Katy78 -> RE: Prenehanje črpanja (25.4.2013 13:10:19)
|
Ja, pač toliko, da popusti napetost, se pravi, da ne čutiš več napetosti in bolečine. Saj prva dva dni je zoprno ampak potem se začne količina mleka zmanjševati in je lažje. Gre za to, da ne smeš izčrpati vsega, ker več kot črpaš, več mleka bo nastajalo - sistem povpraševanja in ponudbe. Če boš pa izčrpala le toliko, da popusti napetost in neugodje, pa bo to signal telesu, da ne rabi več proizvajat toliko mleka. Saj tako je tudi ko se dojenček začne počasi sam odstavljat od dojenja, vse manjkrat se doji, podoji so krajši in količina mleka se počasi zmanjšuje. Pa je prvih nekaj dni tudi zoprn občutek, ker je mleka več, kot ga dojenček popije, ampak se potem to hitro unese in se količina mleka prilagodi potrebam dojenčka. Jaz sem imela tiste blazinice, napolnjene z nekakšnim gelom, ki se jih da v skrinjo, komprese ali kako se jim že reče. Dajala sem si jih gor čez majico, ne na golo kožo, pač dala sem si jih gor, kadar sem utegnila, kadar je mali spal, se igral, pa zvečer itd. Gor sem jih imela toliko časa, kolikor sem zdržala, ko mi je zaradi hladu postalo neprijetno, sem jih dala dol. Če par dni to izvajaš (najpomembnejši ukrep je seveda, da izčrpaš samo toliko, da popusti pritisk, ostalo je za zraven, da se ustavljanje mleka pospeši), se bo količina mleka hitro začela zmanjševati.
|
|
|
|