Mravlje povsod (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Saralina -> Mravlje povsod (11.5.2013 20:44:20)

Ma kaj je letos mravlje so naredile invazijo.. ne na hrano.. po ploščicah, elementih..

Kako se jih znebiti v kuhinji..

posutje s cimetom... take fore.. ne pomaga!

enea -> RE: Mravlje povsod (11.5.2013 21:49:02)

mi smo jih imeli dve leti nazaj doma,... po celem stanovanju, rešile so nas "potičke" in biokil,.. lani smo jih imeli na morju v apartmaju in smo se jih znebili s kumaričnimi olupki,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

annai -> RE: Mravlje povsod (11.5.2013 22:43:12)

pecilni prašek pa so nam vse ušle. ni ne duha ne sluha o mravljah. [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 8:10:40)

Tašča spodaj jih ima ful, vsako leto, mi zgoraj pa nobene. že nekaj let zapovrstjo. ona se jih uspešno znebi z biokilom. Enako bom naredila tudi jaz, če se pojavijo.

hubi -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 8:40:59)

Potresi cimet na debelo, deluje. Sicer zgleda malo umazano, ampak vsaj diši.

mateyka -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 10:37:32)

al pa mešanico cimeta, pecilnega in kumaričnih olupkov [sm=smiley36.gif]

Doll -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 10:48:44)

Edino strup.jaz sem probala s soljo,cimetom,pecilnim... nič ni delovalo,potem sem vse ubila s strupom. par dni jih je še par prišlo,jih takoj ubila in zdaj jih nimam več

Penny -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 12:15:41)

Meni se jih je uspelo znebit tako, da sem jim pot obrisala s cunjo, ki sem jo namočila v kis.

liliana -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 15:33:33)

Jaz sem probala že razrnorazne bio eko variante s pecilnim, cimetom, tiste mravljam prijazne zelene gobice in sem potem odstranjevala mravlje dneve in tedne.....na koncu pa so verjetno kar same odšle[sm=smiley36.gif]

In potem se sprobala biokil in bio eko šmorna ne povoham več......ker z biokolom pošprejaš tja od koder ta zalega prijaha in jih čez nekaj ur ni več......

sazi -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 16:36:26)

Mi smo poiskali od kod prihajajo in zaprli luknjico.

zaspancek1 -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 22:06:38)

Ta cimet, pecilni prašek in podobno ne pomaga več, če imate v hiši že gnezda. Tudi Biokill pomaga ene tri tedne (to pomeni, da jih ene tri tedne ni na tistem mestu, pridejo pa po ene 14 dnevih od nekje drugje). Pri nas je najbolj pomagalo posipanje okrog vseh špranj s strupom za mravlje Celaflor (kupiš ga lahko v Merkurju, Baumaxu,...), z zakasnelim učinkovanjem (torej uničuje tudi gnezda). Nekaj podobnega ima trenutno tudi Hofer, samo ne vem, če je ravno tako učinkovito.

Doll -> RE: Mravlje povsod (12.5.2013 22:43:11)

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Ta cimet, pecilni prašek in podobno ne pomaga več, če imate v hiši že gnezda. Tudi Biokill pomaga ene tri tedne (to pomeni, da jih ene tri tedne ni na tistem mestu, pridejo pa po ene 14 dnevih od nekje drugje). Se ne strinjam. Pri nas je bilo 4 leta mir Pri nas je najbolj pomagalo posipanje okrog vseh špranj s strupom za mravlje Celaflor (kupiš ga lahko v Merkurju, Baumaxu,...), z zakasnelim učinkovanjem (torej uničuje tudi gnezda). Nekaj podobnega ima trenutno tudi Hofer, samo ne vem, če je ravno tako učinkovito.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.5.2013 8:12:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.5.2013 8:13:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

zaspancek1 -> RE: Mravlje povsod (13.5.2013 9:38:41)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
Ta cimet, pecilni prašek in podobno ne pomaga več, če imate v hiši že gnezda.

kako pa ves, da imas gnezdo, ne pa da prihajajo od zunaj [sm=zmeden.gif]

Jah, težko. Samo, če je npr. hiša novogradnja, pa ti čez čas pridejo notri mravlje, ki se pojavljajo v intervalih na 14 dni vedno nekje na drugem mestu, pa to traja kar nekaj časa, je velika verjetnost, da so že nekje v hiši (npr. v tleh, pod izolacijo,v fasadi...). Sploh, če je okrog hiše vse pošpricano oz. posuto in vidiš, da tiste zunanje mravlje ne gredo več blizu, notri pa jih je še vedno ogromno, je zelo verjetno, da so že kje notri. Ok, vedno je verjetnost, da pridejo po kakšnih ceveh, tako da 100 % ne moreš biti (razen če vse odpreš).
Doll, se strinjam, da lahko pomagajo zgornji ukrepi, ampak samo čisto od začetka, ko pridejo mravlje od zunaj (v začetku, ko pridejo v izvidnico oz. se še niso naselile v hiši, pa jim prekineš tisto njihovo pot). Če pa jih imaš v hiši dlje časa, pa verjemi, da bodo vedno znova našle neko drugo pot - npr. izpod parketa pa v drugi sobi, če si v prvi vse pošprical z biokillom. V tem primeru upam, da bo ta celaflor pomagal trajno (zaenkrat dobro kaže [sm=smiley1.gif]), sicer preostane samo še dezinsekcija.

Stran: [1]