Kako poteka vaš dan? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 4:29:23)

Vzemimo, recimo, nek ponedeljek med šolskim letom...

Jaz zaključim s službo ob 6:00 zjutraj in sem do 6:30 doma. Odpeljem psičko Avšo na sprehod in potem pospravim kuhinjo, balkon, predprostor in kopalnico (kar uspe Janu in mojemu dragemu pustiti od prejšnjega večera). Potem zbudim Jana in mu pomagam pri umivanju, preoblačenju in pripravah stvari za v šolo. Približno ob 7:45 ga pospremim do šole. Potem doma "povečerjam", se umijem in preoblečem in grem nekje do 8:30 spat.
Vstanem približno ob 15:00. Na vrsti sta kopalnica in preoblačenje, nato "jutranja" kava. Ob 16:00 grem po Jana v šolo v popoldansko varstvo. Ko prideva domov, imava malico, nato eno uro za domače naloge in učenje. Potem gre Jan ven na igrišče, jaz pa skuham kosilo, dam prat perilo, nahranim psičko, grem v trgovino in pospravim sobo. Po Jana grem na igrišče ob 19:00, potem pa vsi trije pojemo "kosilo".
Po "kosilu" se Jan še igra, jaz pa z mojim dragim pogledam kaj na TV ali pa sva skupaj pri računalniku. Okrog 20:45 odpeljem psičko na sprehod, potem pa Jana počasi "pospravim" spat. Nato se pripravim za v službo in ob 21:30 s taxijem odidem od doma.
Ob 22:00 začnem delati in okrog 23:00 se priklopim na RR, kjer "dežuram do cca. 5:30.

Ponavadi je tako... ne pa vedno...

Kako je pa pri vas? Ponavadi...

CUKRČEK -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 6:09:43)

Vstanem ob 4.50 se zrihtam in grem v službo. se pravi, da od 6.00-14.00 pretežno visim na RR in vmes tudi kaj postorim Domov pridem ob 14.30 , kjer me ponavadi počaka kosilo(hvala bogu za moža, ki zna kuhat).Za pomivanje sem seveda jaz. Ta malo zjutraj zrihta mož, ki gre kasneje v službo in jo odpelje k tašči...prav tako jo gre ob 12.00 iskat.
Ob 16-ih gre mož nazaj v službo, zato imava medve blažen mir. Ta mala zaspi za kake 2 uri...medtem jaz mal pospravljam, kaj zase naredim...
Ko pa se zbudi, greva ven , v naravo, po možnosti grem še sama malo po gobe(mala je pri mami). In kmalu je čas za spanje. Se še vsi skupaj malo pocartamo in

Anonimen -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:17:22)

brjutr!

evo dnevna rutina se je začela kot ponavadi
ura zvoni ob 6h, par min čez vstanem, mož že takoj ko zvoni ura. se oblečem in pripravim za v službo, pripravim cunje za tamalo za v varstvo, ko je zrihtan še mož še spečo tiso napravim in odnesem v avto in hop do babice kjer jo oddava in potem švis v službo. do 7h sem v službi in potem do 3h visim tu kot en smrkl, mal delam mal na rr po šihtu po tamalo, in domov kuhat kosilo, pojemo se mal še valamo not po dnevni in potem ob ene 6h oddidemo na igrišče, ob 7h se vrnemo, tamal povečerja, ob pol 7h se že kopa ali umiva in do 8h spi! midva pa na kavč pred tv tja do desetih ko se pobereva spat.

to je to

lara

VITA74 -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:28:28)

živ

vzemimo npr. dan ko imam službo dopoldan (drugače delam v vseh treh izmenah).
Vstanem zgodaj 4:30 in se odpravim v službo (cca 60km v eno smer) in delam do 13h, eno urco nazaj domov, skočim v trgovino po kruh in drobnarije, potem po škrata v vrtec in domov kuhat kosilo (ponavadi kuham ali pa kaj odmrznem, kadar kuha mož imamo halopizza ) z možem pojeva in skupaj popijeva kavo, mali med tem mal gleda TV, ali se igra zunaj/doma, mož gre ponavadi nazaj delat ali pa je delo okrog hiše, potem greva s škratom na sprehod če je lepo vreme ali se igramo doma, kaj ustvarjava...čas ko se sam igra izkoristim da kaj skuham za naslednji dan, pospravim, preberem....in kaj kmalu je večer in na vrsti je večerja, kopalnica, pravljica in spanje..pa ni nujno da v tem vrstnem redu in potem padem v posteljo...in spet je ura 4:30 ......

KiSsMyAsS -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:33:40)

Nikjer nobena ni omenila - nevem a tega res vec ni potem ko mas otroka?

Anonimen -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:35:44)

hehe kiss my ass, sex pa res ni v vsakodnevni rutini..nikoli bil ne pred otrokom ne potem..dobra si če je pr teb bil

Anonimen -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:36:44)

Pri nas to spada v čas med 8:30 in 15:00...

KiSsMyAsS -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:44:49)

CUKRČEK -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:45:03)

KissMyAss, naslov je bil"kako poteka vaš dan" in ne "kako poteka vaša noč" ČEz dan se pa res redko pripraviva kaj takega počet

KiSsMyAsS -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:50:35)

Ups me ze ni

puncica -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 7:50:59)

Ustanem ob 5:40 se umijem in oblečem, če je tamala že budna jo mal pocartam polubčkam, pa čaj naštimam za Janjo za sabo, dam kekse v rukzak in pripravim stvari ki jih naj obleče, potem dam lubčka Janji in atiju in se odpravim ob 6:10 v službo. Do službe imam cca 45 min. ko pridem v službo dežuram na RR in pač naredim kar je potrebno naredit. Domov grem okol 15-15:30 in doma sem okol 16:00 al pa mal čez, študiram kaj naj jemo, ker nikol nimam pojma. Dobro da Janja v vrtcu je, takrat se prpeleta Janja in ati sledi lubčkanje in cartanje itak noče bit velik pri men potem pa gremo jest, jemo, pijemo kavico in se pogovarjava, janja se tacajt igra, midva pa debatirava tam do petih pol šestih. Potem gre ati sigurno kej delat, jaz pa mal kuhno pospravim, pa 10 knjig z janjo preberem pa ko pospraviva greva k atiju al pa na igrišče žogo brcat, ob sedmih pa smo že grozno zmatrani in zaspani janja gre spat, mami pa mal še prebere revijo al se matra s kvačkanjem al grem na RR al pa tv gledat, okol devetiih pa sem že v pančevi deželi.

srki -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 8:03:31)

Vstanem ob 04.40, grem v kopalnico, se oblečem, umijem, potem grem zbudit malega sončka, ga previjem, oblečem, včasih z muko, ker joka, včasih brez problemov, nato vstane še naš dragi očka, se zrihta, malo pockrlja sinčka, na mamico včasih kar pozabi , nato se ob 5.25 odpravimo v službo oz. še prej v vrtec, ob 6.30 sem v službi, delam do 15.00, grem počakat na Rudnik mojega dragega, ki dela do 15.30, ko pridemo domov, to je okrog 17.00, se mi ni treba ukvarjat s kuhanjem, ker moja stara mama poskrbi za vse to-hvala ti mama-, pojemo, gremo malo ven, nato grem jaz v stanovanje in kaj pospravim, pripravim za obleč za naslednji dan, dragi in smrkec sta še zunaj. Včasih mi celo uspe, da grem malo na kolo za zdravo telo, ob 19.00 Aljaža pripravim za spat, mu naredim "flašo s kakavom", nato se še malo crklja, okgor 19.30 grem z njim spat, ker sam noče oz. kako kdaj. 20.00 grem rihtat sebe za spat, nato pa na kavč kjer z dragim pogledava televizijo in se malo pomuckava. No, to je to.

viv_ -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 8:14:12)

Vstajanje ob 6:00, najprej zrihtam sebe, ob 6:15 zbudim tamalo, zrihtam njo, ob 6:40 se napakirava v avto in šibneva do vrtca. Ob 7:00 poberem kolegico, s katero se skupi voziva v službo. Ob 7:40 jutranja kavica v našem Badovincu, kjer se nas dobi ene 5 do 6 kofetkarjev. Ob 8:00 pridem v pisarno in visim tukaj do ene 14:30 (vmes še kakšen kofe, pa malica), potem grem domov. Tamala je običajno že doma, ker jo babi pobere v vrtcu. Jaz nato pojem pri babi kosilo in s tamalo spokava domov (eno nadstropje nižje). Potem pa počasi pride ati, običajno kam šibamo popoldne. Ob 19:30 se gre Mirna kopat, potem večerja in ob 20:30 spi. Jaz pa potem včasih kej pospravlam, včasih bluzim na računalniku, včasih greva pa z mojim mal ven, okrog 23h grem pa še jaz počasi spat.

Stefka -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 8:51:25)

Če sem dopoldan; vstanem ob 5h, se zrihtam, umijem, narišem faco , v miru spijem kavo, ob 5:45 vstane moj lupček. Spijeva kavo skupaj (jaz svojo dokončam), ob 6h dvigneva ta malo.
Ob 6:15 gremo od doma, lupček dirka v službo (ob 6:30 začne), jaz peljem ta malo v varstvo, potem pičim v službo še jaz (iz KR v LJ    ). Pridem nekje okrog 7:30. Malo delam, veliko debatiram s sodelavko in prijateljico (sami sva v pisarni), malo brskam po internetu, RR... Domov grem okrog treh (ker vedno napišem, da sem prišla ob sedmih, pa še nadure tako porabim, ker mi jih itak ne plačajo).
Moj lupček gre vmes po ta malo, pa se dobimo kje v KR ali pa doma. Potem kam gremo na obisk, (včeraj smo šli recimo na Gibigib), okrog petih jemo, potem se igramo, 18:40 gledamo risanko, pojemo večerjo, Ema gre spat tako da najkasneje ob 19:30 spi. Midva se potem stuširava, buljiva tv, ponavadi zaspiva vsak na svojem kavču...
Če sem popoldan, vstanem ob 5:45, da skupaj spijeva kavo, ta male ne zbujam, ko se sama zbudi (okrog 7h), se igrava do 8:30, ko greva od doma. Delam od 9:30 do 17:30, domov pridem ob 18:20 (mojadva se že igrata; oči je že izčrpan ), malo se stiskamo, pojemo večerjo, potem pa spat. Edino takrat jaz ne zaspim že ob 20:30 )

Stefka -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 8:52:15)

Ja Kerensa, kaj pa delaš, da imaš tak nor urnik?

hati -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 10:08:33)

Budilka zvoni ob 5:15. Iz postelje se mi uspe zvleči ob 5:30. Potem kopalnica, oblačenje, make up in nekej ob 6:05 se z dragim odpeljeva v službo. Imava dobro uro vožnje. Ob 15:30 potem odideva domov. 16:45 že mrzlično prelagam lonce po štedilniku in kuham kosilo. Potem pojeva in pomijem v naglici, občasno pomije pa dragi. Ob 18 imam že gledališke vaje z mladimi nadobudnimi igralci.Vrnem se okrog 20. Potem sledi orbitrek al pa fitnes. Okrog 21 sem že stuširana in seveda se lotim pranja, likanja in pospravljanja. Ob 23 padem v posteljo in upam, da noč ne bo spet prekratka. To je nekako najoptimalnejši dan. Ponavadi so bolj nori, ker dobiva zvečer še obiske, pa še sosedov fantek se inštruira pri meni...skratka dnevi mi prehitro minevajo.

Anonimen -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 10:29:20)

Še jest...

6:00 budilka zvoni, da vse sosede vrže pokonc. Jaz je ne šmirim.
7:00 zvoni budilka na telefonu. Pogledam, če je res budilka al me kdo kliče.
7:15 bije enkrat v zvoniku tanove stožiške cerkve in jest se komi živa spravim pokonci.
7:30 sem spedenana in odpravlena.
7:33 stojim na postaji in bemtim čez trolo ker mi je pred nosom ušla. Obe 6 in 8. Čez par minut je trola tle.
7:50 sem v PS
7:55 imam sendvič in kokakolo sedim v pisarni in se prštekam na net.
.
.
.

15:00 gremo domou

varianta a)
se s kako kolegico dobimo na enem ultra hitrem kofetu, ker nobena nima časa
18:00 pridem iz službe
sledi večereja, učenje, gledanje TV, mal šetkanja, pa še mal dela za faks alternativno kino, kava...

varianta b)
grem domou neki pojem se preoblečem in grem nazaj na šiht, delat kaj za faks in viset na net (doma ga ni)

varianta c)
grem domou, neki pojem, grem peš na en kofe v center, grem peš nazaj, vmes mal zabluzim, je 21:00 k se privlečem domou, zlezem pred TV/računalnik in se trudim kaj pametnega narest, pol še na eno hitro večerno kavo s kako kolegico...

Uf je dolgocajtno samsko življenje.
Mi je bilo dost bolj všeč, ko sem po šihtu hitela domou kuhat kosilo...

urši* -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 10:59:52)

tamali se zbudi obcca.8ih, potem se malo sam zamoti v kinderpetu in me zbudi tam okol 8.30 (no takrat mu pustim , da me zbudi )
ob 9ih imava zajtrg, pol js kavo spijem , nakar sledi sprehod z mojim očetom in našimi psi.
ko se vrnemo sva še malo zunaj , če je lepo vreme , drugače pa se igrava notri ali pa js pospravljam , al pa visim na rr, tamali pa v stajci ali pa v hojci in nagaja!!!!
okol 11ih gre spančkat ,med tem js dam kuhat kosilo za njega , pride kaka kolegica na kavo,....
okol 12ih , se Luka zbudi inmava kosilo,nato gre4m kuhat kosilo še za nas, mak zadnje čase je enako kot mi in pač kuham sam eno kosilo (hvalabogu).
potem pospravim , greva s tamalim ven , in potem gre okoli 3.ure spet spat in js ponavadi z njim
potem pride Lukov ati , gremo mal naokoli , na kak obisk, v trgovino , na sprehod, če je treba kaj okol hiše nardimo, pospravimo našo sobico....
potem okoli 7ih sledi večerja in spravljanje v posteljo , ki se konča tam okoli 8ih!!!

potem grem js včasih na kak drink, včasih gledam tv, visim na rr, greva na večerjo z , dobiva obisk....

vse sorte se nam dogaja

lp

soncece24 -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 13:50:20)

Pikec, vidim, da maš isti sistem zbujanja ko moj dragi - sem mu že 100 krat rekla, da mu bom telefon skozi okno vrgla, če si bo 100 krat vsako jutro budilko prestavljal.

Jaz pa:

vsatem ob 7.30, spijem kavo, pojem zajtrk, sem do 9 na RR, potem klofam do kosila na računalnik, pojem, klofam nekje do 15.00, potem pride dragi, poje kosilo, popoldan pa kak kdaj, včasih obiski, včasih cel dan visiva doma, greva v trgovino, nardiva kaj okoli bajte...

ko je pa faks pa po urniku (ki je ponavadi katastrofa).

kofetek2010 -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 14:17:08)

ob 07:05 začne radio budilka najedat, takoj jo stišam
ob 07:10 začne mobi kikirikat, dam ga na dremež
ob 07:15 začne mobi že drugič kikirikat, tokrat ga utišam in se skobacam s postelje, obvezno lulat, nazaj grede mulca zbudim in mu dam za oblečt
do 07:35 sva oblečena, umitaa, obuta in šibava v šolo
ob 08:00 v štacuni kupim kaj za zajtrk
ob 08:20 sem nazaj doma, pripravim zajtrk, skuham kofe in zbudim , če ga vmes že ni zbudil kak klic na mobi al pa se je sam
ob 09:00 se zbašem za računalnik, prečekiram e-maile, kaj službenega postorim, prečekiram RR.....

ob 12:15 šibam po mulca v šolo
... skuham kosilo, s tamalim se najeva, pospravim mal po stanovanju
ob 14:00 nadzorujem mulca pri domačih nalogah in še kaj naredim za službo
ob 15:30 greva z mulcem kam na kofe
ob 16:30 mulca odpeljem na trening
... vmes se dobiva z greva v štacuno kaj nakupit ali na kakšno pijačko ali sprehod in ob 18:40 dvigneva mulca na treningu, ponavadi gremo kam kaj pojest
ob 20:00 TV ali PC (prečekiram če je še kaj službenega za nardit ali pa na RR)
med 23:30 in 00:30 grem spat, in potem spet jovo na novo

LARIKA -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 22:16:43)

Vstajanje okoli 8h, potem je jutranja kavica, učenje najmanj 1h-3h, potem pa nekaj skuham, in greva v službo. Najin delavnik je popolnoma neurejen,zato težko govorim o urah. Domov ponavadi prihajava okoli 22h in najkasneje 24h. Tuširanje, mogoče kaj pojeva potem pa spanje,če pa nisva preutrujena najdeva kaj časa tudi za cartanje

anajmad -> Kako poteka vaš dan? (13.9.2005 23:17:00)

Vstanem okrog 6h.Malo pospravim(če je kej za pospravit),zalijem rože in peljem na sprehod.Ob 7h vstane moja pubertetnica,počakam da se naštima in greva skupaj v šolo oz. v službo-peš.Šola je stran 3 min.,moja služba 5 min.Delam od 8h do 12h,vmes do 15h je zaprto(sej smo na morju seveda).Vmes med tem časom ponavadi skuham kosilo in grem nazaj delat.Ponavadi po 17h uri še imam kakšne stranke,če pa teh ni,pa greva obvezno z mojo hči kam pohajat(seveda,če nima treningov),ali pa doma kej delam.Če pa še tega nimam doma,grem v delavnico k možu,urediti račune,knjige,mu kej pomagati pri delu,ali pa pri strankah.Zvečer smo ponavadi vsi skupaj doma,seveda če dedc ne zgasne ribe lovit.Jst še ponavadi zvečer tam do polnoči urejam papirje,račune ali pa si vzamemva čas za digi dagi .
Ej takšen je moj delavnik,že kar nekaj let,razen ko sem bolna,ali ko sem študirala.Takrat sem pa ponavadi vstajala eno uro prej in se učila.
en lp D.

BARBARA R. -> Kako poteka vaš dan? (14.9.2005 9:34:03)

Zadnje tri mesece.
06.00 vstanem in popijem z možekom kavo
06.30 mož odjide v službo jaz pa na RR dokler se Kristina ne zbudi
09.00 zajter s Kristino
10.00 kuhanje kosila
11.00 kosilo
12.00 sem peljala Kristino v varstvo jaz pa odletela v službo
21.00 iz službe možeku kuhati večerjo
..............? spat

Z 01.09. se je urnik spremenil. kako se bomo sedaj organizirali pa še ne vem.

Stran: [1]