januar2014
|
Hej hoj ..pa da se malo javim po dolgem času.. Sem v 34.tednu (juhuuuuuu ), prejšni teden sem imela pregled, do zdaj si nabrala +12kg , no 14.11. sem se še ful pohvalila ginekologinji kako sem super, in mam ful energije, da me nč več trebuh ne ovira, se počutim kar lažja,... no super, vse smo bile vesele, njena astitentka, ginekologinja in jaz,..sicer jima je mali malo živčke počasi papu ker je na ctg-ju tako noro brcal da sem bila skoraj eno uro pripasana na postelji da je bilo kaj posneti.. Sicer vse približno ok.. Hmm.. zdaj pa nevem a nej jo pokličem al pač počakam do 28.11 na naslednji pregled, ker je bil v torek tak preobrat da sem danes že čist živčna. Namreč veliiiiiiiko počivam,večino dneva ko mojega dragega ni doma, ležim in gledam tv,berem knjigo... V torek pa naenkrat tiščanje navzdol kot da mi bo kmalu kaj ven padlo, bejbi se je umiril, pa sem mislila okej sej pravjo da ga prot koncu baje malo manj čutiš ker nima tok placa potem pa zvečer nori krči spodaj kot včasih dan pred in prvi dan menstruacije, trebuh mi je sicer otrdeval samo spodnji del pod popkom, ampak ko me je zagrablo sem se cela pokrčla, na boku nisem mogla nikakor ležat ker me je vse tiščalo kot da imam med nogami en velik balon in ga pritiskam še ob mehur (vem čudn se sliš,ampak tko js to občutm), pa nism hotla panike zagnat, sem rekla da počakam na naslednji dan. No noč iz torka na sredo je bila čisto neprespana saj so me stalno zbujali krči in tiščanje na vodo. Včeraj zjutraj se je umirilo, nato pa jovo na novo, po 5korakih me prime lulat, občutek da hoče ven, in rahle bolečine , občasno špikanje (ja bolečine niso več tako močne), hodim kot pingvin, brcik tudi nisem toliko čutila, no zvečer je spet bilo vse bolj intenzivno še dodatna bolečina spodaj v križu grrrr... nato pa ob 3.30h ponoči ponovni preobrat, bejbi je brcal kot zmešan tako da me je že vse bolelo in je še moj rekel da tok pa še ni brcal, dejansko je trebuh bil vseh čudnih oblik ki jih do dones še nism uspela vidt , in zdaj je že cel dan aktiven, vendar krči se vsake tolk časa še kar pojavljajo pa niso tako nedolžni (ampak ker vsi pravijo da so to lažni popadki, nočem paničart in klicat ginekologinje za vsak d...) glede AngelCare varuške , jaz jo imam (sicer rabljeno od družinske kolegice), je pa tako da bom uporabljala samo tisto obično za zvok,dihanje,kakorkol, tiste za srčni utrip pa absolutno ne, ker mi je tut ona povedala da sta z možem izgubila živce že v prvem mesecu dokler je nista odstranila, ker je piskala za brezveze, otrok se tut premakne ane in potem tist ne zazna utripa .. baje prsno črpalko imam od AVENT-a, navadno in ne uno elektronsko ...zdaj pa čakam da bo čimprej december, sicer 8.12. moram nastopit s porodniško , ampak mislim it na CSD tam prve dni v decembru , zaradi novembrske plače, da se šteje zravn,.. Uživajte s svojimi sončki!
|