navajanje na dudo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Inigo -> navajanje na dudo (30.4.2013 13:57:12)

malo smešen naslov...

situacija je taka: 3 mesece star fantek ne mara dude, zelo rad pa sesa rokico. malo me skrbi, ko si bo našel palec, bo začel sesati palec, od katerega je pa tako težko odvajanje, saj ga ima vedno na voljo.

saj mi bo mogoče kdaj žal, da sem ga navadila na dudo, vendar je vseeno lažje odvajanje kot od palca.

poskusili smo več dud, pa mu nobena ni bila všeč oziroma nobene ni zagrabu. čaj pa pije iz MAMove flaške. to pa ni problem. drugače pa se polno dojiva.

kakšna ideja kako preprečiti sesanje rokice oziroma kako bi ga navadila na dudo?

Michelle12 -> RE: navajanje na dudo (30.4.2013 14:13:47)

Tvoj otrok je začel spoznavat svet okoli sebe. In spoznaga ga z usti. Zdaj je rokica, čez en teden, bo nogica, potem bo igrača,..... to je obdobje, ki mine. Tako, da se ne sekiraj, ker bo minilo. In ni ga treba navajat na dudo. No, poslusiš lahko, mu jo pač daš, če sprejme, sprejme, če ne , pač ne.

Inigo -> RE: navajanje na dudo (30.4.2013 15:50:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Michelle12

Tvoj otrok je začel spoznavat svet okoli sebe. In spoznaga ga z usti. Zdaj je rokica, čez en teden, bo nogica, potem bo igrača,..... to je obdobje, ki mine. Tako, da se ne sekiraj, ker bo minilo. In ni ga treba navajat na dudo. No, poslusiš lahko, mu jo pač daš, če sprejme, sprejme, če ne , pač ne.

sj to je že prej počel. se mi zdi da roko cuza že iz porodnišnice... [sm=smiley36.gif] ampak je to zdaj vedno bolj intenzivno. če jo frajer včasih še med zizanjem tišči zraven v usta [sm=jezicek.gif]

razmišljam, da bi ga mogoče zdaj začeli že zobki srbet in ko se čoha po dlesnih, pa še pač malo posesa... hmmm [sm=zmeden.gif]

Flavia_ -> RE: navajanje na dudo (1.5.2013 10:43:20)

Ne vidim razloga, zakaj bi ga navajala na dudo [sm=smiley1.gif]

Naša [sm=duda.gif] tudi ni nikoli sprejela dude (pa smo poskusili veliko različnih) - razlog za to pa je bil, da je imela obdobje, ko je bila večji del časa prisesana na moje dojke. Pa je tudi to obdobje minilo [sm=smiley1.gif]

Pri drugem [sm=duda.gif] tako sploh nisem kupovala dude [sm=smiley1.gif]

lp, flavia

astrid1 -> RE: navajanje na dudo (1.5.2013 19:03:20)

Naša tudi nima dude. Res je imela tudi eno obdobje, ko je intenzivno sesala rokice tam okrog 3. 4. mesecev. Sedaj pri 6. mesecih je tega dosti manj. Rada pa daje iigračke v usta, kar je normalno.
Sama sem naredila napako pri starejši. Do 6. meseca ni imela dude, potem pa sem jo enkrat ponudila. Od takrat naprej jo je ves čas imela v ustih. Ni bilo lepo, ker se je slinila in je imela ves čas bradico v rdečih pikicah. Potem pa še odvajanje, ker je začelo vplivati na zobke... Mlajša zato dude ne bo imela. Res, da je zato več na dojki, pa saj imam čas, dokler sem na porodniški.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.5.2013 19:06:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

m_o_i -> RE: navajanje na dudo (2.5.2013 5:50:40)

otroci so razlicni. Eliasu so dale dudo v centru za nedonosencke, da bi razvil sesalni refleks. tudi doma jo je potem imel za uspavanje. okoli leta in pol si jo je pa kr sam vzel iz ust tik preden je zaspal.
poanta pisanja je pa v tem: pri 2,5 letih je sel spat popoldan brez dude in se je v postelji spomnil na njo. oma mu je rekla, da sej je pa ne rabi, mulc pa "ja, sej lahko mam prsteka"
[sm=smiley3.gif]

vsaka ve zase, ampak jaz ga rajsi vidim v dudo v ustih, kot s prstom! se danes pa mi ni jasno, kje je sploh pobral, da je prst lahko nadomestek za dudo[sm=zmeden.gif]

Dilove* -> RE: navajanje na dudo (4.5.2013 16:57:25)

Moja mickena nima dude,nikoli ji nisem niti dala na probo. Ma pa moja nek special način..torej vedno začne sesat roko, če je žejna ali lačna.Nikoli ne začne kar jokat(to šele po 10min al več)Tako je od rojstva. Na tak način mi pove,da je čas za dojenje- najprej začne sesat rokico..postane nemirna.. potem pa začne delat posebne glasove(vrstni red je včasih tudi spremenjen),katerih glasnost se stopnjuje dokler ne vidi da prihajam in ji dam. Tako, da lahko,da je tudi pri tebi tako in otrok toliko cuca ker se rabi odžejat malo..ali pa je lačen.. Razišči malo kako je kaj s tem :)

Seveda pa je to tudi razvojno, ampak mickena ko raziskuje svoje rokice to počne na drugačen način..vsake toliko malce poliže svojo rokico, igračko...

Lp.

Stran: [1]