metoda "pazi" (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> metoda "pazi" (15.4.2013 18:28:58)

Pozdravljene,
doma imam dve prekrasni punčki, obe smo načrtovali (za prvo sem takoj zagledala +, za drugo pa kar več kot leto dni). Zanima me, če je katera, ki je zanosila pri metodi pazi?
Jaz si želim zelo močno tretjega otroka, moj pa se ne zna še odločit :)

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (15.4.2013 18:32:15)

Če bi bila tako zanesljiva bi vsi tako delali in ne bi rabili KT in ostalih stvari jest

hubi -> RE: metoda "pazi" (15.4.2013 19:08:50)

Jaz sem primer metode pazi. [sm=smiley36.gif]

Medea10 -> RE: metoda "pazi" (15.4.2013 19:11:13)

Naša prvorojena je nastala s to metodo :D

Pepita -> RE: metoda "pazi" (15.4.2013 19:15:23)

Mi dobimo posledico metode pazi [sm=duda.gif],čez mesec dni ... To bo najin 3. otrok, ki pa se ga vsi zelo veselimo [sm=bravo.gif] grem pa potem prvič po 17 letih po zaneslivejšo kontracepcijo.

LP

*tedy* -> RE: metoda "pazi" (15.4.2013 19:32:20)

Mi smo tud enega tako naredili, žal se potem ni izšlo ( ss) in sedaj brez metode pazi delamo še na enem[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Metuljčica 2013 -> RE: metoda "pazi" (15.4.2013 22:18:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Zanima me, če je katera, ki je zanosila pri metodi pazi?
Jaz si želim zelo močno tretjega otroka, moj pa se ne zna še odločit :)

Moj nasvet, počakaj da se tudi tvoj odloči ZA, pa ko ne bo na "pazi".

ribica. -> RE: metoda "pazi" (16.4.2013 13:29:32)

Bi rekla da ta metoda ne deluje. Jaz sem nazadnje zanosila, ko sem imela spolni odnos en dan po menstruaciji, in je bil to tudi najin edini spolni odnos ta mesec. Ne vem no, če bi se na podlagi tega sploh lahko se šla metodo "pazi". No saj se je niti nisva šla, samo pravim.

bubu_bibi -> RE: metoda "pazi" (16.4.2013 13:39:59)

Metoda 'pazi' za preprečevanje nosečnosti ne deluje - deluje pa simptotermalna metoda (ali njena 'nadgradnja', ki upašteva tudi motnje ciklusa za lažje prepoznavanje težav - NaPro technology).

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (16.4.2013 14:10:25)

Pri nama metoda pazi deluje že 3 leta, pa nič ne gledava na plodne dni, samo konča pač zunaj. Zanosila sem edino enkrat, ko pa nisva pazila - torej je ratalo v prvo [sm=smiley1.gif]

PikaMee -> RE: metoda "pazi" (29.7.2013 12:35:53)

Pozdravljene punce,

že nestrpno čakam, kdaj se bova s fantom odločila za [sm=duda.gif]... Zanima pa me nekaj... zaenkrat uporabljava "pazi" metodo in ta mesec, v tistih plodnih dneh sva imela spolni odnos. Fantu je že malo prej prišlo (amapk zunaj nožnice), ko sva se "cartala"... nato ga je obrisal in čež 15 minut dal v nožnico... imam redne menstruacije na 31 dni... menstruacija mi sedaj en dan zamuja in me zanima ali obstaja verjetnost zanositve? Verjamem pa, da en dan verjetno še nič ne pomeni. Mogoče se je ovulacija za kakšen dan ali dva prestavila...

Hvala in upam, da se mi bo žejla kmalu izpolnila... [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif]

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (29.7.2013 12:54:54)

v začetku aprila nehala s KT, en mesec sva uporabljala kondome. menstruacija začetek maja. potem sva nehala s kondomi in sva pazila. naslednja menstruacija je bila komaj leto in pol pozneje [sm=smiley36.gif] takoda tudi pri nama se ta metoda ni obnesla, glavno da imamo sedaj malega škrateka [sm=bravo.gif]

Neala -> RE: metoda "pazi" (29.7.2013 13:28:55)

IZVIRNO SPOROČILO: PikaMee

Fantu je že malo prej prišlo (amapk zunaj nožnice), ko sva se "cartala"... nato ga je obrisal in čež 15 minut dal v nožnico...

Glede na to, da je ponavljal oz. penis vstavil v nožnico po tistem, ko mu je že enkrat prišlo, je verjetnost dosti večja, da zanosiš kot če bi samo enkrat vstavila in nič ponavljala. Namreč, v sami cevčici v penisu še vedno ostane nekaj semenske tekočine po tistem ko ejakulira. Tudi, če ga obriše, je notri še vedno nek ostanek. Če bi takrat šel na wc, bi "očistil" cev in verjetno ostanka več ne bi bilo. 
Torej, če po taki ejakulaciji ponavljaš spolni odnos, je to podobno temu, kot če sploh ne bi "pazil". 

Midva sva uporabila metodo pazi vsa pretekla leta (torej že 8 let kar sva skupaj) in se je vedno obnesla(ampak, ker tudi nikoli nisva ponavljala v nožnico).

PikaMee -> RE: metoda "pazi" (29.7.2013 14:19:38)

Hvala punce! Seveda upam na [sm=duda.gif]!

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (31.7.2013 12:41:12)

Tudi midva prakticirava to metodo. Imava dva [sm=duda.gif], zadnjič pa se je moj možek odločil, da se te metode ne gre več, da ne bi slučajno imeli še enega[sm=duda.gif]. No, jaz ne bi imela nič proti, moj pa pravi, da bi se mu zmešalo. Nekaj časa sva potem uporabljala kondom, pa nama seveda ni bilo všeč, zato sva sedaj nekajkrat spet "po starem". [sm=hudicek1.gif]imam na 30 dni, sedaj pa mi zamuja že 4 dni. Včeraj sem po celem stanovanju iskala test, pa sem ga očitno tako spravila, da ga ne najdem[sm=smiley36.gif]. Zadnja možnost je, da je v avtu, ki pa je na popravilu[sm=jezicek.gif]. Me pa danes kar precej žre tole zamujanje, ker ne vem, kako bo moj sprejel, če se je res kaj zalomilo. Precej lažje bi mi bilo, če bi vedela, da bo novico dobro sprejel (vem da je ne bo). Tako da...sem res na trnih. Malo še počakam, potem pa grem kupit nov test če nič ne priteče.

Čukica -> RE: metoda "pazi" (2.8.2013 11:31:15)

Jaz se nebi zanašala na rezultat s testa, ki bi bil spravljen v avtu sredi poletja... Raje kupi novega:)

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (2.8.2013 13:02:31)

Hvala punce! Seveda upam na user posted image !

Fino, potem se bodo pa vrstili zapisi v smislu "nepričakovano sem zanosila, partner pa se z nosečnostjo ne strinja in otroka noče. Kaj naj naredim?!"
[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif

Če mislita imeti otroka, ga pač na polno naredita, ne pa neko slepomišenje v upanju, da se bo "ponesrečilo" in bo otrok pač tukaj.

PikaMee -> RE: metoda "pazi" (2.8.2013 14:46:50)

Draga Anonimna gospa,

stara sem več kot dovolj in ne rabim od nikogar nobenega dovoljenja za nosečnost. Ko bom zanosila, nikakor ne bo nepričakovana nosečnost in ja, seveda bo zaželjena, saj je že sedaj! V naši ljubi Sloveniji se pa vedno najde nekdo, ki obsoja... tako pač je! To je vendar formu, kjer se pogovarjamo o teh stvareh in ni treba takoj nekega negativizma izkazovati...

Pa lep dan, brez vsakršnih skrbi.

Fino, potem se bodo pa vrstili zapisi v smislu "nepričakovano sem zanosila, partner pa se z nosečnostjo ne strinja in otroka noče. Kaj naj naredim?!"

Če mislita imeti otroka, ga pač na polno naredita, ne pa neko slepomišenje v upanju, da se bo "ponesrečilo" in bo otrok pač tukaj.

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (2.8.2013 17:27:01)

Anonimen -> RE: metoda "pazi" (7.8.2013 15:55:31)

Nama je pazi metoda bila 100% kontracepcija, pa imava 3 otroke (ki so nastali ob ne-pazi metodi)

Netipa -> RE: metoda "pazi" (7.8.2013 15:56:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

Jaz se nebi zanašala na rezultat s testa, ki bi bil spravljen v avtu sredi poletja... Raje kupi novega:)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] se strinjam

Stran: [1]