RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

dspela -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 11:08:21)

night, mene tudi kdaj pošteno močno zaboli, pa hitro mine.
Nuhalno imam čez 5 dni. Otrok še nimava...imava pa 3 angelčke. Jaz si tega tudi ne predstavljam. Jaz se tudi lahko uležem, pa gledam tv....bom pa morala dati to na stran in se začeti učiti.

Nosečke iz območja Celja...kam boste šle v materinsko šolo?

magdalenica -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 12:08:01)

Jaz si ne predstavljam, kako bom to folgala, če bom še kdaj noseča. Kako skrbiš za otroke, jim kuhaš, previjaš plenice, če ti je nonstop slabo ali pa skoz bruhaš?

Haha [sm=jezicek.gif] Najprej previješ smradkota, ga daš na varno in tečeš bruhat. Kuhanje - futraš otroku jogurte, možu sendviče, sebi pa sladoled [sm=smiley36.gif] Sicer pa imajo tudi očetje 2 roki in obvladajo stvari, če ne gre drugače.

tashq -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 13:52:38)

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Jaz si ne predstavljam, kako bom to folgala, če bom še kdaj noseča. Kako skrbiš za otroke, jim kuhaš, previjaš plenice, če ti je nonstop slabo ali pa skoz bruhaš?

Haha [sm=jezicek.gif] Najprej previješ smradkota, ga daš na varno in tečeš bruhat. Kuhanje - futraš otroku jogurte, možu sendviče, sebi pa sladoled [sm=smiley36.gif] Sicer pa imajo tudi očetje 2 roki in obvladajo stvari, če ne gre drugače.

se čisto podpišem![sm=smiley36.gif]
je pa včasih res težko, če partnerja ni doma, ti pa komaj čakaš, da otroka popokaš v posteljo. in potem počitek....aaaa...[sm=smiley1.gif]saj se tolažimo s tem, da je ponavadi le 3 mesece kriza.

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

Nosečke iz območja Celja...kam boste šle v materinsko šolo?

nisem iz Celja, me pa nekaj drugega zanima. boste tiste, ki že imate otroke doma, še enkrat obiskovale MŠ-če je slučajno že kaj novega...?[sm=smiley17.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: Night

Še 11 dni do drugega pregleda pri gin. Kako izgleda tak pregled? Daš spet kri in vodo? Zadnjič nisem bila nič tešč, ker mi nihče ni rekel, pol ste pa tu pisale, da ste bile ve tešč, tako da vem, da se pripravim. Pa UZ ti naredi? Mislim, da sta samo 2 obvezna, a ne? Drugi je potem že morfologija.

meni je sestra rekla, da samo vodo dam pri drugem pregledu. pa da ni treba biti tešč. samo mogoče mi je rekla, da moram jaz vodo dat, ker sem imela pri prvem pregledu slab izvid. (sem pa ta teden še enkrat šla vodo dat in sem samo sestro poklicala za ivid in je rekla, da imam čisto po šolsko![sm=bravo.gif])

Night: ko ti bo sestra dala datum za 3. pregled, jo vprašaj kako in kaj. meni to vedno napiše v MK, zraven datuma naslednjega pregleda.

ja, pa obvezna sta le 2 UZ, večino nas čaka le še morfologija. lahko imaš pa srečo in ti večkrat pokaže otročka. [sm=smiley1.gif]
v prvi N, sem vsakič, ko me je G vprašala, če že vem spol, rekla, da se ni dobro videlo prejšnič. in je prav vsakič rekla: no, potem bova pa zdajle pogledale, če se že bolj vidi.[sm=smiley36.gif] (sem pa že pri NS izvedela, da bo punčka...pssst![sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]) tako sem v celi nosečnosti ene 3-4x izvedela, da bo punčka in je potem[sm=duda.gif] imela kupljeno roza kompletek za iz porodnišnice.[sm=smiley1.gif] da bi se pa tolikokrat zmotili, pa nisem verjela.

Jaz sem zadnje dni malo bolj pozorna na okolico in res je polno dojenčkov in nosečnic (ali se samo meni tako zdi?). A bo sploh kaj prostora v vrtcih?

jaz sem tudi opazila kar nekaj nosečnic v moji okolici. zadnjič sem celo spoznala eno, ki je isto januarka 2014, ampak ni tukaj prisotna (sem preverila na našem seznamčku[sm=smiley1.gif]).

mene pa skrbi, ker bomo naše [sm=duda.gif] vpisovale v vrtec sredi leta (december-januar) in se mi zdi, da je v takem primeru težje dobiti mesto, kot če ga vpišeš septembra.[sm=zmeden.gif] se mi samo zdi?

bruhanje: zadnjič sem ravno pomivala posodo pa mi malo slabo rata pa sem si rekla, saj ne bo nič.... bom malo potrpela... ne bom bruhala.... ma ja, pajade...[sm=smiley13.gif]sem pobruhala tla zraven lijaka (toliko sem imela časa, da nisem direkt na posodo), potem sem letela na wc, še tam malo... ko se umiri malo slabost, grem pa počistit mojo zadevščino in ugotovim, da je še cela stran hladilnika (v bližini lijaka je) pobruhana.[sm=smiley13.gif] aioi! kot iz filma: celotna kuhinja pobruhana (vsaj strop ni bil[sm=jezicek.gif]). upam, da bo počasi res dost teh slabosti...[sm=smiley13.gif]

mm86 -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 16:53:16)

Jst imam za sabo ze 5 pregledov (rizicna [sm=nosecka.gif]) in vsakokrat sem dala vodo,kr gledajo s testerckom beljakovine v urinu in zato jo je potrebno vsakic dat. In vsakic sem dobila tudi slikico al pa dve[sm=bravo.gif] 6.pregled me caka 8.avgusta,NS pa je tudi ze za nami[sm=smiley1.gif]
Slabosti pa so koncno minile,pocutje je 100% boljse,tudi energije je vec,tko d upam d bomo zdej koncno lahko uzivali v [sm=nosecka.gif] Sm pa danes vstopila v 14.teden[sm=bravo.gif]
Se nekaj me zanima..uporabnice angelsoundsa,imate kaj problemou z iskanjem?ko pa ze najdem pa takoj "odplava" stran[sm=smiley36.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 17:01:22)

Na drugem pregledu je poslušanje srčka, tehtanje, pritisk, pogleda če si dobro zaprta in je to to. Meni pa je naredila še en hiter uz [sm=bravo.gif]
Zdaj pa že komaj čakam ponedeljek da grem na tretji pregled in močno upam, da bo spet uz [sm=smiley1.gif]
Aja za kri pa vodo pa kar vprašaj. To naj bi naredili že na prvem pregledu.

Mene pa danes kar nekaj špika in boli. Pa to že cel dan. Prejšnje dni je to bilo občasno.

Night -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 20:32:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Blondinčica

Mam eno vprašanje, glede na to da sem [sm=nosecka.gif] 1, me zanima kdaj ste ve začutile prvič [sm=duda.gif]? namreč mene že od sobote (bil je točno 15t) nekaj požgačka nekje nad sramno kostjo, tak smešen in zelo žgečkljiv trenutek, ki traja po nekje 2sekundice to se nekajkrat ponovi in zgine, in to se dogaja na vsake 3 - 4h. mislite da je to to, ali je še prekmalu?

Dvomim, da je to to, ker mene je tako žgečkalo že pred 12. tednom, sicer ne pogosto, bolj poredko.

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

Otrok še nimava...imava pa 3 angelčke.

Zelo, zelo ti privoščim, da bi tole nosečnost uspešno pripeljala do konca! [sm=pikapoka1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
Najprej previješ smradkota, ga daš na varno in tečeš bruhat. Kuhanje - futraš otroku jogurte, možu sendviče, sebi pa sladoled [sm=smiley36.gif]

Haha, verjetno je res podobno temu [sm=smiley36.gif] Pri meni bi tri mesece samo jogurt pa sadje jedli!

tashq, a ti pa še kar bruhaš? Jaz nisem niti enkrat bruhala, čeprav bi dvakrat res skoraj, ker sem bla čist na konc, ampak po drugi strani bi se raje izbruhala, pa da se pol v redu počutim, kot da mi je celo popoldne/večer slabo [sm=smiley11.gif]
mm86, super, da ti ni več slabo! Jaz sem tudi nastopila 14. teden, pa mi je včasih še slabo, da sploh ne govorim, kaj vse mi smrdi (mačja in pasja hrana, parfumi, cigaretni dim [sm=smiley5.gif])

tashq -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 20:33:24)

mm86: upam, da bo[sm=nosecka.gif]potekala tako, kot je treba. in čim manj živčkov![sm=smiley1.gif]

witch: upam, da je tole današnje špikanje le slučaj. mogoče moraš malo bolj počivati in bolj počasi delati... jaz imam tut vsakodnevne, ampak občasne špike.[sm=smiley13.gif]upam, da jih kmalu ne bo več, ker sploh niso prijetni, potem pa še psiha dela.[sm=smiley13.gif]

dvigovanje "bremen"[sm=smiley1.gif]: zanima me, koliko kg zdaj največ dvigujete. pa mamice, ali svoje starejše otročke še dvigujete? jaz svoje (12 kg) ne upam, ker me vsakič zelo špikne v spodnjem delu trebuha. je pa zelo grozno dan za dnem ponavljati: ne, ne, ne! mami ne more! saj nič čudnega, da so potem nekateri prvorojenci zelo ljubosumni![sm=smiley13.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 20:36:56)

tashq, a ti pa še kar bruhaš? Jaz nisem niti enkrat bruhala, čeprav bi dvakrat res skoraj, ker sem bla čist na konc, ampak po drugi strani bi se raje izbruhala, pa da se pol v redu počutim, kot da mi je celo popoldne/večer slabo [sm=smiley11.gif]

no, ne bruham vsak dan, ampak recimo na 2-3 dni, mi je pa še vedno vsakodnevno-celodnevno slabo. in jeres po eni strani res skoraj bolje, da se izbruhaš, ker se potem res bolje počutiš. samo če bi tako delala, potem nič hrane ne bi ostalo v želodcu zame in za [sm=duda.gif].[sm=smiley13.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 21:36:00)

Meni je to moje špikanje prav čudno danes. Boli me že cel dan. Kakšen krč pride, ki je malo močnejši, potem pa spet bolj blago boli.
Vem, da se maternica širi, ampak prejšnje dni, tedne me je zabolelo in nehalo. Pa danes nisem nič fizičnega delala, niti nisem utrujena, nič. Upam, da mine. V ponedeljek pa me bo ginekologinja malo pomirila [sm=smiley1.gif]

Dvigovanje, jaz ne dvigujem ničesar težkega. Tu in tam nečaka, ki ima 13 kil. Ampak to ni vsak dan. Pač, ko se morava malo pocartati [sm=smiley1.gif]

Joooj boge, vse se mi smilite s tem bruhanjem. Držim pesti, da čim prej mine. Meni hvala bogu (trkam na les), do danes še ni bilo zares slabo. Kakšna blaga slabost je prišla to pa je to. Isto ni nekega vonja, ki bi mi ful smrdel. Priznam, sodelavčev parfum mi ni preveč všeč, ampak ni hudega.
Se pa ne morem kontrolirati ob svežem sadju in kislih kumaricah. To pa prav žrem. Včasih še ne grizem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] je preveč dela.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 22:11:52)

joj ene še bruhate, se mi prav smilite [sm=smiley13.gif] Ampak bo minilo in definitivno je vredno [sm=smiley1.gif]

Jaz jutri vstopam v 16. teden in že komaaaj čaakaaam na brcike [sm=bravo.gif] Jureta sem začela čutiti v 17. tednu, ati ga je pa z roko čutil v 19. tednu [sm=smiley1.gif] Tako da še malooo[sm=9nebesa.gif]

Me pa tudi precej špika spodaj in mi je včasih prav neprijetno in me skrbi, ker se mi pri Juretu to ni dogajalo. Upam da bo vse ok! Dvigujem pa načeloma ne nič, Jureta pa sploh ne, ker ima že cca 18kg. Se je takoj navadil, da se mami vsede in se pride pocartat.

missy26 -> RE: Januar 2014 (18.7.2013 22:45:50)

joj jst pa našega dvignem - ima 18 kil. Se načeloma izogibam, ampak včasih sploh ne pomislim da ga ne smem.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 0:18:41)

Jaz tudi našega 1,5-letnika dvigujem (s tal na previjalno, v stolček ...) in prenašam okoli, tudi po stopnicah v 2. nadstropje. Nimam vedno volje in časa pol ure čakati, da bo sam lezel po stopnicah/ prikorakal do avta, pa tudi njemu se ne ljubi vedno. K sreči ima samo 11kg, je pa res, da nikoli ne nesem samo njega, ampak še torbo, vrečke ... Se mi zdi, da če nam narava omogoča, da zanosimo v času, ko prejšnji otroci še niso zadosti samostojni, že ni mišljeno, da bi bilo kaj narobe s tem, če jih dvigujemo [sm=smiley36.gif] Nimam pa težav s kakšnimi krvavitvami ali čudnimi krči.

Ursi2 -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 7:47:56)

edOBRO JUTRO, PUNCE!!!!!!!!!!!
JUPIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PETEK JE!!!!!
Kk jz komi čakam, da je petek in da sem potem lahko cel vikend samo z mojimi sončki!!!!!!!!!!!!Zdej, ko je lep vikend bomo definitivno imeli zelo aktiven viken (Aqualuna, obisk Celjskega gradu, mogoče celo vožnja z vlakom,ali pa kolesarjenje. Za tavečjega pa bi rada še zdej, ko so razprodaje dobila eno softshell jakno.)

Oblekca, čestitke!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Blondinčica, tudi jz mislim, da bi znalo bit to to!!!!! Super![sm=bravo.gif]Res je lep občutek, ko jih začneš tudi čutit.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Magdalenica, čestitke za še enega fantka!!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dspela, čestitke za 3 obletnico!!!!!![sm=bravo.gif] Upam, da se ti je tvoj dragi oddolžil vsaj zs kopeljo ali masažo. Če ne se ti pa naj sedaj čez vikend!!!!

Midva imava letos 11 obletnico in končno imava namen izkoristit darilo, ki sem ga dobila pred 2 letoma (enodnevno razvajanje v termah za 2 osebi). Kriva sem pa jaz, ker se nisem mogla ločit za ceeeeeeeeel dan od otrok! Ma, še sreča, da ima moj živce!!![sm=smiley9.gif]

Pa upam, da slabosti čimprej minejo in držim pesti, da boš z nami do konca!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

kRČI: Tudi mene včasih tako zategne, da kr obmirujem, potem pa počasi začnem spet migat. Večiunoma pa kr neki špika oz tako zaboli, kot bi me neki raztgenalo.

Pregledi: Pri meni je tako, da sem mogla bit tešč za laboratorij in sem dala samo kri. Potem pa na vsakem pregledu dam vodo kar tam na stranišču, kjer sestra preveri potemče je ok.
Nam pa mislim da pripadata 2 UZ oz 3-je, če sumijo, da je kaj narobe. Ampak moj zdravnik mi na skoraj vsakem pregledu naredi UZ, dva od teh pa plačam. Drgač pa te stehtajo, zmerijo pritisk in take stvari.

Ja, meni se že 5 let zdi, da srečujem same nosečnice ali mamice z vozički.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

FOLGANJE Z VEČ OTROCI: PRedvsem veliko manj komliciram. Pri prvem sem se za vsak jok sekirala, če je bil mal umazan, sem ga preoblačila,....
Sedaj sam rečem, sej so otroci, naj bojo umazani. Kaki smo bili pa mi![sm=smiley36.gif]

Drgač pa meni ni bil nikoli problem. Sicer je bila pri prvem kriza, ker je bil prej skoz v središču in sem imela večinoma skoz čas za njega,potem pa se je kdaj moral počakati. Sicer sem poskušala, da se je to zgodilo redkokdaj, ampak, če sem dojila, je pač moral počakat.
Pri njem je bil problem tudi, ker smo ravno decembra ena 2 meseca imeli eno operacijo na luleku, ki je bila nesupešna, amapk preden, da se je zdravnik sprijaznil s tem, je trajalo dolgo in je mali trpel hude bolečine in 4 smo ga morali dol držal, da je ležal, da ga je lahko zdravnik pogledal. In posledično se mu je tudi obnašanje spremenilo in je bilo vse na kupu. Ampak je šlo na boljše. Kar se pa ostalih stvari tiče, pa pri nas večinoma kr hočeta pomagat. Tudi pri previjanju, na začetku, ko se je posebej kopal v banici, sta pomagala, pri kuhanju sta zraven, pri peki, košnji okrog hiše, obrezovanju žive meje. Košnja pri nas izgleda tako, da sem lani imela Žiga v kengurujčku, Jure se je držal na tanizki prečki, Luka pa zgoraj in smo kosili. Res kosimo enkrat dlje, kot bi sama, ampak mi je važno, da uživata in da rada pomagata. Potem pa imajo samokolnice in v vsako naložimo nekaj trave in odpeljejo na kup,.......To delamo cel dopoldan. Tudi pri pleskanju sob pomagajo. Pač je mal bolj umazano, pa ni glih tip top, ampak uživajo in smo skupaj.
Kadar smo doma, se včasih že ob sedmih zjutraj zgodi, da pečemo biskvit ali delamo piškote.

Poskušam pa čim manj tega, da moreta počakat, ker morem najprej malega porihtat. Sej če je pokakan, veta, da ni druge, ker ko greta unadva na stranišče, tud zastopita, da more Žiga počakat. Ma, se sproti da in vidi. Sam mam pa srečo, ker nisem imela hudih slabosti in je kr šlo. Sem pa veliko sama z vsemi tremi in smo že navajeni. Tako da mi tudi ni problema it sama z vsemi tremi v trgovino nakupit za 14 dni ali it z njimi na igrišče, izlet, na jezero, ZOO,.....

Sam se zmenimože doma, da gremo sami in da ne morem bit na treh mestih naenkrat, da se moremo približno skupaj držat, da je treba mal bolj potrpežljiv bit. Pa je vse ok.

Toliko zdej pa še delat, da bo vikend lep!

dspela -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 9:59:53)

tashq, boga [sm=smiley13.gif]....naj te slabosti čimprej minejo.

mm86, jaz sem pa danes vstopila v 14 teden. [sm=smiley1.gif]. Midva še nisva poskušala najti srčka, upam, da bova danes.

witch, tudi mene zadnje dni pogosto špika spodaj...rastejo naši [sm=duda.gif].

night, hvala. Midva si to močno želiva, da bi končno prišla do konca.

ursi2, nič še ni bilo....ne kopeli, ne objema, crtlanja...nič.

Vidva pa danes uživajta.

Mo87 -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 13:55:38)

Pozdravljene nosečke, imam nujno vprasanje
Kaj je potrebno narediti v primeru, če je prepozno za nuhalno? Je możnen kak drug pregled ali le čakamje na naslednji standardni ginekološki pregled?

witch -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 19:42:12)

Hvala bogu je bolečina danes malo popustila. Vseeno pa bom na pregledu vprašala. Ker vem, da mora tu in tam boleti, ker se širi maternica in otrok raste. Ampak mi ni bilo vseeno.

Meni pa zanima, če ima katera ful suho kožo. Jaz nisem imela nikoli težav s tem. Zdaj pa mi na rokah vse skupaj vleče, na nogah pa imam kožo dobesedno kot luske [sm=zmeden.gif] Se mažem z oljem, pa kar noče biti dobro.

Mo87 mislim, da lahko še narediš dvojni hormonski test, ti pač samo kri pregledajo. Ali pa počakaš do mislim da 20. tedna in ti naredijo četverni hormonski test. Ta dva enako ugotavljata kromosomske napake. Uz pregleda kot je bila nuhalna pa mislim da ni. Če je zamujeno, je konec.

metuljčica a kdo od nas ne šteje dobro tednov? Jaz bi naj imela pdp tri dni za tabo pa bomo v ponedeljek stopili v 15. teden. Mi je malo čudno, da pa bi po tednih bila taka razlika.

tashq -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 20:40:44)

živijo.[sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: Mo87

Pozdravljene nosečke, imam nujno vprasanje
Kaj je potrebno narediti v primeru, če je prepozno za nuhalno? Je możnen kak drug pregled ali le čakamje na naslednji standardni ginekološki pregled?

na voljo imaš presejalne teste: NS, dvojni presejalni test, četverni presejalni test.
http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/roditi-zdravega-otroka-1.html

na drugi strani sem pa zasledila poleg NS še trojni presejalni test.
http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/84/

na tej strani imaš omenjeno še amniocentezo in horionsko biopsijo.

IZVIRNO SPOROČILO: witch

metuljčica a kdo od nas ne šteje dobro tednov? Jaz bi naj imela pdp tri dni za tabo pa bomo v ponedeljek stopili v 15. teden. Mi je malo čudno, da pa bi po tednih bila taka razlika.

kaj nimata obedve PDP 10. 1.? vsaj tako vidim na zadnjem seznamu...[sm=zmeden.gif] torej imata danes točno 16. teden. jaz imam PDP 17. 1., en teden za vama in danes začenjam s 15. tednom.[sm=bravo.gif]

suha koža: je nimam, ampak bi mogoče poskusila se namazati z oljem takoj po tuširanju na vlažno kožo, ali pa če uporabiš vlažilno kremo. priporočila sem jo že za mazanje strij. če pa ne bo bolje...jah...je pa to ena tvojih nosečniških tegob...[sm=smiley1.gif] se bo pa treba sprijazniti...[sm=smiley2.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (19.7.2013 22:04:32)

witch če si 3 dni za mano boš v ponedeljek dopolnila 15 tednov in vstopila v 16. teden [sm=smiley1.gif] Ponavadi te vsi vprašajo v katerem tednu si, zato jaz tako štejem [sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (20.7.2013 10:38:54)

Pozdravljene!
Rada bi se preselila k vam, sicer sem bla pri februarkah ampak se je G odloču da bo PDP kr januarja. Tko da za seznamček 23, Ribnica, 1[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/img], 2.[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/img]. To je to... včerej smo imeli NS use uredu. Na začetku je blo nekej težav, krvavitve, pa sm dobila tablete pa nč teškega dvigvat... tablet mi ni treba več jemat pri dvigovanju pa se še vedno čuvamo. Mam kr povišan srčni utrip in pritisk mi niha dva dni nazaj sm ga mela recimo 69/49 [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img] . Naslednji pregled imam 31.7. takrat mu bom tut omenila za tele telesne spremembe. Drgač smo pa danes 12 4/7 po G izračunu, po mojem tle na internetu je 13 nevem sej ni važno js se kr držim tega kar reče zdravnik :). prva nosečnost se je zaklučla v 35 4/7 torej če bi sklepali po prvi nosečnosti se lahko tut ta konča prej in bomo mogoče že decembra meli dojenčka. Tole naj bo zaenkrat vse od mene. Grem se mal igrat pa mal pospravlat pa bo dan minil.

marusap -> RE: Januar 2014 (20.7.2013 11:23:27)

Živjo!

Mi smo nazaj s potepanja po Istanbulu. Me je malo skrbelo kako bo prenašala potovanje moja 2-letnica, ampak je bila full pridna in ni bilo nobenih problemov. Me je pa tudi bolel trebuh. Mislim, da so se krči pojavili, ker sem bila cel dan na nogah in aktivna. Že komaj čakam naslednji pregled, ki bo čez 10 dni. To bo moj drugi pregled (poleg nuhalne) in sicer v 17. tednu. Bom pa vprašala, če mi pripada kakšen dodaten UZ zaradi sladkorne. Ima še katera sladkorno?

Night -> RE: Januar 2014 (20.7.2013 12:10:50)

Glede računanja tednov nosečnosti: jaz sem danes 14t4d, pa rečem, da sem noseča 14 tednov, res pa je, da sem že v 15. tednu.

witch, olje si res maži na vlažno kožo, suha ga ne bo vpila. Katero olje pa si mažeš? Niso vsa mastna. Mogoče kombiniraj s kako vlažilno kremo, kot ti je že tashq svetovala.

3Sonček3, dobrodošla med nas! Uf, imaš pa res nizek pritisk. A se ti tudi vrti kaj? Piješ kavo?

marusap, jaz nimam sladkorne oz. vsaj ne vem, da bi jo imela, sem pa konstantno žejna in čakam na drugi pregled, če bo slučajno kaj. Ne vem, kako je z dodatnimi UZ-ji, ampak verjetno da te bolj spremljajo. A so ti že kaj rekli do zdaj (da je otroček manjši ali večji?)

Meni je bilo pa včeraj spet slabo [sm=smiley11.gif] Imam pa končno več energije, počutim se prav super glede na prejšnje mesece in veselo skačem sem in tja. Zadnje čase tudi spim kot dojenček, edino na wc hodim ponoči. A ni rečeno, da se to z wc-jem v 2. trimesečju umiri [sm=zmeden.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (20.7.2013 14:35:29)

tashq pri meni je cela zmešnjava, so mi že 4 PDPje postavili. In zdaj čakam, kaj bo G rekla po nuhalni. Zato pa sem se pustila na seznamu kot sem, pa potem spremenimo.

metuljčica tako pa že. Nikoli nisem niti tako pomislila, da sem v bistvu zdaj v 15. tednu. Jaz pa kar rečem da sem v 14. [sm=smiley36.gif]

No night tudi jaz sem tako "računala" tedene, govorila. Danes 14 t 5 d in rečem da sem noseča 14. tednov. Trenutno se mažem z oljem divjega sleza. Se mi zdi da se mi počasi, ampak res počasi stvar izboljšuje.

A da se z wcjem ponoči umiri v drugem trimesečju? Oh meni se je komaj začelo [sm=smiley29.gif] Vsako noč dežuram. Sem prav rekla, da se telo privaja na vstajanje ponoči [sm=smiley36.gif]

Jaz sem pa danes ponoči prvič sanjala o mojem otročku. Saj so bile sanje povezane z nosečnostjo, ampak nikoli pa ni bilo otroka. Danes je bil. Na uz-ju mi je ginekologinja rekla glejte kakšnega lepega fantička imate. Jaz pa njej nazaj pa če nočem vedeti kaj je [sm=smiley36.gif] Pa sem na koncu vseeno pogledala in je bil res čudovit [sm=9nebesa.gif]

another girl -> RE: Januar 2014 (20.7.2013 23:44:24)

Pozdravcek.. D se še jst pofočkam.. Pri nas pričakujemo drugega [sm=smiley27.gif] .. Prvi je fantek..za tega v buhiju pa se ne vemo.. [sm=smiley17.gif] . Hmm pdp
mam po UZ 11.1.2014 po ZM pa 28.12.2013. . Bl točno bomo zvedl 28.8 na morfologiji.. Aja.. Prihajam iz gorenjske.. Tm nekje okolica Tržiča.. Par km vn iz Tržiča [sm=smiley1.gif] . .No moje pocutje je zdej mal boljs kt je pa blo.. Namreč blo mi je kr fajn slabo.. Uuf.. Mi je blo v prvo tud.. Ampak se mi zdi d ne tok dolgo kt zdej.. No ja.. Bomo že preziveli [sm=smiley1.gif]. .prikupnga pozdravcka vsem

witch -> RE: Januar 2014 (21.7.2013 11:39:03)

Punce jaz sem danes za foro naredila tole s sodo:

IZVIRNO SPOROČILO: Balloon

No da dodam še nekaj na račun (ugibanja) spola...mi je tašča "ukazala" da se bom v kratkem morala polulat na sodo bikarbono...[sm=smiley36.gif]hahahaha[sm=smiley36.gif]...če poznate "test"...skratka, čajna žlica sode in malo urina...če se fuuull speni bo fantek če ni reakcije bo punčka...osebno mislim da je reakcija odvisna od hrane oziroma kislosti ampak da bo ona vesela bom tut to nardila..]

In naj povem, da zadnje dni živim od kislih kumaric, reakcije pa ni bilo. Soda se niti za sekundo ni spenila, reagirala, kar koli. Še ko sem vodo iz pipe dala gor na sodo je bila večja reakcija. Hmmm, mogoče pa to vseeno drži.
Naj še katera proba. Mogoče tista, ki so ji že približen spol napovedali na nuhalni. Me prav zanima če ta stvar drži [sm=smiley36.gif]
Sem rekla da ne bom spraševala za spol, pa meže tako muči [sm=smiley36.gif] kje je še januar [sm=smiley1.gif]

Mo87 -> RE: Januar 2014 (21.7.2013 12:14:07)

Pozdravljene, slabosti so zelo majhne, končno postajam znosna za okolico [sm=smiley36.gif] Me pa zelo utruja sonce, ker je moje delo terensko, je to vsakodnevni izziv [sm=smiley13.gif] Včeraj sem si privoščila malo pico z morskimi sadeži in me pošteno zvija. Ponavadi jem vegetarjansko prehrano, že leta, tako da sem morda storila malo napakico [sm=zmeden.gif]

Pogosto se počutim osamljeno, sicer je moj dragi čudovit, vendar ne razume popolnoma kaj se dogaja z mano. Družine nimam blizu in tudi nobene noseče prijateljice. Je morda katera iz obale?

Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>