čenča84 -> RE: bolniška - izhodi, dopust?? (4.10.2013 9:11:49)
|
Lahko, da te bodo poslali delati. Postopek ivf sam po sebi še ni razlog za bolniško, tudi če delaš v proizvodnji, saj je nosečnosti po ivf postopku vedno več. Priporoča se le pardnevni počitek po punkciji oz. vstavitvi zarodka. Če se nosečnost prime, ni čisto nič drugačna od vseh ostalih. Zaradi bebike se ni potrebno obremenjevati, ker mišljenje, da če si fizično aktiven in če dvigaš določene stvari, da je nevarnost za splav, so malo za lase privlečene. Otroček je varno spravljen v maternici in citiram dr. Pušenjaka: "zarodek je idealni parazit", zato se ne obremenjuj s tem, da bi bilo kaj narobe. Če je nosečnost zdrava, sem prepričana, da jo boš uspešno pripeljala do konca :) Naj ti povem še moj primer: ko sem prvič zanosila, sem biloa zelo dovzetna za vse vraže in nasvete, kaj smem in česa ne, niti košare z mokrim perilom nisem dvignila, pa sem vseeno splavila. Naslednja nosečnost je bila uspešna, sedaj sem noseča tretjič in mojo dveletnico stalno nosim, niti nimam časa razmišljati, kaj smem in kaj ne, pa mi do poroda manjka še dobra dva meseca. Ne sekiraj se, da bi bilo kaj narobe zaradi tega, če boš šla delati.
|
|
|
|