katty83 -> csd in nadomestilo porodniške, otroški dodatki (26.4.2013 11:07:28)
|
Živjo, mene pa zanima nekaj v zvezi s 'papirologijo in denarjem'. Skratka, noseča sem prvič, PDP imam oktobra. Sama sem zaposlena za NČ, tako mi bo pripadala tudi porodniška in to, da ostanem tudi še naprej v delovnem razmerju. Partner pa je trenutno nezaposlen. S 1.5. se preseliva na skupno začasno prebivališče, kjer se imava namen tudi prijaviti. 1) dejstvo, da je partner nezaposlen, nič ne vpliva na višino mojega porodniškega nadomestila? BTW obrazec moram oddat na CSD cca 2 meseca pred PDP, je tako? 2) kdaj vložim vlogo za otroški dodatek in kam? ali moram vložit dohodke zase in za partnerja? Najbrž prihranki na TRR banke vplivajo na to ali pripada ali ne otroški dodatek in pa na višino? 3) tudi po prijavi začasnega prebivališča na Škofljici, bom ostala stalno prijavljena v občini LJ, na naslovu svojih staršev. Ali MOL kot občina da kakšno nagrado/pomoč pri novorojenčku? Mislim, da včasih je bilo tako, da je občina LJ dala nekaj za novorojenčka. Če da, kam naj se obrnem? Pred rojstvom novega člana ali po njem? HVALA ŽE VNAPREJ ZA VSA MOREBITNA MNENJA, ODGOVORE. lp, katty83
|
|
|
|