ronja -> RE: RONJA kje si, masina za pasto (23.4.2015 10:30:16)
|
MRAVLA, MRAVLA, MRAVLAAAAA!!!! Ugani kaj! Včeraj mi je moja mami pripeljala... SVOJ STARI STROJČEK ZA TESTENINE!!!! jupijajajupijupija, jupijajajupijupija! Jap, res je imela TOČNO TAKEGA, KOT JE BIL MOJ STARI Simac, celo isti model (1000 - za kilo testenink - 500 g moke in 4 jajca pride to nekje). Že sprobali, itak! Dela ko urca! Kako ne bi, saj je bil baje max 2x uporabljen (po moje celo samo 1x, ker so bili vsi diski razen enega še v original zavarjeni embalaži...) Vem, da mi je že žnjkrat govorila, da je mela ta stroj, pa ji nisem verjela, ker ga nikoli ni uporabila, to bi si ziher zapomnila (in je rekla, da ga je res samo 1x ali 2x), sem nejeverno spraševala, če res za makarone, ne za rezance... In pravi, da ja. No, nikoli se ni nikjer pojavil in tako sva pred cca 10imi leti kupila svojega, nakar je nekaj časa vztrajala, da je to ta in da nama ga je dala, na koncu sem je mela dovolj in ji pokazala račun:D. Potem se je spraševala, kje potem je njen stari. No, takrat to ni bilo več tako važno, ker je najin delal. POtem je najin crknil in sva se spet pogovarjali in ona spet, da nekje pa mora bit ta njen. Ampak ker v ex domu ni nič, ker ga brat oddaja, ona pa je trdila, da pri njej tudi ni, na vikendu ga tudi nikjer ni bilo... sem se sprijaznila, da se je za njim izgubila vsaka sled. No, potem zadnjič kupiva midva Gorenjev miser in nastavek za mesoreznico in šobe za makarone za mesoreznico, ker je bila to nekak najcenejša varianta (ampak daleč od najboljše ali za nas zadovoljive!) In oba nekak razočarana, da to pa ni to... se udava, da zdaj bo pač nekaj let tako... No, potem pa mami zadnjič pospravlja svojo klet in NAJDE svoj stari testeninar! In dejansko JE imela makaronarja, točno takega kot midva, samo malo starejši je bil in seveda prašen, ampak to res ni deal braker. Sem ga takoj oprala in zdaj se sveti na pultu, ves zadovoljen, ker je sproduciral že včerajšnje kosilo: pol-polnozrnate pasta del contadino (šoba s takimi Sji) - šoba je najina od najinega starega, ker sva jih takrat precej nakupila:). In seveda vse šobe pašejo gor, ker je isti model, haha! Pa še dve šobi sva dobila zraven, ki jih še nisva imela! Kako te življenje včasih prijetno preseneti! Zdaj pa upam, da glede na to, da je bil tale moj ljubljenček narejen pred 30imi leti... upam, da so takrat uporabljali še boljše plastike in ne bo tako hitro crknil:). Drži pesti!
|
|
|
|