ninola -> RE: Sedenje dojenčka (11.6.2013 10:08:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja20 Pri nas je zelo podobno (star 7,5 meseca). Na tleh se kotali, obrača in dviguje na roke tako da gremo "rikverc". Da bi šel sam v sedeči položaj mi še ogromno manjka, če ga pa jaz posedem lepo sedi in se igra. Res da naj ga ne bi posedali dokler tega ne usvoji sam ampak da bi bil 8-mesečnik zadovoljen samo leže na tleh je pa znanstvena fantastika. Sploh pa mislim da imajo kljub temu da se ne usedejo samostojno dovolj razvite mišice da jim malo sedenja nič ne škodi. Aja pa enako je bilo že pri prvi hčerki, ki je imela sicer tudi blago hipotonijo. Je šel razvoj "čisto po svoje", zelo "slabo" smo bli s sedenjem, plazenjem... potem se ji je pa kar naenkrat "odprlo" in smo en mesec osvojili sedenje, čez 14 dni plazenje, poem je bila pa že na nogah, tako da je bila stara dobro leto ko je shodila. Tako da... vsak po svoje [sm=smiley1.gif] pri nas se lepo razvija, vse je kot je treba. samo ležanje mu ne ustreza. sej ne da zdej cel dan sedi,.... vsake toliko ga damo in je presrečen. eni mi pravijo, da prej plazi in pol se usede,... eni mi govorijo da se usede in pol plazi,..... vsak po svoje, sej je vsak otrok unikaten. ko pa sedi kar dobro drži ravntežje. :)
|
|
|
|