|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
17.8.2013 23:11:06   
cupcake
Pozdravljene,
ker z dojenčki nimam nobenih izkušenj me zanima vaše mnenje, a je mogoče košaro na vozičku uporabljati prvih nekaj (cca. 3) mesecev kot posteljico? Voziček, ki smo ga načeloma izbrala, ima po najinih ocenah zelo udobno, varno in prostorno košaro, tako da bi nakup posteljice malo zamaknila, predvsem zaradi prostorske stiske.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
18.8.2013 0:49:51   
Tanja83
a FB skupino imate?

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
18.8.2013 9:38:48   
p1k1ca
Mislim, da še nimamo.

(odgovor članu Tanja83)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
18.8.2013 14:25:11   
dspela
tashq, imam namen naredit vse izpite do januarja.

sweetnovember, midva se še nisva se zares začela pogovarjat, če bova kupila rabljeno ali novo. pri mama bo otrok od začetka v posteljici.
Pri nama zdaj vedo še samo najini starši in sestra in brat, pa nekaj mojih sošolk iz faksa. Mogoče pa se bo ponudil, da nama posodi posteljico, previjalno, oblačila, ko bova ostalim povedala.

cupcake, mogoče pa bi lahko uporabljala. Bodo tiste, ko so že mamice povedale.

tanja83, imamo FB skupino. Pošlji prošnjo za sprejem v skupino.
https://www.facebook.com/groups/473551806059393/

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
19.8.2013 10:10:53   
Tajchi84
Pozdravljene nosečke!

Moram priznati, da sem popolnoma nova na tovrstnih forumih, vendar bi se vam z veseljem pridružila pri klepetu. Tudi sama pričakujem otroka konec januarja in gre za prvo nosečnost, tako da se z vsakim dnem prepuščam spremembam in občutkom sproti :) Po dveh letih nama je z možem končno uspelo po naravni poti (po vseh preiskavah, kliniki za neplodnost...), tako da se otroka zelo veseliva. Za zdaj spola še ne veva, ker mi na NS ginekolog še ni znal povedat. Imam pa pregled čez en teden, tak da mogoče takrat :) No, upam, da se vam lahko pridružim tudi na FB.

lp

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
19.8.2013 10:17:44   
magdalenica
a je mogoče košaro na vozičku uporabljati prvih nekaj (cca. 3) mesecev kot posteljico?

Prva dva meseca bi to zagotovo šlo, ker se dojenček še ne preobrača in spi, kakor ga odložiš v posteljico. Potem pa zna kmalu postati pretesno :)

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
19.8.2013 17:27:02   
witch
Zdaj pa mislim, da lahko tudi jaz z zagotovostjo rečem da čutim otroka :) kakšen teden, ko se zvečer uležem se nekaj dogaja v trebuhu. Zdaj pa tudi v službi, čez dan, ko se umirim začutim vsake tolikonekja. Tak, kot takrat, ko ti mišica trza. Pač nekaj se zgodi in neha. Pa ponavlja to, čisto naključno.

Veselo že odštevam do morfologije. Komaj čakam, da vidim kako je zraslo to malo bitjece. :)

glede opreme pa tudi midva že razmišljava o vsem. Ker naenkrat kupiti bo prevelik strošek. Za zdaj gledava vozičke. Posteljico in previjalno pa bova verjetno šla kar v ikeo kupit. Počasi pa bo.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
20.8.2013 6:45:22   
SweetNovember
Tudi jaz že čutim otroka :) včeraj sem ga več kot trikrat dnevno... vsak dan bolj ga :) in tudi jaz komaj čakam morfologijo, s še dodatnim razlogom - da še moj vidi najinega otročička :)

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
20.8.2013 8:23:05   
cupcake
Tudi pri meni ko sem se vlegla spat sem začutila rock n' roll v trebuhu zdaj pa že med dnevom čutim premikanje. Res lep občutek. :)

(odgovor članu SweetNovember)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
20.8.2013 17:09:46   
dspela
tajchi84, dobrodošla.

witch, super za gibe. Kdaj pa imaš morfologijo?

Jaz sem prejšnji teden čutila, kot bi mi mehurčki pokali...bom videla, če je to to.
Boste vse kupile novo ali boste kaj rabljenega kupile?

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
20.8.2013 17:39:06   
cupcake
jaz bi naprimer kako lupinico kupila rabljeno, pa sprejela če mi kdo da kakšna oblačila, ki si mislim da te štručke rastejo kot gobice po dežju in jim je hitro vse premajhno. Vozička absolutno ne mislim rabljenega kupit, ki bomo imeli za 2 otroka (tak je planuser posted image ) in more bit tudi prilagojen da ima opcijo za 2 otroka hkrati. Moj noče nič rabljenega, niti oblekic... bomo vidli, z nakupi bomo začeli nekje novembra.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
20.8.2013 21:52:15   
Tajchi84
Midva sva ze kupla vozicek - moj se je zelo navdusil nad Mimo in sva vzela rabljenega (je pa kot nov, sportni del sploh ni bil v uporabi). Pri vozickih sva bila dokaj omejena, ker sva oba kar visoka in sva zelela nastavljiv vozicek po visini, tak da sta nama v ozji izbor prisla Stoke in Mima. Posteljico sva vzela pri Lip Poljcane, ki je v stecaju in imajo zelo ugodne, okrog 40-50% cenejse. Previjalno pa sva tudi nasla zelo lepo ohranjeno od Lip Poljcane in sva vzela rabljeno. Skratka, pocasi nabavljava, da ne bo vse naenkrat. Zdaj sva pri izbiri lupinice za avto :)

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
21.8.2013 7:45:10   
Ursi2
Dobro jutro, punce!

Kk ste kaj!Komaj čakam, da se danes spet mal segreje. Nam tole hladno vreme sploh ni fajn! Vsi smo radi zunaj in prav uživamo, ko je sonček. Včeraj smo bili kr mal žalostni, ker se zdej poletje počasi končuje. Čeprav morem pa rečt, da so od vsega lavfanja in norenja bili že prav pošteno utrujeni in je en tak miren dan za crtlanje prav pasal.

Pregled sem imela prejšnji teden in je vse ok, še vedno fantuser posted image . Naslednji pregled imam 17.9. in bo morfologija. Je pa rekel zdravnik, da je za kak teden večji, kakor po tem,ko sva računala. Ampak je pa res, da se sploh ne spomnem, kdaj sem imela M, ker sem jo imela samo 3x in je bila še čist zmešana enkrat 15., drugič 25., tretjič se mi pa sploh ne sanjauser posted image .

V ponedeljek gremo končno na morje, še pred tem pa nas čaka še en pester in naporen vikend!!! Ma, sam da se dogaja, to je važno! Smo pa letos bolj pozni z morjem, ker smo bili maja v Ameriki in sploh nisva bila prepričana, ali bomo šli, pa še operacija in vse. Smo pa dobli eno ugodno varijanto, tako da gre skoz. Pa mislim, da bo fajn. Pa sam, da je morje, to je važno, ostalo tako ni posebej pomembno.

Pri nama opremo in oblekice že vse imava, edino kar morem pač skupaj nabrat, ker sem veliko stvari posodila (zibelko, banico, gugalnik, oblekice, košaro za voziček,....)
mENI JE PRI VOZIČKU BLO KAR VAŽNO, DA IMA TRDO KOŠARO IN VELIKA KOLESA. Pa dokupla sem adapterje za jajčko, da sem lahko dala gor jajčko, ker mi je res fajn, da ga ni treba ven pa not iz jajčke, še posebej če spi in skočim v trgovino . Po drugi strani pa iz jajčke veliko bolj lahko spremlja dogajanje kot iz košare. Me ni je bilo to važno in sem to veliko uporabljala. Vem pa da ne svakinja ne sestra nista imeli tega in nista pogrešali. Meni je bilo predvsem pomembno, če mi je zaspal v jajčki, da ga nisem prestavljala, v košaro, ko smo šli iz avta.

Imava pa več problemov s tem, kako bomo zorganizirali postavitve postelj in kje bo najina spalnica. Sva rekla, da se po morju počasi lotiva tega. Tako da ne bo vse na koncu pa da se fantje navadijjo skupaj spat.

Sem pa take sitne volje zdej, še sreča da se na šihtu lahk mal sprostim in pozabim, pa da se daoma lahk s fanti ukvarjam. Tašča mi spet pije kri. user posted image user posted image user posted image Za moje pojme je ženska malouser posted image . Smo pa skupaj v hiši-onadva pod nami, mi zgoraj. In na žalost imata spalnico ravno pod najino kuhinjo in se res sliši, ko vodo odprem. Ampak smo se zmenli, da nekje do 22-ih ok, da potem poskušam pa čim manj.
Je res, da jz zvečer,ko otroci zaspijo, pospravim kuhinjo u nulo in pomijem posodo. Sej čez dan pomijem sproti, zvečer pa če recimo kaj ostane od kosila, dam v manjše posode ali plastične in v hladilnik pa tisto pomijem in pripravim kosilo za naslednji dan. pa tip top pospravim kuhinjo, spučem otroške stole,.... Pa mojmu večerjo in tako... Recimo za nedeljo me je prosila,če lahko naredim tiramisu za 25 oseb. Pač delam res zvečer, ko grejo otroci spat, ker mi je škoda tistega časa, ko bi pekla, da ne bi bila z otroki. No, v ponedeljek zvečer pa grem jz klobase rezat za večerjo in je ona bedela in gledla nakavču tv. Potem pa sem hiter pomil ain pospravila kuhinjo in vem, da je bilopred deseto, ko sem hotla še natočit vodo, da bi lahko po tleh obrisala in je začela vdelavat po hiši: banda hudičeva, kaj delate.....a ste zmešani, vsako noč isto, kr naprej po cele noči vodo točijo,.............pol pa ostalih besed rajši ne bi ponavljala. Sem bla tk jezna, da bi ji najrajš nazaj povedala, pa bi blo preveč grdih besed. Sam sem se odločla, da ji ne pečem več, k naj sama, ko bo rabla. Pa pomivalca ne bo v hiši. Ker če bom dala prat čez dan bom poslušala za elektriko, če bom dala pa zvečer bo pa znorela,ker ji bo vodo pretakalo. Ko pa ona začne ob 3 zjutraj udelavat po hiši, je pa vse ok, pa mormo vsi mirno preživet.

GRRRRRRRRRRRRR, jezna sem, da bi lak zgrizla vse. Je včeri skor pogledat nisem mogla, kaj da bi se z njo pogovarjala. In ona misli, da je vse ok, da lahk reče, kar hoče, mi bomo pa čist srečni, ker lahko živimo tam. Pa mojmu najeda, da enkrat da nama bo dala za pisat, drugič, da nimama kaj pri tej hiši,.....KR NEKI!

(odgovor članu Tajchi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
21.8.2013 9:18:03   
metuljčica87
joj tašče user posted image Jaz sicer nimam slabe tašče, se razumemo in do vnuka je zlata, ampak obisk 2 x na mesec je čist dovolj, skup ne bi mogle nikoli živet, ni šans. Saj enako je z mojo mamo. Drugega nasveta kot to da tvoj vdari po mizi nimam.

Jaz sem imela pri Juretu skoraj vse novo, ker je pač bil prvi otrok in prvi vnuk po obeh straneh, za drugega imam pa vse od Jureta, ne bom nič kupovala, razen kakšnih malenkosti za oblečt, tetra pleničke ... Vam pa polagam na srce, vse je lahko rabljeno, samo jajčke in drugih avtosedežev ne kupujte rabljenih, varnost je na 1. mestu! Voziček, cotike, igrače, banjica, posteljica to je vse lahko rabljeno, jajčka pa res ne. Razen če res kupite od kakšnega prijatelja in da ste popolnoma prepričani da je jajčka varna. Aja pa jogi za posteljo je po mojem mnenju tud treba kupit nov.

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
21.8.2013 10:22:54   
Ursi2
Živjo!

Tudi jaz se strinjam z metuljčico, da kar se avtosedežev in jajčke tiče, da je bolje kupit novo, vse drugo pa je res lahko rabljeno.
Jz sem pri Luku (1.) imela večino od sestre in svakinje, ki imata malo večje otroke in sem potem kar od njiju dobila. Kupila sem sam komplet za iz bolnice pa zimski pajac. Kinderpet sma tudi zbrusila in prebarvala tistega, ki ga je imel še oče, ko je bil dojenček. Sva pa kupila nov jogi, ker se mi tudi ne zdi, da bi rabljene imeli. Kake banice, posteljnina in to se zelo splača v Ikeo it.
Za posteljnino sem pa najino, ki je nisva uporabljala oz je bila še od naju iz mladosti razrezala in zašila za ta mali kovter. Prav tako obrobo za posteljico. Tudi zibelko sva imela še od očeta in sva jo zrihtala. Sem jo pa uporabljala sam ene 2-3 mesece, ker sem jo imela v dnevni, da sem ga dala tja spat oz ležat, da je bil z nami v dnevni, da ga nisem vedno nosila v njegovo sobo. Ker so vsi bili taki, da so rabili glasno okrog sebe, da so lahko spali. Pa še na začetku sem jih mogla imet na svetlobi, ker so bili rahlo rumenkasti, pa sem lahko zibelko prestavljala.
Tudi previjalne mize nisva kupila, ker se nama je zdelo predrago insva raje komodo, ki sva jo imela že doma preuredila. Je dal nogice gor, da je malo višje, pa čez desko (seveda pobrušeno). Pa meni se je šlo, da je previjalna fajn široka in dolga, da je za potem, ko so večji (1-2) tudi dovolj velika za previjat. Seveda, če je prostor. Pa prebarvala sem predale z modro, rdečo in rumeno barvo in potem še take lepe zavese zraven in je meni ful lušna soba.

Ja, sej moja tašča je vredna svojga denarja in smo imeli že zelo hude prepire in tihe mesece. Pa je že veliko bolje kot je bilo, pa jz se večinoma ne sekiram ali pa se z otroki umaknemo in gremo kam. Sam včasih me zna pa še vedno tako razkurit pa prizadet, pa si mislim, a je treba to prenašat. Ampak do otrok sta vredu, kar je meni najbolj važno, pa vem, da se vsaj pred njimi poskuša nazaj držat s svojimi izpadi. Plus tega je hiša, super okolica, sosedi najboljši, veliko družbe za fante. Tako da te stvari pretehtajo tisto, kar ima za povedat in odnos do naju (včasih sva najbolj nesposobnaneodgovorna, čez 5 min pa najbolj zlatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ) KR NEKI!

oJA, moj se ji na srečo postavi po robu in ji ne pusti, da bi z nami tako delala,kar ji pa spet ni prav, ker se ji upa rečt nazaj in se ne strinjat z njo. Sploh sem mu pa povedala, da če bom mogla pri Žigu 1/3 tega prenašat, kar sem pri Luku in Juretu, da spakiramo in gremo, pa če gre z nami ali pa ne. Pa če bo treba, bomo tudi v vavtu živeli. Takrat ji je pa dal še posebej vedet, da naj nas pusti pri miru,da če tast to prenaša je njegov problem, nas pa naj pusti pri miru.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
21.8.2013 17:50:05   
dspela
cupcake, midva imava v planu 3 otroke...najmanj. user posted image , pa je tudi rekel mož, da bo še naslednja 2...stvari, ki bova kupila.

tajchi, midva sva tudi gledala na bolhi vozičke, pa previjalne, pa posteljico....bova še malo šla še po trgovinah pogledat, potem pa se bova odločila.

ursi, danes je čisto pravo jesensko vreme. Ko stopim iz hiše, mislim, da je že jesen. Malo poletja bi še fajn bilo. Uživajte na morju.
Ja, hvala bogu nimam slabe tašče....pa sva tudi midva zgoraj, onadva pa spodaj. Se tudi kdaj skregamo...ker mladi in stari ne gredo skupaj.

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
21.8.2013 18:00:38   
witch
Dspela 2. septembra imam morfologijo. In že komaj čakam da jaz in dragi spet vidiva ta najin mali miks.

Glede opreme se strinjam sedež in jogi sta najpomembnejša. Zato tudi pri njinu ne bom šparala.

Joooj že komaj čakam, da bom resnično nakupovala in izbirala stvari :)

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
21.8.2013 18:37:20   
cupcake
v ikei v italiji je posteljica za 39,99€ http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00115751/ je pa brez jogija, npr meni soliden jogi je ta http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/40213245/ ki je 20 eur.

a mogoče ima katera izkušnje z Stokke vozički ali pa Britax. Mojmu je v oko padu stokke crusi - sej tudi meni, je v babycentru v kciji, dobiš šasijo s košaro in brezplačno lupinico oz avtosedež za 900 eur pol pa čez nekaj mesecev dokupiš še stol - športni del(400€) in ko imaš še enega otroka dokupiš še en stol ki pa stane 300€. nama se zdi to super sam bova počakala do novembra oz decembra če bo spet kaka akcija. je tudi britax zanimiv, ki je nekaj 100 eur bolj poceni

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
21.8.2013 18:41:47   
cupcake
aja pa še to, če ga zdej naročiš ti začne garancija teči cca pol leta prej kot ga začneš uporabljat ;)

(odgovor članu cupcake)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
21.8.2013 20:43:43   
witch

IZVIRNO SPOROČILO: Tajchi84

Posteljico sva vzela pri Lip Poljcane, ki je v stecaju in imajo zelo ugodne, okrog 40-50% cenejse.

Tajchi a po posteljico sta šla direkt tja? Ker na njihovi spletni strani ni nobenih cen? A pa še imajo kaj za izbiro?

(odgovor članu Tajchi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
22.8.2013 16:36:12   
dspela
tajchi, koliko je prišla s popustom posteljica?

Danes sem imela pregled. Vse je ok. Teža je 228 g, velikost ne vem. Spol se je že videl, pa mi je rekla, če želim vedeti, pa sem rekla, da ne. Morfologijo imam 20.9. Zdaj morem na vsakem pregledu dati vodo.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
22.8.2013 23:15:13   
Tajchi84
Hej punce, najprej sorry, da vam tak pozno odgovarjam - ves dan nisem bila pri računalniku, preko telefona pa je malo težje dodajat linke :) Midva sva se zapeljala kar v Poljčane, da sva videla, kaj je še fraj. Vzela sva posteljo Rose http://www.lip-poljcane.si/spletna-trgovina/otroske-postelje/postelja-rose.php, plačala pa sva jo 102 EUR (tak da je bila kar znižana). Posteljice so zelo kakovostne, ker gre za masivni les - no, jaz vam priporočam, da se zapeljete do tja, mogoče vam bo kaj všeč.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
22.8.2013 23:16:57   
Tajchi84
Šele zdaj sem opazila, da na spletni strani od Lip Poljčan res ni cen - v originalu je stala cca 190 EUR.

(odgovor članu Tajchi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
22.8.2013 23:19:47   
Tajchi84
witch, midva sva posteljico kupila v začetku julija in so jih imeli še kar nekaj, pri nekaterih modelih so imeli tudi različne barve na zalogi. Mogoče, da jih najprej pokličeš po telefonu in povprašaš kak je z zalogo, da se ne voziš zastonj. No, upam, da najdeš kaj lušnega.

(odgovor članu Tajchi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
23.8.2013 12:40:19   
Špeli25
živjo punce!
kar se opreme tiče, mava že vse, razen previjalne. voziček sva kupla rabljen na bolhi (bugaboo-ja; ga ima kolegica in smo čisto navdušeni nad njim!), lupinico sva dobla od kolegice, posteljico od sestrične, previjalno mizo pa nama bo naredil kolega po naročilu :) jogi sva pa kupla v babycentru. kar se pa druge opreme (posteljnina, blazine, odejice......) pa bova šla kr v ikeo.l
lep vikend vsem :)

(odgovor članu Tajchi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.