Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller dobrodošle vse nove nosečke ! eno vprašanje. danes sem doživela hud stres, nek dogodek me je tako vrgel iz tira, da sem se začela cela trest in jokat. kasneje sem se pomirila. a je zaradi tega lahko kaj narobe z otrokom oz. a lahko pride do spontanega splava ? sedaj me namreč zelo skrbi.. sedaj je vse ok, sam skozi premišljujem o tem, da ne bo kaj narobe. joj, vedno je nekaj.. Pupček, jaz sem hotela tudi k Vitezici, ampak sem včasih pomagala tam delat, in bi mi bilo čudno, da mam pol njega za ginekologa.. hihi.. drugače pa ga ima moja mama in je zelo zadovoljna. Nekaj je doživeti šok in stres en dan, en teden, ali živeti v stresni situaciji dan in noč, leta in leta. Popolnoma brez skrbi si lahko. ker če bi enodnevni stres, kot si ga doživela ti, vplival na zarodek, potem bi se zelo malo otrok rodilo, ker takšen stres praktično doživljamo vsi. tudi šokirani smo mnogokrat, večkrat na leto, in lahko verjameš, da to ne škodi zdravju, niti otroku. Nosečnsot je nekaj normalnega in narava je poskrbela, da je zarodek zelo dobro zaščiten v materi. Samo predstavljaj si, kakšno galamo delamo glede prehrane, včasih med vojno pa so stradali od lakote (konkreten primer pri tašči), da o stresu glede vojne, sploh ne govorim, pa je njena mati rodila 6 zdravil otrok, čeprav je bila večkrat lačna kot sita. Dala samo en primer Nehaj se toliko obremenjevati za vsako pikico. Vem in razumem, da če je ženska prvič noseča, po možnosti še mlada, jo daje mnogo strahov in dvomov, ampak nekatere stvari malo logično povežimo, pa bomo videli, da so določene stvari, na katere ni moč vplivati, zato se je najbolje prepustiti toku in se sprostiti. Vse bo dobro cataleyamiller, boš videla. samo pogumno naprej!
< Sporočilo je popravil Tippi -- 13.8.2013 7:09:06 >
|