ronja -> RE: Mož popušča, jaz izpadem... (9.5.2013 12:36:42)
|
ne morem se znebit občutka da imaš skoz neko tekmovanje za naklonjenost na tapeti. in da so mame manj vredne (tukaj verjetno refleksiraš). tak občutek sem tudi sama dobila. NI ti treba tekmovat za njeno naklonjenost, ona bo imela oba vedno rada! In tvoj uspeh se ne meri samo v tem, koliko uboga na besedo:). Meri se v tem, ali je dete srečno - ne ves čas, (ko se raztogoti bo itak vsa nesrečna, normalno) ampak tako na splošno. Da se ji ne zgodi kaj zelo hudega, če imaš to vpliv preprečit in da ji daješ občutek varnosti itd... Razumem te, da nisi siguren vase, ali delaš prav. Vsi kdaj dvomimo, kasneje se režimo, kje smo dvomili:D. Malo dvoma je tudi ok, da se lahko popravljaš, sicer furaš ko tank svoje. Preveč pa ni dobro, ker te živcira, kot sam vidiš. Kadar vidiš, da gre partnerju z malo (ali kje drugje) nekaj boljše, takrat poglej, kako on to dela. Včasih pali, če posnemaš, drugič pa boš moral najt svojo foro, ker bo njegova palila samo pri njem (recimo una jama, najdita si vidva svoj hec, ki bo palil, ne obupat, mala te pač preizkuša, vse nas mali non stop testirajo;)). Pa verjemi, da se včasih znajdeš na eni strani, drugič pa na drugi, mogoče se bosta z drugim otrokom pa vidva boljš poklapala, odvisno od karakterjev in vsega skup, sploh pa faze... pri nas sta recimo punci eni taki mamini mazici - ne da bili glih ful razvajeni, samo recimo fuuuul rabita se pocrkljat - z mami! Enostavno kadar sta sitni, drugi niso dobri (ne glede na razlog, zakaj sta sitni). Ne da bi bil cel cirkus, če me ni, samo je pa recimo meni ful lažje - recimo danes je tavelika najdela očiju, da bi jo nekam poslala, če bi bila na njegovem mestu (nekaj podobnega je tudi on naredil:D), potem sem jo pa samo objela, pa jo vprašala, kajje v resnici narobe, je zbegano rekla, da ne ve in se stisnila in bila najbolj priden otrok na svetu... Samo to je rabila... Zato je pa njemu težila, ker je pač hotla mene (takrat, smo meli tudi obratne situacije, brez skrbi;). Trenutno se pa s taveliko meni ni treba res čist nič kregat, ker se lahko vse lepo zmeniva, z očijem pa nista glih tako na izi, mu teži včasih za take bedarije, da si ne moreš mislit (sploh če se on kaj heca, pa ji "takrat glih ne paše":D). Pač faza. Punci sta obe precej crtljivi in še zdaj moram vedno jaz končat cartanje, da gremo kaj drugega počet, njima ni nikoli dovolj (oz. res zelo redko)... Mali pa - je neki čisto drugega. On se pride stisnit vsake tok za par sekund, pa kdaj pa kdaj za mal dlje, ves zadovoljen takrat, da ma na razpolago, ampak to je to. On bi se ves čas ravsal (otroško, seveda). Pa niti ni tako divji fantek, je baje bolj nežen v primerjavi z drugimi (jaz ne morem primerjat, mam samo njega). Samo je veliko manj navlečen name - on gre po svoje - ko so mi rekli, da bi 1-2 letnike lahko komot kar nekdo odpeljal iz igrišča, mi ni bilo čisto jasno, ker punci pri tej starosti niti približno ne bi kar šli s komerkoli (prostovoljno). On pa recimo bi. In recimo sem videla, da tamali je pa nor na očija. Tudi punci ga mata in sta ga meli ful radi, samo sta meli kot tako mali kmalu dovolj cartanja z njim in sta potem hotli mene. Mali pa se ga nikoli ne naveliča. In sem pogledala, kaj dela on, da mu je tako všeč in ugotovila, da se bolj divje cartata, da malemu pač to bolj paše (surprise, surprise:D). In zdaj ga še jaz tak cartam, pa se tudi ne naveliča. Skratka: včasih je dovolj, da samo malo opazuješ, kaj dela drugi, kar lepo deluje in potem isto probaš, pa je. Lubi recimo ne opazi tako hitro tistih "mood swing-ov" pri puncah, zato se mu večkrat zjokata, ko se kaj zafrkava. Jaz sem bila pa premalo aktivna z malim. Vsi imamo še precej prostora za izboljšave, najlažje je pogledat, kako ratuje partnerju, ker ga maš ves čas pred očmi:). bakfark ti pa nič hudega noče, on ima svoj način pisanja, ki se ga hitro navadiš in je prav simpatičen, ko ga malo bojlše spoznaš:). Če bi te hotel žalit, bi to gotovo zelo nedvoumno napisal, pa ziher bi bilo kaj cenzurirano;). Hotel je pa verjetno rečt samo to, kar vsi - da se sprosti. Sicer lahko narediš večjo škodo, ko bo nekaj planilo iz tebe kot z vso sproščenostjo (sama sem recimo prepričana, da če bi dete uletelo in vaju zalotilo pri seksu, pa bi ji to lepo razložila, bi bila to verjetno manj huda trauma kot če ji rečeš, da jo bosta dala stran, ko dobita dojenčka). Hočem rečt, da vse stremenje za popolnostjo daje ravno obratne rezultate - dobiš občutek, da ti stvari uhajajo iz rok, nekdo, ki se pa manj trudi (partner), pa nima problemov in gre vse na izi. In se ti zdi podzavestno nefer. Njega uboga, pa se nič ne trudi, ti se na trepalnice mečeš, pa te ignorira. Torej posnemaj to - ne nujno samega sistema oz. njune fore, ampak njegov odnos - majčkeno bolj na izi:). Meni je tudi trapasto, kadar nekdo, s katerim nimam takega odnosa, poizkuša kopirat nekoga, s katerim ga imam - ne deluje pristno. Zato poskrbi za tisto pristno, potem bojo pa te fore same prišle, bosta pa ptička hranila, namesto ribice;).
|
|
|
|