alda -> RE: privat logoped (17.9.2014 16:29:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: alda ker je tega res zelo dosti,ker je naš poba rabil še natrenirat sičnike in šumnike poleg R. Nam je pa zdaj končno uspelo. IZVIRNO SPOROČILO: alda Ker je teh vaj kar 4polne zvezke in še en zajeten fascikel oz mapa, prosim za malo potrpljenja! Dobite pa vse, katerim se obljubila [sm=smiley1.gif] Samo to pa mi še vedno ne da miru. Moj sin je imel težave s še več črkami, pa smo v celotni obravnavi dobili ne vem če 10 listov vzorcev za dril določenih zlogov, drugače pa nekaj ustnih, jasnih navodil, kaj in kako vaditi doma. Ter še bolj pomembno, česa ne početi. [sm=smiley36.gif] In je korekcija govora bila zelo hitro opazna. A je teh 300 strani vaj mišljenih za vse raznorazne težave z govorom ali samo za sičnike/šumnike + R? Ker, kakorkoli obračam, se mi zdi preveč gradiva. Petea moj sine je začel pozno govorit(pri 3.letih) prej je uporabljal le nekaj besed oz. povedal nekaj kar je rabil. zakaj toliko? -Ker smo imeli možnost logopeda 3x na teden in to kar 3leta,zdaj pa le1x na teden že 2leti. -ker če sine ni bil pri stvari, sta v zvezek tudi kaj risala, barvala, lepila, -ker so notri vaje ne samo za izgovorjavo posameznega glasa ,ampak tudi kombinacija glasov Npr najprej samo š nato č, potem pa skupaj šč-urek, pu-šč-ica,... -potem uporabe v besednih zvezah, - ma svega in svaček, kar je za govor pomembno zato toliko gradiva še kaj te zanima? ..Sine k sreči govori zelo razločno in lepo, edino kar mu dela še vednp težave je glasnost! Tako da zdaj trenirata branje, nastopanje,...glasno in na glas, včasi pravi sine,da sta se prav drla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|