|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
21.11.2013 11:36:58   
januar2014
Hej hoj user posted image
..pa da se malo javim po dolgem času..
Sem v 34.tednu (juhuuuuuuuser posted image ), prejšni teden sem imela pregled, do zdaj si nabrala +12kg , no 14.11. sem se še ful pohvalila ginekologinji kako sem super, in mam ful energije, da me nč več trebuh ne ovira, se počutim kar lažja,... no super, vse smo bile vesele, njena astitentka, ginekologinja in jaz,..sicer jima je mali malo živčke počasi papu ker je na ctg-ju tako noro brcal da sem bila skoraj eno uro pripasana na postelji da je bilo kaj posneti.. Sicer vse približno ok.. Hmm.. zdaj pa nevem a nej jo pokličem al pač počakam do 28.11 na naslednji pregled, ker je bil v torek tak preobrat da sem danes že čist živčna. Namreč veliiiiiiiko počivam,večino dneva ko mojega dragega ni doma, ležim in gledam tv,berem knjigo... V torek pa naenkrat tiščanje navzdol kot da mi bo kmalu kaj ven padlo, bejbi se je umiril, pa sem mislila okej sej pravjo da ga prot koncu baje malo manj čutiš ker nima tok placa user posted image potem pa zvečer nori krči spodaj kot včasih dan pred in prvi dan menstruacije, trebuh mi je sicer otrdeval samo spodnji del pod popkom, ampak ko me je zagrablo sem se cela pokrčla, na boku nisem mogla nikakor ležat ker me je vse tiščalo kot da imam med nogami en velik balon in ga pritiskam še ob mehur (vem čudn se sliš,ampak tko js to občutm), pa nism hotla panike zagnat, sem rekla da počakam na naslednji dan. No noč iz torka na sredo je bila čisto neprespana saj so me stalno zbujali krči in tiščanje na vodo. Včeraj zjutraj se je umirilo, nato pa jovo na novo, po 5korakih me prime lulat, občutek da hoče ven, in rahle bolečine , občasno špikanje (ja bolečine niso več tako močne), hodim kot pingvin, brcik tudi nisem toliko čutila, no zvečer je spet bilo vse bolj intenzivno še dodatna bolečina spodaj v križu grrrr... nato pa ob 3.30h ponoči ponovni preobrat, bejbi je brcal kot zmešan tako da me je že vse bolelo in je še moj rekel da tok pa še ni brcal, dejansko je trebuh bil vseh čudnih oblik ki jih do dones še nism uspela vidt user posted image , in zdaj je že cel dan aktiven, vendar krči se vsake tolk časa še kar pojavljajo pa niso tako nedolžni (ampak ker vsi pravijo da so to lažni popadki, nočem paničart in klicat ginekologinje za vsak d...) user posted image

glede AngelCare varuške , jaz jo imam (sicer rabljeno od družinske kolegice), je pa tako da bom uporabljala samo tisto obično za zvok,dihanje,kakorkol, tiste za srčni utrip pa absolutno ne, ker mi je tut ona povedala da sta z možem izgubila živce že v prvem mesecu dokler je nista odstranila, ker je piskala za brezveze, otrok se tut premakne ane in potem tist ne zazna utripa .. baje user posted image
prsno črpalko imam od AVENT-a, navadno in ne uno elektronsko user posted image
...zdaj pa čakam da bo čimprej december, sicer 8.12. moram nastopit s porodniško , ampak mislim it na CSD tam prve dni v decembru , zaradi novembrske plače, da se šteje zravn,..user posted image

Uživajte s svojimi sončki! user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
21.11.2013 14:37:45   
witch
Sonček saj ne da imam namen samo 1x jesti. Bi več. Pa mi ne gre. Enostavno ne morem. Se trudim, da pojem vsaj kako malenkost. Ampak že mandarina je včasih preveč. Potem pa ko več jem, sem pa non stop na wc user posted image Upam, da se bo malo umirili vse skupaj.

januar sem prav mislila na tebe. Če te skrbi, bi jaz na tvojem mestu poklicala G in povedala kako je. Saj veš, vsak dan, teden več je noter boljše je. Držim pesti, da ti uspe priti čim dlje do ali pa kar preko pdp user posted image

Imam vprašanje glede plač in porodniške. Namreč ko si grem računat na csd šiška imam možnost vpisati plače od novembra 2012 do novembra 2013. Rada bi, da je zajetih čim več plač, ampak ne vem če tista, katere je izplačilo decembra še paše tukaj noter? 5.12. dejansko dobim plačo za november. A jo naj počakam ali ne?

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
21.11.2013 21:32:29   
3Sonček3
ja ja sej tko sm tut razumela ja da ti telo samo govori da je tolk dovolj. Nism mislna da namerno ješ tko mal. Al se bo uredilo nč bat. Glede porodniške pa ... ja počakej december, ker gre not tut novemberska plača.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
21.11.2013 22:17:49   
sunflower29
Mogoce glupo vprasanje,ampak sem res totalni laik na tem podrocju. Zakaj je boljse da ti zapisejo se novembrsko placo?. Imam namrec cisto isti primer. Z 9.12. nastopim s porodnisko,5. dobimo placo. Cel november sem pa na bolniski. Pocakam s papirji in vpisem se nov.placo?

suny

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
21.11.2013 22:28:58   
metuljčica87
v vsakem primeru se ti šteje zadnjih 12 plač, vseeno kdaj oddaš. Meni se je bolj splačalo dati lansko novembrsko plačo (ker je polna) kot letošno, ki je bolniška. Vsaj jaz tako razumem.

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu sunflower29)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
22.11.2013 7:17:40   
Aeio
Sunflower29, tebi se bolj splača oddat brez novembrske, ki ne bo polna zaradi bolniške.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
22.11.2013 9:58:38   
dspela
witch, pridno počivaj. Super za uz.
Najin bebi tudi malo prehiteva.

Moj je bil bolan prejšnji teden, pa je imel drisko. PA sem pogledala na netu, kaj lahko ješ in kaj ne. Ješ lahko krompir, banane, prepečenec, riževo sluz, prežganke, korenčkove juhe, primerno soljene nemastne kostne juhe, pretlačene zelenjavne kaše, pretlačene testenine, nastrgana in porjavela jabolka. ...piješ lahko nesladkane čaje suhe borovnice, srčna moč, ruski čaj. Ne smeš pa mlečnih izdelkov, kave, zelenjave, sladkorja, peciva,...

Sonček, nisi nič čudna. Jaz tudi komaj čakam, da rodim...pa že zdaj vem, da bom pogrešala trebuh in brce.

januar, jaz bi tudi rajši poklicala.

Jaz tudi ne vem, če naj počakam še plačo v decembru in potem oddam vlogo. Bom pa šla naslednji teden se pozanimat.

Meni kaže,da se mi upoštevajo plače od novembra 2012 do oktobra 2013. Potem pa bo pri meni boljše, da oddam decembra, ker bom imela višjo porodniško, kot če bi oddala prej, ker bi imela potem en mesec več, brez plače.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
22.11.2013 10:40:06   
magdalenica
Vloga za porodniško: Jaz sem pri oddaji vloge za porodniško kar dobro prišla čez. Namreč, pri prejšnji porodniški sem imela višjo bruto osnovo kot sedaj pri plači (posledica ZUJF), zato se je splačalo čimprej oddat, da je notri vključenih čimveč porodnišk. Vmes pa sem po vrnitvi s prve porodniške itak pol leta delala 4h, tako da je vse skupaj malce manj kot bi bilo sicer (ampak več, kot sem pričakovala :) ).

Porodniška: Še naslednji teden sem v službi, potem pa že nastopim porodniški dopust user posted image

Gnezdenje:
Nič se še ne dogaja. Odlašam do nastopa porodniške. Sem pa zdaj v 35. tednu (žeeee :O)

Nakupi: Za otroka se mi zdi, da imamo vse. Manjkajo pa še tisti nesrečni vložki (bwaaaah) in blazinice za dojenje (nekaj jih še imam v starih zalogah od prvega).

Gibi: ko sem prve dni po porodu kengurujčkala otročka na trebuhu in se je pretegoval z vsemi okončinami hkrati, so bili čist isti gibi kot prej v trebuhu. Tko hecni in potem sem jih še nekaj časa pogrešala. Tale otroček zdaj se čist drugače premika (rito rine ven in žgečka me z rokami).

Imena še vedno nisva izbrala ... Kar ne prideva skupaj, čeprav imava enaka načela izbire ...

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
22.11.2013 11:21:07   
3Sonček3
Dobro jutro. Magdalenica js sm šla v prvo tak čas že rodit :) . 
Js sm pa opazila da so mi začele žile na nogah pokat, sicer sm do zdej našla le eno manjšo zraven desnega kolena, ampak me je pa pretresla in sm že panična kako to preprečt... Mi zna kera pomagat?

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
22.11.2013 11:25:39   
magdalenica
3Sonček, jaz sem prvič rodila po roku, tako da tudi tega user posted image ne pričakujem še letos :)

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
22.11.2013 11:30:46   
3Sonček3
Hehe fajn, sej nism mela namena strašit da nebo pomote, itak pravjo da recimo pri meni, če je bil bejbi not 35 tednov bo naslednji sigurno tolk al pa še dlje, prej pa ne ( če je vse tako kot mora bit). A keri že kej noge zatekajo? Men se zdi da je manjša sprememba ni pa še vredna omembe. 

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
22.11.2013 16:00:48   
witch
Jaz sprašujem glede plač zato, ker sem prvič zaposlena in to komaj od junija. Se pravi do junija nisem imela plače. In če po moji kmečki pameti razmišljam, potem je boljše da mi 5 plač razdelijo na eno leto, kot samo 4. Glede na to, da 16.12. nastopim porodniško bom še počakala nakazilo plače v decembru.

Končno se tudi jaz lahko pohvalim da sem nekaj kupila za otroka user posted image sicer samo dudke ampak napredek pa je user posted image
Bo pa počasi čas, da se spravim in nekaj kupim. Ker nimam še nič user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
24.11.2013 17:52:34   
Night
witch, vlogo za porodniško lahko oddaš od 60 do 30 dni pred PDP-jem. Jaz bi v tvojem primeru počakala še na novembrsko plačo, ker ti bo zvišala povprečje, samo da ne boš potem zamudila z vlogo. Ampak odvisno od tvojega PDP-ja in od tega, katerega v mesecu dobiš plačo. Jaz grem jutri na CSD oddat vlogo.

Kdaj se pa očetovski dopust ureja, a po porodu oče to nese na center ali kako je s tem?

Včeraj sva šla z mojim malo po trgovinah in je že pravo decembrsko vzdušje, kar mi ni lih najbolj pri srcu. Preveč ljudi v zaprtih prostorih, vse je že okrašeno user posted image Kako boste letos nakupovale darila za novo leto? Jaz razmišljam, da bi vsem rekla, naj nič ne pričakujejo, ker ne vem, če se mi bo dalo po trgovinah letat. user posted image Pa ta sodobna potrošnja mi res ni v redu. Ljudje imamo že tako preveč vsega, ne maram kupovat daril in tudi dobivat jih ne maram, ker so ponavadi res neumnosti, ki jih človek sploh ne rabi. Se mi zdi, da je vse skupaj izgubilo svoj čar.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
25.11.2013 11:48:19   
dspela
witch, jaz imam tudi tak primer. Sem zaposlena od 1. septembra in bi se mi tudi poznalo pri porodniški, glede kdaj oddam vlogo. S tem da, to ni moja prva zaposlitev.

Se še gleda za izračun porodniške še zadnja 3 leta? Potem se bo pri meni še štelo zraven leto 2010, ker sem bila nekaj mesecev zaposlena.

Midva pa naj bi šla danes..jutri pa sigurno gledat za vozičke. Upam, da bova danes tudi uspela, ker prvo peljeva avto na test, ker nekaj ni vredo...in potem če bo še čas, pa vozičke pogledat.
Naj bi pa danes šla na Koroško, jutri pa v Maribor.

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
25.11.2013 19:18:15   
witch
Jaz sem pa prav slabe volje zadnje dni. Skoraj neverjetno se mi zdi da se to res dogaja iz dneva v dan. Nagledam si lupinico v trgovini po akcijski ceni, cela navdušena grem po njo so jih razprodali. Ni jih več user posted image Potem gledam na bolhi previjalno. MI je ful všeč, cela navdušena nad njo in ceno. Je ni več, so jo prodali user posted image Za ful dobro ceno najdem super voziček na bolhi. Ga ni več, so ga prodali user posted image . Prav dol mi je padlo vse. Saj veste tisti občutek ko najdeš nekaj dobrega, se veseliš da to kupiš, pa nič. Mah za vsako stvar dobim odgovor - ni več. Ah samo zjokala bi se user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
25.11.2013 19:21:36   
witch
Dva krat objavilo user posted image

< Sporočilo je popravil witch -- 25.11.2013 19:22:20 >

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
25.11.2013 19:29:04   
3Sonček3
Punce mene bo raztrgalo od zgage prosim povejte kok si ve lajšate to, je pa že tko hudo da me že na bruhanje sili 

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
25.11.2013 21:54:53   
witch
Zgaga - mene je v začetku kar fejst matrala. Ugotovila sem kaj mi jo povzroča in se tiste hrane izogibam pa je ok. Priznam pa, da včasih grešim in takrat je hudo.
Sem pa brala da kokice pomagajo. Jaz sem jih probala in res omilijo. Se pa čez nekaj časa zgaga vrne. Ingver bi naj pomagal ampak ga jaz nisem probala.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
26.11.2013 12:54:50   
dspela
witch, si šla gledat v baby center v oddelek outlet? user posted image Imajo pa ta oddelek v Kranju, Grosuplje in Maribor.

Midva pa sva včeraj naročila voziček user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
26.11.2013 13:01:55   
Coccinelle
3Sonček3, za zgago pa Donat pomaga. Moj fant si zmeša pa kar žličko sode bikarbone v malo vode. Sicer je ful nagravžno, ampak je bazično in fajn pomiri kislino v želodcu.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
26.11.2013 14:15:32   
3Sonček3
Donata res še nism probala kr ga zmer pozabm kupt, sodo si dam pa na žličko pa mal vode čez spijem sm ni dolg dobr. Nevem tut kolk je zmerna količina uporabe med nosečnostjo. Bom G vprašala za kakšen nasvet. Drgač mamo pa še neko hecno virozo. Vsi mamo drisko. Js si jo sicer lajšam z čajem iz suhih borovnic, ampak nečem kolk bojo drugi hotli. Ma me pa jezi kr me tut po čaju zgaga peče, ah verjetno mi res ni pomoči.

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
26.11.2013 14:16:05   
vanca
Včeraj sem bila na pregledtu. Z otročičem je vse ok, glavica je spodaj, je pa baje suhec, v 32 tednu ima 1678g.
Na UZ se lahko zmotijo za cca 500 g, ko predvidevajo porodno težo.

Gnezdenje je še daleč, mislim, da bom počakala še kak dober mesec preden začnem s pripravami. Enosobnega stanovanja ne mislim prehitro natrpati. Najprej moramo sploh kupit omaro v kateri bo imel Ernest svoje obleke, da bo pod previjalno prostor za novega člana. Na srečo pa mi ni potrebno skrbeti za lupinico in voziček. Lani sem porabila res veliko časa, da sem dobila kar sem hotela po primerni ceni.

Lp

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
26.11.2013 19:12:08   
witch

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

witch, si šla gledat v baby center v oddelek outlet? user posted image Imajo pa ta oddelek v Kranju, Grosuplje in Maribor.

Midva pa sva včeraj naročila voziček user posted image

dspela za ta outlet pa sploh nisem vedela. Si ti bila tam? Kaj pa imajo? Mogoče pa bi se kak dan zapeljala.

Kakšen voziček sta izbrala? user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
26.11.2013 20:08:56   
dspela
witch, ja včeraj sva v Mariboru šla pogledat kaj imajo....imajo vozičke, lupinice oblačila, čevlje, itd....vse je znižano, vsak izdelek ima določen popust.

Voziček pa sva izbrala Tutek Ambero.

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
26.11.2013 20:29:32   
Dorotheia
dspela, se bom kar malo vrinila zopet v vašo temo. Ko je že ravno govora o babycenter outletu. Sama tudi nameravam iti pogledat in sicer v Kranj. Se splača? Za koliko pa imajo znižano? Je kar izbire?

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.