|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
12.8.2013 9:51:48   
Levinja22
Na izbiro imam center v Dravljah, Diagnostični center Strah v Domžalah, Porodnišnico v LJ in mag. Jasmina Antonič Babnik v Dravljah.

(odgovor članu kmajci)
Neposredna povezava do sporočila: 426
12.8.2013 10:07:47   
Tippi
Od naštetih poznam samo Center Dravlje (dr. Reš) in so zelo prijazni in strokovni! V porodnišnici Lj so mi delali lani amnicentezo (dr. Pušenjak) in sem bila tudi zelo zadovoljna.
Za strahovo pa pravijo različno. eni jo ful hvalijo, drugi ful grajajo.
Jaz bi ti predlagala, da se pač odločiš, tisti ki ti je najbližje. nekako jaz zaupam vsem, ki imajo licenco za opravljanje NS. V dravljah imajo tudi zelo moderno opremo (verjetno jo ma tud strahova).

Sicer pa, kaj je lahko narobe pri opravljanju NS? Mislim glede strokovnosti?

< Sporočilo je popravil Tippi -- 12.8.2013 10:08:23 >

(odgovor članu Levinja22)
Neposredna povezava do sporočila: 427
12.8.2013 11:07:11   
abalico
evo, drage moje" jaz s pregleda. končno imam določen PDP: 20.3. sicer je pa vse v redu, razen, da bom zaradi mojih zdravstvenih težav bolj pogosto obravnavana...
evo, grem poskusiti malo delati. sem tako slabo spala ponoči, da komaj gledam...

sicer pa za seznamček, stara sem 35 in imam že enga fantka doma

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 428
12.8.2013 12:37:46   
artista7
Mi pa komaj čakamo NS, ker smo firbčni - 19.8. bomo se šli pokazat, drugi pregled pri moji G pa šele v septembru zaradi dopustov. Tifol? Jaz sem ga popapcala, poizkusila pa tudi eno generično zadevico - folno kislino Lekarn Ljubljana, ki je cenejša od tifola in take filmsko obložene okrogle kapsulam podobne tabletke so - meni niso povzročale težav, je pa res, da nekaj prej pojem in jih spijem dol z vodo. Res pa je, da nimam težav s slabostmi (je pa tu in tam kaka migrena).

Kaj nobena od vas nima težav z "vremenskostjo"? user posted image Jaz ugotavljam, da sem kakor veter piha - znorim hitreje kot pride poletna nevihta, če me kaj spravi ob živce... Pol mi je pa žal ccc... Evo, to so pa moje težave ali znaki, če že ravno bruhamo ne user posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu abalico)
Neposredna povezava do sporočila: 429
12.8.2013 12:50:54   
talytha
Pozdravljene damice!
Abalico čestitke za uspešen pregled! Zdej si pa za enkrat deliva PDPuser posted image
Levinja22 jaz sem bila pri moji deklici na pregledu NS v ordinaciji Dr. Strahove, vendar me ni obravnavala ona, ampak Dr. Jegličeva. Moram rečt da je bil to eden izmed najlepših pregledov v nosečnosti in Dr. je bila izjemno prijazna.

Grem naprej delat...ponedeljki res niso zame, komaj je poldan mimo pa me že glava boli user posted image

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 430
12.8.2013 13:06:31   
artista7
Eno vprašanjce (imam sicer občutek, da me noben ne šmirgla, ker nimam nekih orto problemov) --- A katera ve, kako se "popravlja" te rr trakce gor nad avatarjem? pa recimo kako v profilu uspešno zamenjaš mail za prejemanje obvestil/e-pošte kolegov RR? meni "prijazno" napiše, da ta mail že obstaja - ne me hecat a res user posted image

< Sporočilo je popravil artista7 -- 12.8.2013 13:07:12 >

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu talytha)
Neposredna povezava do sporočila: 431
12.8.2013 13:34:50   
Levinja22
Hvala za vaše nasvete. Sem se odločila za mag. Jasmino Antonič Babnik v Dravljah.

lp user posted image

(odgovor članu abalico)
Neposredna povezava do sporočila: 432
12.8.2013 14:43:57   
talytha
Artista7 men ni jasno kako se to dela. Enkrat sem si želela nekaj naštimat, je blo vse čudno in sem odnehala user posted image
Če pa katera druga ve, bom pa tudi jaz vesela info.
Če ti pa maila noče spremenit je pa moj predlog, da pišeš kar adminu strani. Najbrž ti lahko to tudi on/a spremeni, če kaj šteka.

še 15 minut....pol gremo pa ritke namakat user posted image

(odgovor članu Levinja22)
Neposredna povezava do sporočila: 433
12.8.2013 16:50:30   
Andy86
artista7, to z vremenskostjo mi je le malce znano user posted image k sreči ne vsak dan a včera npr. sem imela kar siten dan...pa sem se stalno kaj pritoževala tja v en dan. Pride...mene še posebno nervira ta toplota, ker moram bit večino dneva v bajti zaprta user posted image . abalico super, tudi sama sem komaj čakala na pregled, da mi povejo pdp. Tippi glede ns se sttrinjam, kaj če bit narobe. Če imajo licenco pomeni, da so usposobljeni za delo, edini "problem" bi lahko bil v tem, da se ne bi dobro ujel z zdravnikom in ne bi bil zadovoljen z odnosom.

lepo se imejte...jaz grem z mojim dragim na sladoled.

(odgovor članu talytha)
Neposredna povezava do sporočila: 434
12.8.2013 17:08:26   
Tippi

Kaj nobena od vas nima težav z "vremenskostjo"? user posted image Jaz ugotavljam, da sem kakor veter piha - znorim hitreje kot pride poletna nevihta, če me kaj spravi ob živce... Pol mi je pa žal ccc... Evo, to so pa moje težave ali znaki, če že ravno bruhamo ne user posted image

Nisem glih vremenska. No, če upoštevam to, da se mnogo bolje počutim zdaj, ko je vročina popustila, ptoem sem user posted image
Drugače sem pa grozno nad.rk.ana user posted image  Danes sem jokcala za brezveze. Na polno me dajejo tile hormončki. En trenutek se vedem, kot bi bila na ekstaziju, drugi trenutek jokam, ker se mi je zdelo, da me dragi ne posluša. krneki user posted image

Me pa danes cel dan tako zateguje po trebuhu in si mislim, jaooo če bo šlo tko naprej z rastjo, da jo bom očitno čutila, bom na koncu kot sod!

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 435
12.8.2013 17:10:48   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Andy86

Tippi glede ns se sttrinjam, kaj če bit narobe. Če imajo licenco pomeni, da so usposobljeni za delo, edini "problem" bi lahko bil v tem, da se ne bi dobro ujel z zdravnikom in ne bi bil zadovoljen z odnosom.

Točno to! nekateri znajo bit malo bolj 'trdi', ampak konec koncev šteje znanje in strokovnost, to jo pa po mojem mnenju imajo vsi z licenco.

Uživaj na sladoledu!

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 436
12.8.2013 18:24:49   
flowergirl
Ellow user posted image
Danes sem dobila uradno potrditev, da sem tudi jaz med marčevkami user posted image
bo pa prvi otročiček, težko pričakovan :) pdp 15.03.2014

< Sporočilo je popravil flowergirl -- 12.8.2013 18:26:06 >

(odgovor članu kmajci)
Neposredna povezava do sporočila: 437
12.8.2013 19:03:49   
Loara
flowergirl iskrene čestitke!

Punce, jaz ugotavljam, da mi slabost povzroča mogoče Elevit oz. Tifol. A ima še katera take izkušnje?

(odgovor članu flowergirl)
Neposredna povezava do sporočila: 438
12.8.2013 19:35:48   
Pupček
Cataleyamiller jaz hodim k Vitezici in mi je kul. Res ne špara z UZ.

Moje kilce...na začetku sem šla slabe 2 kg v minus, v dveh tednih - na dopustu sem 1,5 kg pridobila. Sem se prav matrala razvajat s sladoledi in koruzo in pizzo in...user posted image Aja, pa sploh mi ni pasala voda in sem pila samo ledeni čaj in coca-colo user posted image

Levinja22 jaz sem za NS naročena v Domžalah-Kalliste. V prvi nosečnosti pa sem imela v Dravljah, pri Pušenjaku. S pregledom sem bila zadovoljna, sam ni mi bila všeč gužva v čakalnici. Ena za drugo smo hodle not. To me je malo odbilo. H Kaliste pa sem sem šla mislim da v 25. tednu na 3D in se je res posvetila. Mičkena je bila boj majhna in se je res želela prepričati, da je vse v redu. Pregled je trajal 1 uro.

Tifol sem jemala pred user posted image Zdaj jemljem Elevit in nimam težav.

artista7 jaz nisem po vremenu, nikoli ni name vplivalo. Lahko hitro spremenim razpoloženje in znorim, ampak za to je večkrat kriv moj dragi user posted image Mi hitro živc potegne. Kar se tiče RR pa nimam pojma, če bi me vprašala pred 4 leti, bi ti še znala pomagat user posted image

(odgovor članu flowergirl)
Neposredna povezava do sporočila: 439
12.8.2013 21:31:39   
Andy86
Flowergirl dobrodošla med marčevske user posted image user posted image
Loara jst tudi mislim, da Tifol zna povzročat slabost oz. pripomore k temu.
Danes sem pila zvečer po naasvetu Tippi pa je res bolje...bom poskusla še jutri pa da vidimo če res deluje user posted image

Lepo spančkajte user posted image

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 440
12.8.2013 21:39:03   
cataleyamiller
dobrodošle vse nove nosečke ! user posted image

eno vprašanje. danes sem doživela hud stres, nek dogodek me je tako vrgel iz tira, da sem se začela cela trest in jokat.
kasneje sem se pomirila. a je zaradi tega lahko kaj narobe z otrokom oz. a lahko pride do spontanega splava ? sedaj me namreč zelo skrbi..user posted image
sedaj je vse ok, sam skozi premišljujem o tem, da ne bo kaj narobe. joj, vedno je nekaj..

Pupček, jaz sem hotela tudi k Vitezici, ampak sem včasih pomagala tam delat, in bi mi bilo čudno, da mam pol njega za ginekologa.. hihi.. drugače pa ga ima moja mama in je zelo zadovoljna.user posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 441
12.8.2013 21:52:20   
talytha
Flowergirl dobrodošlauser posted image

Mene tut hormoni mečejo oz. sem čist vremenska - že po naravi sem precej eksplozivna
a. Stanje je na momente tko grozno, da sem dala možu ene par člankov o nosečnosti za preobrat , da se mu slučajno ne zmeša user posted image In veste da je dejansko pomagal, res je bol potrpežljiv.

En lep večer vsem skupaj. Se grem naprej z Nežo igrat, da sva leoparda user posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 442
12.8.2013 22:04:52   
talytha

IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller

eno vprašanje. danes sem doživela hud stres, nek dogodek me je tako vrgel iz tira, da sem se začela cela trest in jokat.
kasneje sem se pomirila. a je zaradi tega lahko kaj narobe z otrokom oz. a lahko pride do spontanega splava ? sedaj me namreč zelo skrbi..user posted image
sedaj je vse ok, sam skozi premišljujem o tem, da ne bo kaj narobe. joj, vedno je nekaj..

Poizkusi se sprostit, vem da ni lahko ampak vseeno, sekiranje sedaj sigurno ne pomaga. Spi čaj počni nekaj kar te sprošča. In seveda opazuje telo.
Vse bo ok! user posted image

Mirno noč vsem skupaj!

(odgovor članu cataleyamiller)
Neposredna povezava do sporočila: 443
12.8.2013 22:09:56   
Pupček

Nič ne bo narobe, nehi se sekirat. Jaz sem neki takega doživljala 1. in 2. tromesečje prejšnje nosečnosti in sem rodila zdravo punčko. Sicer je zdaj malo bolj hiperaktivna user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 444
13.8.2013 6:54:50   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: talytha

da sem dala možu ene par člankov o nosečnosti za preobrat , da se mu slučajno ne zmeša user posted image

Enako user posted image  Sem ga seznanila kako je s temi hormonskimi orkani, da mi ne bi slučajno k drugi ušel user posted image user posted image

(odgovor članu talytha)
Neposredna povezava do sporočila: 445
13.8.2013 7:00:32   
Andy86
cataleyamiller, ne skrbi oz. ne delaj si še več skrbi. Glej, moja sestra je v nosečnosti ostala sam, brez partnerja pa je full prejokala, presekirala, je bla res ena živčna razvalina, pa sedaj ima 2 letno zdravo, živahno hčerkico. Seveda je bolje, da smo čimbolj umirjene a hočem rečt, da zaradi tega ne bo nič hudega z otročkom. V moji prvi nosečnosti mi je umrla babica, na katero sem bila zelo navezana in zame je bil to hud udarec a k sreči jee vseeno vse potekalo kot je moralo. KAr korajžno.
Mi pa danes gremo lepo k morju čofotat...moja 4 letna princeska že skače okoli mene pa pravi mama daj gremo, gremo...se ji mudi na lepše user posted image

lep dan vsem

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 446
13.8.2013 7:02:51   
Tippi

Pupček, jaz sem hotela tudi k Vitezici, ampak sem včasih pomagala tam delat, in bi mi bilo čudno, da mam pol njega za ginekologa.. hihi.. drugače pa ga ima moja mama in je zelo zadovoljna.user posted image

Nekaj je doživeti šok in stres en dan, en teden, ali živeti v stresni situaciji dan in noč, leta in leta. Popolnoma brez skrbi si lahko. ker če bi enodnevni stres, kot si ga doživela ti, vplival na zarodek, potem bi se zelo malo otrok rodilo, ker takšen stres praktično doživljamo vsi. tudi šokirani smo mnogokrat, večkrat na leto, in lahko verjameš, da to ne škodi zdravju, niti otroku. 

Nosečnsot je nekaj normalnega in narava je poskrbela, da je zarodek zelo dobro zaščiten v materi. Samo predstavljaj si, kakšno galamo delamo glede prehrane, včasih med vojno pa so stradali od lakote (konkreten primer pri tašči), da o stresu glede vojne, sploh ne govorim, pa je njena mati rodila 6 zdravil otrok, čeprav je bila večkrat lačna kot sita. Dala samo en primer user posted image  Nehaj se toliko obremenjevati za vsako pikico. Vem in razumem, da če je ženska prvič noseča, po možnosti še mlada, jo daje mnogo strahov in dvomov, ampak nekatere stvari malo logično povežimo, pa bomo videli, da so določene stvari, na katere ni moč vplivati, zato se je najbolje prepustiti toku in se sprostiti. user posted image

Vse bo dobro cataleyamiller, boš videla. samo pogumno naprej! user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 13.8.2013 7:09:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 447
13.8.2013 8:37:28   
qqqq
Zdravo vse marcevke 2014user posted image

Tudi jaz se pridruzujem bodocim mamicam ki bodo to postale v marcu nasledje leto. Rok imam 20.3. in bo to nas tretji otrocek. Doma ze imamo skoraj 6 letno puncko in 4,5 letnega fantkauser posted image

Pregled me caka jutri in srcno upam, da bo vse uredu.
Malo sem prebirala poste in moja izkusnja z Nuhalno je bila resnicno najboljsa v Dravljah pri Ursi Muravec Res. resnicno si vzame dovolj casa da res vse pogleda, pa zelo lepo vse pokaze tudi na 3d. Je pa res da je vedno taksna gneca v cakalnici da komaj najdes prazen stolcekuser posted image ampak se splaca pocakat da na UZju vidimo naseuser posted image

Iskren cestitke vsem, ki pod srcem nosite se eno srcece. user posted image

Osebno se mi zdi marec tako "prakticen" mesec za rodit. Ni vec tako mraz, ni se prevroce. In ravno ko se zima dodobra prevesi v pomlad
Lep dan vsem zelim.
user posted image user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 448
13.8.2013 10:23:00   
abalico
qqqq juhu, še ena z rokom 20.3. mi je bilo včeš, kako si napisala glede marca. ker jaz sem ravno o tem razmišljla.. kako bo roditi marca. prvega sem decembra, pa se mi je zdelo zelo idealno... ampak mogoče imaš pa res prav.

glede stresa: zaradi ene stresne situacije NE pride do splava. splav se zgodi, če se plod nepravilno razvija, če ima ženska kakšne fiziološke težave, ali pa če pride do infekcije. ne sekuraj se, pa bouser posted image

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 449
13.8.2013 14:28:15   
qqqq
Zivijo,

Se nekaj na temo o hudem stresu, ki se lahko zgodi tudi tekom nosecnosti. Moja prijateljica je dozivela hud stres ko je v drugem mesecu nosecnosti izvedela da je nepricakovano umrl njen oce. Bila je tako iz sebe da ni mogla niti hodit, telo se je kar zakrcilo. Danes ima zdravo enoletno puncko in je vse v najlepsem redu user posted image

(odgovor članu abalico)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.