malaMravljica -> RE: Kompost (19.4.2013 13:42:27)
|
Hvala! Sem prsla pogledat preden nesem usut odpadke dol in sedaj se bioloske odpadke locujem na dva dela, ha ha.. Glede banan in pomaranc, jaz kupujem itak vse bio, pol lahko vrzem gor a ne. Pa se nekaj, ker pravite vse sveze, kuhano ne, kaj pa olupki od krompirje, ce ga olupis kuhanega? Sem sla uceraj ze eno knjigo studirat, pa je toook napisano in tok tem me je zanimalo, pol sem brala o kompostu in dobrih in slabih sosedih in ureditvi gredic na vrtu. Rada bi eno fajn zemlco za pognojit vrt ja, saj smo ga doma tudi delal, sam kdo je to spremljal. Imam tistega lesenega in to kmalu dva, en me je videl ko sm lih na vrtu delala in je prsou mimo in je rekel, da ima en isti lesen kompost doma, da sam prostor v garazi rabi in sva se zmenila, ga dobim za par glav solate. Baje so leseni najboljsi, v plasticnem mores bolj pazit, da ne gnije in plesni, tu je bolj na zraku. Ja, pa v zavetju, na zracnem in bolj v sencki naj bi bil. To vem iz knjige. Aja, pa v Bauhausu sem videla, ti leseni so enih dobrih 30 eur ce se ne motim. In ce imas dva delas enega eno leto, pol pustis mirovat in takrat delas drugega. Se zbiram podatke kaj gre v kompost in kaj ne. Me bolj zanima it prakse kako delate, knjigo bom tako za zraven nastudirala.
|
|
|
|