Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Shorty_ -> Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 17:50:31)

Mislim predvsem te v naši bližini?

Včeraj smo bili namreč v ljubljanskem, in moram reč da se mi zdi da je vedno slabše zrihtano... Bi šla z veseljem kam čez mejo pogledat [sm=smiley1.gif]




mayci -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 18:03:26)

Mi smo bili za prvega maja prvič v zagrebškem. Nam je bilo zelo všeč. [sm=bravo.gif]




benika -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 18:16:21)

Dunajski




josephine27 -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 18:25:18)


IZVIRNO SPOROČILO: benika

Dunajski


enako




*bubi* -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 19:43:18)

Dunajski veeeeeliko bolj kot zagrebški.




Daschi -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 20:50:57)

Ja, naš je prav žalosten. Bi ga lahko kar zaprli, zveri pa preselili v druge ZOOje, kjer bi jim bilo lepše.
Drugače pa nekako ne hodimo v ZOOje, se nam smilijo živali.




malaMravljica -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 21:09:12)

Od teh nam bolj dosegljivih München, ker je ravno ok za en dan, da ni treba hitet in si fajn skozi in ker imajo ( upam da se) dva severna medveda, na katere je nor sine in zato smo sli v ZOO. Pa pingvini in vodni park je fajn urejen. Edino ena zver je mal blesavo v kletki, mislim da tiger je tako rencal, da me je bilo ze posteno strah.




peshich -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 21:36:16)

Zadnje čase se pogosto peljem mimo Ljubljanskega, pa je kar konstantno gneča. 

Midva sva vzela letno, ni draga, mislim da 35 evrov - če potem seveda greš vsaj 5x, 10x. Mi smo blizu, in je LJ ZOO roko na srce precej fleten kraj za igranje in posedanje. Če pa je volja pa gremo še kako živalco pogledat. Ne vem, spomnim se pred leti, kako je bilo in če pomislim kako je danes, lahko rečem, da predvsem kar zadeva dogajanje in urejenost "dodatnih" objektov je vse skupaj veliko boljše. Se pa strinjam, da jim predvsem starejše kletke, stranišča (ki so za povrh brez previjalnice) in tista spodnja parkirišča niso ravno v ponos. Verjetno bodo kaj naredili tudi po tem planu v bližnji prihodnosti, imam občutek, da se trudijo napredovat. 

Pred kratkim smo bili v Zagrebškem ZOO, ni napačen, ampak ko sem videl v kakšni betonski jami živijo medvedi, me je kar stisnilo pri srcu. Saj si rečeš, da večina teh živali divjine nikoli niti ni videla, pa da je fajn iz poučnih razlogov, da lahko otrokom pokažeš živali in se še sam marsikdaj česa novega naučit, ampak bi jih morali precej bolj spoštovati, kot jih. 

Na Dunaj in v Muenchen pa se odpravimo takoj, ko bo naša mala pupika malce večja in bo dojela, za kaj se gre, ker na sladoled v Dunajski ZOO naju ravno ne vleče ;). 

Je pa ZOO še vedno boljši, kot cirkus z živalmi. Sem slišal, da so pri nas zdaj prepovedani. Kdo ve, kako to? Se je kaj zgodilo, ali je samo odgovornim končno kapnilo, da gre za totalno izkoriščanje živali?





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.6.2013 21:59:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Katrin -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (10.6.2013 22:11:59)


IZVIRNO SPOROČILO: peshich
Pred kratkim smo bili v Zagrebškem ZOO, ni napačen, ampak ko sem videl v kakšni betonski jami živijo medvedi, me je kar stisnilo pri srcu. Saj si rečeš, da večina teh živali divjine nikoli niti ni videla, pa da je fajn iz poučnih razlogov, da lahko otrokom pokažeš živali in se še sam marsikdaj česa novega naučit, ampak bi jih morali precej bolj spoštovati, kot jih. 


Tole je pa mene tudi zmotilo v Zagrebu :(

Mi gremo v Ljubljanskega enkrat na leto in se mi ne zdi tako napačen [sm=smiley1.gif]

lp, katrin




sunny24 -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 0:34:37)

Nam je Punta verde v Lignanu (ITA) full všeč [sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.6.2013 6:56:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Ina78u -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 7:03:06)

Na žalost nisem bila še nikjer drugje kot v Ljubljani in bi tudi šla še kam pogledat; v Zagrebu je menda hud.




pomlad08 -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 7:45:51)

Malo je odvisno kaj pričakuješ od ZOOja. Za nekatere je bistvenega pomena, da vidijo strupene žabe iz J Amerike (to smo recimo mi), drugim pa več pomeni ZOO kot celota z igrišči, hrano, zabavo ... Mi imamo doma enega 5letnega navdušenca nad živalskim svetom, zato smo šli pred kratkim v Zagreb, da si je končno lahko v živo ogledal mnogo vrst kuščarjev, kač, dvoživk ipd. Drugače je pa res bolj žalosten ta ZOO, precej natlačen, nimaš se kam dat, mož je bil prav tečen :) Se mi zdi zanimivo, da tudi otrok čuti, da "to ni to" - saj je bil vesel vseh tistih norih pitonov itn, ampak enega martinčka v kakšni stari ruševini ali pa navadne krastače v naravnem okolju se razveseli 10x bolj.

Ljubljanski je pa meni super za "izletek" v vročih dneh, ker imaš gozdiček, igrišče, vodo (!!!) - smo imeli zdaj 2 leti letno karto in sem presedela cele dneve na tistih mega ležalnikih v peskovniku.




Claudia13 -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 8:45:06)

Zagreb, dunaj :)




Claudia13 -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 8:46:26)

Pa tudi na češkem je eden zelo lušten, v Veroni še nismo bili, drugaće pa na Tenerifih- Loro park :) super




rozilu -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 10:41:26)

Razen Ljubljanskega, sem bila v vsakem samo 1x. No ja, v Pragi bila 2x in letos spet gremo (ker bomo pač v tam - moj na sestanku, midve pa se šetale)! Mi je kar všeč, na vznožju hriba in na hribu, velike ograde, veliko živali, sedežnica... meni je fajn! [sm=smiley1.gif]




rozilu -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 10:57:41)

Prehitro oddala, v glavnem vem, da je Praga daleč, ma če greste v tiste konce, se ZOO definitivno splača.

V Lj grem rada, bomo julija kupli polletno karto. Ta mali itak uživajo, mogoče smo mi celo med tistimi, ki kar precej živali pogledamo, preden gremo na igrišče.

Dunaj in Nurnberg bila že več kot 10 let nazaj, takrat sta mi bila všeč, vendar ne vem več podrobnosti. Bo treba še kar nekaj okolice pogledat [sm=smiley1.gif]

V Trstu, tam ob morju (Stazione maritima) imajo fajn akvarij in terarij, pa tudi pingvine - se splača it pogledat.




malaMravljica -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 11:03:18)

ok, ker ze govorimo o se malj bolj oddaljenih. Moj mozek je rekel, da Stuttgart je 100 X lepsi kot München in mi gremo naslednjic pol itak v Stuttgart.
Men je tudi bolj fajn zivali gledat, kot da so tam igrisca in ne vem kaj. Pa fajn je, ko se, ce je omogoceno, med kaksnimi umirjenimi zivalcami sprehodis.




petruska -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 14:31:14)

Dunajski je res super, ljubljanksi pa glede igral jih je treba pohvalit, predsvem pa me motijo majhne in stare kletke za leve, rise,..te kar srce zaboli, ko jih vidiš tam.




mateyka -> RE: Kateri ZOO vas je najbolj navdušil? (11.6.2013 15:20:50)


IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
Ljubljanski... ker imaš gozdiček, igrišče, vodo (!!!) - smo imeli zdaj 2 leti letno karto in sem presedela cele dneve na tistih mega ležalnikih v peskovniku.


a ni letna the best? [sm=smiley36.gif] midve sva poleti skoraj vsako popoldne po vrtcu še ka kako uro-dve vedno zavile tja (je bla v andersenu), al na trampoline, al un vodni peskovnik, al enostavno dat kanadskim racam mal trave, kakaduju regrat, pogledat leva kako kaka, vse une ščurke in palčinjake, pa hranjenje unga morskega leva, hranit z želodom (nabranem po poti skozi mostec) une pritlikave koze ki so potem hotele pojesti naju [sm=smiley36.gif] IN nore opice - ne bova pozable ko so enkrat ujele veverco, ki se je neumno pošunjala not da bi ukradla opičjo malico, jo ubile ko so jo mladi čimpi imeli za žogo/igračo in vlačili in metali po celi kletki. mislim, takrat ti postane jasno zakaj ne dajat rok in hrane blizu čimpov. te pa poveže z živalmi, ker se skoncentriraš na posamično žival, ni to nek mimohod in čao..
v glavnem - fenomenalno zabavno poletje je bilo to [sm=smiley20.gif]




Stran: [1]