Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

LuLu -> Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (13.6.2013 18:56:54)

http://www.youtube.com/watch?v=7DRP1ffkPzM&feature=youtu.be

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

(zdaj pa še dobim fuuul točk! Jupijej!!)

Shorty_ -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (13.6.2013 19:41:26)

Tole je bilo dejansko predvajano?[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif]

mateyka -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (13.6.2013 20:02:11)

kaj, a JJ lahk blebeče svašta drugi pa ne smejo?

patrino -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (13.6.2013 20:41:41)

Tole je sicer kar tako nekako izrezano iz konteksta, pa vendar se vidi da je ženska možaka presenetla in zmedla s svojo izjavo. Ona je pa tudi tako mencala in živčkala, da imaš občutek, da jo je kar na hitro nekaj obsedlo in je morala to povedat pa konec. Men je nekak mučno tole gledat- za oba mi je nekak neroden. Po mojem so imeli v zakulisju potem še pestro.

3jeMi -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (13.6.2013 20:51:22)

Po moje pa ni bilo panike v zakulisju, Ljerki kratkomalo dol visi. Ona vedno na glas pove kaj si misli. JJ je bil pa zgleda itak ful šokiran, da mu je zmanjkal besed. Bo pa jutri na okope poslal svoje "vojščake" iz stranke, sam pa ne bo rekel nič.

BellaB -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (13.6.2013 23:07:44)

Meni se zdi hud novinarski kiks. Gostu lahko poves da ni vec zazeljen v oddaji tako, da ga naslednjic ne povabis, ne pa da mu reces, da upas da se ti ne bo treba vec z njim ukvarjat. Verjamem, da se je malo spozabila. In ne bom presenecena, ce bo imela se tezave zarad tega.

Da ne bo kdo skocu... nisem za Janso, ampak na to gledam s stalisca novinarskega poklica, ki naj bi bil neodvisen in nepristranski. In tako drzo bi morala tud ohranit v intervjuju, ce pa ji je lezalo kaj na dusi, bi mu lahko povedala ko so bile kamere ze ugasnjene. Tako se je samo spustila na njegov nivo (spomnimo se zombijev in podobnih floskul) in ogrozila se svojo kariero.

Vijoličarka -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 0:04:28)

Tudi jaz mislim, da je bilo to neprofesionalno. Spet nesmiselno izgubljanje energije. Ne glede na to, da mi gre že samo ob omembi JJ na bruhanje, gledati ga, je pa sploh težek preizkus, menim da človek ne sme pasti na njegov nivo.

pomlad08 -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 6:08:14)

Komplet neprofesionalno. Še bolj zanimivo pa je, če k temu bizarnemu zaključku pridodaš začetek oddaje, ker tam pa reče:

"Upam, da bova danes sihnrona, za zadnjič pa se vam še javno opravičujem."
A kdo ve, na kaj to leti? Očitno to ni bil njen prvi izpad?

Ponosna mamica -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 6:10:20)

IZVIRNO SPOROČILO: BellaB

Meni se zdi hud novinarski kiks. Gostu lahko poves da ni vec zazeljen v oddaji tako, da ga naslednjic ne povabis, ne pa da mu reces, da upas da se ti ne bo treba vec z njim ukvarjat. Verjamem, da se je malo spozabila. In ne bom presenecena, ce bo imela se tezave zarad tega.

Da ne bo kdo skocu... nisem za Janso, ampak na to gledam s stalisca novinarskega poklica, ki naj bi bil neodvisen in nepristranski. In tako drzo bi morala tud ohranit v intervjuju, ce pa ji je lezalo kaj na dusi, bi mu lahko povedala ko so bile kamere ze ugasnjene. Tako se je samo spustila na njegov nivo (spomnimo se zombijev in podobnih floskul) in ogrozila se svojo kariero.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kalbo -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 8:18:36)

V bistvu mu je povedala objektivno resnico in težko si profesionalen ob nebulozah ki jih stalno pleteniči Janez. Vsi mamo počas poln kufer stalninizma, udbe, komunizma, povojnih pobojev, tajkunizacije, trenirkarjev, zombijev. Če je kriv nej ga zaprejo, če ni kriv nej ga izpustijo in to je to, ne pa da bomo nadaljnih 25 let poslušal te že tisočkrat prežvečene lajne. In ni mu rekla, da se noče več z njim ubadat, ampak mu je rekla, da se noče več z njim ubadat na ta način.

mateyka -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 9:02:51)

Kalbo, hear hear.

LuLu -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 9:26:25)

In še njen odgovor na fb-ju

"
Ljerka Bizilj

Morda vas bo moje mnenje, ki sem ga povedala na koncu pogovora z g. Janšo, razočaralo, a ne odstopam od njega. prisluhnite mu, objavila sem ga tudi v TV kolumni na SLo3 30.5. 2013, je pa tudi na Youtube. Tukaj je najbrž premalo prostora, da objavim celoto.
Bom pa poskusila.
TV kolumna- Minister Pličanič, pravosodni min...ister Pličanič, krivi ste! Za sodne zaostanke, za to, da krivi niso obsojeni, za to, da v Sloveniji mi, vsakdanjiki ne moremo verjeti, da bomo našli pravico in krivico…
Kajti- če ni krivo sodstvo, ste krivi vi, vlada, poslanci, morda tudi državljani… Sodstvo je gotovo izven tega našega povprečnega konteksta…in dela vse prav---samo mi ne vemo… Ampak te dni se osveščamo… vsak dan poslušamo, da je sodstvo tretja veja oblasti---samostojna veja oblasti!!! Kar pozabili smo nato… zdaj vemo, ne šele spoznavamo, da imamo še eno oblast, sodno, neodvisno…. Doslej smo krivdo za sodne zaostanke, za balkanske bojevnike, za vse, ki kradejo in niso obsojeni- naprtili vladam, poslancem, politikom… zdaj so tukaj tudi tožilstvo, sodniki—doslej skriti in bolj kot ne nedotakljivi.. Vidite za mano—to mogočno sodno palačo v Ljubljani… To je dom pravice, to je mogočen in močan steber države---tukaj –če ste, če smo krivi, morate, moramo biti kaznovani, če ste nedolžni-morate tukaj najti pravico… tu, za temi zidovi vas morajo zaščititi, če ste nedolžni!!! Kakšna moč je za temi stenami! Koliko upanja, za nas, državljane, je za temi zidovi! Na sodnika, po besedah poslanca Gorenaka, pride v Sloveniji dvakrat več evrov kot drugod—torej je ta veja oblasti pri nas še bolj spoštovana… vredna!!! Lahko še bolj neodvisna!
In zdaj imamo- ob vseh primerih- še primer Janeza Janše! Spet! Že vsaj drugič! Dve leti zapora! Gospodje, če je kriv, sem največja zagovornica tega, da gre v zapor, četudi do smrti, a krivda mora biti stoodstotno dokazano.. 25 let poslušam, poslušamo, tudi raziskovala sem, kaj se je zgodilo tistega leta 1988---, da so Janšo zaprli… ker mu je Franci Zavrl dal neke dokumente- strogo zaupne, v katerih je jugoslovanska vojska načrtovala napad na Slovenijo, nekaj podobnega… Moja interpretacija takratnih dogodkov je pač moja, ampak glede na okoliščine logična – slovenska oblast- še danes trdim…da smo prav takratno potrebovali in je bila koristna—je morala Beogradu in vojski dokazati, da obvladuje razmere v Sloveniji, dokazati Beogradu--- trdno smo v sedlu, ne potrebujemo pomoči. In je prišlo prav-zapreti nekoga---npr. Janšo kdo pa je bil Janša takrat?? Še o Mojci Drćar Murko smo takrat skoraj več slišali kot o Milanu Kučanu! Janša ni bil ne Zavrl,ki je lahko zbolel, ne Marko Hren, ki je pravočasno šel v Ameriko ali pa so mu to bolje informirani predlagali, ne vem.. Janša je bil nek novinar, sicer kritičen, a ne najbolj in edini, mladinec… ravno pravi.., a- ko so ga zaprli- slovenska služba državne varnosti, seveda, -- se je izkazalo, že kmalu po tistem 31. maju, da je Janša problem. Koliko nas je bilo takrat na Roški cesti v Ljubljani! Res si ne želim, da je Janez Janša problem še naslednjih 25 let in še potem problem mojih otrok in vnukov… Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je…nič dvoumnega ne sme biti---črno na belem naj bo!!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!! In veste, ne bi rada, da bo na koncu za to kriva spet vlada, Pličanič, Bratuškova in še kdo---, da so ga zaprli, saj tega, da imamo še eno oblast, neodvisno oblast---še nimamo v zavesti….! Otipljive dokaze potrebujemo, spoštovani tožilci in sodniki! Neodvisni ste, nihče ne sme vplivati na vas… osebno poskušam vplivati na vas: delajte strokovno, dobre stvari za to državo in za vse nas! Naj bo dobro sodstvo temelj moje, naše države!"

LuLu -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 9:27:47)

In še link [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

https://www.facebook.com/#!/ljerka.bizilj/posts/585528621487813

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.6.2013 12:20:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mamamajča -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 18:46:52)

Jaz se tudi podpisem pod kalba.
Saj mu ni rekla, da je kriv, niti, da ni kriv, niti mu ni rekla, da se ne zeli ukvarjati z njim. Bo vcasih treba vzeti celoto, ne izvzet enega stavka ali se celo obregniti samo ob naslov, ki ga je veleumno podal nek medij.
torej cisto objektivno mu je povedala, da v primeru, da je kriv, zato tudi odgovarja. Kar pa je prav, tako bi mu povedala tudi jaz.

Najaa -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 18:50:49)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

V bistvu mu je povedala objektivno resnico in težko si profesionalen ob nebulozah ki jih stalno pleteniči Janez. Vsi mamo počas poln kufer stalninizma, udbe, komunizma, povojnih pobojev, tajkunizacije, trenirkarjev, zombijev. Če je kriv nej ga zaprejo, če ni kriv nej ga izpustijo in to je to, ne pa da bomo nadaljnih 25 let poslušal te že tisočkrat prežvečene lajne. In ni mu rekla, da se noče več z njim ubadat, ampak mu je rekla, da se noče več z njim ubadat na ta način.

Podpis.
Končno, da mu je nekdo javno povedal. Kako neprofesionalno se je šele on obnašal dolga leta. Svaka čast ženski!

LuLu -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 19:13:18)

po moje je neprofesionalno to naredila. Oz. to bi naredila, ko kamere ugasnejo. Ampak nasmeške na obrazu je marsikateremu gledalcu nastal s tem

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.6.2013 20:07:13)

LuLu -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 20:12:33)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

kaj pa vem, bi si zelela, da bi vec novinarjev imelo v preteklih letih jajca in bi pogosteje povedali tudi svoje kriticno mnenje sogovorniku direkt v faco, ne pa da se samo vljudno smehljajo in strinjajo.

Ne vem, če je v takih oddajah sploh zaželeno, da novinarji svoje mnenje izpostavljajo. Kolikor vidim našo nacionalko (kamor ta program tudi spada) se to ne dogaja. Privat tv naj dela, kar če... mislim, da je tako tv zastavljen pri nas. Nacioanalni nevtralen (naj bi bil), privat... prosto po prešernu.

patrino -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (14.6.2013 21:33:21)

az se tudi podpisem pod kalba.
Saj mu ni rekla, da je kriv, niti, da ni kriv, niti mu ni rekla, da se ne zeli ukvarjati z njim. Bo vcasih treba vzeti celoto, ne izvzet enega stavka ali se celo obregniti samo ob naslov, ki ga je veleumno podal nek medij.
torej cisto objektivno mu je povedala, da v primeru, da je kriv, zato tudi odgovarja. Kar pa je prav, tako bi mu povedala tudi jaz.

In zagotovo bi mu to povedala pred kamero in pred obrazi cele vesoljne Slovenije in še čez [sm=jezicek.gif]

BellaB -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (15.6.2013 0:06:40)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
po moje je neprofesionalno to naredila. Oz. to bi naredila, ko kamere ugasnejo. Ampak nasmeške na obrazu je marsikateremu gledalcu nastal s tem

hehe, zagotovo [sm=jezicek.gif] in glede na to, koliko let je ze v tem biznisu, je vprasanje, ce je tale zakljucek izletel nekontrolirano - sploh ker je s svojim pojasnilom na FB samo se potrdila, da stoji za tem. kaj pa vem, bi si zelela, da bi vec novinarjev imelo v preteklih letih jajca in bi pogosteje povedali tudi svoje kriticno mnenje sogovorniku direkt v faco, ne pa da se samo vljudno smehljajo in strinjajo.

1. valda da se vesoljna slovenija rezi ko pecen macek, ker ga pac velika vecina ne mara zaradi njegove arogance. Jaz sem se v bistvu tud smejala... ampak zarad soka v smislu... "kaj sem pravkar slisala?!"

2. To je del novinarskega kodeksa. V takih oddajah se posebej. Mediji in novinarji naj bi bili neodvisni in nepristranski. Novinar lahko pove svoje mnenje v svojem prostem casu, v delovnem pa naj bi se drzal nacel novinarske etike, porocal nepristransko in neodvisno ter spostoval gosta (tud ce je to zadnje tele iz kocevja). To kr je Ljerka nrdila je za na ulico za moje pojme, ne pa v TV studio.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2013 8:16:21)

mamamajča -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (15.6.2013 21:34:51)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

az se tudi podpisem pod kalba.

In zagotovo bi mu to povedala pred kamero in pred obrazi cele vesoljne Slovenije in še čez [sm=jezicek.gif]

neee. lahko se mu pa smehljam in pretvarjam, da je vse kul. Seveda bi mu! In se mi zdi prav, da mu je tudi ona.

mateyka -> RE: Joj, skoraj pozabila... tukaj je! (15.6.2013 23:57:21)

IZVIRNO SPOROČILO: BellaB
Mediji in novinarji naj bi bili neodvisni in nepristranski. Novinar lahko pove svoje mnenje v svojem prostem casu, v delovnem pa naj bi se drzal nacel novinarske etike, porocal nepristransko in neodvisno ter spostoval gosta (tud ce je to zadnje tele iz kocevja).

ja, koji klinac si upajo ti novinarji met eno etiko in moralna načela. the bastards.

on the serious note;
po moje Ljerka razmišlja v tej smeri, en ga je poimenoval journalism of attachment; da ti ni vseeno:

The job of the news media is not to try to solve all the world’s problems, but to shake awake the world’s conscience. Good journalism can do that.
(Philip Seib, The Global Journalist, 2002, p.xiv)

Is the conscience of the journalist easily equated with the broader public conscience?

In this context, one of journalism’s most important roles is that of awakening the public’s conscience. Journalists must decide when the alarm must be sounded and how best to do so.
(The Global Journalist, p.4)

As a practical matter, objectivity is an illusion; choices about what to cover, as well as how to cover, are not made in a moral vacuum. Why bother doing journalism if there is no intent to provide the information that will affect how people think about things?
(The Global Journalist, p.8)

mogoče po določenem času spremeniš pogled na določene stvari, ali kakor je rekel Martin Bell:
I was brought up in the old and honourable tradition of balanced, dispassionate, objective journalism. I would now call it bystander journalism. I would move from war zone to war zone without being greatly affected by any of them. And clearly I have been affected by the Bosnian war, enough passionately to wish to see an end to it. I am not sure about objectivity anymore. What I believe in now is what I prefer to call the journalism of attachment; a journalism that cares as well as knows.
(Martin Bell, from a speech at Chichester Cathedral on 10 July 1996, published in The Guardian on 11 July)

Stran: [1]