RE: Marčevke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 14:33:55)

qqqq takih primerov je veliko. tud medijsko odmevnih recimo. recimo punca al je bila celo žena od jureta robiča je bila čisto na začetku nosečnosti, ko je jure umrl. je donosila zdravega fantka Jureta.

Skratka to da je stres škodljiv je itak splošno znano, ne samo za nosečnice. zato tudi pravijo, da se mu je treba izogibat, sploh v nosečnosti. ampak vsi vemo, da je to lažje reči, kot narediti. tragedije se dogajajo tud v nosečnosti. žal. Po moje bolj škodi neprestano sekiranje če je z nosečnostjo vse ok, kot pa kakšen šokec ali stres :)

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 14:40:18)

a ste že kaj naročene na nuhalno?
Jaz jo imam 28. to bo tik tak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 15:10:47)

qqqq dobrodošla med marčevke [sm=smiley31.gif]
Glede meseca se strinjam, res je najbolj primeren...moja prva pupica se je rodila aprila in je blo tudi super za poletje.
Tippi jst na nuhalno bom mogla čakat še kakih 4 - 5 tednov...zgleda dolgo ampak sej bo [sm=smiley36.gif]

lepo se imejte

talytha -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 15:10:59)

Tippi a ne kako lahko članki pomagajo! Moj je hitro začel stvari drugače gledat.

Jaz imam šele čez teden dni prvi pregled, kje je še nuhalna [sm=jezicek.gif] Ampak sem full vesela, ker bo to zdej zdej tukaj. In končno se bom lahko malo sprostila, kamfesta bo takrat že konec in se tudi najin urnik precej umiri. [sm=smiley20.gif]

Dobrodošle nove srečke nosečke!!!

Daia -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 16:18:27)

O, prav fino je, da ste začele pisati o stresu in možnosti splava.
Jaz sem včeraj po 4-tedenskem dopustu in čisti sproščenosti začela delati in me je skoraj pobralo. Poleg tega sem pri delu pogosto pod vplivom čustev drugih in predelujem še njihova čustva, zato že 2 dni berem članke in forume na to temo - mnenja so pa različna - od trditev, da so ženske resnično splavile zaradi stresa, do izkušenj, da so bile pod hudim stresom in ni bilo nič.

Tekla sem v lekarno po po Pukka čaj - relax (se mi je zdelo, da bo bolj prijel, ker je dražji) in res, res, res upam, da bo vse ok [sm=zmeden.gif]
Skoraj sem že šla ponovno na pregled, ampak bom poskusila! počakat na nuhalno naslednjo sredo..
Držite pesti, res ne bi še enkrat splavila.. [sm=smiley13.gif]

yesika -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 16:35:46)

Pozdravljene,

Se pridružujem tistim, ki so v službi pod stresom, ampak se tudi jaz trudim, da mi stresni trenutki ne puščajo daljših posledic.
Ene pišite kak hujšate zaradi slabosti, druge imate močen apetit,
tudi jaz sem med tistimi, ki rade jemo, malo se sekiram, ker mam ful rada sladko in prigrizke, ne morem se odrečt
skadicam, čokoladi, čipsom,...upam, da ni to fejst narobe.
Tudi v prvi nosečnosti sem jedla sladkarije in pač imam sedaj doma 4 letnega čokoladojedca [sm=smiley36.gif]
Pa vaše prehrambene navade?

Lepo se imejte vse sonosečke [sm=smiley1.gif]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 17:52:49)

yesika v prvi nosečnosti sem bila tudi sama full sladkosneda...in sem precej sladkega tudi pojedla in je blo z mano in malo vse ok. V tej nosečnosti pa je drugače. Mi full bolj paše kislo, pa meso. Skušam jest dokaj zdravo, redne obroke in mi kar uspeva. Če gledam, da še par mesecev nazaj sem pojedla precej packarij sem sedaj kar pridna [sm=jezicek.gif] Si pa tudi jst privoščim malce čokoladice pa kak smoki...[sm=smiley1.gif] pa sej je treba vsega po malo.
Daia držim pesti, da je vse vredu s tabo in [sm=duda.gif] pa zakaj ne bi bilo...bodi optimist.

Sedaj pa grem delat tiramisu...jutri nas čaka piknik [sm=bravo.gif]

uživejte

Pupček -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 18:37:45)

Dobrodošle vse tri nove [sm=smiley1.gif]

Jaz imam NS 23.8., še 10 dni. Malo me skrbi, če bo otroček dovolj velik. Takrat bom po [sm=hudicek1.gif] noseča 12t/2d po uz pa 11t/3d.

Jaz bi pa jedla bonbone - mentos ali pa une gumijaste polne raznih ejev [sm=zmeden.gif] Za čokolado mi glih ni, sicer sem eno že pojedla [sm=jezicek.gif]

Glede stresa pa... Če so za to krivi drugi, zaradi njihovega obnašanja, ne jemljite tega osebno, ne se sekirat. Jaz sem v prejšnji službi dožiljala svašta, ful sem se sekirala, ponoči nisem mogla spat, ker sem skozi razmišljala o tem. Utrip sem imela vedno okoli 100. Ma niso bili vredni tega. Zdaj bi to čisto drugače doživljala.

Zdaj pa šibam mami na kolačke [sm=smiley1.gif]

sinea -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 18:39:13)

Ahojjj :-)

Evo sem vesela..odpiram sezono nuhalne, sem ravno iz pregleda in sem happy ker sem videla piko pikico kako lepo raste. Vse je brez posebnosti, izmerila jo je pogledala glavico,mozgancke in njihove ventrikle,trebuscek ki se polni z tekocino,ledvicke ki izlocajo urin,hrbtenico in seveda nosno kost kar je najbolj pomembno. Razmerje je 1:9980, kar je idealno, pa se na dvojni hormonski sem sla kljub takemu dobremu rezultatu. Je pa rekla da je za dva dni vecji in mi prestavila rok na 2.3.2014 :-) tko da bom ocitno odprla sezono tudi marcevskih rojstev tukaj na forumu :-)
Si je pa full casa vzela in mi tako dolgo vse kazala, jojj kok so te pikice v trebuscku cart:-) sem se topila zraven.
Mojemu 5 letniku pokazem slikice na katerem je bila tudi slika 4D in pravi :" mami deklica je, ti je podobna ko imas ti cop" :-) Sem se tok rezala.

Jaz se jutri delam in grem na dopust,me ni do 2.9., komaj cakam.

sinea -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 18:42:15)

Pupcek, jaz sem danes kao nosec a 10 6/7, pa je bil cist dovolj velik, po novem sem noseca 11 2/7. Tko da nc bat.
Jaz sem pac mogla tko hiter it na nuhalno ker sem ta ves cas na dopustu, ko so glih idealni dnevi za nuhalno :-)

Pupček -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 19:32:32)

A za spol boste vprašale. Jaz še ne vem. V prvo nisva. Dobila sem nekaj namigov, da bo [sm=rozacrtici.gif], vsi so mi napovedoval [sm=modricrtici.gif]. Je fajn če do konca ne veš. Tokrat bova verjetno vprašala, zaradi tamale, da jo pripraviva na prihod novega člana. Ona si želi bratca, da je punčka [sm=zmeden.gif]

Sinea a ti že veš kaj bo [sm=smiley1.gif]

sinea -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 21:19:41)

Pupcek...jaz bom vprasala naslednjic,danes je bilo prehitro za spol,vsaj 12 5/7 mores bit da ti kao vidi spol ceprav ni zagotovo 100%.
Nekje pri 16 tednih se pa fino vidi.

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (13.8.2013 22:06:26)

o punce, ste me kr nekako potolažile. ker včeraj je bil tako polomen dan.. pa še jaz sem večni pesimist. in kombinacija tega, je grozna. pol sem se pa nekako umirila.. upam, da bo takih neprijetnih dogodkov čim manj.

pozdravljene vse nove nosečke. [sm=bravo.gif]

jaz mam 19. pregled. komaj čakam.. ker je že tako zelooo dolgo od prvega pregleda.. al se pa meni sam zdi [sm=smiley36.gif]

aja, zadnjih par dni sem nekam prehlajena. a kapljice za nos (npr. operil) in kakšna septoleta pridejo v poštev ?

LP

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 6:27:57)

Hrana Najbolj pomembno, sladkarije mi ne sedejo. Mogoče tudi zato, ker pojem veliko sadja in tam dobim ogromno cukra. Čokolada me ne mika, ker me po njej peče zgaga. Najbolj mi paše kislo v vseh oblikah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nuhalna Za nuhalno naj bi bilo idealno od 11. do 13. tedna po UZ. Jaz bom na NS, ko bom noseča 11w 7d.

Spol pred davnimi časi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ko sem bila prvič noseča, nisem spraševala in sem se pustila presenetiti. Lani sem vprašala, ker sem si želela fantka in je tudi bil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , letos mam namen, ne vprašat. Upam, da se bom lahko do zadnjega upirala tej želji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Če me bo premagalo, bom pač vprašala, zagotovo pa, tudi če bova vedela, ne bova nobenemu povedala.

Imena potiho se že ukvarjam z imeni in spet problemi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  kar je meni, njemu ni, kar je njemu, meni ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  redka imena so, ker sva si enotna. Bolj se bo bližal čas, ko bova morala resno razmišljat o imenih, večji problem bo. že vidim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Se pa nagibava k starim slovenskim imenom (ne glih Janez, pa jožica), ampak recimo Bernard, Tinkara, Metka, Aljaž, itd.

Počutje Z včeraj na danes, katastrofalno! Lulanja, da se ti zmeša, zamašen nos, boleča prsa, hud glavobol, boleče noge, ma ni da ni. Prav obupno utrujeno in izmozgano se počutim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] . Upam, da bo to še danes tako, potem pa da se bo spet izboljšalo.

Še dva dni do ultrazvoka. v petek ob osmih bo jasno, kaj mamo. dva, enega, tri, pet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  in komaj čakam, da slišim srčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 6:28:59)

IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller

aja, zadnjih par dni sem nekam prehlajena. a kapljice za nos (npr. operil) in kakšna septoleta pridejo v poštev ?

LP

Za enkrat, dvakrat ni problem. Po moje. Če te zelo skrbi in nisi prepričana, vprašaj v lekarni. Ziher vejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 6:32:44)

IZVIRNO SPOROČILO: sinea

Ahojjj :-)

Evo sem vesela..odpiram sezono nuhalne, sem ravno iz pregleda in sem happy ker sem videla piko pikico kako lepo raste. Vse je brez posebnosti, izmerila jo je pogledala glavico,mozgancke in njihove ventrikle,trebuscek ki se polni z tekocino,ledvicke ki izlocajo urin,hrbtenico in seveda nosno kost kar je najbolj pomembno. Razmerje je 1:9980, kar je idealno, pa se na dvojni hormonski sem sla kljub takemu dobremu rezultatu. Je pa rekla da je za dva dni vecji in mi prestavila rok na 2.3.2014 :-) tko da bom ocitno odprla sezono tudi marcevskih rojstev tukaj na forumu :-)
Si je pa full casa vzela in mi tako dolgo vse kazala, jojj kok so te pikice v trebuscku cart:-) sem se topila zraven.
Mojemu 5 letniku pokazem slikice na katerem je bila tudi slika 4D in pravi :" mami deklica je, ti je podobna ko imas ti cop" :-) Sem se tok rezala.

Jaz se jutri delam in grem na dopust,me ni do 2.9., komaj cakam.

Sinea čestitam za dobre rezultate nuhalne!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  In res, ta nuhalna je eden izmed lepših pregledov v nosečnosti. midva sva imela oba zarosene učke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Tudi zato letos greva na nuhalno, ker je izredno lep pregled in ne toliko zaradi rezultatov. Se že veselim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

In lepo dopustuj!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 7:24:12)

Pozdravljene,
uf danes sem pa kot da bi me kamion povozil [sm=smiley13.gif] že 2 dni spim tolk slabo, sem non stop zbujena. Danes je tudi mene večkrat vleklo lulat na WC. Odvisno od dneva.
Glede spola jst bi kar vprašala, ker sem firbčna, moj pravi, da tokrat noče vedet in da bo presenečenje, Tko al tko če bova vedela bova le midva, drugi ob rojstvu [sm=smiley36.gif]
Glede imen sva si kar enotna za deklico, za fantka pa nikakor ne. Sicer pa sedaj se še ne poglabljava toliko, ko bo buši večji pa se bo PDP bližal bova bolj intenzivna, da se zmeniva [sm=jezicek.gif]
Se strinjam, da nuhalna je eden izmed talepših pregledov, UZjev. SAj tudi morfologija a NS je taprvi in vidiš že rokice, nogice...mislim super [sm=bravo.gif]
Sinea super za dobro opravljeno nuhalno[sm=smiley1.gif]

punce fajn se mejte, jaz šibam na delo, popoldan pa na žur.

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 7:26:43)

aja pa pše eno vprašanje..a je katera izmed vas astmatik? jst sem že od rojstva...v prvi nosečnosti mi ni povzročalo večjih težav, sedaj pa se mi zdi, da je mal slabše...kaj vem, mogoče bo v drugem trimesečju bolje. Vprašam li tolk, da bi si lohk s katero kako izmenjala glede počutja v tej smeri...seveda če niste še tolk bolje za vas a ne [sm=smiley1.gif]

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 8:07:32)

andy86, nisem ravno asmatik, imam pa skoliozo (zelo zvito hrbtenico) in zato zelo težko diham. včasih me duši, včasih mam občutek, da mi zmanjkuje zraka.. na splošno, pa se na vsakem pregledu "pljuč" zelo slabo odrežem, ker lahko zajamem zelo majhno količino zraka.. ne vem kako bo s tem v nosečnosti, ko se vsi organi nekako "skrčijo".. hmm.. morem kaj povprašat zdravnike.. [sm=smiley1.gif] ker kot majhni punčki so mi povedali, da bom morala celo nosečnost preležat, ker hrbtenica pritiska na pljuča in pljuča na plod.. tako, da sem kar malo v skrbeh..
aja, pa nos imam konstantno zamašen.. 365 dni v letu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 8:54:36)

Cataleyamiller, no sej pol imava podobne probleme, glede dušenja in pljuč. V prvi nosečnosti sem bila super, res, se mi je astma celo izboljšala...tokrat pa ni lih tako...upam samo da ne bo povzročala večjih težav. Ne bi rada bla non stop na bombolcah Ventolina. SE skušam čimbolj zadržat pa čimmanj jemat, ampak ko je potrebno ni kaj. Sicer pa pravijo, da Ventolin ne škodi plodu. Vsekakor pa bom morala do moje zdravnice se še kaj pogovorit pa do pulmologa. Poznam občutek stalnega prehlada.
Skratka upam, da nama ne bo povzročalo težav [sm=smiley1.gif]

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 9:01:55)

e ja.. sej kolegica ima tudi podobne težave.. sej nas je kr neki z takimi problemi..eni imamo to, drugi drugo. js bom poskušala mislit na pozitivne stvari..drugega mi ne preostane..[sm=smiley36.gif]

mimogrede, kaj še koga neznosno boli trtica ? [sm=smiley36.gif] al bo to verjetno zaradi moje hrbtenice.. hmm [sm=zmeden.gif]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 9:32:52)

Jst mam tudi težave s hrbtenico...leto pa pol nazaj sem bila na fizioterapiji zaradi hrbta...trtica. Zato sem tudi skoraj tri tedne mela zdej težave z bolečinami pa takooo boleče noge. Sedaj je mal boljše...hrbet me še boli a je znosno. Ne bom niti razmišljala kaj bo, ko bomo mele velike bušije...ah bodimo pozitivne, mogoče pa sploh ne bo takih težav [sm=smiley1.gif] Je pa mogoče, da te trtica boli zaradi nosečnosti.

Fajn se mej [sm=smiley36.gif]

abalico -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 10:54:48)

oj, ste se pa razpisale....
upam, da se spomnim na vse, kar sem želela pokomentirati:
TIPPI. meni je Tinkara takoooooo lepo ime. pa Aljaž tudi.... kako je pa tvojim otrokoma ime?

NUHALNA: jaz jo imam 5.9. mi baje pripada. zato jo imam v porodnišnici. a je še katera stara 35+?

SLABOSTI: vsako noč med 4.00 in 5.00 me zagrabi. in potem 2 uri okoli haram, potem pa zaspim, in seveda ne morem vstati in hodim v službo b takelem čau[sm=zmeden.gif]

HRBTENICA: jaz sem po 1 nosečnosti, ko sem se res gull zredila šla vsako leto na tedensko fizioterapijo v toplice

TEŽA: obup. meni hrana sploh ne paše, karkoli pa pojem, pa tako ali tako izbruham. ampak po teži sem šla pa gor 7 kg!!!! enako se mi je zgodilo v šprvi nosečnosti. v enem tednu 7 kg. verjetno je voda.... pa joške. sem si morala zadnjič sredi dneva kupit modrc,. kwer sem mislila, da me bo razneslo, tako me je tiščal tisti modrc, ki mi je bil zjutraj še prav....

SPLO: jaz bom vprašala in moj tudi pravi, da bi rad vedel (imam namreč drugega partnerja kot v prvi nosečnosti). in tudi glede imena za punčko sva si enotna, za fantka pa nimava pojma (tudi v 1. nosečnosti je bilo tako, pa je bil fantek)

BRATCI, SESTRICE: ste že povedale bratcem/sestricam, da bodo dobili dojenčka? jaz sem se zadnjič malo pogovarjala z malim (3 leta) in je rekel, da ne bi imel nič. potem se je pa popravil, da bratca bi pa imel... sestrice pa nikakor. ker z bratcem se bosta igrala "smetarje", sestrici bo pa nagajal....[sm=zmeden.gif]

neme je še malo strah povedati. sploh bivšemu. ne vem, kako bo sprejel.... v službi ve ena sodelavka, pa ena poslovan partnerka, ki me je videl ain takoj poštekala....

no, grem zdajle z eno kolegico na kavo, verjetno ji bom morala "priznati", kaj se dogaja....

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 11:10:31)

TIPPI. meni je Tinkara takoooooo lepo ime. pa Aljaž tudi.... kako je pa tvojim otrokoma ime?

Napišem na ZS. Imam pa samo hči, fantek je pa angelček.

a je še katera stara 35+?

jst [sm=smiley36.gif] drugo leto 40.

imam namreč drugega partnerja kot v prvi nosečnosti

o, tud tukaj si deliva isto usodo [sm=smiley36.gif]

ste že povedale bratcem/sestricam, da bodo dobili dojenčka?

jap, povedala in je noro ponosna, da bo velika sestra!

neme je še malo strah povedati. sploh bivšemu. ne vem, kako bo sprejel

zakaj bi mu pa to sploh govorila?? jaz mu tud lani nisem povedala. mu je u bistvu hči. to pač ni njegova domena. ne več. tko da, ne razumem, zakaj bi mu povedala? ko bo pač zvedel, bo. od malega, ali pa od koga desetega. saj ni važno. ne obremenjuj se s tem. [sm=smiley1.gif]

abalico -> RE: Marčevke 2014 (14.8.2013 11:35:39)

oj, TIPPI, sem zdajle šele videla tvoj odgovor. a ti imaš potem tudi amniocintezo plačano s strani ZZZS? boš šla?
meni očitno pripada nuhalna.

Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>