|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 17:46:26   
Rubin.
1. Po obrazu mo moja sončica že nekaj časa izpuščajčke in ji nikakor ne izginejo. Včasih so rdeči (kadar spi na tisti strani). Mažem ji z hladilno kremo Bebival, ne pomaga.
2. Vnete ima tudi vratne gubice, ki jih redno čistim in posušim in namažem z hladilno kremo Bebival, pa se kljub temu ne popravi.
3. Opazila sem da ima okoli zadnjične odprtine rdečino, sicer nikjer drugje po ritki, razen tam. Po vsakem previjanju (pribl. na tri ure) jo umijem in namažem z kremo za ritko, prav tako Bebival. To opažam nekje tri dni.
Zdaj pa res ne vem več kaj delam narobe oz. kaj ne delam prav oz. ali ima res tako občutljivo kožo. Stara je šest tednov.
Zanima me tudi, kdaj ste začele uporabljati čistilne robčke?
Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 18:09:55   
Spicy Black
Ojla,

tudi naš je imel na začetku po obrazu poln pikic, če je jokal so se še bolj videle. Ko je spal se je koža umirila. Jaz ga nisem nevemkoliko mazala. Saj se koža čisti in pikice izginejo. Razen če se pojavijo iz kakšnega drugega vzroka.

Glede vratnih gubic: jaz ga dam na trebušček in takrat jih najlažje umiješ. Uporabljam plenične predloge, ki jih zmočim z vodo in nato do suhega obrišem. Le po potrebi mu namažem z Riboderminom ali Bepanthenom.

Ritka - ja - tako je to: previjati in še enkrat previjati. Vsaj na začetku. Naj ti ne bo škoda plenic. Pri meni se je to obneslo, sedaj pa ga previjam po jedi ali prej, če je pokakan pa takoj. Le ponoči se ne previjava.

Morda ji ne paše krema...probaj kakšno drugo hladilno mazilo za ritko, lahko pa ima občutljivo kožo kot praviš. Čistilne robčke sem začela uporabljati nekje pri 3h mesecih in še to če smo šli kam kjer ni moč takoj vode dobiti. Doma pa najraje rito umivam z vodo.

Tolk od mene

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 18:45:43   
simona2
Meni se zdi Bpanten za pordečelo kožo super. Probaj. Jaz sem mojo pikico samo dvakrat namazala po ritki, pa je bilo OK.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 18:50:52   
cmokec
Probaj jo kopati v kopeli iz hrastovega lubja, ki ga dobiš v lekarni. Pri nas je tudi to pomagalo. Pazi le, da banjico dobro umiješ, ker ima močno rjavo barvilo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 18:54:29   
Maxica
Tiste pikice po obrazu so verjetno zaradi čiščenja kože in je to povsem normalen pojav. Jaz jih nisem nič mazala, saj je bolje, da koža diha. Izginilo je samo.
Pri ritki pazi, da jo povsem osušiš, da res ni slučajno kaj mokra, preden jo daš v pleničko, da se potem ne kuha. Sem pa jaz (no, pa še vedno) za mazanje ritke uporabljala Bepanthen hladilno mazilo in je bila ritka vedno krasna. Sedaj ko nekaj časa ni bilo Bepanthena, sem uporabljala hladilno mazilo od Bubchen, pa se je kar nekajkrat zgodilo, da je bila ritka na predelu, kjer kaka, rdeča. Tako da prisegam le na Bepanthen.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 19:34:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 20:16:48   
muki1
Kopel iz hrastovega lubja baje pomaga.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 20:28:42   
Lana_s
Po obrazu je ne rabiš mazat, koža se čisti bodo izpuščaji sami izginili - tako je bilo pri moji
Vratne gubice ima moja tudi nonstop vnete. Ji umivam, sušim, mažem s kremami, s pudrom - pa nič ne pomaga. Komaj se popravi, se ji spet vname. Verjetno bo to imela tako dolgo, dokler bo imela toliko špeheca pod bradico . Pediatrinja mi je priporočila Bepanthen kremo - še je nisem probala, jo grem jutri kupit.

Čistilne robčke pa uporabljam odkar sma prišli iz porodnišnice.

LP

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 20:46:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 20:53:12   
Rubin.
Hvala za nasvete, dekleta . Zanima me kje se kupi Bepanthen krema v lekarni? Ali je to hladilna krema za obraz ali za ritko ali je univerzalna?

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 20:56:39   
pravljica
našemu se pojavijo pikice po obrazu takoj ko mu je vroče in se poti...ko je "normalno" vreme zunaj in mu ni vroče, jih ima občutno manj...jaz ga samo z vodo tu pa tam umijem, da ga malo osvežim, drugače z ničemer ne mažem
pod bradico ima tu pa tam rdeče...tudi nič ne mažem (razen z oljem po kopanju)
ritko pa že od rojstva dalje čistim z robčki Nivea(nekajkrat že v porodnišnici), vedno ga namažem s kremo bebival, pa nima nikoli rdeče, tudi če ga ne previjem takoj

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 20:57:47   
Spicy Black
V lekarni lahko kupiš kremo ali mast. Mast je za ritko. Krema pa je za vse ostalo tudi za boleče brdavice itd. Pol se pa dobi še ena verzija Bepanthen + pa ne vem točno za kaj je...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 21:24:15   
smejček
Moram povedati,da smo mi od samega začetka uporabljali vlažilne robčke za nego obraza in ritke in nikoli ni imel nobenih pik in rdeče ritke.Sama babca mi je svetovala čim manj ga umivat z vodo razen kopanja.Na morju je dobil edino vročinske ispuščaje pa smo v lekarni kupili Bepanthol-losion za telo in po dveh dneh uporabe je bilo vse ok.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 21:47:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 22:16:35   
vrtnica777
te pikice se pojavljajo tako kot pri nas. ... tudi mi smo dobili zdravilo ki ti ga zmešajo v lekarni, pa tekoči puder za izsušitev pa je bilo še slabše .... pa smo šli zopet k pediatrinji.... zopet dala mazilo ki se zmeša v lekarni in še eno mazilo ki bi ga morala uporabljati le tri dni... še slabše.. .. nakar sem se raz....... i n sem šla v domačo lekarno, ker je bil mali tok pikast in bogi da je blo joj, in tista gospa mi je dala naravno aloe vero.... čez tri ure je bil kot nov

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   KAJ DELAM NAROBE?
12.9.2005 22:17:38   
vrtnica777
aja pozabla povedat... v gelu !!!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?