kalisi -> RE: aprilčice + majčice 2013 (11.12.2013 12:11:21)
|
Hejla, mala ravnokar zaspala, pa imam malo časa. Včeraj sva uspešno opravili božične nakupe za sorodnike. Pri nas je božiček kar za vse, se pravi, za otroke in za starše in po novem tudi za stare starše. Daril bo letos najbrž kar polno pod smrečico, ko sta na novo kar dva mala škrata, tako da ne vem ali bo zdržala vse te pritiske. Je pa tako, da izdatkovno z mojim ne pretiravava. V povprečju najbrž za vsakega za do 10 evrov, kdaj tudi več, če gre za res kakšno posrečeno darilce. Poskušava pa vedno kupiti kaj takšnega, kar obdarovanci res potrebujejo ali kaj, kar bi njih osebno razveselilo. Zdaj, ko imava hčerko, so aktualna darila njene slike v različnih oblikah, kar si močno želijo stari starši. Za brate in sestre povprašava običajno kar njihove partnerje, če si kaj takšnega želijo in obratno. Tako da skušava ne kupovati neumnosti. Božič sicer pri mojih praznujemo kot družinski praznik, ker nihče ni ekstra veren. V družini mojega pa je to tudi verski praznik. Jaz sem pa verjetno še največji posebnež, ker nisem verna, imam pa zelo rada simboliko okoli božiča in absolutno morajo biti postavljene velike in pestre jaslice [sm=smiley36.gif]. Vsako leto kupim tudi kakšen nov okrasek za smrečko. Letos je super, ker smo ravno v Nemčiji in imajo res krasne okraske. Za mladička sem nabavila igrače. Za oblečt babice že toliko kupujejo, da nima smisla, da še jaz. Bratranec ima eno leto in že zelo dobro ve, kaj pomenijo darila in je za RD s takim veseljem odvijal pakete, da je bilo kaj! Spanje. Kakor kdaj. Ponoči zdaj običajno kar lepo spi in se podoji največkrat samo enkrat. Je pa hecna z dudo. Če se predrami (sploh ne vem, ali to dela zavedno, ali na pol nezavedno), ji samo dam dudo (zgleda, da ji ven pade in zažene paniko) in malo zajamra, pa zaspi nazaj. Joka tako skoraj ne, samo nekaj čudno stoka in je edina rešitev duda. Sem poskušala samo z božanjem, pa ni pomagalo. Čez dan pa bolj malo spi. Če se zbudi zgodaj, potem ima dopoldanski spanec. Kakšno urco. Če ne, zaspi šele tam proti 13. h za dlje časa, potem pa morda še enkrat okoli 6., 7. ure ali pa celo nič več tja do 10., 11. ure. Pink angel - kako bi bilo videti, če je ne bi poskušala uspavati čez dan? Jaz sem pri naši ugotovila, da tega absolutno ne prenaša več. Zato jo zdaj držim pokonci, dokler se da (se plazi, jo premetavam okoli, pleševa, jeva, pijeva, se igrava skrivalnice itd.). Ko je že res sitna, da že prav joče, jo dam ležat, dudo in zaspi v parih minutah. Enak postopek imamo zvečer in običajno zaspi brez težav na joški, ko je že čisto gotova. happy85 - vi kar pojdite z malimi ven. Saj ni važno, kaj drugi počnejo in mislijo. Če ti otroci ne bodo od zaspanosti padali po tleh, ni panike. Za primerjavo. V Italiji so tudi najmanjši dojenčki po gostilnah še ob 1 ponoči. V Nemčiji do 8h vsi poniknejo domov. Tako da je naša bolj ali manj edina, ki si privošči kuhanca [sm=jezicek.gif]. In se sploh ne pritožuje. Celo zanimivo ji je, ko je toliko ljudi in lučk. Seveda naju Nemci čudno gledajo in tudi komentarji so že padali, a meni resnično dol visi, kaj si drugi mislijo. Glavno, da sva midve srečni. Jaz s kuhancem, mala v pozibavanju. [sm=bravo.gif] Dnevnik - o svojih čustvih ne pišem. No, morda posredno, ker se to vidi iz zapisov. Pišem ga v njenem imenu, se pravi, kot da ga piše ona in skozi njene oči. Seveda je to moja predstava tega, kaj ona vidi in kako kaj dojema. Pišem pa o vsem, od neprespanih noči do polulane postelje, do novosti (ko je začela čebljati, prvi prijemi z roko, prve besede, prvo plazenje, poskusi sedenja, prvo kopanje v morju, prvo vozičkanje), o tem, kako je potekal njen dan, če je bilo kaj ekstra zanimivega. Danes je na primer odkrila smeti v kuhinji, pred parimi dnevi vtičnice [sm=smiley36.gif]. Pač, vse takšne neumnosti. Tudi moje reakcije na kakšne njene izpade. O dolgem potovanju z avtom itd. O vsem, kar se mi zdi zanimivo in seveda na čim bolj neumen način, da bo zanimivo brati čez 30 let [sm=jezicek.gif]. Plazenje - naša se je včeraj začela postavljati na kolena in rokice. No, poskuša, ji pa seveda še ne ratuje. Je bila prav hecna, ko je kontra usločila hrbet [sm=smiley1.gif]. Ja, in fuuuul se rada crtlja, po novem. Je očitno ugotovila, da je to nekaj, kar ati in mami rada počneta in se je pridružila v jutranjem in večernem počivanju [sm=bravo.gif]. Prej je vedno hotela takoj vstati. Bog ne daj, da bi malo poležali. Vpr. za tiste, ki mladička že puščate v varstvu. Kako je šlo, ko je prvič ostal v varstvu za več ur in ni bilo joške (no, če dojite)? Z mojim si bova med prazniki zagotovo privoščila romantično večerjo v dvoje in bova malo pustila pri starih starših. Malo se bojim, ker jih ni navajena. Seveda bova to storila bolj proti koncu praznikov, da se bo medtem imela čas navaditi. Zdaj za cartanje ne velja več vsak. Že zelo dobro ve, kdo sta mami in ati. No, upam, da ste vsi zdravi in da boste lepo praznovali božič. Jaz se že veselim postavljanja smrečke in jaslic. Sicer mladičku še nič ne bo jasno, bo pa zato mami toliko bolj uživala [sm=smiley2.gif]. Sploh, ker so ti prazniki že nekaj let bolj ali manj edino obdobje v letu, ko smo vsi skupaj na kupu. Vključno s prijatelji, ki jih je tudi precej raztresenih po svetu, za novo leto pa običajno pridejo v Slovenijo in se dobimo. Lep dan!
|
|
|
|