ronja -> RE: Gradovi in drugi izleti (26.4.2013 8:44:34)
|
Ne vem, kako sem lahko pozabila domačega - LJubljanskega:). Na stolpu je čisto zanimivo, razgled je fenomenalen (se pa splača it v lepem vremenu, seveda), mojima je bilo pa najbolj zanimivo, ko jima je punčka v kapeli napisala imena z lepo kaligrafsko pisavo. Imajo not par zbirk, niso pa tako zanimive za otroke, čeprav je nekaj tudi "hands on". Velika planina je bila tudi nam zelo všeč:). Fajn nam je bil tudi Tinjan, res pa je da ni zgoraj nič, tako da če nujno rabite kako gostilno ali kaj podobnega za hrano ali za cilj, potem ni prava izbira. Čez par let bomo mi in vi lahko šli tudi v Velenjski rudnik, ki je po moje super zrihtan za otroke, vendar morajo bit stari vsaj 4 leta, tako da za tamalega odpade pri naju obeh;), pri tebi boste pa tudi s srednjim morali še 1 leto počakat. POtem pa lahko greste tako, da en od staršev počaka z najmlajšim zgoraj, ostali grejo pa not, v rudnik, ta je res zelo zelo zanimiv in res super prilagojen za otroke (zatresejo se tla, celo pokaže se škratek, se mi zdi (ali nekaj podobnega, je že par let odkar sem bila) itd...) Za starejše otroke je po moje zelo zanimiva tista vožnja s kolesi skozi rudnik (mislim, da v Mežici, ne me držat za besedo), samo to smejo šele otroci od 10. leta dalje v spremstvu staršev. Otrokom vseh starosti bo všeč Zoo v Ljubljani, večini tudi akvarij v Piranu, botanični bolj nežnim, je fajn sprehod, samo če ne veš kaj dosti o tem, boste lahko razočarani. Če pa si sposodite Pravljične poti po Sloveniji, pa preberete zgodbico o stoletni lipi, bo pa vseeno imelo svoj čar. Mislim, da bi večini dogajalo tudi v Lipici , sploh če se greste vozit s kočijo in seveda jame (Postonjska, Škocjanske,...) Te si je sicer boljše prihranit za kak hladnejši dan, ker je temperatura v jamah ves čas enaka (povprečna letna od okolice), torej večinoma na Krasu cca 8°C in je pozimi bolj luštno it na topleje kot poleti na hladneje (čeprav ej to tudi subjektivno). Če vam je Avstrija blizu, pa priporočam Minimundus. Tehniški muzej ni v LJ., je v Bistri pri Vrhniki. Not imajo nekaj stalnih zbirk, ki so večinoma fantom zelo zanimive, saj je ogromno raznih starih kmetijskih orodij, tudi nekaj avtov, puncama je bil pa najbolj všeč tak ogromen stol:D. Nama seveda Darwinova rastava, ko je bila not. Pojdite pogledat, je tudi fajn plac,d a se otroci malo podijo, pa ni cest in je zunaj, tako da ti ni treba skrbet, da bi se jim kaj naredilo, kar je vedno bonus, ko kam greš (edino voda je zraven, to moraš sevda pazti, da ti kak not ne čofne;). V Kekčevo deželo grejo pri nas z vrtcem, tako da sami verjetno še ne bomo šli letos. Aja, pa Soška dolina, Trenta, park Julijana, Mali in Veliki kamniti most... Potem so pa še razni "mini živalski vrtovi", kjer imajo nekak združeno neke vrste turistično kemtijo z malo več živalmi, to zna biti tudi zanimivo otrokom (nismo pa še preverili).
|
|
|
|