RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 5:42:32)

Jutro,

prva sem, juhu [sm=bravo.gif]. No, glede na uro ni čudno. Ampak Manca ima zabasan nos in se je zbudila ob 3 in do 5 ji ni uspelo nazaj zaspat. Zdej se pa meni ne splača it nazaj spat, ker bom morala ob 6 vstat za Nežo in mi je čist vseeno, če sem kr pokonci. Bom manj zalimana. Itak da tamala zdaj spi na kavču, potem ko sem ji nalila v nos celo ampulo fiziološke in jo 5 minut mučila s aspiratorjem - in potem, ko sem se jaz oblekla in spila kavo[sm=zmeden.gif]. Eh ja, radosti otrok. no vsaj Neža se ni zbudila, spi kot top [sm=bravo.gif]

Sem včeraj popoldne gledala na tv eno, ki ima danes rok poroda, ampak ona upa, da bo dete (mislim, da punčka) malo zamudilo, ker ona bi šla še v nedeljo na maraton - odtečt!!! 10km ali celo 21km, če se bo res dobro počutila. Halo??? Jaz na koncu nosečnosti nisem bila sposobna iti okoli hiše, brez da bi vmes počila, ta bo šla pa tečt na maraton. Sem se malo zamislila nad sabo, resnično. No, itak se mi maraton v nosečnosti zdi resno pretiravanje, ampak no - moje stanje je bila pa druga skrajnost, tudi ne dobra. S tem, da tudi zdaj, 5 mesecev po porodu nimam ne vem koliko kondicije, kar je pa prov sramota, res. Sem imela zdej 2 uri časa za razmišljat in mislim da je danes pravi dan za "new-years-resolution" - spraviti se v formo in izgubiti 15 kg in pika. Sicer sem to rekla že najmanj miljonkrat v življenju, nekajkrat mi je celo uspelo in mislim, da je zdaj skrajni čas, da zadeve vzamem zares. Ker ne mislim zgubit še nadaljnih 10 let jamrajoč, kako sem debela in švoh [sm=zmeden.gif] Stisnem zobe, se spravim v red in neham jamrat! Dober plan, a ne?[sm=smiley36.gif]

Se vidi, da je zgodaj, a ne - in da imam preveč časa[sm=smiley36.gif]

Ursonok že nekej časa me resno daje firbec, kako ste vi pristali v Španiji? In prej na Poljskem? Sej verjetno si že kaj povedala na to temo, ampak očitno prej, preden sem jaz odkrila tale forum. No, če ti ni odveč ali zoprno, dej napiši kakšen stavek, mi je resno fascinantno, da se nekdo kr odloči in oddide v tujino živet [sm=smiley36.gif]. Očitno sem jaz ena od tistih famozno nemobilnih Slovencev, ki se znajo preselit samo 5 km od rojstnega kraja... Če ti ni do tega, da bi (še enkrat) razlagala, me pa pač ignoriraj, prav?

barva oči pri nas kaže na modro [sm=bravo.gif] Pri Neži sem bila popolnoma presenečena, ko se je izkazalo, da bo imela modre oči. Jaz imam zelene, moj rjavo-zelene, Neža pa sinje modre. No, ena babica in dedek imata modre oči, tako da od poštarja pač ni (poštar pri nas ima rjave oči, hehe). Ampak modrih nisem pričakovala. Zdaj pri Manci pa spet kaže na modre, prav zanimivo. Jaz sicer navijam za zelene, meni so moje kar všeč, ampak pomoje ne bo nič iz tega.

No ja, dost za zjutraj - zdej grem pa uresničevat moje nove "zaobljube"[sm=smiley36.gif]

Lep dan vsem.

ursonok -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 9:07:00)

Dobro jutro!

jaz sem spet dobila neko pošto z davčne. Grozilno pismo. Da nisem poročala o ne-vem-čem. [sm=zmeden.gif] No, čakam, da fotrič pride v službo, skenira zadevo in mi jo pošlje.

Nosečnost in maraton
jaz jo kar razumem ... no, sama sicer nisem tekla maratona, sem šla pa en teden čez rok peš na Alhambro (tj. v klanec), hitra hoja, malo več kot dve uri. Pa plavala sem do zadnjega [sm=smiley1.gif] Meni se zdi, da če si celo nosečnost aktiven, sploh ni problema. Glede teka se moraš pa verjetno naučiti teči tako, da te ne premetava preveč. [sm=smiley36.gif]

Barbapapa
Na Poljsko sem šla delat doktorat. Sem diplomirala na FF, pa nekako nisem imela želje pri istih profesorjih delat še dr-ja. Sploh ker jih nisem ne vem kako cenila kar se strokovnosti in izvirnosti tiče [sm=jezicek.gif] Tako da sem pobasala mojega in sva šla. Na Poljskem je bilo prva leta super, žur cele dneve in tedne, potem doktorat, otrok, proti koncu sva pa ugotavljala, da je grozno: mraz 8 mesecev, temno, smrdi (Krakov in ful slab zrak), kolegi so se razselili ... Zadnje poletje pred zagovorom, ko sem bila že noseča z Abelom, samo še nisem vedela, sva šla za 2 tedna v Sevillo ... in ko sva potovala nazaj, sva letela do Wroclawa, od tam pa z nočnim vlakom do Krakova. In ko sem doživela ta nočni poljski vlak - smrdi, poscano, vse pijano, zakajeno, ljudje tečni, osorni itd. - sem se zjokala in rekla, da tega ne zmorem več. Po doktoratu in porodu popokamo kovčke in gremo v Andaluzijo. Sonce, toplo, ljudje nasmejani in dobre volje. Novembra sem se zagovarjala, na začetku marca rodila, maja smo šli sem za en teden iskat stanovanje, smo nekaj najeli, se vrnili na Poljsko, spakirali in se junija preselili. [sm=smiley20.gif]

Naša noč je bila še kar ... Abel se je okoli polnoči drl ko žival, spet, saj je trajalo le 5-10 minut, a vseeno. [sm=smiley13.gif] Aurora se je pa zbudila ob 4h.
No, mene pa spet nekaj boli hrbet. Mislim, da tudi tek navzdol po klancu ni najboljša stvar, a nimam izbire, ker pač živimo na klancu [sm=jezicek.gif] Danes grem spet, malo pozneje, komaj čakam.

Palačinke s kutinovo marmelado so super uspele! (Ali veste, da beseda "marmelada" izhaja iz portugalske besede za kutino - marmeleiro! [sm=smiley1.gif])

Sicer je pa tudi pri nas že hladneje, danes bo čez dan le okoli 23 [sm=smiley13.gif]

Zdaj kuham čičeriko za humus. Sicer bo pa popoldne še bučna juha (mmm) in ... ne vem, morda poskusim naredit riževe zvitke s kvinojo [sm=smiley14.gif]

Lep dan vsem!

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 9:48:41)

Oj,

Barbapapa [sm=bravo.gif] za sprejete odločitve. Sem se prav nasmejala novoletnim zaoljubam. Ampak seveda upam, da ti rata. Kjer je volja je tudi moč, al kak se že reče. Js tud že lep čas razmišljam o teku. Sem rekla, da bom začela, ko se tamal ne bo več polno dojil. Torej bi zdej bil pravi čas menda. [sm=jezicek.gif] Upam, da zberem dovolj volje in začnem naslednji teden. Moram priznat, da ko sem bila z bivšim fantom, me je ta ful gnal (športnik pač) in sem bila prava mačka (šala) [sm=jezicek.gif]. Pol sem pa z mojim začela, pa ni glih športu podvržen (košarka ja, ostalo bolj tak tak), pa seveda suh ko prekla, sem se pa čist polenila. Pa še služba taka, da sem večji del dneva tam in pa seveda tudi to, da ima moj rad bolj ritaste [sm=jezicek.gif], evo in sem kjer sem. Je reko, da sem itak bla presuha takrat, ko sva midva začela. [sm=jezicek.gif] No moj cilj je biti spet v formi kot takrat, pa mogoče še kako kilco zgubiti. [sm=smiley1.gif]

Urosonok res super, da sta se tako odločila. Js si kr ne znam predstavljati, da bi šla drugam živeti. Čeprav sva se z M že nekajkrat pogovarjala, da mogoče ne bi bilo slabo, glede na stanje v državi. [sm=zmeden.gif] Sva se menla (fantazije pač), da bi šla v Avstralijo za nekaj let, če bi nama ponudili ful dobre plače (delava namreč v avstralski firmi) in bi pol, ko bi prišli nazaj bili dobro priskrbljeni (lepe sanje a ne?). To se itak ne bo zgodilo, ker jih imajo tam dovolj, prihajajo samo oni k nam. [sm=jezicek.gif]

Noči - z GH se itak ni prenehalo nočno hranjenje (kot ste mi že povedale [sm=jezicek.gif]). Je pa zaenkrat samo 1x na noč. Zadnjič sem se odločila, da mu ne bom več dajala joške ponoči in se je 2x zbudil, sem ga pocartala, ob 4.00 sem pa dala joško, ker mi je duša spala. No dans se je zbudil samo ob 4.00. 1x na noč še ni tako slabo, bom pa tudi to kmalu ukinala in pol gre k sestrici v sobo. [sm=bravo.gif]

Je pa bil bošček včeraj čist bogi, ker ni mogel kakat. Sem mu zvečer pogala - z bebi palčko namazala luknjico, da je šlo ven. Ne vem kaj bi mu dala, da ne bi imel takih problemov. Je kr jokcal zraven. [sm=smiley13.gif] kak predlog?

Dansas prava lepotička je tale vaša navihanka.

Zdej pa Grem pogledat, če se misli sine kej zbudit, da greva na sonček. Sam veter kvari to lepo vreme.

Pa pa

dansas -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 10:35:58)

Hej, hoj,

naše noči raje ne bom komentirala, oziroma bolje rečeno jutra, ker sem [sm=smiley11.gif]!

kredit - ja, Sover, svaka vam čast, da ste uspeli bajto gor postvit brez kredita.
Jaz sanjam o lastni hiši (ob gozdičku, taka natur hiška iz lesa, slame in gline, ometana z apnom, velika parcela, kjer bi imela vrtiček, pa igrala za punce, pa plac za psa,...) ampak na žalost tukaj še kako velja rek: sanja svinja kukuruz. Imam en tak čuden fetiš, da po internetu spremljam oglase za parcele in hiše in gledam, kaj bi bilo primerno za nas. Kot, da si jo sploh lahko privoščimo! Glede kredita imam hude pomisleke, ampak tukaj ni kaj; dejstvo je, da če bi si hotela kaj ustvarit, bi rabila kredit. A zaenkrat je tako finančno stanje pri nas, da niti kredita nisva sposobna dobiti [sm=smiley13.gif]. Moj je namreč brez službe, tako da se bomo še kar nekaj časa šli parazite (smo v maminem stanovanju, za katerega nam ni treba plačevati najemnine [sm=smiley20.gif]). Samo to ni to. Za vsako luknjo, ki jo v steno zvrtamo, jo prej vprašamo, če jo sploh lahko in ni tiste domačnosti in brezskrbnosti; tako kot v najetem stanovanju verjetno ne.

kutina - jaz sem se spomnila samo na marmelado in odišavljanje prostora, ampak to že itak veš...

zlaganje besed
- po istem principu, kot je Agata prišla do besede "delnica", je moj nečak pri dveh letih zložil ljubkovalno besedo za očeta: izhajal je iz mami - mamica, in prišel do zaključka, da je potem ljubkovalno za očita: oči - očica [sm=jezicek.gif]

Lethe - seveda tistim, ki so alergični na jajca, ne paše puran ali kuretna - ker v puranu ali piščancu so sledi jajc [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]. Malo heca more bit!
In super, če si pogruntala, da ji jajca ne pašejo! [sm=bravo.gif]

ursonok - a čisto tako na "random" ste vi pristali v Španiji! Jaz sem si pa vedno predstavljala, da ste šli s trebuhom za kruhom - se pravi, da ima tvoj službo tam (ti vem, da lahko prevajaš kjerkoli:).

Neli81 - nova slikica? Lepa. Samo škoda, da je tako majhna [sm=smiley36.gif]. Sem tako napenjala oči, da bi si jo ogledala [sm=smiley36.gif]. Tale tvoj fantiček (kako mu je sploh ime?) je pa po laskah čist kontra sestrici, če prav vidim...

papa

Lethe -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 11:01:29)

Hey hey.

Kako ste kaj?

Za nami spet slaba noč[sm=zmeden.gif] Najprej se je zbudila po dveh urah, domnevno lačna[sm=zmeden.gif], potem dobro uro kasneje - ko sva šla midva spat (spet jo je zmotilo[sm=hudicek1.gif]) - se je jokala in full pokakala, da sem jo šla previjat. Potem je spala 3,5 ure, pa čez dve uri, ko je šel M v službo, se je spet zbudila v joku in se ponovno pokakala...noro.
Torej sem spet na začetku, očitno pa vendar ni jajce oz. piščanec, je bilo slabše stanje kot zadnje 3 dni. No, saj tudi te dni je bilo prisotno malo krvavih pikic in nitk, ampak ne ves čas in tudi manjše količine. Včeraj sem jedla domače orehe in pečen kostanj, mogoče je imelo kaj od tega prste vmes...ne bom več.

Dansas, pozabila sem zadnjič povedat, da je tvoja najmlaša vedno bolj luštna punčka, in da si je še vedno podobna[sm=smiley2.gif] Jaz moram našo že končno slikat s to njeno frizuro, le še pravi položaj moram najti, da bo prišlo do izraza[sm=smiley36.gif]
In tole zlaganje besed...pri nas bo počasi nastal kar kakšen slovarček novih izumov, sploh mlajši nečak (4) ima talent. Zadnjič je šel navijat za očeta na maraton in je bil NAVIJALEC, potem je par dni nazaj babi posvaril, da naj ne hodi preblizu kokoškam, ker jo bodo POKLUNALE. Najbolj sem si pa zapomnila, ko je starejši nečak, ko je bil star nekaj let, hotel pico, je imel ravno obdobje pomanjševalnic in je rekel, da naj mu dajo PIČKO [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Umrli od smeha, ampak na skrivaj, da ne bi začel tega resno uporabljat, ker je tako duhovit[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Gibanje v nosečnosti: jaz sem bila precej aktivna do konca, predvsem sprehodi s psom večkrat dnevno. In tudi kakšen hrib je padel proti koncu, ampak nisem hotela pretiravat, sploh s kakšnimi bolj oddaljenimi ali težje dostopnimi, da ne bi slučajno helikopterja poslali pome[sm=jezicek.gif] Ampak maraton, to je pa že malo prehuda, se mi ne zdi ravno primerno, vsaj ne nekje po 6, 7 mesecu. Ampak vsak po svoje...

Ok, mala ima spet pritoževanje in debate, je na trebuhu in ima dovolj. Jo bom obrnila, bo pa isto...hah.

Uživajte, menda bo še kar lep dan, jutri pa dež[sm=smiley13.gif] VKonec tedna naj bi bilo bolje[sm=bravo.gif]

Saša33 -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 11:05:06)

Še moj pozdravček,

sem se tudi sama zbudila čisto trda. Adam je zaspal ob 23h, tokrat smo imeli prvič ali drugič problem z uspavanjem, ker j ebil čisto buden, lump...midva pa oba kome.
Ob 6.30h sta bila oba pokonci, jst pa resnično cela trda. Verjetno posledica teka. še bolj verjetno od nedelje, ko sem med krstom držala 1h našega 8 kg dedca. Mož me je hecal, da to pa je tapravi trening. ja ja

Do 9h je bilo cel kup dretja. Lara sitna in zaspana. No v pol ure mi je oba uspelo spravit spat. Lara spala do sedaj, adam pa ravno tok cajta, da sme prišla s teka. Ne vem kaj bi brez tega. Sicer kg so sedaj na istem, počutje pa je veliko boljše.

Imamo pozni zajtrk. lara je brusnice, sok, čežano. Adam podira igralni lok.

Do tuša še nisem prišla... Do 1h se bomo že uredili, potem pa gremo malo okrog. S spanjem verjetno ne bo več nič danes.

zaprtje otrok: Lara je bila ob uvajanja GH zaprta 2x po 1o dni, katastrofa. Na koncu smo ji mogli dati glicerinsko svečko. Pomagalo je potem, da sem sama jedla veliko sliv in da sem ji dala piti prekuhano vodo v kateri so se kuhale.

Dansas: Res cukr tamala, sem pozabla komentirat.

Barbapapa: Super za začetek. Jst si vsak mesec naredim okvirni načrt (res gledam da je realni) in potem tudi nagrado če mi uspe realizirat nekaj in nagrado če vse uspem. Nekako se motiviram sama sebe.  Imam posebno beležko, ki si jo kupim za novo leto. Naredim letni načrt in to je moja čudežna knjižica. Tako sem se samo sebe spravila v red, naredila kaj zase, se motiviram sproti, vsak mesec napredujem in konec leta naredim bilanco in vse skupaj skurim in začnem na novo. Pri meni to paše, ker če si samo rečem ni nič. Aja pa še pišem si vsak dan en stavek. Karkoli,  nikoli ni prepozno.

Nič, lep dan

Sonce33 -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 11:05:49)

Zivjo,

pri nas je bilo ponoci dokaj mirno, ampak zjutraj se pa zacne... Najprej se mali zbudi ob pol sestih, potem ob pol sedmih pride M iz nocne, me itak spet zbudi, ker odklepa vrata kot da bi imeli pet kljucavnic [sm=smiley36.gif], no in potem on zbuja ta starejso. Itak pri tem zbudi vse nas, pa se sosede po mojem. Pa mu veckrat recem, dejta se zrihtat, tako da naju s tamalim ne zbudita, ampak itak da to ni mogoce [sm=jezicek.gif]... Ah, kaj cmo...

Barbapapa77 - z veseljem se zmenim za vozickanje, ko se preselite in zrihtate novo gnezdece. Ti samo sporoci kdaj bos pripravljena in bova sli... jupiiiii, se ze veselim [sm=bravo.gif].

Aktivnosti v nosecnosti - jaz sem tudi pri taprvi bila ful aktivna in sem hodila se z mojim plezat, pa redno na Smarno goro. No sedaj je bilo pa bolj rizicno in sem morala pocivat. Tako, da sem posledicno tudi se zdaj bolj zalezana [sm=smiley13.gif]. Sicer hodim vsak dan na sprehode, ampak me vseeno vse boli. Predvsem hrbet in obcasno tudi v trebuhu. Predvidevam, da verjetno misice al vezi al karkoli, od dvigovanja otrok. Bi rabila nekoga, da me nastela nazaj. Ko sem sla na jogo zdaj po porodu mi je rekla, da bi morala delati predvsem vaje za moz, ne toliko joge same in raztezanja... Trebusnjaki [sm=zmeden.gif]?

Tujina/Avstralija - jaz sem bila pred leti v Avstraliji in sem se zaljubila v to dezelo. Moja teta tam zivi ze vec kot 40 let in me je povabila k sebi. In potem sem prisla vsa navdusena nazaj kolk je tam super in kako imajo vse poslihtano, da sem takoj zacela rihtati vizo in sem se resno nameravala dol preselit. Od mojga M sestra je takrat tudi zivela v Avstraliji, tako da sva imela takrat super priloznost za to, da bi pobegnila v tople kraje. No, v tem casu sem zanosila (na sreco/zalost - whateverv[sm=smiley1.gif]) in se odlocila, da bova sla po porodu. Zdaj sem ze v drugo rodila, pa sva se vedno tukaj... Sem bolj neodlocna in se nikakor ne spravim. Sploh zdaj ko so otroci mi je se toliko tezje sprejeti taksno odlocitev... Zato toliko bolj obcudujem ljudi kot si ti ursonok, da ste tako pogumni... Super, res.

Mali se dere pod igralnim lokom... sibam...

Uzivajte!

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 14:04:37)

Dansas ja zdej je res razlika v barvi las pa tudi oči (tamala je modrooka, tamal ima pa temne očke). Je pa bila tamala tudi tako temna ob rojstvu, ampak je potem postajala vedno bolj svetla in sedaj je takšna.

No tole sta pa Lana in Mihajlo (upam, da mi je ratalo prilepit slikco [sm=jezicek.gif]

[img]http://shrani.si/f/21/tl/4gISzs0R/dsc4585.jpg[/img]

filipinab -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 17:02:42)

Ojla!

Mi smo imeli pa po včerajšnjem nakupovalnem večeru zgodnjo jutranjo žurko - mali se je odločil, da po previjanju ob 3h pač ne bo spal. Če ga ne previjem, je zjutraj cel moker, pa sem rekla, probamo. No pa sva žural tja do 4:30 , potem je pa potegnil do 8h[sm=smiley36.gif][sm=smiley19.gif] Saj človek ne ve kaj nardit, da bi bilo boljše. Se mi pa zdi, da je danes ponoč imel eno večurno spanje, nisem pa ziher. Sem tako zblojena, da vstajam in ga dojim v spanju, ne gledam na uro.

Dopoldne sva imela celo obisk - eno gospo, ki sem jo spoznala na delavnici pred 7 leti . Saj človek skoraj ne more verjet. Smo poklepetali, Filip se je tudi vključeval v debato, seveda[sm=smiley36.gif] Bilo je super[sm=bravo.gif]
Sem upala, da bo vsaj popoldne spal, ampak ne. Prej sva bila na sončku, zdaj pa kriči v gugalniku in se navdušuje nad migajočimi cunjami na balkonu. Kak fajn, da ga to zabava. Še dobr, ker če ne bi se zdaj gotov stepla.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

KG- jaz sem še vedno na 7+[sm=smiley13.gif] nikoli v življenju še nisem hujšala, no, bom pa zdaj prvič[sm=smiley36.gif] apetit imam pa tud takšen, kot prej nikoli[sm=smiley36.gif]

Ursonok - ma prave face ste[sm=bravo.gif] kaj pa mož dela, je tud neodvisn od zemljepisne širine/dolžine?

Dansas - lepa, lepa pikica[sm=bravo.gif]

Nič zanimivga nimam za napisat, tak da...
Mejte se fajn[sm=smiley36.gif]

sover -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 20:24:49)

Sam me junijke smo pa res prave čveke - en dan in pol me ni, pa imam polno za prebrat!
Danes sem izpustila jutranje javljanje, ker sem šla v LJ v shopping, da poiščem še zadnje malenkosti za sobotno poroko. Spet sem si posodila taščo za varuško in je blo prav fino. Tamala jo je sicer enkrat čist iz tira vrgla, ko je vklopila sireno, drugače je bila pa zelo pridna. Aja, in seveda se se po n-tih dneh pokakala. Polna plenica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Zdaj pa lepo po vrsti pokomentiram:

Naša stanovanjska situacija in gradnja nove hiše - Barbapapa, trenutno sicer živimo na svojem, vendar v bivšem vikendu, ki je precej majhen (kar me niti ne moti tako zelo. Bolj mi gre na živce butast razpored prostorov). V enem štuku imamo zdaj kuhinjo, kopalnico, jedilnico in dnevno, v mansardi pa je en sam prostor, ki smo ga z omaro razdelili na dva dela. V enem prostoru spimo Lenart, M in jaz, v drugem pa Karla.
Sedaj zraven tega vikenda zidamo novo hišo, ker vikend ni primeren za adaptacijo (zavalili bi ogromne denarje, zadeva pa še vedno ne bi bila tako kot mora biti, da ne govorim o tem, da se v vmesnem času ne bi imeli kam dat). In ja, zaenkrat smo še brez kredita. Nekaj sva imela prihranjenga midva, veliko pa oboji starši. Moj ima malo bolšjo plačo in nekako gre. Poleg tega moj pozna precej ljudi, ki poznajo ljudi ... in se zdila za dobre cene. Kljub temu pa mislim, da bova za opremljanje morala po kredit (ali pa bomo morali biti še pol leta v tej hiši, ker čez poletje ni opcija. Ta hiša ni izolirana in med vročinskim valom smo ne/spali na 38 stopinjah ponoči)

Barbapapa, kako je z noskom? Bolje?

Dansas, [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], kako si me nasmejala s tistim pirom. Naš starejši je bil prav takšen, ko je videl piksno. Naj te potolažim, da ga pri dveh letih ne zanima več (do nadaljnjega ...).
Tvoja Brina je prekrasna! Morda ima res drugačne laske in barvo oči, ampak oči so enake!

Saša, ti si res en multipraktik, ko gre za "hendlanje" dveh mulčkov hkrati. Jaz se sicer trudim na podoben način kot ti, vendar se mi zdi, da točno čutita mojo nesigurnost in potem naredita točno tisti, česar se bojim. No, slabše kot to, da se dereta oba hkrati pač ne more biti menda [sm=jezicek.gif] Men je načelom kr OK, le kadar je treba uspavati malo zmrznem. Čisto živčna ratam, če vem, da bi moral otrok že spat, pa še ne spi.

Filipinab - pri nas se zadeve s spanjem počasi umirajajo (upam, da se nisem zdaj zaštrikala, ker sem to napisala). Po nekaj nočeh, ko sem vstala samo 4x, se j včeraj zbudila samo 2x (pustimo to, da je zato Lenart vstal ob 4 ...). Zdaj čakam, kaj bo nocoj. aja, p nič nismo naredili drugače kot sicer. Upam, da se tudi pri vas spanje kmalu porihta.

Uvajanje GH - uf, na tem področju sem precej nesigurna. Pri Lenartu je bilo tako enostavno: prvič sem mu ponudila korenček in je takoj pojedel pet žličk. Ful lepo je jedel že od samega začetka, apetit pa ko slon. Pri Karli pa ne vem, ali je še prezgodaj, ali se mora enostavno naučiti jesti po žlčki, ali ji ne paše hrana ... Ker ne vem točno, kaj bi, ji vsak dan sicer nekaj ponudim, vendar ne vztrajam prav hudo. Ene 3x ji dam v usta in to je to. Kolikor ostane notri, ostane. Danes sem kupila še riževe kosmiče, da jih bom zmešala s svojim mlekom. Tako bove vadile hranjenje po žlički. KO ji bo to šlo malo bolje, bova pa še dodajale okuse.

Tujina - ma ne mi lušte delat punce,no ..[sm=smiley29.gif] jaz bi bila zadovoljna že s čisto navadnim potovanjem. Niti ni treba, da se preselim kam. No ja, naslednje leto mogoče.

lahko noč (s čim daljšimi intervali spanja)

sover -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 20:29:52)

Aha, še nekaj sem vas hotela vprašati: moja niti pribline še ne sedi, zato jo zdaj z žličko hranim v svojem naročju, vendar mi je to zelo okorno (stalno se nekaj premetava in komaj zbašem tisto žličko v usta, pa še ne vidim prav dobro, kaj počne). Kako oz. kje jih ve hranite?

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 21:25:07)

Sover js ga imam kar v onem gugalniku/stolčku, kjer je v pol sedečem položaju. Mi je tam še najlažje. Je pa res da se naš da blokirat, da se ne ziba (kar včasih pozabim in si pol z nogami pomagam držati gugalnik pri miru [sm=jezicek.gif]).

Peeby -> RE: Junijke 2013 (23.10.2013 21:43:12)

Vsak dan se zbudim čisto polomljena pa brez energije... pa spimo ponoči normalno. Ah, komaj čakam boljše počutje in vikend, da še kakšno popoldansko spanje udarim.

zbujanje ponoči: kako veste, kdaj otroka nahranit, kdaj pa mu dat npr samo dudo? Pri nas zaenkrat ponoči nikoli ni bilo problemov, ker se večkrat kot 3x ni zbudil in vsakič sem ga pač nahranila. Zdaj se zbuja recimo 2x, čeprav je že 1 mesec nazaj bil na samo enem pitstopu čez noč. Ampak ene omenjate, da ste se zbudil npr 2x za hranjenje in 2-3x ker ste mu morale dudo popravit pa zato sprašujem.... Sem včeraj vseeno testirala, kako bi bilo, če bi mu namesto joške samo dudo ponudila pa me je samo debelo pogledal, zagrizel sicer v dudo in jo po 5 s ven pljunil [sm=smiley1.gif]

uvajanje GH: jaz moram tudi poskusit, kako bo reagiral. S čim je najbolje začel oziroma kaj ste ve najprej dale tamalim? Dokler še ne sedi sam, ga bom jaz poskusila "priklenit" na ležalnik in hranit iz tam. Nevem pa če bo učinkovito [sm=jezicek.gif]

odhod v tujino: no, mogoče pa nam še enkrat rata.... Pred parimi leti sem imela manjšo želja, ampak sedaj glede na situacijo v Slo, vedno pogosteje razmišljam tudi o odhodu. Bi si pa tudi jaz kot ursonok izbrala kakšne toplejše kraje (če bi lahko izbirala [sm=jezicek.gif]).

No, grem spat... rabim ogromno dozo. Naj (se) me usliši [sm=smiley36.gif]

SeKa83 -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 8:39:51)

Jutro,

Danes sem pa čisto polomljena... Se je je mlada dama ob 3 zjutraj odločila, da ne bo več spala in se je začela pogovarjat. Ena čudna noč je bila.

Uvajanje GH
Moja je že pripravljena nanjo, da bolj ne bi mogla biti. Pojedla bi vse kar bi ji dala, ampak zaenkrat iz previdnosti malo omejujem količino. Se pa do sedaj ni zmrdovala niti nad bučkami niti krompirjem. Danes ima krompir in brokoli na meniju[sm=smiley1.gif] Včeraj mi je sedela v naročju ko sem jedla koisilo in je v trenutku moje nepazljivosti z roko zgrabila kvinojo in jo odnesla v usta. [sm=smiley36.gif] Res je lačen tale otrok.Jo pa jaz hranim kar v naročju, da sedi bolj naravnost kot v stolčku...

girl79 -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 8:48:22)

Dobro jutro punce [sm=smiley1.gif],

Joj, kolk mi je smešno, ko kakšna napiše:"...pri nas je bila dobra noč...vstala samo 4x..." [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] To je sicer tak, črn humor [sm=smiley1.gif] No saj pri nas ni dosti boljše....2x obvezno dojenje (no 1x v zadnjih 4,5 mesecih se je zgodilo, da je bilo samo 1x dojenje) in še parkrat duda ponavadi....no prejšnjo noč mi po vsakem dojenju cca. 1 uro ni zaspal nazaj [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Torej sem bila budna od 24-1.00 in potem še od 3.30-4.15....sem bila zjutraj koz zombi....tako da lahko za današnjo noč rečem da je bila kratka a sladka [sm=smiley1.gif] Je obakrat takoj po bujenju nazaj zaspal, tako da to je že uspeh...pa nič ni bilo treba dude dat v usta vmes....no je pa zato tastarejša prikolovratila v spalnico ob 5.40 [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] in pol je hotla da jo božam in ker se je skoz premetavala se je še tamali zbudil okrog 6.00, tako da smo ob 6.15 kar vstali vsi skupaj.....sem sama doma 3 dni in jo moram peljat v vrtec zjutraj in sem se bala da bo zamudila zajtrk ob 8.15...no nismo imeli težav z zamujanjem danes [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mali je pa zdaj ob 8.00 že nazaj mrknil spančkat....upam da bo še malo potegnil....

sover - uh to je res fajn - zgradit hišo brez kredita....in jaz bi [sm=smiley2.gif] Mi smo žal zakreditiran full, pa žal ne za hišo ampak za 3-sobno stanovanje v 60 let starem bloku [sm=smiley13.gif] Žal noben od staršev ne more nič kaj pomagat, tako da tako pač je potem to.... Pa fino je če tvoj pozna ljudi, ki poznajo ljudi, ki....in če zna tudi kaj sam naredit...Moj ni ravno tehnični tip...ko smo prenavaljali stanovanje, sem bolj jaz vodila celo zadevo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pa zadnje čase jaz popravljam stvari doma...mobile nad posteljico, igralni center itd...mi kar nekako rata [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Peeby- jaz najprej probam z dudo in če jo ene 2-3x vrže ven, vem da hoče joško [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] No včasih pa že po uri vem da je čas za joško in ne dudo...

Uvajanje GH - jaz ga imam tudi v ležalniku/gugalniku, mi pa kar lepo že je...začela sva prejšnji teden in mi zdaj poje že cca. 50 ml, kar se mi zdi super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Pri tastarejši smo čakali skoraj 2 meseca da je začela jest toliko....sva pa začela z bučko, potem krompir, zdaj imamo na vrsti brokoli, nato bo verjetno korenček....vsako živilo poskušam 3 dni, nato gremo na naslednjo stvar....

Uspavanje dveh - no pri nas je Neža na srečo že toliko stara, da če smo sami ji običajno okrog 19ih naštimam risanke in imam eno uro mir, da lepo uštimam juniorja in ga dam spat...potem pa se greva še z Nežo zrihtat in spat....tako da zaenkrat ni večjih težav....ko je pa hodil Filip še kasneje spat kot Neža, sem ga pa pač s seboj v njeno sobo vzela, ko sem njo božala - na srečo traja to samo 5 minut, dokler igra zvezdica, nato pa grem ven in zaspi sama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Neli81 - luštni ste [sm=smiley1.gif]

Tujina - meni po mojem nebi se bil tak problem preselit, itak že tukaj nimam kakšnih hudih ugodnosti v smislu babic, ki bi mi kdaj otroke počuvale...no Neža gre na počitnice k njim kdaj, tako da bi potem bilo podobno...bi pa sigurno kakšni topli kraji prišli v poštev [sm=smiley1.gif] Ampak verjetno ne bo žal nič, ker ima moj tako izobrazbo, da mu koristi samo pri nas, v tujini pa ne ravno (kakšnih npr. hudih kuharskih sposobnosti pa tudi nimam ravno, da bi lahko šel npr. za kuharja) , tako da....bomo kar doma ostali [sm=smiley1.gif]

Filipinab - super za obisk...ja paše kdaj malo spremembe dopoldan [sm=smiley1.gif]

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

Saša33 -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 8:50:21)

Dobro jutro,

včerajšnje pop terensko kofetkanje se je obrestovalo. Smo prilezli ob 19h dam. Lara še spi, tamali seje zdej zbudil, ob 4h je jedel, res priden, ni kaj.  Sem že pizze naredila in gobova juha se kuha, pa srebam  moj sok.

Ne morem verjeti kako so si dnevi različni.

Hranjenje; Ga bom tudi sama kar v počivalniku, ali v vozičku.

Sicer bo pri nas kmalu začel puzati, ker se odriva z nogami in rokami. še bolj smešen je ko leži na hrbtu, dviga rit in tako prileze tok daleč, da se z glavo ob kavč buta. Smeškom res. V naročju skače ko kakšna žaba, predvsem se pa res veliko smeji. Posebej če ga Lara vsaj malo takne, tudi če ga z nogo, vseeno, sestrica je pač zakon. Aja pa Lara ga kliče Ada, Ada. Potem sem včeraj slišala, ooo a mate punčko Ado.

Oči;Bo imel rjave, se že kaže barva.

Tujina_: Moje sanje so bile Bali. Sem bila 3x po mesec dni dol. No potem sem doživela Dengo in brodolom   in pristala v tamkajšnji Avstralski privat bolnici. Samo vesela sem bila, da je nek Evropski standard in moje Coris zavarovanje me je rešilo pred smrtjo in bankrotom. Sedaj sem srečna da sem tukaj, me ne mika nekam okoli, sem bila dovolj in dobila svojo lekcijo.

NIč, grem Ado zrihtat preden se Lara zbudi. Danes gremo v gozd v tem poletnem dnevu:)
pa pa

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 9:01:37)

jutro,

danes pa nisem tako zgodnja, ampak sem vseeno prva [sm=jezicek.gif]. Sva z Manco ob 4ih uspešno spucali nosek - tokrat sem že prvič vlila noter pol ampule fiziološke in je bilo ok. Včeraj sem pomoje dala prvič premalo, tako da se je vse skupaj samo namočilo in je bilo še slabše. No, je zaspala nazaj v 10 minutah, jaz pa tudi - do 6ih, ko naju je zbudila Neža, čeprav sem ji vsaj 10krat rekla, če je lahko tiho, ker bomo zbudili Manco[sm=zmeden.gif] No, Manca je šla zdej nazaj spat, jaz pa sem naspana, ker sem šla včeraj spat ob 9ih...

Ursonok hvala za izčrpen odgovor, moja "gospa firbčnost" je potolažena [sm=smiley36.gif] Zanimiva zgodba, sploh ta drugi del selitve na sončno stran Evrope je zmagovalen. Tudi meni bi bilo čisto včeš, če me ne bi pol leta skupaj zeblo - samo ne verjamem, da bomo zmogli tak korak, da bi se selili nekam v tujino. Sploh zdaj ne, ko smo ravno kupili hišo [sm=smiley1.gif] No, razen če pa zadanem na lotu (hehe, snaje so vedno dovoljene), potem pa definitivno mrzle slovenske zime odpadejo...

Sover super za hišico. Upam, da se kmalu vselite. Midva sva dolgo čakala na eno parcelo, ki jo ima naša babi, da bi postala zazidljiva. Ker potem bi zmogla postavit hišico. Nakup parcele in postavitev hiške pa je prehud zalogaj za naju. Ampak ker parcela še ni zazidljiva in vprašanje, kdaj bo (mutna posla občinskega prostorskega načrta, ki ga sprejemajo že cca. 10 let), sva obupala in kupila starejšo obnovljeno hišo s parcelo vred. Žal sva imela prihrankov absolutno premalo, tako da nama je preostalo samo to, da vzameva kr velik kredit. Moji starši so pomagali in prispevali 10% vrednosti, moja babica bo pomagala sedaj, da bomo čez zimo na toplem (ker nama je zmanjkalo za uredit centralno) in to je to. Za ostalo sva pa sama. Mene je bilo groza kredita, ki ga bom plačevala skoraj pol življenja, ampak na izbiro sem imela trenutno situacijo ali kredit. Res pa je, da če ne bi bil pri nama mož skrajno optimističen in pogumen človek, kredita ne bi vzela. Jaz bi se na sredini nekje "usrala", si premislila in ostala tukaj, nesrečna do konca svojih dni [sm=zmeden.gif] Res pa je, da bomo za kredit dajali približno toliko, kot zdaj damo za bencin in vzdrževanje dveh avtomobilov, tako da neka računica obstaja...

Sonce33 super, potem sva zmenjeni. Takoj ko se preselimo, se zmeniva. Tudi meni bi kakšno novo poznanstvo prišlo prav, čeprav sem born-and-raised Kranjčanka...

Saša33 tale tvoja ideja z beležnico ni slaba - napisan načrt je bistveno bolj kredibilen kot tisti v glavi. In tudi to, da si napišeš, kako ti je šlo kak dan, ni slabo. Ko vidiš napisano, je čisto drugače, kot moji sklepi, ki jih delam pod tušem in veljajo točno toliko časa, da se obrišem z brisačo[sm=zmeden.gif] Jeh, ne vem, kako so kakšne stvari težke - jaz ima težave s težo že prav celo življenje - no, niham nekje od +5 do +15 kg - in če celo življenje praktično hujšam. Zelo očitno neuspešno[sm=smiley13.gif] In vedno si rečem, kako sem lahko tako bedna, da se ne vzamem v roke za pol leta, se spravim v red in potem živim happily ever after... Mah ja, tole ni forum o hujšanju, bolje da neham.

Uvajanje GH jaz še nisem začela, jutri bo Manca stara 5 mesecev, pa mogoče počasi začneva s kakšnim korenčkom ali krompirčkom, pa da vidimo, kako nama bo šlo. Meni je tudi hecno hraniti otroka, ki niti približno še ne sedi z žličko... Ne vem, verjetno jo bom dala v ležalnik malo bolj pokonci, vsaj tko sem naredila pri Neži pri 6 mesecih.

No, bodisi dovolj za navsezgodaj... Lep dan vsem želim.

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 9:26:18)

hehe, sem tolk časa pisala, da nisem bila več prva [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

dansas -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 9:33:19)

Hej, hoj!

Danes je bila pa ena boljših noči zadnje čase. Zaspala ob 21:30, prva budnica ob 2:30, druga budnica ob 6:30, vstat se je bilo pa treba ob 8ih. Kr kul. [sm=smiley20.gif]

Si pa zgleda, Sover, včeraj naredila nek hud vtis name, s svojim poročanjem, da sem te danes sanjala. [sm=smiley36.gif] So bile celo normalne sanje, ne pa neke čudne abstraktne. V glavnem: ko si šla iz šopinga v Lj, si se sproti pri meni oglasila in smo šle na sprehod z najinimi mulčki. Na koncu si se odločila, da je čas, da greš domov in si uštopala avto, poln mariborskih študentov, ki so šli v tvojo smer... [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] Kr neki.

Lethe
- [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] tile tvoji nečaki so prav posrečeni, še posebej tale s pico.

Neli81 - lušna tale dva tvoja pikca [sm=smiley1.gif]. Imate pa več domišljije pri vas doma, kot pa midva. Naše tri punce so čisto iste. [sm=jezicek.gif]
Ampak hec, včeraj mi ni pokazalo tvoje slikice, danes pa.

Ko še niso sedele, so naše punce jedle v stolčku/ležalniku (seveda privezane, ker sicer so se hitro ven zmigale [sm=smiley36.gif]).

papa

dansas -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 9:36:49)

He, he, če sem prav preštela, nas je pet na enkrat pisalo...

ursonok -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 9:50:03)

Dobro jutro,
pri nas so se danes zbudili že pred osmo, ker so šli včeraj zgodaj spat - že pred 21h! [sm=bravo.gif] Je Aurorčič popoldne-zvečer ful jokala, ni hotela ne jest ne nič, sem bila že čisto iz sebe, kaj da ji je ... Jaz imam vedno najhujše scenarije v glavi, češ da je pojedla kaj čudnega na tleh, da so se ji vnela ušesa itd ... še dobro, da imam moža skoz ob sebi - on je na izi. "Nič ji ni,", je rekel ... In res je kar naenkrat nehala kričat, se še pol ure smejala in šla spat. [sm=smiley24.gif]

Tujina
ja, tudi mož je prevajalec, sedi tukajle poleg mene v "delnici" in švica ob račnalniku [sm=smiley36.gif] Prevaja za EU, tako da ima vsake toliko kakšen naveličan izpad (ker je zadeva res dolgočasna), pa firma, za katero dela, je kr neki (razmišljajo samo o tem, kako bi jim čim manj plačali za čim več dela, seveda). On bi sicer najrajše učil, a ker smo v Španiji, malo težko uči španščino [sm=smiley36.gif]. Bo prišel na svoj račun, ko in če se kdaj vrnemo v Slo ...
Meni se je tudi nekoč zdelo, da nikoli ne bi mogla iti v tujino, da nimam jajc. A ko si pa nekaj želiš in v Slo ne gre, ti hitro jajca zrastejo, verjemite [sm=smiley36.gif]. Zdaj mi pa sploh ni problem. Edino malo naporno bi bilo s tremi ... Sicer se pa še nekaj časa ne premaknem absolutno nikamor ... vsaj dokler se 100% ne pregrejem [sm=smiley1.gif]

Hiške itd.
ja, moji starši nimajo absolutno nič, s čimer bi mi lahko pomagali. Nobenih prihrankov, nobenih dodatnih nepremičnin, parcel itd. [sm=smiley13.gif] Komaj folgajo iz meseca v mesec. Starši od mojega imajo malo več, a ne vem, ali nam bodo pripraljeni kaj pomagat (tj. prodat zemljo in nam posodit denar). Raje ne upam preveč. Sama pa itak nimava toliko, da bi si kar koli kupila. Kredit ne pride v poštev, vsaj ne za več kot 5 let ... A s tem si lahko kupiva le kakšno kopalnico ... [sm=smiley36.gif]

Peeby
imaš morda težave s ščitnico? Stalna utrujenost in nočno potenje je lahko povezano s tem. In nekaterim ženskam se po porodu malo iztiri vse skupaj ... Lahko pa da gre samo za izčrpanost.

Saša, Barbapapa
ja, tale z beležnico je zanimiva. Jaz si načeloma zadam cilje v glavi in jim kar sledim ...No, so pa stvari, ki jih sploh ne izvajam, čeprav si že mesece in leta govorim, da jih bom [sm=smiley13.gif] Recimo učenje španščine doma, ohranjanje ruščine itd. Nikoli ni časa, ko bo šla tamala v vrtec (privat), bom imela pa slabo vest, češ plačujem, da je tam, jaz pa se doma nekaj jezike učim. [sm=zmeden.gif] Trapasto. Poleg tega moram začeti načrtovano in temeljito brat. Pa ne samo stvari za sproti, za delo (pisanje itd.), ampak za naprej. Moram spremljati stvari s svojega področja, ki ga zanemarjam že par let (odkar sem začela pospešeno rojevat, hehe).
No, morda je res čas, da si omislim beležnico ... Ali pa da vsaj aktiviram eno od tistih neštetih starih, ki sem jih uporabljala.

Neli,
luštni ste, ful sta si podobna otročka, sploh čez oči.

GH
pri nas totalno ni zanimanja. Sploh ne ve, kaj mora naredit, ko vidi žličko [sm=smiley36.gif] Pa tudi ust ne odpre, ko se ji približam. Sicer gleda, ko jaz kaj jem in pijem, a ko ji ponudiš, ni zainteresirana.
Meni je ok, se mi še ne da, resnici na ljubo. Sicer pa nima še niti 5 mesecev, tako da ... u izi.

Saša
mmm, gobova juha ... (Saj verjetno ni iz vrečke, a ne? [sm=smiley36.gif])

V Španiji je splošna stavka baje traja že cel teden. Tako je to, če oba delata doma - ne veš, kaj dogaja okoli tebe (ja, tudi vsi se čudijo, kako da po enem letu še ne obvladam španščine ... Kako naj jo, ko pa se skoraj z nikomer ne pogovarjam ... No, jo pa zato otroci toliko bolj [sm=smiley1.gif] (slaba tolažba, saj vem)).

Nič, pridne bodite,

Lethe -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 10:28:10)

Dobro jutro.

Uuf, za nami je boljša noč, zaspala okoli 21ih, se zbudila ob 1 40 in 6 10, vstali pa sva 8 15. Ni slabo, res ne, hahah. Mesec nazaj pa se je zbujala le 1x na noč oz. okoli 5ih in mogoče potem še 1x do 9ih, to je čisto drugače...

Girl79: se kar hitro prilagodimo, kajne. In če je vmes slabše spanje, je že zbujanje 3x na noč lahko luksuz[sm=jezicek.gif]

Včeraj sva imeli posvetovalnico in cepljenje. Je kar dobro prenesla, samo ob vbodu je malenkost zajokala, potem je bila pa takoj dobra. Je tako brcala, se odrivala in prijemala stetoskop, bodi in plenico, da sem jo morala za vse 4 držat, drugače je dr. ne bi mogla niti pregledat[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A so ostalim tudi svetovali, da ob previjanju mesto vboda hladimo? Pač z vatko, ki jo namočiš v mrzlo vodo.
Za rotavirus ni bila in tudi ne bo cepljena, je P isto svetovala.
Moram vnesti še podatke v seznam.
S pediatrinjo sva se potem še malo pogovorili glede stanja in me je tolažila, da naj se kar pomirim, da tudi ona misli, da bo zdaj z GH hitro minilo, ker je punca več kot očitno zdrava in super napreduje. Ko sem ji še malo bolj podrobno opisala dogajanje, mi je predlagala, da poskusim s kapljicami Coliprev, le-te so namreč v pomoč pri prebavi laktoze oz. mlečnega sladkorja. Lahko bi imela namreč prehodno laktozno intoleranco ali pa samo nekaj preobčutljivosti. Ker (morda zaradi tega) tako pogosto kaka, se zato ranice ne morejo zaceliti in od tu kri. Anyway, sem jih šla kupit...in se je zadnjič pokakala včeraj okoli 16. ure, potem pa šele zjutraj[sm=smiley20.gif] Tudi manj stokanja je bilo. Bomo videli kako bo naprej. Dobila sem še Allernovo, če drugega ne, za pripravo GH.

Včeraj sem ji zvečer dala malo riževe kašice, pripravljene na vodi. Ji je šla lažje po grlu kot korenček[sm=smiley1.gif] No, tistih par žličk...
Aja, jaz ji bom zdaj dajala to dvoje za poskušat, oboje namreč zapira! Torej tiste, katerih otroci redko kakajo, raje (še) ne uvajajte korenčka ali riževe kašice[sm=jezicek.gif]

Za hranjenje imam malo v naročju, da je bolj pokončna. Moram poskusit še v položaju, ki so nam ga pokazale punce na pedokinetiki - hkrati so to vaje za sedenje.
Ležalniki niso ok, ker so preveč poležani.
In pomembno je, da imajo hrano pred seboj, da vidijo od kje prihaja itd.

Tiste, ki tudi dajete riževo kašico, katere imate?

Neli, lušten parček imaš[sm=smiley1.gif]

Saša: zdaj imate pa kar dve punci[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Brodolom? Povej kaj več o tem dogodku. Sliši se kar noro in strašljivo[sm=smiley3.gif]

Tujina: me ni nikoli posebej mikala, vsaj ne v smislu selitve. Potovanja so pa zakon.
Kolega, ki sta šla maja v Avstralijo, pa sta za zdaj zadovoljna. No, jaz tja ne bi šla...prvič mi je čisto predaleč, drugič pa imajo tam največ strupenih/smrtonosnih živali na m2 [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] In zime imam tudi rada. M bi šel pa v Kanado, če bi že šel kam...imajo Whistler[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ah, mali človek je zbujen... Lepo se imejte.

Lethe -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 10:34:52)

[image]http://www.familylobby.com/common/tt9897413fltt.gif[/image]

(datum rojstva
nick, ime [sm=duda.gif] , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 64 cm, 41 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm

dansas -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 10:46:35)

[image]http://www.familylobby.com/common/tt9897413fltt.gif[/image]

(datum rojstva
nick, ime [sm=duda.gif] , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5 mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 64 cm, 41 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm

dansas -> RE: Junijke 2013 (24.10.2013 10:53:42)

Saša33, tole z brodolomom res prav grozno zveni.

In sem se malo izobrazila danes, ker nisem vedela o čem govorite: sem mogla poguglat kaj je to Dengo in Whistler [sm=jezicek.gif].
Evo, se družimo in še izobražujemo [sm=smiley36.gif].

Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>