Lethe
|
Živjo... Kako ste? Lepo preživele vikend? Pri nas je bilo kar divje. Verjetno ste slišale za požar v Domžalah. Tam živi moj brat in še kup drugih poznanih ljudi. Pri naših je na srečo vse ok, stanovanje nedotaknjeno, a 6 stanovanj je povsem uničenih, vprašanje je tudi kako je s tistimi pod njimi - poznam eno družinico z majhnim otrokom, mamica pa je še noseča Sem danes že malo nabirala stvari, ki bi jih lahko podarila, jutri bova pa z mami skupaj. In ravno kakšen mesec nazaj sem naredila čistko po omarah... tudi kakšne igrače moram še nabrati, pa zvezke, svinčnike ipd. za šolarje... Žalostno, res Če bi morda katera lahko kaj prispevala, je na FB že objavljena skupina, zbirajo pa tako finančna sredstva kot oblačila za odrasle in mlajše otroke itd. (v prostorih Študentskega kluba v Domžalah) Več o tem TULE Drugače se ne dogaja nič posebnega, moja starša sta na izletu v Sarajevu, mi pa smo pohajali naokrog. Zjutraj sem šla s P in psom na sprehod, prvič smo šli sami 3 in je bilo kar zanimivo Predvsem veliko ustavljanja, imam "sindrom kandelabra" jaz temu pravim - pes hoče kar naprej lulat In potem mu težim... P se je pa zabavala z igračo in gledala listke na drevju, ko smo šli čez park Potem je celo malo spala. No, pa zdaj spet spi, celo že malo dlje Iz soboto ne naedeljo ji je spet uspelo spati okoli 8 ur (pred tem pa 2x po 1,5 in sem se prav bala kaj bo, ko bom šla še jaz spat), to noč pa tudi 4+6+2 Danes sem že spet jedla presno tortico, sem jo prejšnji dan na r.d. dobila en kos še za domov. Spet sem tako sita, da joj. Dansas: Polona ima ves čas tako frizuro, tudi po pranju ji stojijo pokonci. Če počešem navzdol, so zjutraj zagotovo spet gor So pa res sedaj vedno daljši in postopoma je irokeza nižje, verjetno bo imela počasi prečo na strani Potem bodo res že potrebne kakšne špangice ali čopki, ker ji pridejo čisto do oči. Strigla je zagotovo ne bom, ker mi je full všeč, da ima takšno hudo frizuro. Pa tudi nečaka jo že ves čas ogledujeta in komentirata, da punce s tako kul frizuro še nista nikoli videla Peeby, kolikor sem do sedaj opažala stanje pri drugih, je očitno pri vseh isto nekje med 3. in 4. mesecem...pogosteje se zbujajo. Pri nama ni bilo nič drugače. In dodaten obrok ne pomaga, ker se ne zbujajo zaradi lakote. P je kdaj komaj kaj pojedla, mleka pa mi tudi ne primanjkuje. Če ni poskok v rasti, bi si mislila, da je morda povezano s tem, da se v tem obdobju začnejo resno zavedat okolice, prepoznavanja ljudi, veliko več začnejo absorbirati in je vse treba predelat...ponoči, med spanjem, seveda. Barbapapa, tudi jaz razmišljam o prenehanju dojenja, ampak enostavno se zdi misija nemogoče. Mala ne sprejme stekleničke, kako drugače bi pa težko spravila primerne količine vanjo. Danes grem kupit še eno drugo in z večimi oz. večjimi luknjami, mogoče bo bolje. Mleko sem ji pripravila na otroškem čaju in mislim, da je okus niti ni hudo odvrnil. In riževa kašica, pripravljena s tem mlekom, ji je tudi lepo šla po grlu - z žličko. Včeraj zvečer je kar nekaj pojedla in se potem ponoči ni pokakala, zjutraj zdaj že 2x in je bilo vmes le malo rdečkaste sluzi, nič nitk in same krvi. Mogoče bo pomagalo, močno upam. No, ta teden ali dva bom poskusila še zdržat s to dieto, potem bomo pa videli, če bo kakšen rezultat. Sem včeraj naredila piškote iz koruzne in rožičeve moke, ki so kar dobri. Potem pa še ajdove, ki so zanič: kot pečeni ajdovi žganci s čokolado Žgance imam zelo rada, ampak tole...no go. Vozički: naša je še v košari, čeprav ji je že tudi rahlo majhna. Bo morala še nekaj časa potrpeti Zaenkrat je še čisto zadovoljna noter, sploh, če hodiva po parku ali pač nekje, da je kaj gledat gor. Drugače pa pri tistih, ki jih boste imele v športnem delu in še ne sedijo, priporočajo samo delno vzdignjeno hrbtišče in pa podložena kolena. Nekaj v stilu lupinice, da medenica ni obremenjena in otrok tudi ni raztegnjen. Midve bova tudi tako prakticirali, ko bo šla v športni del. Zdaj moram naročiti še (originalno) zimsko vrečo. Me mika temno vijolična Malo so mi sicer smešne, ker so narejene kot kombinezoni, imajo namreč ločene noge. Meni so drugače bolj všeč prave vreče, vsaj za take otroke, ki še ne hodijo in itak nimajo čevljev, pa še topleje je, če so noge skupaj. Ampak cocoon varianta bo verjetno za našo čisto premajhna. Gibanje: torej obračanje s hrbta na trebuh, večinoma v eno smer, v drugo ji ne uspe vedno. Na hrbtu tudi toliko časa brca, da se obrne vsaj za pol kroga, zdaj tudi že dvigne glavo in delno trup, običajno istočasno dvigne tudi noge - še malo pa bo verjetno začela prijemati tudi noge. Vsekakor jo njene nogavičke zelo mikajo Poleg tega se tudi nekako opre na noge in hoče delat "most". Pa med pasenjem kravic full grabi igrače okoli sebe, dviguje roke, mislim celo, da se trudi, da bi se premaknila naprej - se full odriva z nogami, ampak ne gre nikamor, potem pa se razburja. Z iztegnjenimi rokami se še ne dvigne. Nikoli ni pri miru, ko je budna, ves čas miga. Grašek: bravo za maraton Sover, lepo, da vama je uspelo iti na poroko, Karla je pa tudi preživela, čeprav malo lačna... Niinii, kam ste se šli kopat? Kako ste jo dali v vodo, z obročem? Pojma nimam kako bi se tega lotila. Uu, stroj opral novo rundo, grem obešat, dokler P še spi. Se beremo. LP
< Sporočilo je popravil Lethe -- 28.10.2013 13:32:04 >
|