Otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

nincy -> Otroški dodatek (13.9.2005 17:54:41)

Pozdravček!

Sem redna študentka in noseča. s fantom ne živiva skupaj, pa tudi ne vem kako bo po rojstvu.
Zanima me glede otroškega dodatka in sicer ali mi mora on plačevati preživnino če želim dobiti otr. dodatek?
Pa še to: v primeru da bi otrok imel njegov priimek ali lahko ima on v tem primeru več pravic npr. da bi on dobival otr. dodatek in druge prejemke?

Hvala

tinatona -> Otroški dodatek (13.9.2005 20:39:34)

Haj!

1.Če ga bo priznal bo moral plačevati preživnino in jo bosta morala tudi uredit, preden boš zaprosila za dodatek.
Če pa ne bo priznal otročka oz. če tega ne boš uredila, pa ne rabiš urejat preživnine (npr. pri meni očeta ni vpisanega v roj.listu in ni preživnine).

2.Mislim da on nima več pravic kot ti, kvečjemu enake. Če boš z otrokom ostala sama je jasno da boš sama zaprosila za otroške doklade in ostale prejemke. Če pa bosta skupaj, pa lahko za njih zaprosi tudi on. Je pa tako da moraš itak podpisat en obrazec na katerem piše da se pač (en starš) v tvojem primeru oče strinja da ti uveljavljaš pravico do otroških doklad... oz. obratno če bi on uveljavljal mora on napisat da se ti s tem strinjaš... Tako da brez tvoje vednosti ne bo mogel ničesar uveljavljat (oz. ne bo mogel ničesar koristit).

LP Tina   

urška -> Otroški dodatek (14.9.2005 23:11:05)

če si pametna daj otroku svoj priimek...

Stran: [1]