petea -> RE: Otroški dodatek (27.5.2013 9:29:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maxy Petea hvala za odgovor. Ko sem sredi decembra rodila, sem poslala moža na CSD in jim poslala vse obrazce, kot so zahtevali! Zakaj dve ločeni vlogi ne vem, ampak tako so zahtevali. Pa jih danes pokličem in ?, zakaj so mi izdali odločbo samo za enega otroka. Pa mi gospa odvrne, da ker je bil novorojenček, se mu otroški dodatek prizna že za december, starejšemu se bo pa priznal z 1.1.2013 (odločbo še pripravljajo). To ni res. OD se prizna družini, torej vsem otrokom iz ene družine za isto časovno obdobje. Ja pa pozabila sem napisati, da so nam lani novembra zavrnili otroški dodatek za starejšega otroka, ker smo presegali cenzus. Nima veze, da so vam novembra zavrnili OD. Ko ste decembra dobili dojenčka, so se podatki za izračun OD vaše družine spremenili in se od decembra vaši mesečni prihodki namesto med tri delijo na štiri člane, tako da od decembra seveda tudi starejši otrok ''pade noter'' v cenzus, saj je ja član iste družine! Potem pa gospo na CSDu lepo povprašam, da kdaj mi bodo pa izdali novo odločbo? [sm=zmeden.gif] Pa, mi odvrne, da moram še dopolnit dokumentacijo za stanovanjski kredit (ni več dovolj, da sem jim predložila samo potrdilo banke, da redno plačujeva obveznosti, ampak tudi kopijo kupoprodajne pogodbe, kopijo pogodbe z banko....). Kolikor mi je znano, je dokumentacijo o stanovanjskem kreditu (kreditno pogodbo) vedno bilo zahtevano priložiti k vlogi za znižano plačilo vrtca. A ti z novo odločbo misliš odločbo za OD ali za ZPV (ali za oboje)? Tako da čakam na uradni poziv k dopolnitvi vloge, kot da tega niso vedeli decembra, ko smo jim osebno vročili vse obrazce. Halo? Sej bi kej napisala, pa se bojim cenzure [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Zelo žalostno za našo državo, da se gredo takih pravil! Za kakšno obdobje pa so ti sploh izdali to odločbo za mlajšega otroka?, Kakorkoli: to zagotovo ni pravilno izdana odločba; pritoži se nanjo. OD za oba otroka vam pripada od 1.12.2012. Ti kar napiši svoje misli ... [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] Meni je res vedno manj jasna uradniška usposobljenost in vedno bolj me preseneča njihovo nepoznavanje področnih predpisov in postopkov. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|