RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Poka -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (9.4.2013 20:55:49)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Vsaj en moški. ki ve, kako se ženske počutimo... [sm=smiley36.gif]

Ni mi bilo jasno, dokler nisem do konca prebrala, kako sta oba pisana v moški osebi...

Če si doma in vse narediš, pa še zraven delaš službo - potem vsa čast... Pa tako se kdaj vsi počutimo, kot da ti en pamet soli... Moj mi tud vsak dan teži, zakaj prižigam luči, halo, ja ponoči... Ko grem po stopnicah, ki nimajo ograje še, tako BTW... Mi gre na živce...

Jaz sem večkrat brez službe, ap še ko jo imam, imam ponavadi dopust takrat kot drugi ne, dva meseca skupaj (ponavadi delam v šolstvu...), pa itak nadomeščam še med letom in sem zato cele dneve v službi in še doma, potem pa še takrat vsi nekaj pričakujejo, da bom delala, ker sem pač doma... Pospravljat se mi pa ne ljubi cele dneve - kdo pa pospravlja med dopustom, razen prvi teden... Sam moj nič ne reče, na srečo [sm=smiley36.gif] V bistvu, je zelo toleranten glede na to kako malo je narejeno... [sm=smiley36.gif] Itak še delam za mojega kaj zraven, pa kar mmine 8 ur ko ga ni...

No, sam da v spolnosti in romantiki vse štima... [sm=zajcek.gif]

asyka -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (9.4.2013 20:59:33)

Joj joj polža miži, če kdaj prideš na forum[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ampak pomoje ni point v velurjih, čeprav po pravici povedano tut jst pojma nisem mela kaj so. Jaz iskreno upam, da bo Lukka prrišel preko teh problemčkov. In bo potem prišla še ena polža pa, ko se bosta malo te polže navadila pa bo vse v nekih še bolj utečenih tirih bo to to... perfect family [sm=smiley1.gif]

Vijoličarka -> RE: Občutki v partnerstvu (9.4.2013 23:58:55)

Pozdravljen Lukka, bom še jaz malo zafilozofirala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Po moje je prvi korak k reševanju problema točna in jasna definicija le-tega. Če ti ne veš, kaj te točno muči in ne znaš razložiti papiju (upam da nisem pobrkljala, če prav razumem, si ti oči, on pa papi), on pač misli ne bere in vse skupaj se ponavadi potem razvije v neko brezplodno pričkanje. Občutljivost, v katero te je, po mnenju mateyke, prignalo likanje, pa je mogoče ravno v tem, da nekaj objokanega v tebi pričakuje, da ti bodo drugi brali misli oziroma ugotovili tvoje probleme, ki jih še sam ne znaš definirati ter jih še rešili zraven.

Definiraj najprej problem zase in pri sebi. Mogoče iz muhe delaš slona. Mogoče vse skupaj izhaja iz tebe, tvojih predstav, iz prirojenih in privzgojenih vzorcev. Praviš, da izhajaš iz konservativnega, vaškega okolja in domnevam, da ti ni bilo lahko v sebi odkrivati drugačne misli in hrepenenja, kot so tisti, ki so veljali v družbi. Še vedno te prizadene, če se ti ljudje v obraz lažejo, da so ''napredni'' in da je gejevska družinica super, za tvojim hrbtom pa govorijo vse drugače. Domnevam, da je bilo potrebno veliko poguma in neprijetnosti, da si si ustvaril življenje, kakršnega si si želel.

Zdaj si postal nekakšna ''stay at home mum''.  Ta vloga je nekako tradicionalno definirana v ženski in tudi ženske, čeprav od malih nog vzgajane zanjo, v veliki meri bežijo stran od nje, če se le da. Ker je družba v veliki (preveliki) meri taka, da vrednoti delo po prisluženem denarju. Tudi v sodobnih in bolj pametno vzgojenih ljudeh še vedno tiči velik del takšnega razmišljanja.

Včasih se mnenja tipa ''samo moje delo je najtežje, samo moje okoliščine so najbolj zoprne, samo jaz vem kaj so pravi problemi'' pojavi tudi v najboljšem partnerstu. V mili obliki, sicer, ampak pojavi se.

Vama se je spremenilo življenje. Ti si vezan na dom, si oči, čistilec, pralec perila... Papi pa hodi v službo in prinese domov potreben denar.  Ti si več s polžiko, on dobi več priznanja s strani sodelavcev in pacientov ter nakazano plačo. Ti imaš cel kup problemov, ki jih moraš rešiti in mogoče papiju pripada predvsem prijetnejši del druženja s polžiko. On ima službene probleme,  tako da mogoče vsak od vaju  mogoče misli da je drugemu fino, ker mu je to in to prihranjeno. Mogoče si papi včasih želi, da bi bil on doma s polžiko in si to vse skupaj malo preveč pravljično predstavlja, pa mu ni jasno, zakaj ne bi ti dal velurjev prati takrat, ko ti je rekel.

Ali pa si misli vse kaj drugega. Mogoče misli, da bi velurje dala prati zdaj, ko ti on lahko odnese perilo dol. Mogoče pa misli, da ti preveč delaš in bi ti na nek način rad pomagal. Mogoče sploh ne misli, da je tebi lažje. Mogoče samo rad pere skupaj s tabo, mogoče mu je fino hoditi s tabo k pralnim strojem. Morda bi rad videl, kako se upravlja s pralnim strojem.

Mogoče se preveč ukvarjaš s tem, kaj si drugi mislijo oziroma da te kaj obsojajo? Kar si drugi mislijo, naj si pač mislijo. To je njihov in ne tvoj problem. Tvoj način življenja pač ni tradicionalen in na nek način orješ ledino in to ni enostavno. Po pravici povedano, ne morem si točno predstavljati, s kakšnimi problemi se srečuješ. Morda vse skupaj izvira iz občutka, da si stalno na ocenjevanju, ti dosti bolj, kot papi, ker papi vseeno živi bolj v tradicinalnih okvirih, kot ti.

Meni moj partner včasih pravi, da preveč zahtevam od sebe in v svetu, kjer ljudje v glavnem zahtevajo predvsem od drugih, je to težko. Morda tudi ti preveč zahtevaš od sebe? Morda zato stalno misliš, da ti drugi nekaj potiho očitajo, čeprav ti ne?

Lahko je čisto nekaj tretjega, ampak do odgovora lahko prideš samo ti sam. Ko ti bo jasen problem, ga mirno predebatiraj s papijem. Kakšno soboto, ko bo polžika pri babici.

Saj bo. Bistveno je, da se pogovarjata, da ne držita v sebi.  

Mi pa nekaj ni jasno, kako bi dal velurje prati skupaj z brisačami. Če so ti velurji res flis, kot misli ronja (tudi sama se k temu nagibam), se perejo največ na 40°C, brisače pa najmanj na 60°C.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lukka -> RE: Občutki v partnerstvu (11.4.2013 14:38:36)

Hej punce!

HVALA ZA ODGOVORE IN MNENJA. Priznam, da so nekatera bila zelo zelo simpatična in sem se nasmejal do solz. Tisti božiček ali kaj je že na slikici... Joj, pa kje to babnce najdete :))))

Prvo kaj so velurji. Pa nimam blage veze kva so to velurji. Mi velurji pravimo pač vsem tem pliš ali kva so to za ene variante, ko imaš jopčko... Ma jaz ne velm - velur, valur, volur--- Ne vem kako se pravilno reče. To ko maš za veterček lepo gor no... Hihihihihih, ste zafilozofirale bučke :))))

Ja, perem jih pa jaz s tistimi brisačami - otiračami, torej samo PREPLAKOVANJE. Jaz brisače dostikrat dam na kuhaje, sicer otirače - torej te ko so pa samo za otret, pa na preplakovanje. Skupaj z velurji ja :)

Tamalčka je dobila malo ene hitre virozice, zato bolj zakasneli odgovor.

Objemčke vsem babncam :)

Frodo Bisagin -> RE: Občutki v partnerstvu (11.4.2013 21:50:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Hej punce!

HVALA ZA ODGOVORE IN MNENJA. Priznam, da so nekatera bila zelo zelo simpatična in sem se nasmejal do solz. Tisti božiček ali kaj je že na slikici... Joj, pa kje to babnce najdete :))))

Prvo kaj so velurji. Pa nimam blage veze kva so to velurji. Mi velurji pravimo pač vsem tem pliš ali kva so to za ene variante, ko imaš jopčko... Ma jaz ne velm - velur, valur, volur--- Ne vem kako se pravilno reče. To ko maš za veterček lepo gor no... Hihihihihih, ste zafilozofirale bučke :))))

Ja, perem jih pa jaz s tistimi brisačami - otiračami, torej samo PREPLAKOVANJE. Jaz brisače dostikrat dam na kuhaje, sicer otirače - torej te ko so pa samo za otret, pa na preplakovanje. Skupaj z velurji ja :)

Tamalčka je dobila malo ene hitre virozice, zato bolj zakasneli odgovor.

Objemčke vsem babncam :)

Poskusaj Lukka, ce mislis biti vedno tako osladen, te bom iz zdravstvenih vzrokov preventivno nehala brati...

Vijoličarka -> RE: Občutki v partnerstvu (11.4.2013 22:53:56)

Frodo,  po moje ti premalo likaš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sorry, enostavno se nisem mogla upreti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Meni so bučke in objemčki čisto všeč. Hm, mogoče preveč likam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Frodo Bisagin -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 8:02:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Frodo,  po moje ti premalo likaš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sorry, enostavno se nisem mogla upreti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Meni so bučke in objemčki čisto všeč. Hm, mogoče preveč likam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma niso samo objemcki, stilsko je cel post zame definitivno prevec sladkan. Sicer pa likam zgolj, ce je nujno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ursi2 -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 9:54:19)

Joj Frodo. Sploh ne vem, v čem je problem. Lej, tema je Občutki v partnerstvu. Sploh ne vem, kaj ima način pisanja in izražanja zveze z vsem skupaj. Če ti kaj ne paše pač ne beri. Če eden napiše na kratko in vsak ne azstopi poante sporočila, vam ni prav. Če kdo predolgo piše in ne zna povedat na kratko, vam spet ni prav, da je vse razvlečeno in naj se bolj na kratko pove. Pač piše tako kot piše, poanta je, da se je odprla ena tema, kjer ga zanimajo izkušnje in nasveti drugih, ne pa da se vtikaš v njegov stil pisanja.

Joj, a so res povsod eni, ko sam gledajo, da bojo lahko kritizirali pa pamet solili.[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley21.gif][sm=smiley5.gif] KR neki!!!!!!!!!

Izabelina -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 12:15:23)

ton njegovega pisanja se je spremenil po tem, ko ste se zacele zafrkava t iz njegovega "gejevstva" verjetno se je pocutil napadenega in se je spremenil v tipicnega sitcomovskega geja...

lol, ubistvu vam je samo vrnu...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.4.2013 14:05:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Frodo Bisagin -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 16:02:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Joj Frodo. Sploh ne vem, v čem je problem. Lej, tema je Občutki v partnerstvu. Sploh ne vem, kaj ima način pisanja in izražanja zveze z vsem skupaj. Če ti kaj ne paše pač ne beri. Če eden napiše na kratko in vsak ne azstopi poante sporočila, vam ni prav. Če kdo predolgo piše in ne zna povedat na kratko, vam spet ni prav, da je vse razvlečeno in naj se bolj na kratko pove. Pač piše tako kot piše, poanta je, da se je odprla ena tema, kjer ga zanimajo izkušnje in nasveti drugih, ne pa da se vtikaš v njegov stil pisanja.

Joj, a so res povsod eni, ko sam gledajo, da bojo lahko kritizirali pa pamet solili.[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley21.gif][sm=smiley5.gif] KR neki!!!!!!!!!

Sreca pa ti niti ne kritiziras, niti ne solis pameti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif]

Ursi2 -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 18:20:57)

Veš, Frodo, če bi ti jz solila pamet, bi bil post veeeeliiiiiiiiikooo daljši.

Ne vem, pa zakaj se vedno najdejo oz najdete taki, ki namesto, da bi odgovorili tistemu, ki zastavi vprašanje oz odpre temo, raje komenterate nekaj čist brezveze in kritizirate, ker pač ima drugačno mišljenje ali drugačen način izražanje. A te je kateri privezal na stol in prisilil, da bereš? Dvomim!!!!!!!
Če ti nekaj ne paše, pač ne bereš naprej, ne pa da se vtikaš v stvari!!!!!!

Frodo Bisagin -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 18:29:41)

Veš, Frodo, če bi ti jz solila pamet, bi bil post veeeeliiiiiiiiikooo daljši.

Ne vem, pa zakaj se vedno najdejo oz najdete taki, ki namesto, da bi odgovorili tistemu, ki zastavi vprašanje oz odpre temo, raje komenterate nekaj čist brezveze in kritizirate, ker pač ima drugačno mišljenje ali drugačen način izražanje. A te je kateri privezal na stol in prisilil, da bereš? Dvomim!!!!!!!
Če ti nekaj ne paše, pač ne bereš naprej, ne pa da se vtikaš v stvari!!!!!!

Če nisi sposobna dojeti neivnega in preprostega heca ubogaj lastni nasvet: " Če ti nekaj ne paše, pač ne bereš naprej, ne pa da se vtikaš v stvari!!!!!! " [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Upam, da te ni nihce privezal na stol in prisilil, da beres !!! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

In ne vem " ...zakaj se vedno najdejo oz najdete taki, ki namesto, da bi odgovorili tistemu, ki zastavi vprašanje oz odpre temo, raje komenterate nekaj čist brezveze in kritizirate, ker pač ima drugačno mišljenje ali drugačen način izražanje. " [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ursi, definitivno si pa talentirana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ursi2 -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 20:50:14)

Sem sposobna dojeti preprost hec, BREZ SKRBI!

Je pa žalostno, da ti še vedno nisi dojel! pač, kaj moreš!

Tk mimogrede, jz sem avtorju odgovorila in zato tudi berem to temo, ker me zanima in zato mi je mimo, da sam nekaj kvasiš okrog.

No, pa lahk si prepričan, da bom upoštevala lasten nasvet, da se s tanbo in tvojimi kr neki komentarji res ne mislim ubadat!

Pa lep večer![sm=smiley1.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Občutki v partnerstvu (12.4.2013 22:14:11)

Sem sposobna dojeti preprost hec, BREZ SKRBI!

Wow! Dobro ti gre !! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Je pa žalostno, da ti še vedno nisi dojel! pač, kaj moreš!

Mah pocasna pamet pa ne ugotovim ko se iz mene norca brijejo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tk mimogrede, jz sem avtorju odgovorila in zato tudi berem to temo, ker me zanima in zato mi je mimo, da sam nekaj kvasiš okrog.

Kaksna vrhunska legitimiteta. Ti si mu odgovorila in si priborila dovoljenje da povsem mimo kvasis kar nekaj okrog z menoj. Gospa policajka, ki bo red naredila kdo kaj in kdaj sme pisati. Za crknit !! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

No, pa lahk si prepričan, da bom upoštevala lasten nasvet, da se s tanbo in tvojimi kr neki komentarji res ne mislim ubadat!

Do sedaj si se pa nisi ubadala, nisi mislila ali zgolj nisi sebe upostevala ... ? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Pa lep večer!

Ma kaj lep, odlicen in samo tebi se lahko za to zahvalim [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Lukka -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (13.4.2013 1:40:10)

Objemčke vsem [sm=smiley31.gif]. Zanalašč!

Lukka -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (13.4.2013 1:43:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

No, sam da v spolnosti in romantiki vse štima... [sm=zajcek.gif]

Tam pa vse štima [sm=smiley36.gif]. Mi govorimo v več jezikih in včasih je ravno (če ne zgolj) to povod, da mogoče stvari niso povedane tako, kot jih pač poveš v svojem materinem jeziku. Vsekakor vem da je veliko odvisno prav od tega.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.4.2013 22:10:30)

Frodo Bisagin -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (13.4.2013 22:42:26)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hehehe [sm=smiley20.gif] Frodica je pac taka, zacimba vsaki debati. samo ne sme je bit prevec, ker obstaja nevarnosti, da pokvari okus [sm=smiley36.gif]

Oh, hvala! [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Bakfark -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (14.4.2013 7:04:44)

Tut zate en objemček [sm=smiley1.gif] Čisto slučajno!

Frodo Bisagin -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (14.4.2013 21:21:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Tut zate en objemček [sm=smiley1.gif] Čisto slučajno!

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mateyka -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (15.4.2013 13:05:42)

hehehe [sm=smiley20.gif] Frodica je pac taka, zacimba vsaki debati. samo ne sme je bit prevec, ker obstaja nevarnosti, da pokvari okus [sm=smiley36.gif]

ja, kruh, krompir ali riž ziher ni [sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.4.2013 14:56:57)

mateyka -> RE: OBČUTKI V PARTNERSTVU (15.4.2013 16:33:32)

nope. to sva midve, a ne, Mateyka [sm=smiley4.gif]

[img]http://1.bp.blogspot.com/-xaxUEpvW5WY/UBjdDGHlJBI/AAAAAAAAAM0/NL-wDjlLfgc/s1600/mr.potato.gif[/img]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.4.2013 22:30:40)

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>