|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
26.10.2013 15:03:28   
Barbapapa77
dansas - GH - pri nas smo stari 4,5m in še nismo začele z gosto hrano in mislim, da še slab mesec ne bomo. Sigurno bom počakala, da bo stara 5 mesecev, potem bom pa že videla, kdaj bo kaj interesa pokazala. Se mi ne mudi. Mislim, da je zdaj še še malo prezgodaj, čeprav so zdravstvene ustanove spremenile svoje učenje in pravijo, da naj bi se začelo dodajanje GH že pri 4m, medtem, ko so samo par let nazaj zatrjevali, da ga bojo mamice fajn posvirale, če ne bodo dojile oz. ne bodo otroci na AM do 6m!? Kdo bi to razumel. Zakaj so otroci zdaj nenadoma bolj lačni, kot pred parimi leti? user posted image

Evo, točno tole jaz govorim že skoz - pri Neži bohnedaj začet pred dopolnjenim 6. mesecem. To je blo pred še ne 4 leti. Zdaj obvezno začet pri 4,5 mesecih. Halo? V štirih letih taka evolucijska sprememba? Ali samo to, da se morajo vsake 3-5 let nekej novega spomnit?user posted image Pa enkrat ne glutena do 1. leta, pa pol kuj pri 6. mesecih obvezno. Hecajo se malo, me sploh več ne zanima, kaj pravijo, jaz bom začela čez cca. 1 mesec, ko bo dete vsaj približno sedelo in ko bo znalo požirati dol iz žličke...

Sicer pa - mi smo spet preboleli eno enodnevno virozo - včeraj je neža zakuhala na 39,2, danes je brez vročine. Ne razumem teh enodnevnih viroz, mogoče jo daje tudi malo psiha zaradi zamenjave vrtca...user posted image ampak hec totalen je, da vedno ko se pripravim na katastrofalno noč, ker smo bolni, obe spita kot polha. Neža je spala nepremično do 6ih zjutraj, ko jo je lulat, Manca pa do 5ih, ko je bila lačna. in jaz od 9ih zvečer do 5ih zjutraj - 8 ur skoraj v kosu - milinauser posted image

No, vsaka čast vsem, ki tečete - jaz tek absolutno sovražim že od nekdajuser posted image . Zdaj pa niti ne morem tečt, me še vedno tako zelo boli nad sramno kostjo, da komaj malo hitreje hodim, tečt pa absolutno ne morem, še lovit se ne morem z nežo. Resno razmišljam, da bo čas za k zdravniku, pa ne vem, a bi šla k splošnemu al kar direktno k ginekologu...

Lethe hudo dobra frizura in zelo lepa punčka user posted image pes pa faca totalna, tipičen labradorec.

Kakšen lep dan - pa totalno toplo - ta vikend je še zadnji, ko smo frej. Drug teden se že selimo. Tega bomo maksimalno izkoristili za lenarjenje, sonček, sprehode...user posted image Vsem vam želim enako user posted image

< Sporočilo je popravil Barbapapa77 -- 26.10.2013 15:07:29 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
26.10.2013 21:00:24   
Neli81
Ojla,

Sem imela že vse napisano, pa mi je nekak uspel zbrisat vse. Škoda, da ne obstaja gumb razveljavi. user posted image

Današnji dan je bil lušten, preživet v LJ s frendi. Sicer ni bilo tako toplo kot pri nas, ampak nas vseeno ni zmotilo in ustavilo, da nekaj na žar vržemo. user posted image

GH - se strinjam z Dansas in Barbapapa. Pri tamali je isto veljalo, nič pred šestim mesecem (decembra bo 3 leta), zdej me je pa patronažna kr debelo gledala, ko sem rekla, da pri 5,5 mesecih še nič ne dodajamo. user posted image Mah kr neki. Naj vsaka dela po občutku, pa bo.

Lethe - na kapljicah nič ne piše, razen veljavnost do 2015. Je pa res, da sem škatlico zgleda vrgla, ker je nikjer ne najdem.

Nič, šibam na kavč mal vegetirat pred TV. Namreč za nami je katastrofalna noč, zbujanje na uro in pol. user posted image Prav mi je, kaj se pa hvalim, da fino spimo že par noči. user posted image

Lahko in mirno noč vsem.

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
26.10.2013 21:02:05   
Šikipiki
Zdravo, šeena nova, ki se je opogumila in se vam pridružila, če me sprejmete med vas. Sicer doma nimamo junijčka ampak julijko punčko user posted image če vas kaj zanima le vprašite user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1053
26.10.2013 21:03:43   
Šikipiki
je ena ne spomnem se imena katera je ze bila sorry rekla da so nasleden teden na vrsti tiste k se imenujejo na Š pa sem našla vzdevek na Š hehe ker prej so bile na S

(odgovor članu Šikipiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
26.10.2013 21:33:06   
Tija01
Spet je za nami lep sončen dan, katerega smo kar izkoristili v polni meri. Pobirali kostanje in kasneje imeli pravi kostanjev piknik. Bom videla sedaj kakšna bo noč, upam, da ne bo preveč še mojega user posted image napenjalo. A kaj moram, če pa imam tako rada pečene kostanje.

Giirl79 hvala za nasvet, takoj v ponedeljek jo kupim, če ne bo boljši in mu namažem.

Neli81: Ja dojim še ga pa tudi po flaški mu dajem še dodatek, včasih poje včasih pa ne, odvisno kako je lačenuser posted image Zdaj sem mu zamenjala flaško pa je začel malo več jesti vsaj to. Bom videla kako in kaj se bo redil in bom potem pričela z GH.

Vsaka čast tekačicam! Bravo, bravo, bravo samo to lahko napišem!!!

Bodite lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu Šikipiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
26.10.2013 21:38:24   
Sonce33
Zivjo,

mi smo bili zdaj dva dni leteci. Cele dneve smo bili zunaj, pa pri babici na obisku in Tia je sla danes na rojstni dan k enem prijatelju

iz vrtca. Kolk so fajni tile tamali, ko so skupaj vsi iste starosti. Skor pozabis, da imas otroka, ker se tko zaigrajo skupajuser posted image .

Tek-jaz rada tecem, ceprav zadnji dve leti niti nisem toliko kot bi si zelela. Bi bil cas, da spet zacnem. Vem a da je kar tezko, ker sem res cist brez kondicije. Ko preneham dojiti bom zacela, ker sedaj mi pa ni do teka, ker z D kosarico ne morem laufatuser posted image , prevec vse opleta okrog in skace.

Lethe- napisi mi na privat, pa mogoce ugotovive da se moj M in tvoj brat poznatauser posted image .

GH-jaz tamaumu dajem krompircek, ki ga pripravim z AM in je cist navdusen. Sicer ne vem koliko poje v ml, ampak sigurno enih 15 zlick je danes pojedel. Sem bila cist vesela, ker sem s starejso imela take probleme s hranjenjem. Se dan danes je ful zbircna in se pri vsakem obroku pogajamo, kar je res morece.

Dieta - svakinja mi je naredila dieto na podlagi neke vibracijske kinezologije, kjer tvoje telo (v bistvu podzavest) odgovarja na vprasanja v zvezi s prehrano. Sem se odlocla da probam, ker tasca je cist navdusena kolk boljs se pocuti odkar se drzi te diete. To je v bistvi individualna dieta za posameznika in npr. Pri meni se je pokazalo, da ne smem jesti psenice, lahko pa ostala zita, par vrst zelenjave in sadja, sira, skute, smetane, mleka in vecino mesa. In zdaj se bom drzala tega vsaj za zacetek bi rada skenslala psenico in mleko, kar se mi ne zdi tako tezko. Kaj pa dajes v peciva in jedi namesto sladke, kisle smetane in skute pa moram se raziskat user posted image .

Nas mali se sploh noce se obracat. Danes sem z njim nekaj telovadila, pa ne gre. Kravice rad pase, se dviguje na kolena kot da bi se plazil, ampak obrata pa nobenega... Kot berem so vasi dojencki vsi bolj motoricni. A bi morala delati kaksne vaje z njim?

Jutri bo baje se lepo vreme, tako da bo treba izkoristiti soncek. Zelim vam lep vikend in mirno noc...

Papa

(odgovor članu Šikipiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
26.10.2013 22:19:50   
girl79
Čao user posted image ,

Mi smo včeraj na obisk dobili kolega iz ZDA, tako da smo ga danes peljali v Postojnsko Jamo, no midva z malim sva se šetala pred jamo, ostali so šli noter...čeprav gredo bojda tudi z dojenčki noter, samo se mi zdi to samo matranje dojenčka in mamice.... Aja, pa prej smo šli še Predjamski grad pogledat....hm, zanimivo spet videt stvari, ki si jih nazadnje videl na osnovnošolskem izletu user posted image user posted image Potem smo šli pa na kmečki turizem jest....mmmm je bilo full dobro, samo moj je neko paranojo zagnal, da bo to full drago in ker niso sprejemali kartic se je bal da ne bomo imeli dosti denarja s seboj in je zato rekel da ne bomo sladic user posted image user posted image .... Sem mu rekla, da zdaj me je pa dolžan še enkrat tja peljat, ker to ni bilo to...če se ne zaključi s sladico user posted image user posted image

Otroka sta se obnašala kar ok...no je pa mali na poti domov postal lačen in smo se ustavili na bencinski, da sem ga podojila in potem zavoham, da bo treba tudi plenico zamenjat...sem ga dala na zadnji sedež in (na srečo!!) spodaj podlogo...v glavnem....ga že skoraj obrišem in imam ravno pod njegovo ritko mojo roko in robček, ko prileti ena konkretna porcija direkt na robček in roko...no pa spet to obrišemo in vržemo v plastično vrečko, ko prileti še ena konkretna porcija, tokrat po avtu user posted image user posted image No saj če bi to posneli in objavili npr. na youtubu bi bilo precej smešno, ker je pa to naš avto, pa le dobro leto je stari je pa malo manj smešno bilo...še posebej mojemu...saj veste kako so moški občutljivi na avte user posted image user posted image Sem se bala da nam bo robčkov zmanjkalo user posted image user posted image

No zvečer sta pa prišla še dva kolega, so spli že liter tekile in nekaj vina doma in zdaj so fantje šli ven žurat....se kar bojim v kakšnem stanju bodo domov prišli...no dokler mi ne zbudijo otrok in pobruhajo kavča bom zadovoljna user posted image

Jutri pa nas čaka izlet po štajerski....upam da bosta otroka vsaj tako pridna kot danes...no pa brez kakanja po avtu bi tudi šlo user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
26.10.2013 22:20:48   
Lethe
Dober večer.

Eno javljanje. Danes je bil krasen, smo bili veliko zunaj na soncuuser posted image Torta uspela in je dobra. Moram reči, da so mi te kokosove in riževe smetane prav všeč za razne kreme, ker pridejo res take rahle in puhaste, pa še ne redijouser posted image user posted image

Popoldne smo šli na r.d. M-jeve sestrične. Sem ji kupila knjigo Grozni Gašper, ki je na police prišla ta teden. Veselauser posted image Sem vedela, da so ji všeč in imela srečo, da je ravno nova, ki je še ni brala...
So imeli eno veliko torto, navadno, zame pa kos presne tortice, kako je to nasitno, norouser posted image
Mali se je tako dogajalo, da ni mogla zaspat in je bila posledično budna od malo pred 16h in nekje do 20 30!! Mislim, da je le v avtu, na poti domov, zaspala za kakšnih 5 minut. Itak se je po eni uri zbudila, jedla in zdaj spi dalje. Upam, da ne bo celo noč tako.

V ponedeljek začnem še z dieto brez pšeniceuser posted image Drugega mi skoraj ne preostane, glede na stanje. Se že sprašujem, kaj bom jedla za zajtrk/večerjo, ker sem imela probleme že sedaj brez kml in jajc...kruh je bil neka osnova.
Počutje z dieto? Veliko slabše kot prej, manj energije, občasno boleč trebuh in celo nekajkrat glavobol. Jaz sem imela prej zase zelo primerno prehrano...itak sem bila večinoma zdrava, redko kakšen prehlad, drugega sploh ne, vročine do lani nikoli (psihični razlogi), kri od nekdaj odlično, energije vedno preveč...
Komaj čakam, da bom lahko spet bolj po starem. Zagotovo pa bodo določene jedi ostale, saj se vedno povsod najde kaj dobregauser posted image Zdaj malo eksperimentiram in uvajam nova, bolj eksotična (zame) živila.

Šikipiki, dobrodošla. Povej kaj več...user posted image

Uu, še nekaj glede glutena: menda je optimalno uvajanje med 6. in 7. mesecem (vsekakor po 4. in ne po 7.), ker se drugače poveča možnost za razvoj celiakijeuser posted image Sem na to informacijo in priporočilo naletela na večih različnih mestih, ker vneto brskam glede alergije na pšenico. Ista navodila pa sem dobila tudi na Pediatrični kliniki ter od patronažne...

Ursonok: ti si napisala, da ne ješ pšenice. Vem pa, da pečeš kruh. Iz katerih mok? Ker bom očitno rabila praktične nasvete, saj je brez pšenične moke (in tudi pirine) težko speči dober kruh. No, "dober" verjetno ni primeren izraz...naj ne bi bil tako rahel, ponavadi pridejo iz drugih mok bolj zbiti user posted image Niti ne vem ali zamesiti bolj mokro ali bolj gosto testo ipd.

Ah, grem še malo tv pogledat in spat.

Mirno noč in čim daljše spanje...pa izkoristite jutri še en lep danuser posted image user posted image

p.s. Girl79, je smešno, ko se take stvari zgodijo drugim...hihiuser posted image , še dobro, da si imela dovolj robčkov. Glede avtov so pa očitno vsi istiuser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 26.10.2013 22:24:45 >

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
27.10.2013 10:18:29   
dansas
Hej,

danes je bil pa tako lep dan, da kar ne morem verjet, da je to možno za konec oktobra user posted image . Ne bi mela nič proti, če bi bilo tako celo zimo; no vmes je lahko za ene 2 tedna sneg, tako za romantiko in da se gremo lahko malo sankat, potem pa dost user posted image . Je bilo tako lepo, da je še mojega dragega premamilo, da je šel z nami na sprehod user posted image .

Seka - če se ne motim, polno dojiš? Sicer boš pa kmalu začela dodajat, če že ne in potem boš hitro dobila menstruacijo in seveda ovulacijo user posted image ; no vsaj pri meni je bilo tako.
Pa da vidimo katera bo prva spet zibala: Saša, Peeby ali Seka user posted image . Mogoče se pa spet srečate na nosečniški temi.
Drugače pa vam kar malo zavidam, tistim, ki boste še noseče. Meni je bilo to eno krasno obdobje, ko si v pričakovanju in eno bitje v tebi raste in v bistvu že imaš otroka, samo še ni nobenih problemov z dojenjem, spanjem, krči,... user posted image . Seveda pomaga, če ni nobenih slabosti in drugih nosečniških nevšečnosti, ampak to je na žalost že za mano.

........tako, tole zgoraj sem uspela včeraj zvečer spesnit, preden bi se še jaz Brini v deželi mižule pridružila, ampak se je moja najmlajša odločila, da se ji ne bom pridružila šele čez kako urico, ampak kar takoj user posted image ........ pa da nadaljujem ......

grašek - jaz sem si tudi pogledala linke od Jasmine. Faca. Čeprav mislim, da je ona vseeno ena izjema - tudi med tekačicami. Ali si ti tudi tako do konca tekla?
A včeraj sem brezveze pesti držala?user posted image No, jih bom pa še danes. A sem prav razumela, da boš z Luno v vozičku tekla? Če boš, a se zavedaš, da te bo potem tvoja polletna hčerka premagala in pred tabo prišla v cilj user posted image

ursonok - sem pozabila komentirat tvojo izjavo, da po enem letu še ne znaš (popolnoma) špansko... Meni se to sploh ne zdi neko dolgo obdobje, še posebej ker, kot praviš, sploh nimaš nekega rednega stika s špansko govorečimi. Pa še lokalni naglas verjetno ne pripomore k lažjemu učenju. V glavnem, se vsaj trudiš, medtem ko primerjam z nekaterimi ljudmi, ki živijo v Slo že 30 let, pa še zmeraj po srbsko (ali hrvaško?) tolčejo user posted image . Moja zdravnica, recimo, govori hrvaško s tem, da nekatere besede rahlo na slovensko potegne in živi tukaj že dlje, kot v svoji rodni deželi in ima vsakodnevni stik z ljudmi in dela v državni ustanovi!

Lethe - user posted image kaka huda čupa! Bi mogla pokazati kako zgleda še od spredaj, ko ima laske dol - ji moraš dati špangico? user posted image Ima pa Polona identične igrače kot Brina, ha, ha... In zgleda stara ene 9 mesecev! Ful velika deluje.
Pes pa... Kaj dejansko tako spi?user posted image Od vseh položajev si, po moje, ne bi mogel najti bolj neudobnega. user posted image

Barbapapa, Neli - saj jaz, če bi bila prvorodka, bi verjetno tudi Brino že z GH hranila, ampak ko se je pa pri puncah čisto lepo izšlo kjub temu, da smo po današnjih normah pozno začele, bom pa tudi tokrat isti tempo ubrala. Pri inštitucijah me moti predvsem to, kako strastno zagovarjajo aktualno doktrino, pa ne samo glede GH, tudi pri umivanju lulike so se mi zamerili, pa dodajanje D vitamina,... Kot da nimajo dolgoročnega spominauser posted image

Šikipiki - lepo, da se držiš reda user posted image . Zanima nas pa vse.user posted image Smo same radovedne babe. Povej kaj o sebi, pa o svoji punčki seveda user posted image .

Sonce - jaz imam tudi gibalno-ne-tako-veščega otroka. Se še nič ne obrača. Sej bo.

girl
- ta del z avtom in drekcem sem mojemu povedala, ker me je spraševal, kaj se smejim... ampak njemu sploh ni bilo smešno user posted image
In kako kaj sedežna danes, jo bo treba čistit? user posted image

Danes bo spet lep dan, izkoristimo ga user posted image user posted image

pa ne pozabit ure prestavit

< Sporočilo je popravil dansas -- 27.10.2013 10:22:27 >

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
27.10.2013 10:39:46   
ursonok
Živijo,
moji so šli plavat - seveda eno uro prekmalu, ker nismo vedeli, da se danes prestavi ura user posted image No, je lepo in toplo vreme, tako da so šli še za eno uro na igrišče. Jaz pa doma - zajtrk, malo pomivanja, zdaj grem pa delat, dokler se Aurorka ne zbudi.

Dansas
itak, če bi delala nekje ali pa študirala, kjer bi vsi govorili špansko, bi bilo po enem letu user posted image Vem, ker mi je jezik všeč in če mi je nekaj všeč, postanem kar nadarjena user posted image Poljščine sem se hitro naučila, ker sem pač na faks hodila in se družila s Poljaki. Mi ni bil problem tudi dr-ja napisat v poljščini.
No, bo že.

Lethe
super laski user posted image Luškan človeček. Oh, kako se meni vsi ti naši človečki srčkani user posted image Aurorec je sploh cel cukr, tak suhcan majhen topel knedeljček user posted image

Gibanje
Naša je ful gibčna, obrača se na vse strani, iz hrbta na trebuh in obratno, pa tudi premika se že po sobi. Pa prijema se že za svoje noge... samo čakam, da jih začne glodat user posted image Je najbolj gibčna od vseh treh.

GH
jaz sem bolj na strani dansas in barbepape - morda šele po 5. mesecu, če bo zanimanje. Ali pa po šestem. Se nam nikamor ne mudi user posted image
Vitamina D ne dajemo, drugega tudi ne. Tudi kopamo se ne vsak dan, ne uporabljamo nobenih šamponov, mazil itd. Pa je super koža, rita nič rdeča. Skratka. Čim manj kompliciranja.

Nič, grem,
držite se

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
27.10.2013 12:08:04   
Saša33
Še moj nedeljski pozdrav..

Mi imamo ležalni dan, prav paše. Sem šla zjutraj teč, se sedaj lahko veselo bašem z štrudljem, njami še topel je.

Včeraj smo dan praktično preživeli zunaj. Pri možu so žagali drva, sem bila kuharica. lara je tekala z družbo, mali je pridno spal. Zvečer smo pekli kostanj, pili vino in vsi napihnjeni odpeketali nazaj na Zaplano.

Uvajanje GH: Mi smo že stari 5 mesecev. Ker je zadnje dni res grabil vse okoli mene, posebej žlico. Sem mu dala malo krompirja pri kosilu. Ni kazal nekega navdušenja, bo0lj grize vse, ker čakamo prvi zob. Tako, da še kake 14 dni se ne bom ubadala s tem. Naj vleče joško, še ta mesec.Potem bo tudi že sedel in mi ne bo treba gledat cel cajt Lare, da mu ne vtakne kaj v usta.

TeK: V petek sem prvič  odkar sem se preselila šla tečt doma, mami je bila varuška in sem šla tečt. 1h zame, za svojo staro progo, ob reki, po listju. Zakon, mi jo je uspelo preteč. Še je upanje zame. Da se špeh neha tresti okoli trebuha:). Grašek svaka čast.

Gibanje: Pri nas se sedaj veselo obrača. Ha daš na hrbet, malo rotira, pa na trebuh, pa spet hrbet. Pa potem po hrbtu se zrita do vrat.

Izpuščaji:  Pri krstu se je pomoje prešvical v žabah in so se mu začele delati pikice pod kolenom v gubi. To se je sedaj razširilo po riti in danes zjutraj po roki. Vse  v gubah. Sem najprej pomislila na glivice, a pomoje niso. Potem sem tri dni mazala s sukodermom, pa tudi ni bolje. Danes smo ga stuširali, posušili z fenom in ga namazali z gencianom viloet. Bomo videli kaj bo. Za dr je še cajt, ker tam bo samo fasal kortikosteroidno kremo.  Bom videla kaj bo.

NIč, tamala se je vmes zbudla.. lepo nedeljo

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
27.10.2013 15:01:17   
SeKa83
Živjo!

Dansas ja do prejšnjega tedna sem polno dojila, sedaj pa že uvajam GH. Če temu lahko rečemo uvajanje, ker poje kar konkretno porcijo vsega kar ji dam (70ml). Danes si je že sama nosila z žlico v usta, je bilo pol stanovanja od brokolijauser posted image Bom verejtno kar hitro začela še z mesom in žitnimi kašicami za večerjo, ker vidim da je lačna in da si želi še. Tako, da dokler bo hotela jo bom dojila, potem bomo pa videli kako bo...user posted image

Vozički Kakšne vozičke uporabljate (tiste, ki jih)? Moja je za v ležečo košaro že predolga- ima 68 cm in je v njej vsa stlačena, za sedečo košaro pa je še premlada (ravnokar je bila 5mesecev), ker še ne sedi. Tako, da sem v rahli dilemi ali naj jo tlačim v ležeč položaj ali naj jo dam kar sedet?

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
27.10.2013 15:08:37   
Peeby
Smo šli ravnokar malo pogledati tekače na traso maratona. Dobri ste vsi, ki tečete, mene prav nič ne mika pa bi bilo verjetno dobro zame. Nevem nikoli me ni potegnil tek, vse prej drugi. grašek ti pa poročaj kako je šlo in za koliko te je Luna prehitela user posted image

Lethe: ijoj, kakšna super frizurca!!! So mi načeloma čupavci bolj všeč user posted image , ampak pri našem malem mi je prav žal, ker so mu skoraj vsi začetni laski že odpadli user posted image . Ampak rastejo že novi...

obračanje: naš je še kar lenčina, se mu še ni uspelo nikamor obrnit. Tudi po pomoti ne user posted image . Je ful močan v roke in noge, ampak zgleda se mu nikamor ne mudi in raje svet opazuje na hrbtu.

uvajanje GH: drug teden bom poklicala patronazno, da se zmenive okoli obiska. Nam so rekli, da naj jih pokličemo, ko mislimo zacet s hranjenjem. So vas prišle pogledat? No, je pa zanimivo, meni so rekli naj začnemo s hrano po 4./5. mesecu, prijateljici pa da naj počaka pol leta. Tako da ni "pravila"... Jaz sem včeraj testirala z buckami in tamali bi pojedel vse pred sabo! Tri zlicke je čisto lepo spravil vase. Meni se zdi zanimivo eksperimentirat s hrano, zato bi tudi rada začela cimprej user posted image Kaj pa so razlogi, da začneš cimkasneje? Tiste, ki pravite, da boste čakale cimdlje kot se le da? Verjetno pri drugem otroku ne bom več tak entuziast, a ne?!

hranjenje ponoči: prosim povejte mi, kaj bi ve naredile... Zbiram ideje! Zdaj bo 3 tedne odkar se A. zbuja ponoči redno na tri urce. Vsakič poje in po hranjenju takoj zaspi nazaj, brez problemov. Vem, da je to še malo in da se mnoge izmed vas zbujate še pogosteje, ampak do 3. mesecev je spal v prvem kosu znatno dlje (8.,9. urc), potem pa kar naenkrat spremenil ritem. Cepljenje ni krivo, ker je bilo kasneje, ostalih stvari nisem spreminjala, tudi dojim ponovno na obe joski (ker nisem bila sigurna, da mu ena zadostuje). Podnevi se hrani nespremenjeno kot prej. Vsak teden si recem: OK še en teden počakam, če se bo kaj izboljšalo, potem pa kaj spremenim... Zdaj pa je čas, da poskusim kaj naredit v to smer, da bo dlje spal! Kaj bi ve naredile? Oziroma kaj bi lahko vplivalo na to njegovo pogostejse hranjenje? Poskusila mu bom dati AM pred spanjem in poskusila bom tiste piskotke... Ostalih idej pa nimam.

No uzivejte se tole nedeljo, mi bomo bolj lenobo pasli user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
27.10.2013 16:46:41   
grašek
hojla, tekaški pozdrav vsem!

Se javljam, ker vidim, da vas kar zanima. Hvala za vso podporo in dobre želje, je zelo pomagalo! Z Luno sva v 2 urah 44 minutah pretekli polmaraton, pa naša nosečnica tudi. Sem priča, da povsem brez težav. Malo smo vmes pili, malo hodili in se pogovarjali. Srečali smo tudi Heleno Žigon (86 let) in Lužnikovo (ne vem, koliko je stara, morda malo manj). Vreme je bilo super, malo vetrčka, toplo. Na štartu smo se postavili v zadnje bojne vrste. Luna je bila večino poti budna, na 14 km pa je zaspala in je spala do cilja. Ves čas je bila v vozičku, vmes je jedla jabolček, banano in piškot - vse sem ji sproti dajala v cucljalnik - priporočam vsem, ki še uvajate GH. http://www.mamirabi.si/index.php?route=product/product&product_id=35. Dobite tudi v leclercu. Tako mi vmes ni bilo treba dojiti in sem jo podojila šele v gostilni Druga violina - tudi priporočam, so zaposlene osebe z Downovim sindromom. Res smo preživeli super dan, naša nosečka pa še ni dobila popadkov, kljub temu, da je 5 dni čez rok. Ne bi verjela, da lahko tečeš s takšno lahkoto, če ne bi videla. Z vozičkom je pa malo bolj naporno kot brez - ker si brez rok, tako sem kar zadovoljna s formo.

Ostalo pa še pokomentiram drugič, vem, da vas je zanimalo, kako je šlo.

Aja, Luna je dobila svojo medaljo in me res prehitela. Prava tekačica.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
27.10.2013 17:20:05   
niinii
Bravo grašek in Luna.

Sej sploh ne vem, če sem že omenila ali ne, ampak v petek sem opazila, da smo pridelali že drugi zobek.

Včeraj smo bili na dobrodelnem koncertu za Aljaža. Lili je bila zlo pridna, razen ene 2x je bilo malo prenaglas, pa se je kregat začela. Malo pred 21h, smo odšli domov, se skopali in pojedli, pote pa je zaspala, in spala 6h, še nikoli ni spala 6h v kosu. Ampak mami ne more tolk dolgo spat in sem se po 3h zbudila.

Danes smo se šli kopat in je Lili ful uživala. Po dobri uri je bila tako lačna in utrujena, da sem jo kar v garderobi podojila in je skoraj zaspala. V avtu je zakomirala, še doma se ni zbudila, ko sem jo slekla, pa se mi drugače vedno. Čez kako uro se je zbudila, pojedla (spraznila obe joški) in zakomirala nazaj. Vprašanje kdaj mi bo zvečer šele zaspala.

Lep večer vsem.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
27.10.2013 21:40:22   
Šikipiki
Da vam se jaz kaj povem se začetek ker sem karvskočila v debato. doma imam punčko staro 3 mesece rojeno s carskim rezom, ker se po osmih urah umetnih popadkov nisem nič odpirala mala se pa ni sppuščala, dojimo se ne ker ni bilo mleka niti z tabletami enostavno ni bilo mleka zato smo bili najprej na novolacu zdaj smo pa prešaltali na aptamil iz mullerja.zbuja se dvakrat na noč zdaj je pa že prespala par noči skupi.

od začetka smo imeli težave z uspavanjem je zaspala samo na rokah ob enajstih zvečer zdaj pa zaspi na pojstli, če ležim z njo.In danes je prvic zaspala v posteljici sama z dudo že ob devtih. Bravo mi hehe

Mala je pa prava radovednica v košari od vozička noče biti že od drugega meseca zato je v ležečem delu športnega dela tam pa takoj zaspi v košari se je pa skoz jokala. imamo tudi kenguruja do 13kg tam tudi uživa mala v pestunji pa nikakor ne, če jo katera hoče kupiti se lahko na zs zmenimo.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
27.10.2013 22:37:15   
Neli81
Čer,

Grašek user posted image . Vsaka čast tebi in Luni.
Js sem se ravno danes z M pogovarjala, da bom šla v fitnes in si plačala osebno trenerko, da me bo v rit brcala neki časa, da se spravimv formo. Nekak ne morem začet. Ko enkrat začnem, pa pol kr laufa. Grozna sem, vem. Ampak mislim, da bom samo na tak način začela migat.

Lethe tamala je pravi cuker. Hudi laski. A ji daješ že špangice? Jaz sem svoji tamali začela pri dveh mesecih dajat, ker je imela tako čupo. No pri sinetu pa ni šlo tako, smo ga pa pač strigli.

Peeby mogoče poskusi ne dati zajest vsakič, ko se zbudi, ampak samo pocrtati, da zaspi nazaj. Pri nas je zaleglo.

Šibam, mali kliče. Imam oba prehlajena in se stalno nekaj zbuja. user posted image

Pa pa

(odgovor članu Šikipiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
28.10.2013 6:46:30   
sover
Jutro,mamice!

Vračam se na forum po pestrem vikendu.
Vsoboto sva bila na ohceti - sama! Otroke sva pustila pri tašči in tastu. Kako je pasalo! Pa še ful lepo vreme je bilo in krasna poroka na splošno - dobro vzdušje, prijetni ljudje. Ful sva se imela dobro. S starši sva bila pa zmenjena, da naju pokličejo, če bo kaka frka. Mene je skrbelo za malo, ker sem jo dva dni prej še enkart probala nahranit po flaši, pa ni hotela jest (prej smo parkrat probal in ni bilo problema). Kličem obe mami in se mi obe smejita, češ da bo otrok že jedel, ko bo lačen. No, naša NI jedla. Ko je tast zvečer prišel na poroko iskat še druga dva vnuka, mi je povedal, da tamala ni cel dan jedla praktično nič. In ker sta moja tasta in tašča ful žilava kar se teh stvari tiče (ne pojamrata kar tako), sem točno vedela, da je huda frka (drugače ne bi nič rekel). In sva šla domov - moj spat, jaz pa po Karlo k staršem. Ko sem prišla, sem jo dala na joško in 10 min je vlekla kot tovorni vlak user posted image . Sploh ni trznila, ko sem jo dala v lupinico in doma v posteljico. Po moje je bila v taki "food comi", da si je komaj opomogla do jutra. Ponoči sem jo samo še enkrat dala na drugo joško, ker mi je ven teklo in potem je spala do jutra.
Očitno bove s tamalo še kakšne tri mesece neločljiviuser posted image . Mi je pa to dalo precej zagona za uvajanje GH. Z današnjim dnem začnem konkretno (vsak dan - ne tako kot do sedaj, ko sem ji sem pa tja dala kaj za probat). Poleg tega pa moram sedaj še porabit vse AM, ki sem ga kupila zadnjič.

Da še vas malo pokomentiram:
Šikipiki - dobrodošla!
Obračanje otročkov - tudi pri nas je statika zakonuser posted image . Enkrat samkrat do sedaj se je sama obrnila na trebuh, zdaj pa že dolgo ne več.
Uvajanje GH, gluten ipd - kot že rečeno bom začela uvajati sedaj pri 4,5 mesecih. Gluten je že dobila enkrat, ker sem čisto pozabila na to, sem ji enkrat dala Hollejevo ovseno kašico. Ni bilo reakcije, tako da ji jo bom še dala. Tudi pirino sem kupila in jih bom imela za zgoščevanje.
Lethe - za peko kruha (iz različnih vrst moke) se meni ful obnese recept za kruh brez gnetenja. Edino dolgo traja, ker ga morš naštimat že en dan prej, ampak končni rezultat je vedno odličen. Če te zanima več, poglej na Kulinariko ali pogooglaj "no-knead bread".
Vozički - mi smo jo ta vikend prestavili v športni del, ker ji je košara že precej tesna. Glih ni hudo navdušena, pa kaj čem ... Mutsy pač nima hudo velikih košar. Pri junijčkih je to precej nepraktično, ker so ob vročini bili v košarah, zdaj, ko bodo rabili malo zavetrja, pa gredo v športni del. Meni je k sreči kolegica posodila zimsko vrečo za športni del in še čakam, da vidim, kako se bo obnesla.
Peeby - po moje ima tvoj mali kakšen poskok v rasti in najbrž ne moreš narediti ničesar drugega, kot da počakaš, da mine. Meni jo včasih uspe pretentat z dudo ...
Grašek - bravo! Čestitke tebi in Luni!
Niinii - a si jo imela pri kopanju v obroču al kako? Med prazniki se gremo tudi mi kopat, pa me zanima, kako ste to zrhitali.

Danes naju čaka še pregled pri P. Ne bom je dala cepit, ker se še vedno nismo vrnili na stari sistem spanja. Prejšnji teden nam je šlo že zelo lepo, potem smo pa imeli to sobotno polomijo s flaško in ga je danes spet malo sračkala. Vsaj za mesec dni bom odložila pikanje, da se malo naspimo.
Jutri spet šibam v LJ - moram it gledat kopalniško pohištvo in zamenjat bundo za Lenarta (zadnjič sem kupovala na uč, a me očitno "augenmass" j...e user posted image user posted image ). Ugotovila sem, da nihče več nima pohištva na zalogi, zato se kupuje samo še po naročilu, dobavni roki so pa tudi do tri mesece!!!! Zato sem imela v četrtek in petek zvečer cele projekte risanja kopalnic. Najprej sem vsa optimistična iskala free programe za 3d izrise, na koncu sem pa pristala na risalnem bloku. Katastrofa! Vsaj ene petkrat sem začela risat kopalnico v kakšnem programu, nakar ugotovim, da niti približni nimajo pravih modelov pohištva, ali se je program sesul, ali pa bi ga morala plačat. Me je tako razjezilo!!! Na koncu sem lepo rezala kvadratke iz papirja in jih prestavljala po risbi. Trotlziher. In tako sem dva večera ostajala pokonci, namesto, da bi šla spat. Če pomslim, koliko takšnega izbiranja me še čaka ... Aja, če ima kakšna priporočilo za notranja vrata, bi bila zelo vesela.

No, budnica. Lepo se imejte.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
28.10.2013 11:01:35   
Barbapapa77
Hej,

evo, jaz imam danes obe, Neža je doma, ker med počitnicami združujejo skupine in ker je bolj nova v vrtcu, je nisem želela preveč zbegati, ker nekaterih vzgojiteljic in otrok še ne pozna, pa da se ji ne bi vrtec zameril, je zdaj doma na počitnicah. Sej danes sta zelo pridni obe, mogoče pomaga, ker sem si jaz že navsezgodaj zjutraj rekla, da danes se pa ne bom pustila znervirat in se ne bom drla. Če mami ni živčna, tudi otroci zgleda niso. Joj, zakaj se ne odločim to večkrat user posted image

A katera ve, kje se pri otrocih prestavi ura? Ker namreč naši dve še nista prestavili na zimski čas in sta bili pokonci M ob 5ih, N ob 6ih. eh no, nekaj časa bo trajalo, da se navadimo na nov bioritem. Tole prestavljanje ure je čist brezveze in čist preživeto, pa kr še prestavljamo vsako leto dvakrat. Pa že zračunali so, da se ne splača več, pa nč ne pomaga...

dansas vidš, jaz pa nič ne bom pogrešala občutka "nosečosti". Prvič mi je bilo super in sem se počutila točno tko, kot ti praviš - v meni raste novo bitje, čsit posebni občutki in potem ko sem dojila, mi je bilo tud tko lepo, ko sem vidla otročka, kako veselo je na joški user posted image . ampak tadrugič mi je blo pa od prvega dne prav odveč biti noseča - prov vse mi je šlo na živce, pa sploh nisem mela nobenih izrazitih nosečniških težav, razen visokega pritiska. In sem komaj, ampak res komaj čakala, da mine. Sem odštevala dneve že od 6. meseca naprej, čeprav sem se zavedala, da je treba čim dlje zdržat. No, na srečo se me je M usmilila in prišla v 37. tednu, je že vedla, da ima mami vsega dovolj. Pa tudi dojenje me je bolj obremenjevalo kot razveseljevalo, tako da sem po svoje kr vesela, da je tudi tega konec. In da je tovarna zaprta user posted image

grašek čestitke tebi in Luni! Res kapo dol, meni je 42 km še z avtom veliko user posted image

Šikipiki dobrodošla!

obračanje naša se tudi ne obrača, niti pomotoma. Kravce lepo pase, obrne se pa še nikamor. Se ne sekiram preveč, N se ni obrnila do 6. meseca, potem je pa v 14 dneh znala vse - se je plazila, valila in sedela...

uvajanje GH kot je rekla dansas - kot da te zdravstvene institucije ne bi imele dolgoročnega spomina ali kaj user posted image pred 4 leti ena doktrina, zdaj spet druga, enkrat tako, drugič spet kontra - pa ne samo GH, tudi D vitamin, pa kopanje, pa mazanje ritke, pa čiščenje lulike, pa... ne vem, meni se včasih zdi, kot da hočejo izumit toplo vodo. Zakaj kasneje? Zato, ker mi je brezveze tlačit žličko v usta otroku, ki ni pripravljen požirat in ki niti ne zna sedet. Pri Neži sem počakala do 6. meseca, pa je znala takoj jest. Sej ne rečem, nekateri pač jejo že prej, če jim gre dobro, je pač za njih to že pravi čas. Poznam eno, ki je pri 4 mesecih hranila otroka s skutkami in takimi stvarmi, pa mu nič ne manjka. Ampak naša čisto z veseljem je mleko, tako da bom res še malo počakala.

Lethe - joj, jaz ne vem, če ne bi na tvojem mestu kar počasi nehala dojit user posted image . Ker tvoj prehranjevalni režim je dobesedno tiranski, pa če še ni absolutno prostovoljna izbira, je pa pomoje še toliko težjeuser posted image Čeprav vem, da je dojenje najboljše za otroka, ampak vseeno - mal je treba pa tud na mamo pogledat včasih.user posted image Upam, da se čim prej kej popravi stanje in da mine res, pri otrocih je itak to velikokrat, da kr samo od sebe izzveni. Držim pesti.user posted image

no, zdej pa morm it, Manca pokonci, Neža tud nazaj iz sprehoda z babi - konec počitka za mamiuser posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
28.10.2013 12:24:38   
ursonok
Ojla,

Grašek user posted image

Ja, ura ... Pri nas so vstali eno uro prej, ampak ni bilo hudo, malo čez 7h.

Sicer imam pa napad sladkosti - ta teden moram dobit menstro. In sem pojedla že pol čokolade (seveda črne, brez mleka in sladkorja, ampak tudi kakav zna zabasati človeka user posted image )

Aurora spi že 2,5 uri, jaz sem uspela kar nekaj narediti user posted image . Zdaj bom šla pa laufat user posted image Se bom kar skuhala, pri nas žge. Še par dni, potem pa T padejo na 20-23 user posted image

Včeraj je bil super dan, dopoldne so šli plavat, Au je spala, ko so prišli, smo pojedli, potem pa sta tavelika zaspala za skoraj 3 ure, jaz sem pa zbasala Aurorko v ruto in sva odšli na dooolg spehod, peš v mesto, skozi par, ob reki, pa potem po arabski četrti. Mož je pa doma užival user posted image V mestu ful dogajalo, sonce, turisti, pivo, hrana, flamenco, muzika user posted image
Sem spila eno malo pivo, malo brala knjigo, Aurorka je pa sedela v naročju, trgala papirje, brcala mizo in flirtala z ostalimi gosti user posted image

A vaši tudi že obožujejo družbo? Aurora je vsa blažena na busu ali v mestu, ko lahko gleda druge ljudi, ki jo ogovarjajo, ona se jim pa smeji. Taka sta bila tudi starejša dva. Mislim, da bo v vrtcu zelo srečna - tam se skoz nekdo s tabo ukvarja user posted image SMo jo mislili dati že decembra za par ur, a bomo videli. Je treba plačati, pa me malo mineva vse skupaj. Odvisno, koliko bo dela.

Popoldne so prišli obiski in je bilo tudi zelo luštno.

Smo sestavili omarico za knjige za v otroško sobo, danes sestavimo še komodo za cunje - potem nas pa čaka čiščenje stanovanja (ker ni več izgovorov).

Oooo,
zdajle je pozvonil poštar, prišla je knjiga iz Grčije, G. Vithoulkas, Leverls of Health user posted image O homeopatskem razumevanju zdravja in bolezni (no, ni samo homeopatsko - že Hipokratu je bilo precej jasno, a današnja uradna medicina vseeno noče nič o tem slišat user posted image ). Komaj čakam, da končam knjigo, ki jo berem (danes zvečer), da napadem tole ... Ooo, kakšen rajc je, ko te čaka nora lektura, za katero si želiš, da bi kar trajala in trajala ...

Sover
super za poroko in večer brez otrok. Karla je pa trmasto vztrajna user posted image A nič hudega, saj ima verjetno kaj zaloge.

Saša
mmm, tale kostanj&vino zveni user posted image

Jaz sem se pa prijavila na nek prevodni razpis, danes začnejo odpirati vloge, upam, da dobim, a če dobim, bom urmla od strahu (prevod iz slovenščine v poljščino, neka huda filozofija). A vsaj delo (in denar) bo user posted image .

Pazite nase
papa

Neposredna povezava do sporočila: 1070
28.10.2013 13:26:31   
Lethe
Živjo...

Kako ste? Lepo preživele vikend?
Pri nas je bilo kar divje. Verjetno ste slišale za požar v Domžalah. Tam živi moj brat in še kup drugih poznanih ljudi. Pri naših je na srečo vse ok, stanovanje nedotaknjeno, a 6 stanovanj je povsem uničenih, vprašanje je tudi kako je s tistimi pod njimi - poznam eno družinico z majhnim otrokom, mamica pa je še nosečauser posted image Sem danes že malo nabirala stvari, ki bi jih lahko podarila, jutri bova pa z mami skupaj. In ravno kakšen mesec nazaj sem naredila čistko po omarah... tudi kakšne igrače moram še nabrati, pa zvezke, svinčnike ipd. za šolarje...
Žalostno, resuser posted image
Če bi morda katera lahko kaj prispevala, je na FB že objavljena skupina, zbirajo pa tako finančna sredstva kot oblačila za odrasle in mlajše otroke itd. (v prostorih Študentskega kluba v Domžalah) Več o tem TULE

Drugače se ne dogaja nič posebnega, moja starša sta na izletu v Sarajevu, mi pa smo pohajali naokrog.
Zjutraj sem šla s P in psom na sprehod, prvič smo šli sami 3 in je bilo kar zanimivouser posted image Predvsem veliko ustavljanja, imam "sindrom kandelabra" jaz temu pravim - pes hoče kar naprej lulatuser posted image In potem mu težim... P se je pa zabavala z igračo in gledala listke na drevju, ko smo šli čez parkuser posted image Potem je celo malo spala.

No, pa zdaj spet spi, celo že malo dljeuser posted image Iz soboto ne naedeljo ji je spet uspelo spati okoli 8 ur (pred tem pa 2x po 1,5 in sem se prav bala kaj bo, ko bom šla še jaz spat), to noč pa tudi 4+6+2 user posted image

Danes sem že spet jedla presno tortico, sem jo prejšnji dan na r.d. dobila en kos še za domov. Spet sem tako sita, da joj.

Dansas: Polona ima ves čas tako frizuro, tudi po pranju ji stojijo pokonci. Če počešem navzdol, so zjutraj zagotovo spet goruser posted image user posted image So pa res sedaj vedno daljši in postopoma je irokeza nižje, verjetno bo imela počasi prečo na straniuser posted image user posted image Potem bodo res že potrebne kakšne špangice ali čopki, ker ji pridejo čisto do oči. Strigla je zagotovo ne bom, ker mi je full všeč, da ima takšno hudo frizuro. Pa tudi nečaka jo že ves čas ogledujeta in komentirata, da punce s tako kul frizuro še nista nikoli videlauser posted image

Peeby, kolikor sem do sedaj opažala stanje pri drugih, je očitno pri vseh isto nekje med 3. in 4. mesecem...pogosteje se zbujajo. Pri nama ni bilo nič drugače. In dodaten obrok ne pomaga, ker se ne zbujajo zaradi lakote. P je kdaj komaj kaj pojedla, mleka pa mi tudi ne primanjkuje. Če ni poskok v rasti, bi si mislila, da je morda povezano s tem, da se v tem obdobju začnejo resno zavedat okolice, prepoznavanja ljudi, veliko več začnejo absorbirati in je vse treba predelat...ponoči, med spanjem, seveda.

Barbapapa, tudi jaz razmišljam o prenehanju dojenja, ampak enostavno se zdi misija nemogoče. Mala ne sprejme stekleničke, kako drugače bi pa težko spravila primerne količine vanjo. Danes grem kupit še eno drugo in z večimi oz. večjimi luknjami, mogoče bo bolje. Mleko sem ji pripravila na otroškem čaju in mislim, da je okus niti ni hudo odvrnil. In riževa kašica, pripravljena s tem mlekom, ji je tudi lepo šla po grlu - z žličko. Včeraj zvečer je kar nekaj pojedla in se potem ponoči ni pokakala, zjutraj zdaj že 2x in je bilo vmes le malo rdečkaste sluzi, nič nitk in same krvi. Mogoče bo pomagalo, močno upam.
No, ta teden ali dva bom poskusila še zdržat s to dieto, potem bomo pa videli, če bo kakšen rezultat.
Sem včeraj naredila piškote iz koruzne in rožičeve moke, ki so kar dobri. Potem pa še ajdove, ki so zanič: kot pečeni ajdovi žganci s čokoladouser posted image Žgance imam zelo rada, ampak tole...no go.

Vozički: naša je še v košari, čeprav ji je že tudi rahlo majhna. Bo morala še nekaj časa potrpetiuser posted image Zaenkrat je še čisto zadovoljna noter, sploh, če hodiva po parku ali pač nekje, da je kaj gledat gor.
Drugače pa pri tistih, ki jih boste imele v športnem delu in še ne sedijo, priporočajo samo delno vzdignjeno hrbtišče in pa podložena kolena. Nekaj v stilu lupinice, da medenica ni obremenjena in otrok tudi ni raztegnjen. Midve bova tudi tako prakticirali, ko bo šla v športni del.
Zdaj moram naročiti še (originalno) zimsko vrečo. Me mika temno vijoličnauser posted image Malo so mi sicer smešne, ker so narejene kot kombinezoni, imajo namreč ločene noge. Meni so drugače bolj všeč prave vreče, vsaj za take otroke, ki še ne hodijo in itak nimajo čevljev, pa še topleje je, če so noge skupaj.
Ampak cocoon varianta bo verjetno za našo čisto premajhna.

Gibanje: torej obračanje s hrbta na trebuh, večinoma v eno smer, v drugo ji ne uspe vedno. Na hrbtu tudi toliko časa brca, da se obrne vsaj za pol kroga, zdaj tudi že dvigne glavo in delno trup, običajno istočasno dvigne tudi noge - še malo pa bo verjetno začela prijemati tudi noge. Vsekakor jo njene nogavičke zelo mikajouser posted image Poleg tega se tudi nekako opre na noge in hoče delat "most".
Pa med pasenjem kravic full grabi igrače okoli sebe, dviguje roke, mislim celo, da se trudi, da bi se premaknila naprej - se full odriva z nogami, ampak ne gre nikamor, potem pa se razburja. Z iztegnjenimi rokami se še ne dvigne.
Nikoli ni pri miru, ko je budna, ves čas miga.

Grašek: bravo za maratonuser posted image user posted image

Sover, lepo, da vama je uspelo iti na poroko, Karla je pa tudi preživela, čeprav malo lačna...

Niinii, kam ste se šli kopat? Kako ste jo dali v vodo, z obročem? Pojma nimam kako bi se tega lotila.

Uu, stroj opral novo rundo, grem obešat, dokler P še spi.

Se beremo. LP

< Sporočilo je popravil Lethe -- 28.10.2013 13:32:04 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
28.10.2013 13:37:26   
Sonce33
Zivjo,

mi smo pa pri tasci na stajerskem na pocitnicah, no jaz in otroka, ker M ni dobil dopusta. Mi je super, ker je ona ful fajn zenska in se vcasih lazje z njo kaj zmenim kot pa s svojo mamo user posted image . Tud kadarse kaj z mozem prerekava, bo vedno stopila na mojo stran. Ona vedno pravi, da babe mormo skupi drzat[sm=smiley36.gif).

Je pa tukaj toplo, edino piha pa ful. Smo sli vseeno na sprehod, zdaj pa oba otroka spita, jaz pa pocivam in berem forum. Popoldne gremo pa na rojstni dan od enih Tijinih prijatlov tukaj. To mi je super, da ima ona tudi druzbo tu in da ji ni dolgcas ko pridemo sem. Sej nas tasca snubi, da bi prisli sem zivet, ker je dezela vseeno boljs kot Kranj in ona bi nam pomagala z otroki (sola, vrtec, aktivnosti itd.), ker v Kr res nimamo nobenga in se morava midva sama organizirat, pa kredita bi se lahko resila user posted image .... Sam zaenkrat se jaz kr ne odlocim. Sej mi je super tu, je res lepo in vsi so prijazni, ampak ziveti z nekom v isti hisi res prinese veliko prilagajanja verjetno...

Grem se zdaj stusirat, ker me je prej I pobruhal direkt med joske, ko sem ga dvignila iz lezalnika. Sestrica ga je nalivala s cajem in on je veselo pil, ko sem ga pa dvignila, je pa vse ven zbruhal in vse po meniuser posted image ... Komaj cakam da v stoje sami podrejo kupcka...hihi...

Grasek, cestitke tebi in luni. In tisti nosecki tudi... Bravo, vsaka cast, res.

sikipiki, dobrodosla.

Lethe - dobra si, da si eliminirala vse alergene snovi iz prehrane. Jaz nisem toliko disciplinirana, ampak vem da se trudis v dobro svoje P.

Ursonok - ko berem tvoje poste imam obcutek kot da ste nekje na pocitnicah. Sonce, mesto, trgi, plavanje... Zveni res idilicno. Moj moz je tudi navdusen nad Spanijo, ampak bolj kot zaradi toplote in dezele, zaradi plezalisc, ki jih je baje zelooo veliko...

Nic, lepo se imejte.papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
28.10.2013 13:46:47   
niinii
Šli smo kar v Atlantis, v termalni del. V velikem bazenu je bila voda okoli 31°c, v kaskadnih kopelih, kjer je slana voda, pa ene 34°c. Najprej sva jo dala v obroč, sam imamo takega ful velikega, da z rokami sploh ni prišla do vode. Potem sva jo pa imela na rokah, malo jaz, malo mož. In je ful uživala res. Smo bili pomoje malo več kot 1h v vodi in se je ornk zmatrala. Sva rekla, da bi šli vsaj 1x na mesec, ker tako uživa.

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
28.10.2013 13:59:16   
ursonok
Ojla,
jaz sem s teka ... Sem totalno skuhana, zunaj 27 stopinj, na soncu je reees vroče. Se mi celo črta pozna od kratkih hlač (me je malo ožgalo) user posted image user posted image

Zdaj se bova šli z Aurorko na balkon hladit ... S kozarcem vode in knjigo, vsaka na svojem ležalniku. Potem pa na sprehod in v mesto po zelenjavo user posted image

Sonce
ja, jaz se tudi hitreje s taščo zmenim, ampak moja mami je cel odklop, z njo se težko kaj zmeniš user posted image . Tudi jaz ne bi nikoli več živela z nikomer razen z možem&otroki. Smo mi živeli pri dekdih in babicah, pa je bilo vse skupaj ena velika dvajsetletna nočna mora - dokler se nisem odselila. Ne verjamem v sožitno večgeneracijsko skupno bivanje. Ljudje smo nagnjeni k kontroli, nadzoru, želimo imeti oblast nad drugim, tudi če se tega ne zavedamo in trdimo drugače. In tako se ljudje dostikrat vtikajo v druge "z dobrimi nameni". V smislu, bom jaz skuhala kosilo za vse, vam kaj prinesem iz trgovine, uletavanje v naše prostore, komentiranje, spraševanje, kam gremo in kdaj pridemo itd itd. Vse kao "dobronamerno". (Še kako drži slovenski rek, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi deli!) Nekatere to ne moti. Mene moti. Na živce mi gre že sama misel na to, da nekdo vedno ve, kje sem, ali sem kam šla, kdaj sem prišla, ali sem slabe volje, ali koga ni doma. In potem komentira moj način življenja - če ne vpričo mene, pa pač za hrbtom. Sem poslušala staro mamo 20 let, ko je šimfala moje starše, sploh mami (tašča pač).
Never ever again! user posted image

Plezalne stene? user posted image Zveni strašno. Obstajajo študije o tem, da je plezalna strast v bistvu nekoliko zakamuflirano samomorislko nagnjenje. Nek slavni slovenski alpinist in pisatelj je pisal o tem. Ki je valda padel z neke stene in umrl. Ne spomnim se zdajle, kdo je to bil.
Tako da ..,. pazite! user posted image
Ja, Španija je zakon, sploh Andaluzija - sever mi ni preveč všeč. Je zelo podoben Sloveniji, pač zelen in deževen (je lepo, ne rečem, a trenutno, po sedmih letih poljskih zim, mi res primanjkjuje toplote in sonca ...

Nič, grem k Aurorčici,
lp

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
28.10.2013 14:53:54   
majčica1508
Dobrodošle vse nove čvekice.....Slikice so prečudovite,čestitke za pridobljene zobke,za opravljene preglede........

Jaz enostavno nimam več časa za sebe,kaj šele da kaj natipkam.....Vam povem,da mi je eden otroka zamenjal,je ratal čist drug človeček...Evo pa smo tam,jok tako da zvečer kaj več

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?