozabljam, da takšne kot si ti ne znate gledat širše in ta ki je pisal ta predlog zakona tudi ne razmišlja širše. In ja skrb za otroka mi je nekaj groznega, zato pa imam tri in moja soproga je naravnost uživala na vseh treh porodniškah, če si pa ti trpela ti pa ne morem pomagat. Moški pa žal ne moremo rojevat, pa če bi nekatere ženske to še kako rade. Kalbo, malo bluziš. Kaj ima uživanje tvoje soproge veze z zakonom in moje trpljenje? Odkod ti to? Eh, pusti. Odgovori raje na to: zakaj pa se ti zdi čisto ok, da smo pa ženske v takšni situaciji , kot ti predvidevaš,da bi bili moški, če bi morali biti tisti ubogi mesec na porodniški, praktično celo rodno obdobje? Aja, to je itak samoumevno in če se nič ne spremeni, bo še vedno ok? Daj no, ti raje poglej malo širše. Sicer pa - pri nas smo to deljeno porodniško prakticitrali dvakrat (ja, pa nismo v JS, pa tudi delodajalci niso bili najprej hudo navdušeni, vseeno pa se je dalo). Kaj pa lahko ti rečeš? Da na to niti pomislil nisi,ker je pa ja tvoja žena tako užvala, da ji nisi hotel vzeti tega veselja? Ja, kako prikladno, ker tebi tudi približno ni bilo do tega, da bi bil samoiniciativno doma z otrokom. Resnica je, žal pač takšna očitno pri večini (glede na komentarje po teh forumih), zato pa potrebujejo malo brce, da bodo začeli razmišljati tudi malo širše. Da npr. nimajo samo moški odgovornih služb, da npr. ni potrebno samo mami postaviti službo na stran (bog ne daj, celo kakšno kariero), da si tudi moški lahko vzame time off in skrbi tistih nekaj mesecev za otroka popolnoma sam, da mama ni tako hudo nujno potrebna, kot bi nekateri radi prikazali (moški in ženske),... skratka - ko bo to postalo bolj samoumevno, bodo tako moški, kot tudi ženske bolj enakopravni pri vzgoji otrok, predvsem pa tudi na trgu dela. In to ni nič groznega in slabega, ali pač? Seveda ne gre pričakovati čudežev (tudi jaz jih ne), vseeno pa verjamem, da bo šlo na bolje. Tako kot je tudi pri očetovskem dopustu, ki ga veliika večina vendarle koristi (pa je bilo prej ravno tako slišat podobne očitke). Težave seveda bodo, nihče ne pravi, da ne, vseeno pa ne takšne, da bi bilo to treba že v štartu zavrniti. Torej, zakaj misliš, da boš ti na slabšem? Ker boš nženo prikrajšal za en mesec užitka? Aha, torej, če ste pri vas prakticirali to, naj pa to kar uzakonijo. Če je bilo vam v redu, super za zakon, ki je to omogočil. Kaj sem pa jaz pomislil in kaj nisem, ti pa tule niti slučajno ne mislim razlagat. Lahko rečem le, da to kar paše tebi ni nujno, da paše vsemu vesoljnemu svetu iz različnih vzrokov. Kaj si mislim o enakopravnosti med spoloma, porodu, vzgoji otrok in tako naprej je pa tale tu gor moj 5691. post, tko da malo pobrskaj. Tudi prisotnosti pri porodu kot jo je veselo omenila liliana niso uzakonili, ampak so dali samo možnost in se je prijelo. nekateri pa še vedno bolje da niso zraven (sam sem bil pri vseh treh, da me spet ne obtožiš česa), zato ni prav, da bi to uzakonili kot nujo, sam takim kot si ti to itak ni jasno. Pri vas ste prakticirali, vsi ostali ki niso so pa opice.... In ne, ne bom jaz na slabšem, ker otrok pri nas ne bo več. Na slabšem bo nekdo, ki iz takega ali drugačnega razloga (jih je nešteto in zaplankana moška miselnost je zadnje, kar je v mojih mislih zdajle) noče koristiti porodniške, zato menim, da je prisila zadnje, kar bi morali uzakonit. Na provokacije o užitku pa ne bom padal. Na srečo nimam žene, ki je vzela nosečnost in vse kar spada zraven kot krivico, ki se ji je zgodila. PS: Drugo porodniško je žena zaključila mesec in pol prej, ker je pač dobila službo in ni šlo drugače. S taščo sva kombinirala malo dopusta malo ona, pa je šlo in ženo so takoj povabili za 4 dni na konferenco na katero je šla na moje prigovarjanje, pa sem preživel brez posledic. Med tretjo je ostala brez dela, zato moja porodniška ni prišla v poštev... Toliko o moji skrbi za otroke...
< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.7.2013 8:55:05 >
|