SU -> RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu (19.6.2013 9:50:16)
|
Vdrte bradavice sicer nisem imela, so ble pa manj izbočene... mali pa ful slab seslani refleks... pa sva se konkretno mučla ene 2 dni, dokler mi ni sestra dala nastavka... pa je nekak steklo... potem doma pa sva se pričela že drugi dan dojit brez nastavka... sicer me je na začetku bolelo, ker je b bistvu "izvlekel" bradavice, ampak je hitro minilo. Pri drugem otročku pa sem že v nosečnosti pričela razmišljat o tem... Bradavice sem si želela nekak "pripravit" na dojenje... pa sem si po tuširanju malce močneje brisala tam okrog (kot neka "masaža") pa tudi masirala sem... malce močneje... da bi se utrdile... V porodnišnico sem za vsak slučaj, v torbi, nesla tudi nastavke... Ampak mala je v prvi minutki, ko sem jo dobila v naročje, zagrabla bradavico in sesala, kot bi v trebuščku čakala samo na to! [sm=smiley36.gif] Tako, da niti nastavka nisva uporabljali, niti me bradavice niso bolele in me niso skelele, niti krvavele... Tako, da ... ne takoj razmišljat o črpanju mleka... zdaj, ko imaš še čas, poskusi malce sama pripravit prsi na dojenje... masaža, malce trše brisanje ipd. Mogoče obstajajo na netu še kakšni triki, kako to storiš... Potem, če ne uspe, lahko konec koncev še vedno črpaš mleko oz. uporabljaš nastavke... Želim ti čim manj težav! Lp
|
|
|
|