Lukka -> krst v čigavi religiji??? (8.5.2013 20:23:45)
|
To vprašanje me zdaj že nekaj časa žuli... Sicer se nismo niti doma še nič o tem pogovarjali, ampak letos bo potrebno nekaj ukrenit glede tega. Mož je evangeličan, jaz sem rimokatolik. Nihče sicer ne hodi v prve klopi cerkve, kar se tiče osebnega verovanja je zadeva intimno pošlihtana (torej pri sebi vemo v kaj in koliko in kako verjamemo) Problem pa je sledeč. Vendarle imam željo (jaz, ker se z možem še nisem pogovarjal) otroka dat krstit. Evo, do tukaj sem premislil. Naprej je pa bolj ko ne, tema... Ne vem, ali ga naj dam v moje ali moževe okvire verovanja (čeprav se tudi sam bolj nagibam k luteranstvu) in tudi tu v naši okolici je to pač prevladujoča religija, ali pa naj jo dam krstit v rimokatoliško cerkev? Hm, vem da boste rekli, zakaj to sploh rabimo... Osebno rabim to zato, ker se mi vendarle zdi, da je pri teh "cerkvenih" obiskih nekako otrok deležen izobraževanja v tej religiozni smeri. Nič se mi ne zdi narobe (celo nasprotno), da bo šla tako kot druge punčke v beli oblekici k prvemu obhajilu... Skratka, da ohranimo en del tradicije, ki se mi vsekakor zdi lepa. Zgolj zanima me vaše mnenje. Naj poskrbim za ta "krst" ali menite, da si bom s tem nakopal več nevšečnosti kot koristi? [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|