Gradnja podstrešnega stanovanja? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Veseli očka -> Gradnja podstrešnega stanovanja? (19.5.2013 20:30:57)

Tudi mi2 želiva iz praznega podstrešja, ki je velik približno 70 kvadratnih metrov, narediti podstrešno stanovanje oziroma mansardo kot se temu reče :) Se zavedava, da je to verjetno kar velik projekt še posebej, če gre za velik poseg v hišo kar pomeni mesece birokracije, še preden pade prvi cegu [sm=smiley24.gif] ampak nekje je treba začeti.

Zanima me, če ste se vsega rajši kar sami lotili ter za konkretna bolj zahtevna dela najeli obrtnike, ali ste vse skupaj zaupali kakšni firmi, ki je prevzela celotno delo nase? In če slednje, katera firma je to bila oziroma s katero imate pozitivne izkušnje in bi jo predlagali tudi nama?[sm=smiley14.gif]

Hvala za vaš čas[sm=bravo.gif]

Felicita -> RE: Gradnja podstrešnega stanovanja? (19.5.2013 21:47:16)

mi smo zidali (torej... starši, jaz sem bila takrat še mal premlada, se pa spomnim)... 15 let nazaj skoraj. smo pa dvignili streho za cca pol metra, jo obrnili (pravokotno na prejšnjo lego), podaljšali plato (povečali tloris za cca 15 kvadratov) in naredili stanovanje. začeli smo decembra z zbiranjem papirjev (je bilo treba še za hišo prej nekaj uredit, preden smo se sploh lotili urejanja za novogradnjo), julija smo bili pa vseljeni. nam se je precej mudilo, staršem se pa tudi pod razno ni dalo ubadati z iskanjem in usklajevanjem obrtnikov, smo najeli projektanta, ki je speljal in uredil vse od arhitekturne skice do polaganja laminata in žaluzij na oknih. se pa tut približno ne spomnim o kakšnih zneskih je šlo (tudi če bi se, 15 let je dolgo), samo nam je to super odtehtalo, ker je bila organizacija res ena a.

Veseli očka -> RE: Gradnja podstrešnega stanovanja? (19.5.2013 22:15:14)

A pa se morda še slučajno spomniš, kdo je bil ta projektant, seveda če sploh še dela dandanes?[sm=smiley1.gif]

darhaha84 -> RE: Gradnja podstrešnega stanovanja? (20.5.2013 10:02:50)

Mi ravno zdaj adaptiramo hišo in nam delajo Grating M Team (GM Team). Delajo pa od začetka do konca (kar se dogovoriš). Delajo po priporočilu prijatelja, kateremu so delali mansardo in je zelo zadovoljen. Nam edino vode, centralne in elektrike ne bodo delali, ker moj oči dela vodovod in ogrevanje, stric pa elektriko. Za enkrat smo zadovoljni.
Naredijo pa predračun in opis del in potem mesečno plačuješ situacije kar dejansko naredijo.

Veseli očka -> RE: Gradnja podstrešnega stanovanja? (20.5.2013 11:04:12)

darhaha84
Najlepša hvala za informacijo darhaha84 [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.5.2013 9:44:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tan1 -> RE: Gradnja podstrešnega stanovanja? (29.5.2013 20:11:46)

podjetje I&S naredi vse od začetka do konca mi smo bili zelo zadovoljni

Stran: [1]