Poškodba nohta na nožnem palcu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

nyna84 -> Poškodba nohta na nožnem palcu (19.4.2013 13:08:25)

Hči je včeraj padla s kolesom in si pri tem v živo odtrgala približno četrtino nohta na palcu na nogi, ena četrtina pa se sicer še drži podlage, ampak je prečno počen.
Nismo delali nobene panike, smo samo očistili rano (kolikor je pustila tikati, seveda).
Ponoči je zelo slabo spala, ker jo je tako bolelo.
Sem poklicala dopoldan v ZD, so rekli, da naj se pridemo popoldan pokazat v dežurno ambulanto, da preverijo, da ni še kaj drugega poškodovanega.
Kaj pa lahko sicer naredijo s poškodovanim nohtom? Se ne zarase sam?

Masha_M -> RE: Poškodba nohta na nožnem palcu (19.4.2013 13:13:20)

Ko sem bila jaz majhna, sem si priščipnila noht na mezincu na roki, tako da je v precejšnji meri odstopil in močno krvavel. "Zdravili" so me tako, da so ga spulili. Zrastel je popolnoma običajen nov noht.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2013 13:33:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

nyna84 -> RE: Poškodba nohta na nožnem palcu (19.4.2013 14:02:56)

A potem lahko kar pričakujem, da ji bodo noht odstranili? [sm=smiley13.gif] In kako to izgleda? Pod lokalno anastezijo?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2013 14:26:43)

Zora* -> RE: Poškodba nohta na nožnem palcu (19.4.2013 14:30:40)

Ja, dobi lokalno anastezijo.

Najaa -> RE: Poškodba nohta na nožnem palcu (20.4.2013 9:55:05)

Odstranitev nohta v lokalni ja. Boli samo injekcija lokalne. Naša je ravno par tednov nazaj imela to operacijo, sicer na prstu. Si je utrgala kožico ob nohtu in se je zagnojilo tako da so ji morali pol nohta in nekaj tkiva odstraniti.

nyna84 -> RE: Poškodba nohta na nožnem palcu (24.4.2013 10:55:35)

Smo rešili brez odstranitve nohta. [sm=bravo.gif]
Koren nohta je nepoškodovan, zato so rekli, da pustimo, tako kot je. Prst ji vsak dan previjamo, da se ne zagnoji, ko ji bo prerasel, bomo ostranili še počeni del. [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.4.2013 17:57:32)

Stran: [1]