petea -> RE: Kateri podatki za izračun porodniške? (19.4.2013 16:06:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sover Moja situacija je naslednja: zapolsena za nedoločen čas od 2007, nov 2011 začetek porodniške do nov 2012, z nov 2012 sprememba pogodbe na skrajšan delovni čas, sedaj sem spet noseča in urejam papirje za porodniško (začetek porodniške maj 2013). ko sem prišla po izpis dohodkov v službo, so me pozorili, da na obrazcu za porodniško med opozorili izrecno piše, da če je prekinitev prejemanja nadomestila iz naslova starševskega varstva krajša od 365 dni, mi te priloge ni treba oddajat. To pravilo velja v primeru prekinitve ene porodniške (oz. porabe porodniške v dveh ali več delih), če si npr. del dopusta preneseš na kasnejši čas, ne velja pa za koriščenje dveh zaporednih porodniških. Citat priloge II, obrazca S-1: "Opozorilo - Podatkov ni treba izpolniti, če je vložnica že uveljavljala pravico do starševskega dopusta in starševskega nadomestila oziroma preknitev ni daljša od 365 dni." to se nanaša na pravice iz ene nosečnosti, ne na dve zaporedni Kot rečeno, na mojem CSD-ju o tem niso poučeni. Mene pa zanima, ali mi morajo upoštevate enake podatke kot za prvo porodniško ne, ne smejo (ko sem delala še za polni delovni čas) ker je med eno in drugo porodniško manj kot leto dni, ali mi upoštevajo dohodke iz zadnjih 12 mesecev (7 mesecev porodniške + 5 mesecev dela s skrajšanim delovnim časom)? upoštevajo ti 7 mesecev porodniške + 5 mesecev poseben izračun: (1/2 na osnovi tvojih plač + 1/2 kot da bi prejemala minimalno plačo) Hvala vnaprej za pojasnila.
|
|
|
|