Polži na pohodu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

Flavia_ -> Polži na pohodu (10.6.2013 18:20:38)

Pozdravljene!

Berem in poslušam, kako imajo letos ljudje probleme s polži. Pojedo vse, kar zraste na vrtu, povsod jih je dovolj [sm=smiley1.gif]
No, mi jih nimamo (očitno živim na lokaciji, ki jim ne ustreza [sm=smiley36.gif])

Kako pa se vi lotevate tega problema?

Lp, flavia

belibeli -> RE: Polži na pohodu (10.6.2013 21:01:36)

Pri nas jih vsak dan v ajmer poberemo, potem pa jih odpeljemo v gmajno.

Se pa spomnim, da ko smio bili še otroci, smo jih nabirali, potem pa hodili v lokalno zadrugo prodajta. to so bili časi:)

Shorty_ -> RE: Polži na pohodu (10.6.2013 21:03:11)

Nabiram v vrečko vsako dnevno in mečem stran. POžrli si vse, po gredicah, teglcih, skalnjaku.... obup[sm=smiley19.gif]

Katrin -> RE: Polži na pohodu (10.6.2013 22:14:05)

Joj, shorty, je tako hudo?

Kaj pa račke?

lp,k

Flavia_ -> RE: Polži na pohodu (11.6.2013 19:51:15)

IZVIRNO SPOROČILO: belibeli
Se pa spomnim, da ko smio bili še otroci, smo jih nabirali, potem pa hodili v lokalno zadrugo prodajta. to so bili časi:)

Tale je dobra [sm=smiley1.gif]

Drugače pa vama verjetno ne preostane drugega, kot da polžke ročno odstranjujeta. Težko si predstavljam, upam, da kmalu odrinejo drugam [sm=smiley1.gif]

lp, flavia

Izabelina -> RE: Polži na pohodu (11.6.2013 19:52:51)

race pa goske so menda idealna rešitev za polže, pa neke pasti s pivom, pravjo, da so polži nori na pivo [sm=smiley36.gif]

orchid -> RE: Polži na pohodu (12.6.2013 15:41:30)

jagode - novejše sadike mi nekdo papca... Le kdo, gosenice... Gosenice rade jedo lste rož, pošpricaš z biokilom, to je ok, kaj pa jagode, ki so užtne... S čim pa naj to odpravim... :(

nyna84 -> RE: Polži na pohodu (12.6.2013 16:06:06)

IZVIRNO SPOROČILO: orchid RR

jagode - novejše sadike mi nekdo papca... Le kdo, gosenice... Gosenice rade jedo lste rož, pošpricaš z biokilom, to je ok, kaj pa jagode, ki so užtne... S čim pa naj to odpravim... :(

Sej biokill ni strupen oz. ni škodljiv za uživanje. Potem fino opereš in je to to.

Stran: [1]