sazi -> RE: visok pritisk po porodu (28.4.2013 14:06:11)
|
Moja situacija je bila malo drugačna, ker sem imela že prej težave s pritiskom. Kronologija je bila nenako taka: Visok pritisk som ugotovila nekje v zgodnjih 20ih in potem nekaj let bila na tabletah, ki sem jih s pomočjo homeopatije v enem letu ukinila in vzdržvala normalen pritisk. V prvi nosečnosti sem imela avedno na pregledu povišan pritisk, pa G ni dajal na to nobenega poudarka, čeprav sem ga opozarjala. Nekaj tednov pred porodom sem pa prišla k drugi G, ki se je zgrozila, me najprej poslala na dnevno opazovanje, nato pa 2 tedna pred PDP na sprožen porod. Potem sem še nekaj časa "čarala" s homeopatijo in se je uredilo - čeprav po porodu sem imela pa obupen pritisk. So mi ga vedno izmerili in gledalo v merilec, češ, zakaj narobe kaže[sm=zmeden.gif]. In to je trajalo vsaj 2-3 tedne, potem se je pa zeloooo počasi začelo umirjat. V drugi nosečnosti sem 8po menjavi G) takoj dobila Metyldopo in imela celo nosečnost normalen pritisk - tudi po porodu, tablete (sicer ene druge) pa žal jem tudi sedaj, več let po porodu (ampak kot rečeno, gre pri merni za problem s pritiskom, ki je bil že pred nosečnostjo). Torej, če skrčim primerjavo nate: 6 dni po porodu sem imea tudi jaz še nenormalno visok pritisk in je trajalo kar nekaj časa, da se je umiril na prejšnjih vrednostih, tako da ne izgubi upanja, da bi imela nekoč spet normalen pritisk - če je bil pred nosečnostjo OK.
|
|
|
|