mistina -> RE: 2-letnik in mleko (30.6.2013 21:06:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN krava pa telica je razlika tako da tuki se dejta še malo poučiti, in le malo krav ima povprečno eno tele letno, dvomim da jih je veliko Še enkrat preberi, nikjer nisem omenila telic, komentirala sem tvoj stavek, da ima krava mleko celo življenje, in ne samo v času dojenja kar nikakor ne drži. Kaj ima tu veze razlika med telico in kravo (ki je meni popolnoma jasna), ne vem. IZVIRNO SPOROČILO: mateyka no ja, primarno imamo dve nogi za hojo, pa vseeno letimo z letali in se vozimo z avti, vozovi, jahamo konje, kolesarimo, skejtamo, smučamo; furat nekaj samo zato ker je "primarno" in zavračat vse ostalo zaradi tega argumenta, ni ravno prinašalec napredka, niti vodilo evolucije.. Nikjer nisem omenila kakšno je moje mnenje glede mleka, zgolj odgovarjala sem na popolnima zgrešeno predstavo o mleku. Da se vrnem na temo: pri nas doma partner in starejši sin (2 leti) zelo rada pijeta mleko, vendar ga ne pijeta v takih količinah, kot so nekatere omenjale. Velika količina popitega mleka dnevno pogosto vodi v slabokrvnost, saj mleko zavira absorbcijo železa, smo imeli slabe izkušnje. Jaz ga tudi pijem, predvsem v kavi, mlajši član pa je žal nanj alergičen.
|
|
|
|