tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: oblekca Duda, flaška, črpalka Bi pa prosila za izkušnje tostih, ki ste te stvari že uporabljale. črpalka:imela sem ročno,znamko pa pozabila,mislim,da MAM,pa mi je prej kot v 6 m razpadla... uporabljala sem jo pa res samo občasno,ko sem kam morala "skočiti",pa da je lubi imel mleko za vsak slučaj.če bi pa recimo morala konstantno črpati,ker ne bi hotel sesati,bi bila pa verjetno električna bolj primerna...mislim,da tudi rabljene niso noben bav-bav,saj se itak sterilizirajo... flaška:smo imeli samo tisti 2,ki sta bili v paketu s črpalko.plastični,cucelj pa je bil tak ploščat.šele ko smo začeli z GH(4m),smo kupili še eno flaško(se ne spomnim znamke,vem pa, da je bil okrogel cucelj).je pa iz flaške pila izključno moje mleko(iz tisth 2 prvih),dokler se je dojila,potem pa vodo,čaj(iz te nove)...nikoli ni pa po flaški "jedla",npr.tistih mlečnih kašic... duda:če jaz prav vem,obstajajo tri oblike cuclja, 2 materiala in kar nekaj velikosti.torej,velikost za začetek kupiš najmanjšo.to je še najbolj simp del...ostalo je skoraj tako zakomplicirano kot nabava vozička in narediš lahko cel doktorat iz tega... bom vse to iz glave povedala,kar se spomnim... material je lahko silikon(umeten,dalj časa zdrži,prozorne barve) ali lateks(naraven,manj vzdržjiv,rumene/rjave barve).oblika je lahko "okrogla"-posnema bradavico,jeziček "ovije" okoli dude,tako priporočajo logopedi,ker jeziček "telovadi",odklanjajo jo pa ortodonti,ker je "debela" tam,kjer so zobje in lahko zobje začnejo bolj krivo rasti.potem je lahko "ploščata" simetrična oblika-to priporočajo ortodonti,ker je pri zobeh tenka,vendar jo logopedi odklanjajo,ker jezik splošči in se tako ne more razvijati.potem pa še taka"ploščata,navzgor obrnjena" oblika-je spet priporočljiva za zobe,vendar se zadnji del dude dotika mehkega neba. aha,zasledila sem,da so dude lahko tudi iz kavčuka. samo še povem našo izkušnjo z dudo:Pia je bila prva dva tedna brez,potem smo bili pa "primorani" kupiti dudo.smo najprej kupili tiste ploščate,ki so zadaj dvignjene.ene 4 tiste različnih znamk, pa je vse ven metala pa se drla.potem smo pa kupili tisto čisto ploščato,to je pa takoj sprejela.tako da je verjetno kar od odvisno,katero bo sprejel(obliko),znamka niti ni tako važna(po mojem mnenju). upam,da sem razumljivo vse napisala(slikic žal ne znam pripopat).če sem se kaj zmotila,se pa opravičujem... oblekca,sem ti vsaj malo pomagala,ali sem te še bolj zmedla...?
< Sporočilo je popravil tashq -- 27.12.2013 18:13:34 >
|