m_o_i -> RE: poganjalec (8.5.2013 13:15:25)
|
Kati in Kalbo-ce bi me poznala, bi vedela, da iz svojega otroka niti priblizno ne delam invalida; da sem kvecjemu v hisi jaz tista, ki ga pusti oz. hoce, da kdaj pade, se umaze, se uci. nocem in ne zelim, da dobi strah pred cim-zato bo dobil najprej poganjalca s sirokimi kolesi (kdo ve-mogoce bom ze cez en mesec kupovala a-la-pecikl-poganjalca) samo v razmislek: kdaj so vajini otroci zaceli npr. na kuhinjski stol plazit!? predvidevam, da okol enega leta, v dobi racanja... no, Elias to obvlada nekje tri mesece. kakorkoli mu pustim, da ubira svojo pot oz. se pac razvija po "svoje". sem ze nekajkrat napisala, pa bom se enkrat: ce bi jaz tega otroka primerjala z njegovimi vrstniki, bi se ze pred dvema letoma in pol obesla v prvo hrusko od razocaranja. do 11ega meseca je samo lezal na hrbtu(niti na trebuhu ne), potem se je prvic posedel, plazenja ni bilo nikoli, pri 17ih mesecih je shodil, kot receno plezanje po stolih sele raziskuje(samo mu hitro gre[sm=smiley36.gif]), kaj je to stirikolesni poganjalec, ve iz izkusenj sele par mesecev, ima ga pa ze od prvega RD nima tapravega ravnotezja, ker je "mehak v trebusnem predelu"-ko pleza npr. na tobogan, se NIKOLI ne potegne gor z rokami; drzi se ze na precko visje, samo vlece se ne gor, dokler mu ne recem, da si naj pomaga z rokami. takole na kratko je glede motorike rok-in ker so nekak "pozabljene", ga ne morem dat na poganjalca, katerega mora trdno drzat, da bo lahko samo sedel na njemu, kaj sele, da bi ga gnal po hribih in dolinah. nisem vedela, dokler mi ni terapevtka povedala: tudi njegovo naslanjanje-ce je le mozno, se takoj nasloni nekam s trebuhom-je tudi posledica te mehkosti v trebusnem predelu aja, da ne pozabim: plasmabike bo [sm=bravo.gif] je visoka 31,5 cm, dete je pa v razkoraku visoko 32 cm [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|