BellaB
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi Kar se tiče tujih sodišč zame niso relevantna, saj verjamem, da se vsako sodišče odloča po svojem pravnem sistemu. In, če so na podlagi dokazov presodili enako - ok, če pa katero ne bi, to zame ne bi bilo nič manj/več pomembno. Nisem rekla, da misim, da je JJ nedolžen - rekla sem, da nisem prepričana, ali na podlagi meni znanih podatkov (priznam tudi, da se nisem poglabljala v to zadevo kot v kakšno, ki me osebno ali strokovno zanima) obstajajo zadostni dokazi, da ni. Ker kot jaz vem, ni nobenega papirja s podpisi, ki bi dokazali korupcijo. Niti bančnih transakcij, oz se le-te ustavijo na neki točki, nadaljevanje pa zame ni prepričljivo (zato, ker težko verjamem, da nekdo naroči iz banke milijon papirčkov in jih no questions asked od tam odnese). Tuji maili s kraticami to zame niso. Ne v tej, ne v kaki drugi, bolj pomembni, stvari. Glede na to, da si sama priznala, da se nisi poglabljala v zadevo, tvoje vedenje o obstoju zadostnih dokazov, ne more biti ravno trdno, poleg tega ne mores govorit ali je kaj dokazano al ne. Floskule o tem, kaj on steje za dokazano in kaj ne, niso dokaz, ki bi upraviceval histericno zatrjevanje njegovih privrzencev, da ni dokazano, da je storil kaznivo dejanje. Za presojo o tem ali je dokazano ali ne, je potrebno poznat kazenski spis in nekaj kazenskega in kazenskega procesnega prava, o cemer pa vecina njegovih privrzencev nima pojma. Zame je dovolj to, da je bil spoznan za krivega. In da ima na voljo redna in izredna pravna sredstva, ce se s tem ne strinja. Naj odloci potem visje sodisce oz. vrhovno. Ne dvomim, da ne bo prisla zadeva do tja.
|