nosek5 -> velika dilema - prosim za mnenje ali nasvet (29.4.2013 8:23:44)
|
Pozdravljeni, smo mlada druzina, z dvemi otroci in živimo cca. 55 km stran od predstolnice. Moj mož dela v predstolnici, jaz pa še nekih 15 km iz nje, se pravi se vsak dan vozim v službo nekje 45 min - 1 h in enako nazaj. Druzina mi pomeni veliko in rada preživljam veliko časa z otroci in z možem. Problem pa nastane, ali naj ostanemo tam kjer smo, plačujemo nižjo najemnino in imamo veliko možnosti, da si ustvarimo hiško, otrok v vrtcu ne prevzemava midva, ampak nekdo drug, največkrat tašča, ali pa so obsojeni 2-3 krat tedensko biti v vrtcu 10 ur ali naj odidemo v kraj kjer sem zaposlena, ponovno v najem, za enkrat večjo najemnino, kot jo imamo sedaj in z nično možnostjo, da si ustvarimo lastno hiško, vendar pa bi otroke prevzemala midva sama in ne bi bila odvisna od nikogar. Seveda bi prihranili na času, kar je danes ključnega pomena, vendar pa to pomeni, da ostajamo obsojeni na najemniški stalež, do kdaj že? Do konca življenja?!!! Zanima me, kako bi se odločili vi, dragi sogovorniki in ali imate kak dober nasvet okrog nastale situacije. Hvala za iskrene odgovore. Lep pozdrav.
|
|
|
|