konstanten poln nosek sluzi in kašlanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

junior08 -> konstanten poln nosek sluzi in kašlanje (2.5.2013 9:27:55)

Pozdravljeni,
malce sem že obupana nad situacijo.
Dojenčica je stara 9 mesecev, konstantno ima poln nosek od prvega meseca naprej...so nihanja tako, da je sluzi malo manj al več, nikoli pa čisto ne izgine. Speramo ji tudi 10x na dan s fiziološko, kadar je te sluzi ogromno ji dam operil ali nasic...inhalirava slano vodo, mazeva z materino dušico, kamelični obkladki,...pod posteljo lonec s kamelic, kopanje v kopeli materne dušice od justa, evkaliptusovo eterično olje za v sobo,...vse to smo že prakticirali,...vendar sluz ne izgine...količina se malce zmanjša vendar popolnoma ne...
Ker ji sluz steče v grlo tudi kašlja...kašel je moker včasih pljune ven, največkrat pa pogoltne, se zgodi tudi da bruha zaradi kašlja...
Zdravnik ves čas trdi, da so viroze...dvomim, ker viroza mine, nam pa se to vleče celo jesen, zimo in pomlad...
Ali je imel kdo podoben primer, kakšen nasvet,...karkoli...
Ponoči je najhuje, ker skoraj ni noči, da bi jo prespali. Punčka se zbuja, ker ima toliko sluzi da se kar davi ko golta pri kašlanju, kakšno noč ji očistimo nos tudi trikrat...tako da špricne skozi eno nosnico not in skozi drugo ven.
Do sedaj sem pomagala otroku sama, ker enostavno zdravnik pravi da je potrebno le čistiti nos in bo o.k., vendar punča bo šla v vrtec in kdo ji bo tam čistil tako temeljito nos...nihče, ker ne zna pihnit...
V tem tednu bom zahtevala napotnico za ORL.

vsak nasvet bo dobrodošel,
hvala

josephine27 -> RE: konstanten poln nosek sluzi in kašlanje (2.5.2013 11:26:05)

Jaz bi veakakor rekla za napotnico za ORL. Naš je imel zelo veliko žrelnico in podobne težave sicer nekje od 1 leta naprej.

olana -> RE: konstanten poln nosek sluzi in kašlanje (2.5.2013 11:53:15)

Pa čiščenje sluzi z baby vacom.

junior08 -> RE: konstanten poln nosek sluzi in kašlanje (2.5.2013 12:59:43)

čistim z babay vacom, baterijskim in ustnim...ampak za najbol učinkovito se je pokazalo spiranje s fiziološko, tako da gre v eno not in iz druge ogromno sluzi ven...
Pri pregledu, ki ga bo imela naslednji teden bom zahtevala napotnico...je pa problem, če se bo pokazalo, da je žrelnica, ker ne naredijo do drugega leta nič...
Strah me je kako bo v vrtcu, ker se ji bo zapacalo in bo udarlo na ušesa.

nevergiveup -> RE: konstanten poln nosek sluzi in kašlanje (3.6.2013 17:33:32)

mi imamo problem z nosom odkar je v vrtcu... moram te razočarat- napotnico za ORL, dobiš kasneje, ker do TRETJEGA leta nič ne naredijo :/ mi pač skoz pucamo z Nasopure, kaj drugega na žalost ne pomaga... No, saj tudi to ne pomaga, ampak spuca pa res dobro... Jaz sem obupala, če pa najdeš kakšno rešitev pa še meni sporoči prosim... Veliko sreče.. [sm=smiley13.gif] ima pa ogromno otrok s tem probleme, tako da niste edini :/

Stran: [1]