porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

gaja* -> porodniška (12.9.2005 22:41:12)

Pozdravljene,
zanima me, kako je s porodniško, če ti vmes poteče del. razmerje... Da te dajo dol, po domače
Recimo, jaz imam zdaj pogodbo do sept 2006 in če prej zanosim in grem v porodiško, kaj pa potem? Takrat (sept 2006) bom imela neprekinjeno 24 m delovne dobe. Kako je s temi nakazili? Bom do konca dobivala enako al ne?

Hvala za kakršen koli odgovor
LP, gaja*

sazi -> porodniška (13.9.2005 7:45:43)

Porodniško dobivaš do konca - brez sprememb v znesku, sj ta ni vezan na delodajalca, ampak na tvoje dohodke pred nastopom porodniške. Takrat ko ti poteče delovno rzmerje moraš samo urediti neke zadeve (sorry, ne vem podrobnosti) v zvezi s prijavo na zavodu ali kje že (za prenos delovne knjižice in vpis porodniške).
Jaz sem noseča s pogodbo za nedloločen čas (sem jo dobila cca teden pred zanositvijo) - sva se prej odločila, da poizkusiva čimprej narediti otročka, ne glede na to, kakšna bo pogodba, da grem le na porodniško prej, kot mi poteče. V tistem letu, ko si doma, pa si morda uspeš najti novo službo.
Srečno

tinatona -> porodniška (13.9.2005 20:42:23)

Haj!

Evo meni je poteklo delovno razmerje med porodniško. Edina stvar ki sem jo morala naredit je da sem šla na CSD da so mi uredili obvezno zdravstveno zavarovanje (zame in za otroka). Sem se hotla it prijavit na Zavod za zaposlovanje, pa so mi rekli da se lahko prijavim šele ko mi poteče porodniška.

LP Tina

p.s.:Porodniška pa ti ostane ista, tako kot ti je že povedala sazi.

Urša -> porodniška (20.9.2005 14:57:00)

Jaz sm imela isti primer in se je vse poštimalo kot so ti že napisale. Pomembno je le to, da si dan pred nastopom porodniške v delovnem razmerju (vseeno v kakšnem)ali na zavodu z nadomestilom. Če boš zaposlena že 24 mesecev, sploh ne bo panike.

Stran: [1]