ronja
|
Anonimna, to da imaš dva krasna otročička, ne pomeni, da si nimaš pravice želet še enega. In jasno, da boli, če se nosečnost ne konča tako kot bi se morala (iz kakršnegakoli razloga: ss, imn, upn zaradi napake ploda...) Samaz zanositvijo sicer hvalabogu nimam problemov, sem pa imela 2 ss, pri zadnjem sem tudi že imela 2 otroka, pa še neplanirano je bilo... pa nama je bilo vseeno zelo hudo, še hujše kot taprvič. Skratka: želiš si lahko vseeno, žalostna si tudi lahko, pusti si žalovat, želet,... To, da nekaterim sploh ne rata, ne pomeni, da si ti nimaš pravice želet še enega. Pusti si žalovat, pusti si bit nekaj časa samo žalostna, ni treba, da si ves čas pozitivna in nasmejana. Včasih moramo dat ven to, kar čutimo, da lahko gremo naprej. po moje greš lahko hitreje naprej, če si dovoliš odžalovat, če si daš malo časa sama zase, da se v miru pogovoriš sama s seboj, urediš misli... Ni treba, da si takoj tipitopi. Daj si malo časa. Ne vem, če ti bo tole kaj pomagalo, ampak mogoče te bo malo potolažilo: res imaš zdaj samo en jajčnik, vendar bo zdaj vsak mesec zorelo jajčece v njem (glede ne to, da ni bilo nič narobe s tabo, sklepam, da je vse ok s tvojim jajčnikom). Torej možnost zanositve ne bo tako zelo zmanjšana, vsekakor ni 2x manjša, kot bi kdo mislil. Druga reč je pa ta zadnja nosečnost: zarodek se je samo ugnezdil na narobe mestu, to ne pomeni, da je bilo karkoli narobe z njim. Res sicer ni imel možnosti, ker v jajcevodu seveda ne more preživet, vendar pa hočem rečt, da če še enkrat zanosiš, je zelo verjetno, da bo z novo pikico vse v najlepšem redu:). Seveda moraš bit pozorna, če bi se bolečine ponovile, vendar je vseeno veliko možnosti, da bo vse ok. Kar se pa prijateljic tiče - povej jim, zakaj se gre in prave prijateljice bojo razumele. Sama sem zanosila ravno, ko je moja prijateljica morala na odstranitev vrečke, ker je bila prazna - po nekaj letih truda, da bi imela še enega otroka... Zdaj imava obe že 3 in sva še vedno prijateljici:). Nič ni narobe, če jih nekaj časa ne moreš videt, bodi samo toliko fer, da jim poveš zakaj se težko veseliš z njimi, ker bojo tako gotovo razumele (če niso res strašno vase zaverovane osebe). PS. nekoč sem brala blog mamice, ki si je strašno želela 6. otroka! Ja, šestega! In ker ni in ni prišel, je bila čisto nesrečna. Nihče je ni razumel, saj ima vendar kup otrok doma. Ampak ona si je želela še enega, želela si je dojenčka, pač še enega otroka, zakaj si ga ne bi smela? Se mi je prav zasmilila, kako je bila sama s to svojo stisko, ker nihče ni razumel zaradi predsodkov, koliko otrok si človek sme želet... (potem se ji je želja uresničila:). Midva sva recimo zaključila z otroki, vendar če bi se pa zgodil in bi imela ss, bi mi bilo pa vseeno hudo. Drugače je, ko je že na poti - takrat ga imaš pač rad, to je naravno in nagonsko in hvalabogu, da je tako. Če pa se naslednji otroček ne bi odločil prit k vama, pa lahko razmišljata še o drugih možnostih, če si seveda to želita (posvojitev, rejništvo...)