Služba v Avstriji (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


asyka -> Služba v Avstriji (12.6.2013 10:30:45)

Ker več glav več ve bom še malo povprašala po netu. Zanima me če katera dela v avstriji in na kakšen način ste iskale službo? ste pošiljale prošnje kar tako v podjetja, ki so ustrezala vašemu profilu, ali ste iskale po njihovih portalih. V Sloveniji že rahlo obupujem nad tem da kdaj v mojem poklicu sploh bo kaj (sem dip. biologije, čez leto dni pa še mag.bioinformatike).

Zanima me tudi kakšno je bilo vaše znanje tujega jezika pred zaposlitivijo.

Fant je sicer že zaposlen v Avstriji, vendar mi težko pomaga, ker je on na live agenciji zaprosil za točno določeno firmo (Magna) in to potem oni vse sami uredijo.

Upam, da bo katera lahko kaj pomagala.





ajataja -> RE: Služba v Avstriji (12.6.2013 13:20:33)

Moj mož je že nekaj časa gor v avstriji pa tudi nekaj prijateljev je že spravil gor in tudi sam je dobil službo gor preko prijatelja ki je tam zaposlen.Gor imajjo najraje nove delavce preko agencije,ker te tako najlaže preizkusijo,če jim ne odgovarjaš te ne vzamejo in agencija jim da drugega.Službo se da dobit gor,ampak je tudi gor lažje če že koga poznaš na firmi lažje prideš noter.Zakaj pa kar na agencije ne pošlješ prošnje ali greš gor pa da ti oni poiščejo službo.Ampak obvezno na avstrijsko agencijo ne kake slovenske,ki ti pol plače vstran poberejo.




Colt -> RE: Služba v Avstriji (12.6.2013 18:22:47)

Čestitam k modri odločitvi!




asyka -> RE: Služba v Avstriji (13.6.2013 8:27:36)

Preko agencije je tako, moj je malo vprašal na tej agenciji preko katere je on zaposlen in so mu rekli, da ja, da se pri njih ful rabi biologe in bioinformatike. Vbistvo naravoslovce nasplošno, ampak da se zelo redko zgodi, da kašna taka firma preko agencije poizveduje za nove zaposlene. Razložu me je tako, da so te agencije bolj primerne za podjetja, ki imajo bistvene večje potrebe bo nekem konstantnem iskanju novih delavcev (ala avtomobilska industrija).

Da je to modra odločitev mi je tako jasno, najbolj jasna mi je od dneva, ko sem od ene izmed bolnišnic dobila odgovor, da: ne poznajo mojega profila in ne morejo nudit ustrezne zaposlitve.... od takrat mi je jasno, da nimam tukaj kaj iskati.




MTFP -> RE: Služba v Avstriji (13.6.2013 9:04:59)

kako pa je z jezikom, ste vsi ki ste sli v Avstrijo tekoce znali nemsko?




Colt -> RE: Služba v Avstriji (13.6.2013 21:56:50)


IZVIRNO SPOROČILO: asyka
Da je to modra odločitev mi je tako jasno, najbolj jasna mi je od dneva, ko sem od ene izmed bolnišnic dobila odgovor, da: ne poznajo mojega profila in ne morejo nudit ustrezne zaposlitve.... od takrat mi je jasno, da nimam tukaj kaj iskati.


Sposobni delavni ljudje v gospodarcu so v Zloveniji obsojeni na propad! Gremo v tujino ;) Pijavke, parazirane iz krvi delavcev prek davkov pa se bodo požrle med sabo!




Polona31 -> RE: Služba v Avstriji (15.6.2013 21:43:27)

Blagor vam ki ste toliko blizu Avstrije da lahko razmišljate o tem. Jaz bi tudi iskala službo tam nekje ker za pošteno delo dobiš pošteno plačo in te ne je...be vsak napol pismen gobezdač!!!




Stran: [1]