|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
21.10.2013 9:35:38   
Sonce33
Dobro jutro,

Vsem, ki ste danes bolje spali user posted image . Tudi pri nas je bila v redu noc. Zaspal je sele ob 22h (ponavadi ga zmanjka tam okrog 21h) in je spal do 1h. In po prvi rundi spanja mu dam dudo, ker drugace se samo crklja na joski in nic ne popije user posted image . No, potem je bila pa prava lakota okrog 4h, da je bilo kar joj... Sem bila tolk zaspana in zalimana, da sem se zbudila ob petih, tamau pa veselo spi zraven mene user posted image . Ocitno sem zaspala, on se pa tudi ni vec pritozeval....

Gosta hrana - jaz sem mu dala ze par zlick korencka in krompirja. Od zacetka je bil navdusen potem se je pa zacel pritozevati in pljuvati ven z jezickom. Verjetno se ni pravi cas user posted image . Midva se sicer dojiva cez dan, zvecer mu pa dodam AM, ker brez dodatka sploh ne zaspi za dalj kot pol ure. Ocitno mi zvecer zmanjka zaloge al kaj? user posted image .

Spremljanje foruma- jaz priznam, da sem vas spremljala ze dolgo, ampak kot sem rekla, se nisem opogumila. Sej vem da to ni nic takega, ampak vseeno se mi je zdelo da se nekaj stulim zraven. No, potem sem videla, da lepo sprejemate nove clanice. Vsaj tiste, ki prihajamo v miru (bi rekla Barbapapa77 user posted image ). In sem rekla grem probat. Mi je pa res dolgcas, ker sem bolj nova v mestu in se nimam veliko prijateljev. Sploh pa se nimam s kom pogovarjat o dojenckih....

Izpadanje las - meni tudi grozno izpadajo lasje. Sicer jih imam dosti, ampak vseeno je motece. Pa se grozno me srbi lasice zadnji teden. Ne vem zakaj... sampon imam isti ze sto let in mi do sedaj ni delal nobenih tezav. Mogoce je pa cas, da ga zamenjam ali pa je srbenje tudi povezano z izpadanjem user posted image

Koza - Ima mogoce katera med vami tezave s kozo sedaj po porodu? Moja je ekstremno suha, tako obraz kot tudi celo telo. Se mazem z raznoraznimi kremami, ampak ne pomaga....

Aktivnosti - user posted image vsem,ki ste pridne in telovadite, tecete. Zaenkrat se se nisem odlocila za kaksno vadbo, bi bil pa ze cas. Pred nosecnostjo sem hodila na jogo in sedaj sem sla tudi ze pogledat enkrat, ampak so termini taksni, da mi ne ustreza. Zvecer ob 19, 20h je zame prepozno. Pa se moj M dela tudi ponoci, tako da veckrat tudi ne morem iti ker nimam varstva. Ni blizu nobenih babic, tet, sester user posted image .

Danes sva s tamalim cisto sama. M dela, Tia je v vrtcu. Trenutno se spi, tako da imam cas. Potem je pa itak akcija cel dan, ker cez dan zelo malo spi. V bistvu bolj drema po 20 min parkrat na dan. Se mu ocitno zdi skoda casa za spanje. Jaz sem pa ful zaspanka in mi moz ze leta govori, da kako mi ni zal, da bom prespala pol zivljenja user posted image . On je tak hiperaktivc in mu mora skoz dogajat. Vcasih, ko sva bila se sama in sem jaz tudi se plezala (sedaj ze par let ne vec, zal), me je zjutraj budil ob sestih: "Honey greva, greva...ajde". Sem si vedno mislila, pa kam se ti mudi, sej skale bodo skoz na istem mestu user posted image . Ja, smo si razlicni....

Sem se pa nasmejala eni punci, ko je napisala, da gre njen M zmeraj na wc preden kam gredo. Isti je moj user posted image ...

Lepo se imejte

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 976
21.10.2013 11:31:49   
Lethe
Živjo.

Za nami spet slaba nočuser posted image 2x sem jo previjala, ker se je pokakala (zato se je tudi zbudila), potem dojila in še 2x se je zbudila lačna. Jaz sem čisto podrta. Počasi mi začenja primanjkovati energije in volje.

Hja, meso jaz jem, rada. Rib ne maram nobenih. Pogojno kdaj pojem tune iz konzerve(1x letno), polnjene lignje na žaru, ocvrte lignje, ribje palčke na pici in pa gambere pa pojem. Tega pa trenutno itak ne smem.
Stročnic prav tako ne maram, nobenih.
Kilogrami? Ko je mala dopolnila 2 meseca, sem bila na teži pred N, zdaj sem na -2. V nosečnosti sem se zredila 10-11kg. Ni neke hude potrebe po hujšanju. Jem itak precej, le dobro ni tako kot prej. Mozzarisella je meni čisto ok, le na pici sicer, pa dovolj začimb mora biti gor. Tudi kakšna salama je v pomoč pri "pica okusu"user posted image , drugače zna biti res bolj prazno.
Sem pa v soboto kupila še Cheezly in bomo videli, nekateri full hvalijo.
Ursonok, delaš kdaj ržen kruh? Kako?
Jaz imam doma kar nekaj vrst moke in eksperimentiram. Edino z riževo ne vem kaj početiuser posted image
Včeraj sem spet spekla navadne keksne in jih že skoraj ni, M napadel...user posted image Danes bi ovsene... Ima katera kakšen recept?

Sonce33: jaz sem se isto smejala, moj M mora prav tako vedno na wc preden kam greva. Običajno ga že pred vrati čakamuser posted image

Pri izpadanju las moramo biti pa kar potrpežljive, da mine. Šamponi itak v bistvu ne morejo pomagat, ker so le zunanji dejavnik. Menda pa za krepitev, boljšo rast itd. pomaga oves in banane...

P zaspala v naročju, jo moram odnesti v posteljo. Pišite še kaj, da ne bo dolgčasuser posted image Zunaj namreč rosi...

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 977
21.10.2013 12:01:19   
Barbapapa77
hej,

ko berem tele zapise od Lethe in ostalih z alergijami, se šele zavem, kako brezglavo v bistvu jem. Sploh ne berem deklaracij, kupim tisto, kar se mi zdi dobro, to tudi pojem, sicer imama rada zelenjavo in ne maram mastnega in sladkega, ampak obožujem pa smokije in čips (jih zdej sploh ne kupujem več, ker jih pojem še isti večer). Kosilo sicer jem sveže kuhano vsak dan (hvala moji stari mami, ki kuha še za nas), drugače pa sigurno pojem preveč kruha, preveč salame in sira. Mleka ne maram pretirano, razen v kavi in kakšen navaden jogurt. Ampak če bi morala pa na takole strogo dieto, bi imela pa cel kup težav s prilagajanjem - popolnoma bi morala spremeniti način prehranjevanja. No, sej malo bi ga lahko tudi tako, da bi shujšala kar moram, ampak je že tako, da dokler ni nekaj nujno, pač ni user posted image No, ali pa če bi spremenila kaj malega, dokler še lahko, da ne bo potem res treba kaj drastičnega? Hmmm, ni slaba ideja user posted image

Sicer pa - moj kitajski zdi med bolno Nežo in zdravo Manco ni deloval. Zdaj imam zdravo Nežo (trenutno v vrtcu) in bolno Manco user posted image . No, sicer ni hudega, malo vročinice in zabasan nosek, je normano, tudi spala bi, če bi lahko dihala. Jo kar malo podložim, da je v polsedečem položaju, tako ful lažje diha in potem celo spi. Vem da ni priporočljivo za tako mahjne, da jih daš v prisilni položaj, ampak drugače pa ne more dihat in spat. V parih dneh ne bi smelo bit nepopravljive škode, upam.

Samo malo sem že sita, da sem kr doma - z bolnim otrokom res ne moreš nikamor, lahko ga samo pestuješ in crkljaš in to je to. Se spomnim, ko je bila Neža po vstopu v vrtec bolna skoraj skupaj 6 mesecev in sem kdaj pa kdaj šla v trgovino tko na hitro, ko jo je čuval mož ali mama. In sem bila dobesedno fouš mamicam, ki so se po trgovini sprehajale s svojimi otroki - ker mi nismo mogli prav nikamor, ker smo bli čist skoz bolni. Res. No, je minilo. In zdaj že malo vem, kaj me čaka in vem tudi, da bo enkrat bolje user posted image

eh, sej bi še kej napisala, pa mi moj bolanček ne pusti... pa kasneje.

papa, ostanite zdravi user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 978
21.10.2013 12:05:25   
Saša33
Se tudi meni dogajajo čudne stvari...

Zadnje dni imam res nore sanje, ko se zbudim ne vem več kaj je res in kaj ni. Poleg tega so še precej erotične.user posted image user posted image user posted image  Moram reči, da odkarso hormoni popustili je tudi libido močno padel, da o kvaliteti orgazma ne bi govorila. Lasje so mi itak izpadli prvi od vseh komentatork tuki na forumu. Imam pa že 2 cm dolge, tam kjer so izpadli. Bom kmalu od Lare špangice nosila.

Vikend je bil naporen. V sobodo smo delali pri bratu od moa na kmetiji. Sicer smo bili celi dan zunaj, piknik in zvečer pečenje kostanja. Bilo je super samo naš tamali se noče več voziti v vozičku, od kare dviga rit in leze ven počasi. Če pa je pripet se dere. Hoče sedet. se odrivat. Ga daš na trebuh se prevali na hrbet in vleče vse nase , na glavo. >Doma podere cel igralni center, tako se odriva. Lara pa slabo spi, ker se ji toliko dogaja. Tako sem tamalega nosila, zraven spremljala ostalo otročat. Ob 20h smo bili doma. Včeraj pa krst. Je biloi lepo, posebej po krstu sem popila kar precej vina, pasalo.

Grašek: Poznam Jakobovo pot tuki. Drugače je to Evropska pešpot E6, potem je še ena po SLO E7. Precej osamljene poti. Mene so take scene vedno zanimale a bolj v samotarski režiji. Sem čuden tip. Sem prehodila tud Camino (tisto klasično pa še Nord, ki je bila res milina), sem srečala samo ene 20 pohodnikov v celem mesecu hoje. Sedaj sem srečna za pol urce teka.

Jst sem jutranji tip, bi z veseljem tekla zjutraj. Imam v planu, potem raje tek pred službo.

Kaj sem še hotla komentirat.

Glede nosečnosti: Se preveč ne sekiram. Ko bom bom, če ne bom v 1,5 leta zanosila. Pa ne bom.  Kot mi je namenjeno. Test sem ponovila 2x. Slabo mi je verjetno od soka. Sem na mesto pomaranč dala zadnji teden grenivke in je pomoje to blo.

Lasje: Sem kupila suh pivski kvas, ga dam žličko v sok. Veliko B vitaminov ima.

Zobje in plenice: Še ni nobenega zunaj, slini se kar precej. Palec še kdaj najdem v ustih. Drugače pa imata iste pleničke z laro 4 od DM. Nosi pa 74, ker mu je 69 preozka.

Nič tok z moje strani. Danes bom naredila rižev narastek, se mi ga lušta.

pa pa

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 979
21.10.2013 13:46:34   
ursonok
Ojla,

jaz sem pred eno uro prišla od homeopata - lačna za znoret. In ker sem tako lačna, pojem preveč user posted image

Lethe,
rženega kruha mi še ni uspelo speči user posted image Zadnjič sem ga vrgla stran, ker ni uspel user posted image Preveč vode. Sem čisto zmešana, vsaka moka rabi svojo količino vode, ajdova zelo veliko, pira in kamut manj, ržena pa očitno še manj user posted image Ne vem, kdaj se bom spet opogumila.
Sicer je pa meni ržen kruh skoraj najboljši. Ga kupujem v neki mini eko trgovinici, kjer pečejo svojega, v zelo majhnih količinah, zato se moraš okoli 12h zagrebsti user posted image POlnozrnata ržena moka, kvas, sol in voda. Za umret dobro.

Zadnjič sem nekje poskusila bel pšenični kruh ... In sem mislila, da bom kar bruhala. Brez okusa, neka bela žvarovna user posted image Ne vem, kako sem lahko cel lajf to jedla. Ko pa obstajajo tako dobra in zdrava žita, s fuuuul okusa!

To, da ne maraš stročnic, kar malo zakomplicira zadevo. So zelo zdrave in hranljive. Mi imamo čičeriko in fižol pogosto na jedilniku, danes bo leča (s papriko in čebulo, zraven pa polenta). Graha ne jemo, ampak mi je žal, ker je dober. Se moram malo prisiliti in ga začet kupovat, namakat in kuhat.

Sicer smo pa danes slabše spali. Se je tamala ob 3h jokala, histerično, ne vem, ali je imela kakšne sanje ali kaj user posted image Potem je pa še eno uro prepevala in čivkala v postelji, dokler moj ni vstal in ji dal flašo. Pojedla malo, tako da očitno ni šlo za lakoto (itak že dolgo ne je več ponoči).
Se je pa danes postavila že na vse štiri. Seveda se skoz odriva od vsega, vleče za vse, najraje za kable user posted image In hoče sedeti, a zaenkrat je zadovoljna z našim naročjem.

Zdaj pa spi že več kot 3 h. Seveda, ko pa mamice ni doma user posted image Če bi bila doma, ziher ne bi spala, driskica mala.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 980
21.10.2013 13:49:36   
ursonok
Pivski kvas
dobra in okusna stvar, jaz jo včasih dodam zelenjavnim juham, mmm. Lahko daješ tudi otrokom, po eno žličko v juhico. Problem pri starejših je, da lahko povzročajo glivice (ker imamo že tako zasvinjan organizem). In meni se pozna, če pretiravam. Zdaj ga že dolgo nisem jedla. Morda bi lahko ponovno probala ...

Tek
danes nisem šla, ker je bila slabša noč. Morda zvečer. Sicer pa jutri zjutraj/dopoldne obvezno!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 981
21.10.2013 13:56:08   
dansas
Hej, hoj,

kako fajn je, ko pogledaš na forum in vidiš, da imaš polno novega materiala za prebrat user posted image !

Naša noč je bila kar fina. Če ne bi bila umes budna za 1,5 ure, bi si zaslužila oceno +5, tako pa je samo -5 user posted image . Zaspala je ob 21:30, brez nekega velikega pregovarjanja in se začela prebujat ob 1:30, ko sem jo uspela z dudo prepričat, da še malo pospi. In ji je uspelo do 5:30. Oziroma sem kar jaz posredovala, ker sem mislila, da mi bo razneslo zize, tako me je mleko tiščalo user posted image . Potem je pa še pospala od 7ih do 10ih user posted image .

Lethe - res grozno zveni vse to z dietami, še posebej, ker ni želenega učinka user posted image . Ampak, kot sem ti že enkrat povedala za mojo kolegico, katere sinko je tudi imel kri v blatu; so ji tudi rekli, naj bo na strogi dieti in se je je držala slabi 2 leti (ker je pač tako dolgo dojila), bilo pa je brez učinka. Fantič je še vedno krvavo kakal, kljub temu, da je že večino GH jedel. In ko sta se že nehala dojiti in je jedla vse po starem, izve (od ene druge zdravnice), da dieto priporočajo samo takrat, ko vidijo, da ima učinek. Toliko o enotnosti zdravnikov. No, pa raje ne bi izgubljala besed, ko pa tako vidimo na lastnih primerih, da bi eni zdravniki komplicirali že za par premalo pridobljenih gramov, drugi pa so čist skulirani. In da ne bom preveč zašla - pri temu fantku je sčasoma vse skupaj izzvenelo samo od sebe.
SeKa83, super, da pri vas pa dieta deluje in ni več krvavih nitk v blatu.

šampon - zaenkrat ga (še) ne morem pohvalit; se za mano še vedno vije steza las (pa ne za to, ker bi imela tako dolge user posted image ). Saj nisem nobenih posebnih upov polagala v ta šampon - enega sem pač morala kupiti in sem se nekako poistovetila, ko sem videla napis: proti izpadanju las user posted image . Čeprav sem mnenja, da so ti šamponi za različne tipe las le marketinški trik - kateri šampon pa lahko spreobrne plešo v gosto šavje user posted image
Drugače se pa tudi meni (spet) strašno mastijo lasje in tudi lasišče me srbi...

SeKa83
- ti imaš punčko doma? Še kaj drugih otrok? Povej še kaj o sebi user posted image .

Neli81 - jaz si tudi ne morem pomagati, da punc ne bi primerjala med sabo... Verjetno je to logična deformacija večkratnih mam user posted image

grašek - he, he... meni je tudi hecno, da vam še zaračunajo za to, da se prostovoljno "mučite" user posted image . Sicer vas pa res občudujem vse tiste, ki zmorete preteči tako razdaljo v enem kosu! In ta tvoja noseča prijateljica; ta pa ne bo imela nobenih problemov priti nazaj v formo po porodu.

girl79 - moja nečakinja, ki je velika 185 cm, dobi hlače samo v Italiji. Očitno si razni izdelovalci oblačil ne predstavljajo visoke in suhe Slovenke user posted image

Sonce33 - jaz sem imela tudi take pomisleke, kot ti, kar se tiče vključitve v debato na forumu. Se mi je zdelo, da uletavam v zaključeno skupino, ker sem se jim pridružila šele v sedmem mesecu nosečnosti. In ker so same fajn babe in sem tudi jaz čvekasta, sem hitro postala domača in verjamem da boste ti in vse ostale nove tudi user posted image .
Vi ste se tudi nekam na novo preselili?

Barbapapa77 - pošiljam user posted image in da se čim prej pozdravite. Sicer je pa neka invazija pikapolonic (nisem vedela, da se v resnici imenujejo samo polonice user posted image ) v Slo. Moje starejše punce so čist navdušene in jih lovijo, da jim lahko svoje želje zašepetajo, hi, hi. Mami pa na ušesa vleče, ker se prazniki bližajo...

suhi pivski kvas - ko sem ga prvič kupila, sem na embalaži prebrala, da se ga lahko doda juham, kosmičem,... da jim tako obogati okus, poleg tega da je strašno zdrav. Ampak sem tako naredila samo 3 krat - enkrat, zadnjič in nikoli več! user posted image Mi pa to ni vzelo poguma; samo drugače sem se ga v bodoče lotila: sem ga zmešala z donatom in grenivkinim sokom (ima močen okus, ki omili nagravžen okus kvasa user posted image ) in ga ekspresno zlila po grlu... Za zdravje (skoraj) vse. Sem pa črto potegnila pri Maca prahu - ta mi je bil pa tako ekstra, mega, ultra nagravžno, da sem rekla, da se tega pa ne grem.

papa user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 982
21.10.2013 14:37:43   
SeKa83
Dansas Stara sem 30 let, sem iz Ljubljane in imam punčko user posted image . Rojena je bila 26.5, na polno luno in lunin mrk user posted image Je edini otrok (zaenkrat), seveda bi pa rada imela čimprej še kakšnega. Ampak dokler dojim to seveda še ni mogoče. Nosečnost je bila zelo rizična, zato se tudi nisem kaj dosti oglašala, veliko časa sem bila v bolnici zaradi krvavitev. Stalno so mi napovedovali prezgodnji porod, dobila sem tudi injekcije za razvoj pljuč, no na koncu pa sem rodila 1 dan pred rokom in vse je bilo bp. Kakšnih večjih težav zaenkrat še nisva imeli, razen to nesrečno alergijo, ki pa je na srečo kmalu izginila.

Uvajanje GH Danes sem ji za kosilo pripravila krompir, z repičinim oljem in mojim mlekom (vse skupaj zmiksano). Spet je jedla s takim veseljem, kot da bi bila najbolj sestradano bitje na svetu. Sedaj je šla spat in upam da kasneje ne bo prehudih krčev.

Praskanje po nosu in mencanje oči
Ali je še katera opazila takšno početje? Upam, da ni to kaj povezano z alergijouser posted image Ker to počne vedno pogosteje in ne samo ko je zaspana.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 983
21.10.2013 15:19:33   
Barbapapa77
hej,

v bistvu je ful miren dan - si nisem mislila, da bo tako, glede na to, da je imela Manca ponoči vročinico (37,7) in zabasan nosek. Ampak zdaj vročine ni več - sej vem, da pri dojenčkih se to še niti ne šteje za vročino, ampak meni je pač to znak, da nekaj ni ok, če ima normalno temperaturo 36,5. Ampak je ful pridna, nos je odmašen (ne vem, mogoče res pomaga ena krema, sem jo namazala po prsnem košu), temperatura normalna, otrok pa spi kot angelček. Mi je prav če spi - pa ne zato, da visim na forumu (malo tudi user posted image ), amapk predsem zato, da si spočije in opomore. Ampak ponoči bo pa itak pela, tudi če bo zdrava, ker bo naspana user posted image

Sem pospravila stanovanje in do konca pomila kopalnico (še od petka). No, prav na zobe se nisem metala, ampak ker nisva šli na sprehod, je pač treba izkoristit čas in kej narest. Itak bo spet vse osrano v roku enega dneva, pospravljanje je najbolj neumno početje sploh. Vedno rečem, da če bi zadela loto, bi si najprej dala na stran en kupček za doživljenjsko čistilko. Potem pa vse ostalo user posted image

Mencanje oči in praskanje po nosu - ja naša tudi to počne, pa nima nobenih alergij (vsaj ne ugotovoljenih ali kakšnih alergijskih znakov). Ponavadi se pa res menca, preden zaspi ali ko se zbudi, včasih pa tudi malo vmes...

grem malo k Manci na kavč zamižat, bo še najbolje user posted image

(odgovor članu SeKa83)
Neposredna povezava do sporočila: 984
22.10.2013 0:12:15   
miša80
hej, hej,
se po dolgem času spet oglašam, res ste pridne čvekice, je res dosti materiala za prebrat.
gosta hrana
vidim, da že uvajate gosto hrano. Meni je pediatrinja rekla, da naj dojim do šestega meseca in jo bom tudi upoštevala, ker imam res veliko mleka in mali še prehitro raste. Z gosto hrano se mi zdi da bi bil še težji in pol ajoj ajoj moj hrbet user posted image , pa še praktično je ga sam priklopiš na joško pa je.
izpadanje las
zelo izpadajo, je pa res, da mi vsako jesen izpadajo. Zaenkrat nisem še gola, čeprav ko pogledam glavnik al pa ko si jih umijem, mi ni jasno kako da še nisem, ker jih je toliko, da bi lahko lasuljo iz njih naredila user posted image
spanje
na začetku se je vstrajno zbujal na dve uri, sedaj pa je ulovil ritem in mi zaspi okoli 10 zvečer, nato je budnica okoli 1.30-2, potem okrog 5, pa ob 7 in pospi do 9, ko vstanemo. Sem se navadila na ritem in je kr o.k. če je pa kak večer zbudi prej kot v dveh urah sem pa kot zombi. Ko bo pa od 2-7 zjutraj prespal, bo pa zmaga. Sem pa zvečer tako zmatrana po celem dnevu da kr padem v posteljo in noge imam težke kot beton. Si kr ne morem prestavljat, da bi imela še enga otroka poleg.
zobje in plenice
mi še nimamo zobkov, kar se tiče plenic, pa uporabljam Mulerjeve podnevi, ponoči pa Pampers.
Kar se tiče kilogramov, so moji hitro skopneli, iz porodnišnice sem prišla +3, sem pa hitro prišla na kile izpred nosečnosti. Ostaja mi samo malček ohlapen trebušček,ki ga moram utrdit, sam se mi trenutno enostavno ne da. Se kr ne morem spavt telovadit, čeprav sem bila celo nosečnost pridna in sem hodila k telovadbi, pa plavat, pa hodila sem precej tudi v hribe.
mencanje oči
naš si jih, ko je zaspan, je pa s tem začel kak mesec nazaj, pa prstka vleč tudi. Mu ga pustim, ker dude ne mara preveč. Z nečim se pač mora potolažit.
No zdej se je pa moj Anej zbudil in moram it. Očitno bo pestra noč....

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 985
22.10.2013 6:35:50   
sover
Dobro jutro

Še ena dobra noč (vstala 4x). Danes imam v planu spet malo uvajanja GH. BOm probala s korenčkom. Upam, da jen e bo zaprlo, ker že tako ali tako kaka 1x na teden ali še manj. Zadnjič je kakala po 10 dneh (vmes je samo enkrat malo pomazala pleničko), ampak videti je, da je to nič ne moti (Lenart je tulil kot žival). Zdi se mi, da tej moji mali bejbiki dojenje zelo fino ustreza in da se ne bo dala kar tako navadit na GH. Zdaj sicer vse kašice mešam s svojim mlekom (nekaj malega si ga stisnem na roke), da bi ji bolj teknilo. Bomo videli.

A, še en uspeh: včeraj se je prvič popolnoma samostojno prevalila na trebuh user posted image user posted image user posted image .

Sonce - glede suhe kože: zna bit hormonsko. Men se je to zgodilo med nosečnostjo. Strahovito suha koža, da so kr luske letele od mene. Rešila sem s šentjanževim oljem. Po tuširanju se nisem obrisala, ampak samo malo popivnala z večjega in namazala s tem oljem. Po kakih 14 dneh je bilo že ful bolje.

Mencanje oči - ja, si jih. Tudi nosek si drgne. To se mi ne zdi nič posebnega.

Moja mala malinca še aja, jaz pa delam načrte za danes. Nič posebnega ne bo: v čistilnico moram po obleko za M, speči pico (mmmm, domača je najboljša) in pogledat, ko bo keramičar končal. Včeraj me je tako pogrelo, ko mi je pokazal WC. Na eni ploščici (zelo svetle, skoraj bele bave) je bila počena glazura in ko je šel s fugirno maso čez, se je razpoka pokazala. Ploščica je direkt nasport WC školjke in jo bo ful videt, zamenjat je pa ne morem, ker mi ni ostalo nič več ploščic. Beda. user posted image Moram nujno naročit še en paket plaoščic, da bomo imeli za vsak primer. Zdaj imamo tudi že elektriko in v vsakem prostoru visi žarnica. Jeeee! user posted image Stvari počasi dobiavajo svojo obliko. Zdaj se začne žur zame. Vsak večer surfam po netu in iščem notranja vrata, luči, dodatke za kopalnico ipd user posted image user posted image Ko bo Karla malo večja (enkrat po novem letu), bove začele mal po trgovinah hodit, da si stvari ogledam v živo. Joooj, kakšna finančna luknja brez dna bodo te zaključne zadeve ... Sicer pa komaj čakam, da se preselimo, ker se mi včash zdi, da z mojim živiva že kot brat in sestra namesto poročen par. Imam "urgent need for some privacy"user posted image .

Uživajte.

(odgovor članu miša80)
Neposredna povezava do sporočila: 986
22.10.2013 10:06:22   
Barbapapa77
jutro,

razen enega majhnega zamašenega noska vse pod kontrolo user posted image . Sem ga morala sčistit dvakrat ponoči, pol smo pa spet spali. Če ne bo hujšega user posted image

sover tale ploščica v kopalnici bi pa mene tud nervirala in to ful. Ker sem tak tip, da včasih zaradi dreves ne vidim gozda in bi me ena taka ploščica spravila na palmo. Sej ne, da se da kej pomagat, kar je je in itak se sčasoma navadiš in jo ne vidiš več (no, ne moti te več, vidiš jo pa do konca življenja) in res je, da se za take malenkosti ne splača sekirat, ampak te tako zelo razumemuser posted image Kje pa zdaj stanujeta, pri starših? Verjamem, da potrebujeta malo zasebnosti, upam, da boste kmalu na svoje. Zidate hišo ali prizidek? O financah pa bolje da ne začnem, mi smo zdaj kupili hišo in jo moramo samo malo popravit, pa je že to katastrofa... No ja, nimaš kej, streho nad glavo pa tud morš met, a ne? Po možnosti lastno user posted image

opa, moj zabasan nosek kliče - lepo bodite, dnevi so še ful topli za kakšen sprehod user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 987
22.10.2013 10:07:26   
dansas
Hej,

danes je spet eden tistih dni, ko se sploh še ni dobro začel, pa že komaj čakam, da je spet noč, da grem spat... Sej zbudila se ni spet takooo velikokrat; tam ene 4x - samo, ko se je, sem bila pa zmeraj v tistem globokem spancu, da sem komaj dojela, kaj se dogaja user posted image .

Seka83 - to pa ni ravno sproščena nosečnost user posted image . Mogoče bo pa v drugo boljše.
Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč zanašala na to, da je dojenje zanesljiva kontracepcija user posted image . Poznam par punc, ki imajo otročke enega za drugim, ker so se tudi na to zanašale user posted image .

ursonok - ne vem kateri pivski kvas ti konzumiraš, da ti je dober. Tisti, ki ga jaz jem, težko rečem, da "obogati" jed, če ji dodaš kvas, kot piše na embalaži user posted image . Samo se navadiš čez čas na okus in ga malo lažje spiješ.

In ko sem že pri pivu... Pravijo, da je eden od pokazateljev, da je otrok pripravljen na GH, ko grabi za hrano in si jo proba dati v usta. Kaj pa pomeni, če otrok grabi po piksni, ko mamica pivo pije in se kar trese, če mu jo uspe doseči? user posted image user posted image Upam, da nič user posted image .

Če katera od novih hoče, da jo dodam v seznam, naj objavi vse podatke, ki so v seznamu.

papa

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 988
22.10.2013 10:19:16   
ursonok
Ojla,

pri nas super noč, kar se otrok tiče, le jaz sem bolj slabo. Najprej nisem mogla zaspat, potem me je pa še nekaj napenjalo ves čas (leča - je ne prenašam dobro; ostale stročnice pa, čudno).

Sover
ja, verjamem, da gužva in prijetna user posted image Kje pa zdaj živite? Saj verjetno si že omenila, pa sem pozabila user posted image A boste kmalu na svojem, tako da ni panike ... In brez kredita! (To se še spomnim! user posted image ) To je res cel luksuz.
Pa seveda čestitke za obrat na trebuh user posted image

Aurora je prejle v igralnem centru prežvečila pol strani iz Agatine barvanke user posted image . Takoj se da na trebuh in "odplazi" proti omari s knjigami ... In žveči vse, kar ji pride pod roke. Mislim, da bosta spodnji enkici kmalu zunaj.

Saša
kako ti uspavaš Adama, ko si sama z obema? user posted image Jaz sem bila včeraj popoldne dve uri sama z Abelom in tamalo, pa je nikakor nisem mogla uspavat. Nama je Abel skoz nagajal, hodil za nama, se smejal, kričal. Ko sem se ga končno znebila za nekaj časa - bila sem s tamalo na balkonu, on je pa odtaval po stanovanju - je čez par minut prišel na balkon ... s slovenskim prevodom Bratov Karamazovih (knjiga ima 900 strani!!), ki ga je hotel vreči čez balkon!! Na srečo je knjiga predebela, da bi padla skozi luknje na ograji user posted image user posted image user posted image Sem Auroro sredi hranjenja odvrgla na ležalnik, lovila knjigo, kričala na Abela. Na koncu sta se oba cmerila, driskice. Jaz pa v šoku, saj sem bila skoraj ob svojo najljubšo knjigo. user posted image
Problem je, ker mulc že odpira vrata in potem uletava v najino delovno sobo (Agatka ji po analogiji s "spalnico" reče "delnica" user posted image ) in si prisvaja knjige ter druge pripomočke. Uf!

Danes bo treba nujno laufat. Včeraj sem imela pavzo. Zdajle je pa Au zaspala, grem nekaj pojest in delat. Pridne bodite!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 989
22.10.2013 10:47:24   
dansas
Včasih imam občutek, da mi je nekdo otroka zamenjal, ko gledam slike za nazaj user posted image . Temne učke so postale svetlo modre, tisti laski, ki niso izpadli, so posvetleli in obraz se je podaljšal.

PREJ:

user posted image

POTEM:

user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 990
22.10.2013 10:52:33   
Barbapapa77
dansas kakšna lepotička - no, ti vidiš razlike, jaz vidim pa enaka usta, enak nos in brado... nč bat, niso ti je zamenjali vesoljci user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 991
22.10.2013 11:51:49   
ursonok
Oooo,
kakšen srčkan človečeK! user posted image user posted image Na drugi sičici je za dol past luškana. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 992
22.10.2013 13:23:33   
Sonce33
Ojla!

Midva sva pa ravno prisla iz posvetovalnice. Je imal Ian drugo cepljenje,potem sva sla pa se na sprehod, ker je ravno zaspal. Je pa res faca tale nas fantek. Se je smejal uni sestri in zdravnici... ko ga je picila, pa ni nic zajokal user posted image ... Res trpezen otrok. Se spomnim se danes kako je bilo vsakic, ko je bila Tia cepljena. To se je drla,da so jo slisali se v 2. nadstropju ZD user posted image ...

Dansas - mi zivimo v Kranju ze dve leti, ampak se se nismo cisto aklimatizirali. Imamo ene sosede s katerimi se radi druzimo, M ima par kolegov, s katerimi hodi na plezanje, jaz imam pa dobre prijateljice v Ljubljani. Smo stiri sosolke se iz srednje sole, ki smo ze 18 let prijateljice in se se zmeraj super razumemo user posted image . Tukaj mi pa res manjka druzba. Ko grem z vozickom na sprehod sicer vidim veliko mamic, ampak nisem pa uspela se nobene spoznati. No, ce sklepam, da sem za forum rabila vec kot pol leta da sem se prijavila, potem bom spoznala kaksno ravno, ko bom sla v sluzbo user posted image . Ne vem zakaj, ker drugace sem komunikativna in rada klepetam, ampak mogoce malo premalo pogumna user posted image

Sover - hvala za nasvet, bom poskusila z oljem, ce bo kaj pomagalo. Drugace je pa tvoja puncka prava lepotica user posted image

Glih, ko tole pisem zgornja soseda tolce zrezke... In to vsak dan ob isti uri. Ne mors verjet. Kolk je fajn tem upokojencem... Se bolj fajn je pa sinu, ko pride iz sluzbe in ima vsak dan kuhano, pospravljeno, oprano user posted image .

Podatki za seznam

5.6.
Sonce33: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3.240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4.360 g
2. mesec: 5.800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5 mesec: 6.700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7.390 g

Je rekla danes sestra v ambulanti, da ful dobro napreduje po kilazi. No, sej jaz ga komaj se nosim in me vcasih res kriz boli. Da ne govorim o tem, da smo v tretjem nadstropju brez dvigala user posted image ... Za primerjavo: sestrica je imela toliko kg, ko je sla v vrtec pri 11 mesecih... Je pa bila bolj motoricna, ker Ian se sploh se ne obraca, edino na bok se pride potem pa ne gre nikaor naprej... Mogoce ga trebuscek ovira user posted image ?

Danes bo moj M skuhal spinaco in krompir, tako da meni ni treba kuhat. Sem ze totalno brez idej. Ko je ursonok napisala, da je treba jesti vec strocnic sem danes kupila leco. Moram najti se kaksen pameten recept in potem jutri probam user posted image . Kaksna ideja?

Lepo se imejte

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 993
22.10.2013 14:21:07   
Saša33
Še moj pozdravček,

ma mi imamo zadnji teden res eno dobro obdobje. Pa tudi pozna se, da ni več vroče ni premrzlo. Pa bližamo se 5 mesecem.

Uspavanje več otrok hkrati:
Adam zaspi okoli 21h na joški seveda. Lara pa gre že pol 9h ali 8 spat. Ti samo rečeš a si zaspana, a greš pančkat. Da buci Adamu in gre v sobo. Se vležeš zraven, če sem sama, se ponavadi Adam na joško spravi ali pa tudi če se smeje jo ne gane preveč. V 5 do 15 min se spravi v položaj zajca in zaspi. Čez dan ponavadi Adam zaspi v vozičku, ali pa kar mrkne ko ga nosim in hodim za Laro kje po gozdu. Ali pa v avtu ko se peljemo z gozda. Soicer spi samo 3x po pol urce in ponavadi tudi če spi ga vzamem sabo k  Lari, ker če se zbudi narediu tako dretje, da se joka še Lara. Problem je edino če je Lara lačna in zvečer hoče pred spanjem pozornost in crklanje, pa flaško seveda (to odkar je Adam) in potem imam ponavadi oba v naročju.
To je okoli 19h zvečer, takrat je izredno stanje. Ona bi knjigico, pa flaško pa naročje. Adam pa joško. Takih  večerov je bilo nekaj in to je res za zjokat.  Poleg vsega imam sama zvečer ravno toliko še energije da se spokam do postelje brez dretja seveda.

Ursonok, kaj pali pri meni, da zamoti Laro.

- pri nas pali kakšno novo orodje ali kakšna potovalka, da ona vse ven zlaga pa zapira. Nekaj novega, da ji natlačim v eno škatlo in potem ima to pol  ure cajta da ven jemlje. Vmes lahko v miru dojim ali pojem.
-ali pa ji rečem, da naj nese cunje v kopalnico, ali pa naj jih zloži (začuda še kar uboga)
- razni kabli ki se vtikajo eden v drugega, to je pri nas zakon,
-majhen šotor smo ji postavili in notri dali baterijo,
- zadnje kar pali 100% je risanka pepa ( jo ne odlepiš iz računalnika),
- aja kopalnica in bide, ter pretakanje vode. To je tudi zakon a kaj ko rabiš potem čistilko.
Ponavadi pali kakšna težja naloga, ki jo še ni nikoli delala. Kaj s hrano, kakšno prebiranje, lupljenje mandarin, pomaranče,kostanj.
Če se bom še kaj spomnila ti sporočim.

Pri meni je lažje, ker imamo hišo. V spodnjem prostoru sem naredila igralnico, pa se gre direktno ven. V stanovanju je malo težje animirati cel cajt. Posebej ko se jim trg, jih ni mogoče.
Drugače pa ga vlačim res sedaj povsod s sabo, ker se dere cel cajt. Obvladam tudi tipkanje obojeprstno medtem ko Adam spi na roki. Lara pa spi.

Nič, grem si zajest naredit.
pa lep dan

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 994
22.10.2013 15:00:21   
ursonok
Ojla

jaz sem s teka, je pasalo user posted image
tamala se guga zraven mene v ležalniku, še tole napišem, pa greva kuhat bučno juho.

Saša,
ja, pri nas tudi pali to, da mu rečeš, naredi to in to, odnesi to in to tja in tja. In imaš nekaj časa mir. Ampak je nevarno, ker po poti tja ali nazaj zaide kam drugam (odpira vsa vrata). In potem ga najdeš v kopalnici, kako z roko mešetari po wc školjki, user posted image objema wc krtačko, se igra z zobno pasto, stiska kreme itd. Ali v kuhinji, kako razturava med steklenicami, mokami, priborom. Ali pa ti knjigo prinese iz "delnice" in jo skuša vreči čez balkon user posted image user posted image
Ja, bom poskusila naslednjič, ko Agate ne bo (če sta oba, je ful lažje, ker se skupaj igrata in se ti lahko posvetiš Aurorki), s kovčki ali čim podobnim, kar si naštela. Zveni kar prepričljivo. Thenx user posted image

Leča
jaz sem včeraj naredila omako: na pari kunana leča in koščki rdeče paprike. To sem dala potem v ponev, kjer sem prej čisto malo popražila čebulo na kokosovi masti (na tej masti se zadeve sploh ne morejo zažgati, vsaj meni se nikoli). Dodala sem malo vode in tako "dušila" vse skupaj še kakšnih 10 minut. Na koncu sem dodaa še sol in curry. Bilo je res ful dobro, a kaj, ko ne prenašam leče in me je celo noč napenjalo. user posted image
Aja, bila je pa zelena leča - lahko uporabiš pa tudi rjavo (rdeče v te namene še nisem, je bolj drobna).

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 995
22.10.2013 15:11:12   
Barbapapa77
hoj,

Sonce33 jaz sem (oziroma bom čez kakšen mesec) tudi iz Kranja. Lahko se zmeniva za kakšno skupno vozičkanje, ampak potem po novem letu, ker zdaj se bomo selili in nekako mislim, da do novega leta ne bom imela preveč časa vozičkat. Potem pa res lahko, pa potem spomladi, ko bo spet lepo toplo. Če si za, mi javi user posted image . Ne vem pa, če je še kakšna Kranjčanka tule...

Saša33 svaka čast, da obladaš dva tako majhna. Naša Neža je že skoraj 4, pa mi še včasih ne znese obe naenkrat popedenat. Pa Neža zna že vse sama - na wc, jest, spat - no pri spanju imamo v bistvu največ težav, ker mi ena drugo budita, ker spimo v isti sobi. In včasih zvečer je res kriza, sploh še, če si sam tudi samo še za spat. Midva sva včeraj oba že čisto naveličana sedela na kavču do 10ih, ker je Manca kr kričala in kričala, utrujena za umret, pa ni mogla zaspat, ker ji je nagajal poln nosek. In na koncu sva se še midva skorej skregala, ker sva bla tud že čist utrujena. Potem je sicer Manca preprečila družinski prepir in zaspala, jaz sem šla pa takoj za njo user posted image

sover Brez kredita? Kapo dol!

Danes sem šla pa lahko ven na sprehod, ker je Manca brez vročine. Je pasalo it mal na zrak, premigat rit. Samo zdej ne smem pojest vsega, kar imamo v hladilniku...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 996
22.10.2013 15:30:21   
ursonok
Kutina
kaj lahko naredimo iz kutine? V naši eko vinjarnici so mi zadnjič podarili celo vrečo kutin. Včeraj sem olupila in podušila dve, tako da imamo zdaj precej veliko takega "musa" (gladka kutinasta masa, skoraj kot marmelada). Je malo kislo, tako da sem dodala med.
Ampak ni ravno za na kruh ... Zdajle bom spekla ajdove palačinke, notri bom dala pa to toplo kutino. Upam, da bodo jedli (mož pravi, da je ok).
Kaj še lahko n]aredim iz tega? Kompot? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 997
22.10.2013 20:02:54   
filipinab
Ojla!

Naše noči do še vedno pestre, sploh ne gledam več na uro in ne štejem, koliko vstanemuser posted image

Danes sva bila na pilatesu, je mrknil tik pred koncem, saj se naš mali danes zbudil ob 5:30user posted image

Jedli smo zunaj, zvečer je kuhal možekuser posted image Filip je papal nekaj žličk bučkine kašice, joška pa je še vedno zakon.

Bravo za selitve, nove hiške, tudi midva sanjava enkrat, da bova na svojemuser posted image

dobrodošle vse noveuser posted image

nič, kričaček kliče, lepo spite in držte fige za mirno nočuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 998
22.10.2013 21:02:41   
Peeby
Čez dan mi uspe edino prebirati forum, napisati pa ne morem nič. Mali namreč čez dan "previsi" na meni dobršen del svojega spanca.

Ko opisujete vse te alergije se tudi šele jaz v resnici zavem, kako srečna sem lahko, da nimam nobenih problemov (ina tamali tudi ne zaenkrat). No, ampak to potem tudi pomeni, kako vse brezglavo jem in niti pod razno ne spremljam deklaracij.

Seznam, ki ga je napisala Saša: "kako zamotit otroka" si bom prav shranila user posted image . Svetovne ideje! Prav naslejala sem se zraven. Res imaš dobre ideje.

barva oči: je sploh nedoločljiva, ampak še vedno deluje kot tista začetniška baby modro-siva. Neki se sicer kaže rjava, ampak mogoče to samo jaz vidim, ker si želim, da bi imel take očke. Se je pa tudi naš mali že ful spremenil. Predvsem bolj polna lička je dobil in če gledam slike za nazaj sploh ne morem verjet, koliko je že zrasel.

Se pa zadnje dni počutim tako tako... Ponoči se mi dogaja, da se zbudim čisto premočena in zgleda, da z vročino user posted image . Čez dan sem čisto brez energije, sama pri sebi premlevam le neke čudne stvari/teme, pa finačno stanje, kredit, opremljanje/prenovo itd itd.

Sicer pa trikrat hura za vse nove na forumu!!! Kolikor se jaz spomnim, sem se na začetku tudi bala kaj napisat, nevem težko je začet.

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 999
22.10.2013 21:15:37   
Lethe
Dober večer.

Kako ste?

Pri nas se je včeraj zvečer full kmalu zbudila, ker sta imela starša glasne obiske, pa potem spet, ko sem šla spat, nato čez dobre 4 ure in ponovno, ko je šel M v službo. No, sva potem potegnili do malo čez 9 in je bilo ok user posted image Očitno jo zdaj že prav vse zmoti.
Je pa spet ravno zaspala v avtu, ko sva šli na pedo in je spala vsega skupaj 15min. Vsaj toliko, da je potem kakšne pol ure zdržala brez joka, proti koncu je imela pa že resno krizo...

Danes sem prišla na idejo, da je P morda le alergična na jajca...zadnje dni je blato malenkost boljše. Zakaj? Morda zato, ker nisem jedla niti nič piščančjega/puranjega kakšne 4-5 dni. Bom vztrajala dalje, da vidim.
Sem jih imela že na začetku diete na sumu, ker so se problemi začeli kmalu po tistem, ko sem jih slučajno jedla par dni zaporedoma (palačinke, sataraš, pečer kitajski riž...) Sem zasledila, da imajo nekateri alergiki na jajca probleme tudi s piščancem. Sicer menim, da v tem primeru ni problem piščanec kot tak, je le potenciral in vzpodbujal alergijo na jajca. Pa še 2x v tem času sem morda zaužila neko salamo z beljakom, za katero je bilo rečeno, da jo lahko. Evo, če sam ne prebereš deklaracije, je potem tako. Preverit pa zdaj itak ne morem, ker ne vem katera je sploh bila. No, po dnevniku sodeč kakšnega hujšega poslabšanja tiste dni ni bilo. Če že mora biti alergija na kml ali jajca, definitivno raje vidim slednjo.
Ok, dovolj filozofiranja, niti ne vem, če je res to user posted image

Aja, včeraj sva poskusili s korenčkomuser posted image Da pride na okus...hehe... Mislim, da ji je bilo kar všeč, a kaj, ko ni vedela kaj početi z njim. Itak je šlo večinoma vse ven. Počasi bo že.

Kutine: tu delajo marmelade. In lepo se kombinirajo tudi z jabolki, isto v marmeladi, potem kompoti, kutin zavitek... Meni so bile všeč za "odišavljanje" prostora. Imajo res tak prijeten vonj. Lahko se vanje zapiči tudi nageljnove žbice npr.

Jao, mala teži, zaspana...pa kruh moram dati v pečico. Tokrat bo koruzni.

Lepo spite...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 22.10.2013 21:16:08 >

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsih
Se spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?